چگونه یک استراتژی بازاریابی محتوایی تدوین کنیم؟

چگونه یک استراتژی بازاریابی محتوایی تدوین کنیم؟


زمان سرمایه گذاری روی خود : 17 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

داشتن یک استراتژی بازاریابی محتوایی روشن و بی‌ابهام برای کنترل و پیش بردن یک کسب‌وکار ضروری است. آن هم در فضای کسب‌‎وکار امروز که تا این حد رقابتی است. در این مقاله سعی داریم تا شما را با گام‌های تدوین یک استراتژی بازاریابی محتوایی موفق آشنا سازیم.

در بازاری که هر روز بیش از پیش در حال رقابتی‌تر شدن است شما برای تضمین ثبات کسب‌وکار خود و نیز حرکت به سمت اهداف راهبردی‌تان نیاز به یک استراتژی بازاریابی محتوایی دارید. حضوری بی‎برنامه در این فضا راه به جایی نخواهد برد. مخصوصا در زمانه‌ای که روزانه پنج میلیون پست جدید در اینترنت بارگذاری می‌شود.

پرسش اساسی این است: همه می‌توانند یک استراتژی بازاریابی محتوایی تدوین کنند؛ اما آیا شما قادرید که این کار را به‌خوبی و به‌درستی انجام دهید؟

گام اول در این مسیر ارائه‌ی یک تعریف روشن از بازاریابی محتوایی است. بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ نوعی از بازاریابی راهبردی است که هدف آن تولید محتوای با ارزش برای مخاطبانی مشخص است.

پیش از ادامه‌ی بحث ابتدا لازم است توضیحاتی در این خصوص ارائه دهیم که اصلا چرا به یک استراتژی بازاریابی محتوایی نیاز است.

استراتژی بازاریابی محتوایی
استراتژی بازاریابی محتوایی

 

چرا برند شما به یک استراتژی بازاریابی محتوایی نیازمند است؟

ثابت شده است که تمرکز بر کانتنت مارکتینگ سه برابر موثرتر از تمرکز بر تبلیغات است. وبسایت‌هایی که دارای وبلاگ هستند پنجاه و پنج درصد بیشتر از سایرین ترافیک جذب می‌کنند. همچنین باید گفت که وبلاگ‌ها در حال حاضر موثرترین ابزار برند-بیلدینگ به شمار می‌روند.

بازاریابی محتوایی اگر به درستی انجام شود می‌تواند یک اهرم قدرتمند برای جلب اعتماد مخاطبان و در نهایت افزایش میزان درآمد باشد. هنگامی که محتوای شما سرگرم‌کننده، الهام‌بخش، آموزنده، درگیرکننده و جذاب باشد این محتوا می‌تواند نماد تفاوت شما از رقبایتان و زمینه‌ساز رشد اعتبار برند و در نهایت رشد کسب‌وکار شما باشد.

کانتنت مارکتینگ تنها مربوط به واحد بازاریابی شرکت شما نیست. در حقیقت باید گفت که عنصر محتوا در تمامی دپارتمان‌ها و بخش‌های مختلف سازمان شما به ایفای نقش می‌پردازد. به همین دلیل است که شما نیاز به یک استراتژی بازاریابی محتوایی مکتوب و مدون دارید تا تمامی واحدهای سازمان خود را در راستای رسیدن به اهداف راهبردیتان منسجم کنید.

 

استراتژی کانتنت مارکتینگ
استراتژی کانتنت مارکتینگ

 

انواع بازاریابی محتوایی

امروزه انواع بیشماری از محتواها وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید. با این حال می‌شود تمامی این محتواها را در چهار شاخه‌ی مختلف طبقه‌بندی نمود: محتوای متنی، محتوای صوتی، محتوای بصری و محتوای مشارکتی. در ادامه به توضیح هریک از این چهار شاخه می‌پردازیم.

 

محتوای متنی

محتوای متنی شامل پست‌های وبلاگی، کتاب‌های الکترونیکی، معرفی‌نامه‌های یک محصول، گواهی‌نامه‌های گوناگون، پاسخ‌دهی به پرسش‌های رایج و کیس استادی های مختلف است. نوشته‌های وبلاگی امروزه یکی از محبوب‌ترین انواع محتواهای مورد استفاده توسط برندهای گوناگون هستند. تمرکز اصلی در اینگونه محتوا بر روی حوزه‌ی سئو یا بهینه سازی موتور جستجو است تا از این طریق شهرت برند و ترافیک وبسایت افزایش پیدا کند. متن‌های طولانی‌تری که فرمت‌های شبیه به مقاله دارند، نظیر کتاب‌های الکترونیکی و گزارش‌های اطلاعاتی، ابزارهایی مفید برای آن دسته از مخاطبین هستند که قصد دارند در حوزه‌ی تخصصی کسب‌وکار شما به کسب اطلاعات عمیق‌تری بپردازند.

محتواهای مربوط به فروش نظیر گواهی‌نامه‌ها، پاسخ‌دهی به پرسش‌های رایج، معرفی‌نامه‌های محصولات و مقایسه‌ی یک محصول با محصولات رقیب ابزارهایی هستند که تیم فروش شما می‌توانند از طریق آنها به ارائه‌ی اطلاعات مناسب به مشتریان و بهینه‌تر کردن و آگاهانه‌تر کردن پروسه‌ی خرید برای مشتریان بپردازند. اینگونه محتوا مهمترین نشانه‌ی اهمیت دادن برند شما به مشتریان خود است. در قسمت‌های بعدی این مقاله توضیح خواهیم داد که چگونه می‌توان تمامی این اشکال گوناگون محتوا را تحت یک استراتژی واحد یکپارچه ساخت.

 

محتوای صوتی

محتوای صوتی متمرکز بر کانال‌هایی است که با محوریت صدا پیش می‌روند. این کانال‌ها شامل پادکست‌ها، برنامه‌های پخش زنده از طریق کلاب هاوس و سایر پلتفرم‌ها و همچنین برنامه‌های مرتبط با موسیقی است. پادکست یک ابزار فوق العاده برای مصاحبه با اینفلوئنسرهای برجسته است که متن مکتوب آن نیز می‌تواند بعدها به شکل مقاله منتشر گردد. علاوه بر این، پلتفرم‌های صوتی نظیر کلاب هاوس نیز می‌توانند شما را در جهت برقراری روابط عمیق با مخاطبان خود یاری کنند.

 

محتوای بصری

محتوای بصری ابزاری در اختیار شما قرار می‌دهد تا از طریق آن و به وسیله‌ی روشی مخاطب‌پسند به انتقال پیام‌هایتان بپردازید. بعضی از مفاهیم و چیزها به سختی قابل توضیح دادن و به آسانی قابل نمایش دادن هستند.

رایج‌ترین انواع محتوای بصری شامل اینفوگرافی‌ها، میم‌ها، گیف‌ها، عکس، جدول، نمودار و اسلاید است. دلایل روشنی وجود دارد که چرا از اینفلوئنسرها گرفته تا سیاستمداران، امروزه همه علاقه دارند تا پیام‌های خود را از طریق محتواهای بصری منتقل کنند. جمله‌ای قدیمی هست که می‌گوید یک تصویر می‌تواند ارزشی بیش از هزاران کلمه داشته باشد. اما در حال حاضر و در اینستاگرام و توییتر ارزش آن به میلیون نیز می‌رسد.

 

محتوای مشارکتی

محتوای مشارکتی می‌تواند مخاطبان شما را از طریق یک تجربه‌ی ارزشمند با شما در ارتباط مستقیم قرار دهد. این نوع از محتوا شامل وبینارها، سنجشگرها، ابزارهای وب، چک‌لیست‌ها، نظرسنجی‌ها و حتی بازی‌ها می‌شود.

همانگونه که در مدرسه به ما آموختند، هر فرد شیوه‌ی خاص خود را برای یادگیری دارد و محتوای مشارکتی یک راه مناسب برای مخاطبان است تا از طرق گوناگون با شما وارد ارتباط شوند. محتواهای مشارکتی ابزاری کارآمد برای برقراری روابط دو طرفه با مخاطبان هستند.

کانتنت مارکتینگ
کانتنت مارکتینگ

گام‌های تدوین یک استراتژی بازاریابی محتوایی

در ادامه به معرفی و توضیح یازده گام اساسی برای تدوین یک استراتژی بازاریابی محتوایی می‌پردازیم.

 

1- تدوین یک نقشه‌ی راه

یک استراتژی کانتنت مارکتینگ موفق یک‎شبه شکل نخواهد گرفت. بلکه نیازمند همکاری همه‌جانبه و قرارگیری در یک مسیر مشخص است. نقطه‌ی آغاز این مسیر تدوین یک نقشه‌ی راه جامع است که به شما تضمین دهد سرمایه‌گذاری روی چنین برنامه‌ای توجیه اقتصادی دارد.

باید توجه داشته باشید که صرف اینکه همه‌ی برندها به بازاریابی محتوایی می‌پردازند دلیل نمی‌شود که شما نیز می‌بایست تحت هر شرایطی این کار را انجام دهید. تدوین یک نقشه‌ی راه کارآمد باید شامل برآورد هزینه‌های تولید محتوا، چگونگی عرضه‌ی محتوا به مخاطبان و همچنین چگونگی سنجش عملکرد محتوا ‌باشد. علاوه بر این باید به این پرسش نیز پاسخ داده شود که اساسا چرا باید به تولید محتوا پرداخت. این کار چگونه باعث رشد کسب‌وکار خواهد شد و فواید حاصل از آن مشمول حال چه کسی خواهد شد؟ این گام ابتدایی باعث خواهد شد که شما پیش از شروع کار تصویر روشن و جامعی از کلیت آن داشته باشید و بتوانید پیش از ورود به جزئیات، یک ارزیابی مقدماتی از اهداف و مزایای پروژه‌ی خود داشته باشید.

بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوایی

2- پاسخگویی به پرسش‌های اساسی

حالا که مطمئن شدید که قصد تدوین یک استراتژی کانتنت مارکتینگ را دارید لازم است به این پرسش پاسخ دهید که مخاطبان بالقوه‌ی شما چه کسانی هستند. لازم است بدانید که قصد رفع چه نیازی و حل چه مشکلی را دارید. لازم است که به این چهار سوال پاسخ دهید: اول، مشکل مشتری چیست؟ دوم، وضعیت کنونی مشتری چگونه است؟ سوم، چگونه می‌خواهید مشکل مشتری را حل کنید؟ چهارم، وضعیت ایده‌آل مشتری شما چه وضعیتی است؟ علاوه بر این چهار پرسش لازم است که به چند سوال دیگر نیز پاسخ دهید: موقعیت و جایگاه شما در محیط رقابت چگونه است؟ محصول یا خدمت عرضه‌شده توسط شما چگونه می‌خواهد در این محیط رقابتی ظاهر شود؟ چگونه می‌خواهید مشتریان احتمالی خود را تحت تاثیر قرار دهید؟

پاسخگویی به تمام این پرسش‌ها نفسی تازه در پروژه تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی خواهد دمید و جایگاه منحصر بفرد شما در میان خیل فعالان حاضر در عرصه‌ی رقابت را روشن خواهد نمود.

 

3- تعیین کانال‌های کلیدی

اگرچه برخی از کارشناسان معتقدند که شما می‌بایست در تمامی پلتفرم‌های موجود حاضر باشید و در آنها به تولید محتوا بپردازید، اما باید بگوییم که عدم تمرکز بر یک حوزه می‌تواند مقدمات شکست شما را فراهم سازد. توصیه‌ی ما به شما این است که سه کانال کلیدی را که بیشتر مشتریان بالقوه‌ی شما در آنها حاضر هستند انتخاب کنید و روی آنها تمرکز کنید. به این منظور می‌بایست ابتدا مشخص کنید که چه نوعی از محتوا بیشترین بهره‌وری را برای شما خواهد داشت. رجوع به تجربیات رقبا و سنجش موفق‌ترین آنها در این مسیر راهگشا خواهد بود. این سه پلتفرم هسته‌ی کانال‌های توزیعی محتواهای شما خواهند بود. توصیه می‌کنیم هر محتوا را با توجه به خصائص و ویژگی‌های خاص هر پلتفرم طراحی و در آن منتشر کنید.

کانتنت مارکتینگ چیست؟
کانتنت مارکتینگ چیست؟

4- انجام تحقیقات موضوعی

تا بحال و در مسیر تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی می‌بایست به یک فهم عمومی از خواسته‌ها و نیازهای مشتریان خود رسیده باشید. برای اینکه این شناخت کلی را بدل به عرضه‌ی محتوای مناسب کنید نیاز است که ابتدا به انجام مجموعه‌ای از تحقیقات موضوعی بپردازید. در این پروسه هیچ چیز بهتر از گفتگوی مستقیم و بی‌واسطه با مشتریان نیست. اگر هم امکان برقراری چنین ارتباطاتی را ندارید تحقیقات مرتبط با کلمات کلیدی می‌تواند نقطه‌ی بسیار مناسبی برای شروع باشد. علاوه بر این می‌توانید با رجوع به وبسایت کورا یا ردیت به سنجش رایج‌ترین سوالاتی که کاربران در حوزه‌ی تخصصی شما پرسیده‌اند بپردازید. همچنین می‌توانید با عضویت در فروم‌های آنلاین، گروه‌های فیسبوکی و سایر اجتماعات مجازی به کسب شناخت از مشتریان بالقوه‌ی خود بپردازید.

 

5- تدوین هرم محتوا

حالا نوبت آن است که این انبوه ایده‌ها را به یک برنامه‌ی محتوایی قابل اجرا تبدیل کنید. تدوین یک هرم محتوا به شما کمک می‌کند تا به طور آگاهانه به تولید انواعی از محتوا بپردازید که بیشترین میزان رضایت و بهترین بازخورد را از مخاطبان دریافت می‌کنند.

هرم محتوا از سه بخش تشکیل می‌گردد. بخش بالایی مربوط به ارائه‌ی محتوایی مفید و جذاب به مخاطب است. بخش میانی نیز کماکان جنبه‌ی ارائه‌ی اطلاعات دارد با این تفاوت که در این بخش تلاش می‌شود نیازهای خاص مشتریان و شیوه‌ی پاسخگویی به آنها بررسی شود. بخش پایینی خطاب به مشتریان آماده‌ی خرید است. در این بخش به مزیت‌های برند نسبت به رقبا و لزوم خرید از این برند خاص پرداخته می‌شود.

در بخش نخست هرم محتوا توضیحاتی مقدماتی درباره موضوع ارائه می‌شود. در این بخش می‌بایست محتوای ارزشمند و مفیدی به مخاطب عرضه شود. در بخش دوم به مشکلی خاص پرداخته می‌شود و به طور ضمنی اشاره می‌شود که برند شما راه حلی برای این مشکل دارد. در بخش سوم فرض بر این است که مخاطب شما قانع شده است که باید محصولی را خریداری کند. در این بخش باید محتوایی به مخاطب ارائه شود تا متوجه ارزش‌های ویژه‌ی محصول شما و برتری‌های آن نسبت به محصولات رقیب شود. در این بخش می‌توانید موارد مصرف محصول، نظرات مشتریان، جداول و نمودارهای مقایسه‌ای و معرفی‌نامه‌های محصول را ارائه نمایید.

در پایان می‌بایست تمامی محتواهایی که گردآوری نموده‌اید را در یکی از این سه طبقه جای دهید. محتواهایی با بیشترین میزان ارزش و جذابیت را در طبقه‌ی اول هرم محتوا قرار دهید. اگر تمرکزتان بر سئو است می‌توانید کلمات کلیدی دارای بیشترین میزان استفاده و یا دارای کمترین میزان رقابت را به کار بگیرید. با هماهنگی واحد فروش مشخص کنید که چه محصولاتی در اولویت ارائه‌ی محتوا هستند.

تدوین هرم محتوا
تدوین هرم محتوا

6- تدوین شاخص‌ های کلیدی عملکرد

باید گفت که فقط شماری از شاخص‌ های کلیدی عملکرد هستند که ارزش حقیقی دارند و استفاده از سایر شاخص‎ها سودی در پی نخواهد داشت. شما به دستیابی به یک الگوی تولید محتوای کارآمد نیاز خواهید داشت تا بتوانید از این شاخص های موثر بهره بگیرید. اما توجه کنید که حفظ تعادل همواره مهمترین اولویت است. توجه زیاد به قسمت پایینی هرم و تمرکز بیش از حد بر افزایش نرخ تبدیل باعث خواهد شد که نتوانید در بلندمدت به طور بهینه‌ای با مخاطبان خود در ارتباط قرار گیرید. نباید سودجو به نظر برسید. این ویژگی توی ذوق مخاطبان خواهد زد و به مرور آنها را از دست خواهید داد. هر پروژه‌ی محتوایی را با الگوی روش تحقیق علمی پیش ببرید. مراحل این الگو به شرح زیر است:

1- تدوین فرضیه.
2- طراحی آزمایش و آزمون.
3- انجام آزمایش و آزمون.
4- انجام پردازش اطلاعات.
5- نتیجه‌گیری (تایید یا رد فرضیه)
6- آزمون و تکرار.

می‌توانید از شاخص‌های زیر جهت تدوین فرضیه‌های معتبر استفاده کنید:

1- میزان افزایش یا کاهش تعداد مخاطبان به نسبت ماه گذشته.
2- مجموع زمان سپری شده در یک صفحه‌ی خاص.
3- نسبت تعداد بازدیدکنندگانی که تنها یک بار از سایت دیدن کردند به بازدیدکنندگانی که بیش از یک بار این کار را انجام داده‌اند.
4- نرخ تبدیل یک صفحه‌ی خاص.
5- میزان مشارکت از طریق ایمیل.
6- میزان اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی.
7- محبوبیت برند (شاخص وفاداری مشتری، نظرات کاربران و…).

 

7- پایه ریزی فرآیندها

سه مولفه‌ی کلیدی جهت مدیریت فرآیندهای یک پروژه وجود دارد: برنامه‌ی کاری، راهبرد برند و سنجش منظم.

برنامه‌ی کاری عنصر مرکزی در تیم تحریریه‌ی شماست. این مولفه می‌تواند نقش‌ها، وظایف و جزئیات پیشرفت پروژه را به خوبی تنظیم نماید. مهمترین چیزهایی که در برنامه‌ی کاری می‌بایست مشخص گردند عبارتند از:

1- چه کسی مسئول تولید چه محتوایی است؟
2- پیشنویس‌ها و نسخه‌های مقدماتی یک محتوا چه زمان آماده می‌شوند؟ محتوا در چه تاریخی منتشر خواهد شد؟
3- عنوان اصلی محتوا چیست؟
4- تهیه‌ی لینک‌های ارتباطی.
5- انتشار لینک‌های ارتباطی.
6- وضعیت پروژه (عقب بودن از برنامه، در حال انجام، در دست انتشار، منتشر شده و…).

راهبرد برند مولفه‌ای است که به تیم تحریریه‌ی شما کمک می‌کند تا مطالب را بر اساس ارزش‌های مدنظر برند و مقیاس فعالیت آن تولید نمایند. برای این منظور طراحی لیستی از بایدها و نبایدها می‌تواند بسیار راهگشا باشد. مولفه‌ی سوم یعنی سنجش منظم باعث می‌شود تا شما به طور مداوم در جریان عملکرد محتواهای تولیدی خود و جزئیات مربوط به بازخورد هر کدام باشید. ایجاد یک رویه‌ی روتین جهت آزمون و سنجش، اندازه گیری شاخص‌های مختلف و بهینه‌سازی مداوم محتوا نکات کلیدی در این خصوص می‌باشند.

 

8- تمرکز بر کیفیت

سرانجام نوبت خواهد رسید به آغاز پروسه‎ی تولید یک محتوای درجه یک. گرچه همواره می‌توانید در این مسیر از شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات کانتنت مارکتینگ کمک بگیرید اما توصیه ما به شما این است که برای شروع تنها به خودتان اتکا کنید. چک‌لیست زیر می‌تواند شما را در جهت تولید یک محتوای باکیفیت یاری برساند:

_ هدف این محتوای خاص چیست؟ آیا این هدف در خود محتوا به روشنی شرح داده شده است؟
_ محتوا در تلاش است تا چه مشکلی را حل نماید؟
_ جایگاه و وضعیت برند شما در بازار و در میان رقبا چگونه است؟
_ محتوا چگونه می‌خواهد در قیاس با رقبا شما را حائز یک مزیت رقابتی سازد؟
_ کال تو اکشن (فراخوان به عمل) شما چیست؟

 

تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی

9- عرضه‌ی محتوا

اینکه می‌گویند محتوای خوب مخاطب خودش را نیز پیدا خواهد کرد یک افسانه است. علی الخصوص در بازار فعلی که انباشته از تولیدکنندگان محتوا است. هفت استراتژی زیر از جمله مهمترین استراتژی‌های مربوط به عرضه‌ی محتوا هستند که می‌توانید آنها را به کار بگیرید:

1- برای هر کانال و پلتفرم منحصر بفرد محتوای اختصاصی تولید کنید. مردم با محتوای اینستاگرام یک‌جور روبرو می‌شوند و با محتوای توییتر جور دیگری. تلاش کنید برای هر پلتفرم محتوای مناسب همان پلتفرم را تولید نمایید.
2- از متخصصان و اینفلوئنسرها بخواهید محتوای شما را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند.
3- محتوا را برای لیست مخاطبان ایمیل خود ارسال کنید.
4- به سوالات مرتبط در کورا و ردیت پاسخ دهید و لینک منبع (که همان محتوای خودتان است) را نیز ضمیمه‌ی پاسخ کنید.
5- محتوای خود را با پرداخت مبلغی پروموت کنید.
6- شرکای کلیدی خود را شناسایی کنید و از آنها بخواهید محتوا را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند.
7- از کارکنان سازمان خود بخواهید محتوا را تا حد امکان اشتراک گذاری کنند.

عرضه‌ی محتوا
عرضه‌ی محتوا

10- بهینه‌سازی، اصلاح و حذف

عمر مفید یک محتوا بسیار کوتاه است. مگر اینکه تلاش کنید مدام نفسی تازه در آن بدمید. باید به طور منظم به سنجش عملکرد محتوای خود بپردازید و همواره پس از این سنجش یک بار دیگر محتوا را مورد بازنگری قرار دهید. سه راه پیش روی شماست. اول، اگر محتوا امکان پیشرفت و بهتر شدن دارد آن را اصلاح و بهینه‌سازی کنید. دوم، اگر محتوا بازخوردی مناسب از سمت مشتریان و مخاطبان دریافت نکرده است آن را حذف کنید. سوم، اگر محتوا قابلیت تغییر فرم دارد آن را برای عرضه در یک قالب دیگر و یک پلتفرم متفاوت ویرایش کنید.

 

11- قدر فرصت‌ها را بدانید

گام آخر در تدوین یک استراتژی بازاریابی محتوایی موفق این است که قدر فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که از دل یک محتوا زاده می‌شوند را بدانید. این فرصت به طور مثال می‌تواند همکاری با اینفلوئنسری باشد که به محتوای شما علاقه‌مند بوده است. همواره به تیم تولید محتوای خود اختیار آزمون و خطا و تجربه‌ی فرمت‌های محتوایی تازه را بدهید. در بند مرزها و استانداردهای رایج نباشید.

 

معرفی 24 ابزار کانتنت مارکتینگ

ساخت و مدیریت پروژه‌ی بازاریابی محتوایی می‌تواند با بکارگیری ابزارهای مناسب بسیار ساده‌تر گردد. توسعه‌ی هوش مصنوعی و عرضه‌ی ابزارهای پیشرفته باعث شده است تا امروزه تولید و عرضه‌ی یک محتوای درجه یک بسیار بهتر و ساده‌تر از گذشته انجام گیرد.

در ادامه به معرفی 24 ابزار مفید کانتنت مارکتینگ که استفاده از آنها می‌تواند کمک بزرگی به شما برساند خواهیم پرداخت.

ایده پردازی محتوایی

  • _ ابزار Google Ads Keyword Planner: ابزاری مربوط به کلمات کلیدی که اطلاعات وسیعی را درباره‌ی آمار جستجوی کاربران در گوگل در اختیار شما قرار می‌دهد.
  •  ابزار Google Search Console: از طریق این ابزار می‌توانید ببینید که رتبه‌ی سایت شما برای هر کلمه‌ کلیدی چگونه است.
  •  ابزار Google Trends: این ابزار آمار مربوط به سرچ گوگل در هر حوزه‌ی موضوعی مشخص را ارائه می‌دهد.
  • ابزار Quora: کورا یک ابزار پرسش و پاسخ است و می‌توانید از طریق آن بسنجید که مردم درباره‌ی چه چیزهایی کنجکاو هستند.
  • ابزار Reddit: ردیت یک انجمن بزرگ آنلاین است که هر موضوعی که تصور کنید در آن به بحث گذاشته می‌شود.
  •  ابزار Advanced Twitter Search: از طریق این ابزار می‌توانید به شکلی پیشرفته در میان محتواهای موجود در توییتر به جستجو بپردازید.
  •  ابزار Buzzsumo: ابزاری برای ارائه‌ی اطلاعات درباره‌ی کلمات کلیدی، اینفلوئنسرها و ابزارهای ساخت لینک.

بریف محتوایی

  • _ ابزار MarketMuse: ابزاری برای برنامه‌ریزی محتوایی، خلاصه‌سازی و همچنین بهینه سازی محتوا.
  •  ابزار Clearscope: ابزاری برای بهینه‌سازی مقیاس.

سئو

  •  ابزار Semrush & Ahrefs: ابزاری برای ارائه‌ی اطلاعات درباره‌ی کلمات کلیدی، بهینه‌سازی سئو و بهینه‌سازی رقابت.
  •  ابزار Content King App: ابزاری برای ارائه‌ی اطلاعات لحظه‌ای درباره‌ی سئو.

تدوین

  •  ابزار Grammarly: ابزاری برای چک کردن درستی گرامر.
  •  ابزار Word Tune: ابزاری برای تغییر ساختار و فرم جملات و عبارت‌ها.
  •  ابزار Hemingway editor: ابزاری برای چک کردن ساختار و گرامر یک متن.
  • ابزار Ginger: ابزاری برای چک کردن گرامر.
  • ابزار Copy.ai: ابزاری برای ارائه‌ی کپی از یک محتوا.

تولید

  •  ابزار Canva: ابزار رایگان طراحی به همراه هزاران تمپلیت آماده.
  •  ابزار Biteable: ابزاری برای ساخت سریع کلیپ در چند دقیقه.
  •  ابزار Adobe Spark: ابزاری برای طراحی آسان گرافیکی و ساخت ساده‌ی گیف و غیره.

توزیع

  • ابزار Alfred: ابزاری برای دسترسی سریع به اطلاعات مربوط به لیست مخاطبان ایمیل.
  • ابزار Buzzstream: ابزاری برای ایجاد لینک.
  • ابزار Pitchbox: ابزاری برای ایجاد لینک.

اندازه گیری

  • ابزار Google Analytics: ابزاری برای سنجش عملکرد و ترافیک یک سایت.
  • ابزار Hotjar: ابزاری برای سنجش عملکرد و علایق کاربران.
  • ابزار Google Search Console : عملکرد وب سایت خود را در جستجوی گوگل شناسایی و ردیابی کنید
  • Google Data Studio: گزارش های داده جامعی را از چندین منبع ایجاد کنید

سیستم مدیریت محتوا

  • وردپرس: سیستم مدیریت محتوای عالی که 30 درصد از وب سایت های مدرن را اجرا می کند
  • Elementor: سازنده وب سایت بدون کد و متمرکز بر طراحی

جمع بندی

تولید محتوا صرفا به معنای نوشتن درباره‌ی موضوعات روز نیست. یک استراتژی بازاریابی محتوایی موفق شامل اجزا و جزئیات مفصل و گوناگونی است. تحقق این امر نیازمند تدوین یک راهبرد، تمرکز بر یک زاویه‌ی دید مشخص، شناخت عمیق از مخاطب، طراحی فرآیندها، تولید، عرضه، سنجش و تحلیل است.

به طور خلاصه باید گفت یک استراتژی بازاریابی محتوایی برای دستیابی به موفقیت بلندمدت نیازمند انجام تحقیقات و پیاده سازی دقیق فرآیندها می‌باشد.

 

منبع

https://elementor.com/blog/content-marketing-strategy/

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *