زمان سرمایه گذاری روی خود : 23 دقیقه
5/5 - (2 امتیاز)

رتبه‌بندی وب‌سایت، دغدغه‌ی تمامی طراحان و متخصصین سئو در دنیای اینترنت بوده و هست. به منظور بهینه‌سازی هرچه بهتر وب‌سایت‌ها بهتر است با فاکتورها یا به بیان ساده‌تر، عوامل و مواردی که می‌بایست رعایت شود آشنا باشیم. متخصصین سئو 200 فاکتور گوگل یا فاکتورهای رتبه‌ بندی گوگل (google ranking factors) برای بهینه‌ساز وب‌سایت را شناسایی کرده‌اند.

آیا تمام این فاکتورها اساسی‌ هستند و همه‌ی آن‌ها برای بهینه‌سازی لازم و ضروری هستند؟ پاسخ به این سوال کمی مشکل است اما به طور خلاصه می‌توان گفت که میزان اهمیت برخی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل از بقیه بیشتر است. یک بهینه‌ساز می‌تواند اساسی‌ترین فاکتورهای رتبه‌ بندی گوگل را شناسایی و در اولویت قرار دهد؛ سپس از فاکتورهای دیگر بر اساس اقتضائات موجود استفاده نماید. تمامی این‌ها به تجربه و میزان دانش یک طراح و بهینه‌ساز وابسته است.

هرچه دانش بهینه‌ساز از مفاهیم دنیای وب گسترده‌تر باشد، کشف و پیاده‌سازی اساسی‌ترین راه بهینه‌سازی ، برای وی آسان‌تر خواهد بود. از اساسی‌ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل می‌توان به نوع دامنه ، کلمه کلیدی (که نیازمند شناسایی و استفاده به‌جا در وب‌سایت است) ، محتوا ، تصاویر ، پیوند‌های داخلی و خارجی و … نام برد .

گاهی از این فاکتورهای رتبه بندی گوگل به عنوان بازاریابی مجازی ، نیز یاد می‌کنند، چرا که این فاکتورها موجب بالا رفتن رتبه وب‌سایت، افزایش بازدیدها، افزایش تعداد مشتریان و در نتیجه سود بیشتری عاید مالکین وب‌سایت خواهد شد. هدف اصلی این فاکتورها شناسایی کلیک کنندگان و جذب مخاطبان بیشتر وب‌سایت‌ها است طوری که این مخاطبان یا پابرجا بمانند و یا تعدادشان روز به روز افزایش یابد.

فاکتورهای رتبه بندی گوگل

این شما و این فاکتورهای رتبه بندی گوگل؛ پیش به سوی فتح گوگل

اگر بخواهیم فاکتورهای رتبه بندی گوگل را دسته بندی کنیم به دسته های زیر تقسیم می‌شوند.

  • فاکتورهای مربوط به دامنه
  • فاکتورهای مربوط به سطح صفحه
  • فاکتورهای مربوط به سطح وبسایت
  • فاکتورهای مربوط به لینک سازی
  • فاکتورهای مربوط به اسپم‌های داخل سایت
  • فاکتورهای مربوط به اسپم‌های خارج سایت

در زیر فاکتورهای رتبه بندی گوگل (google ranking factors) جهت بهینه‌سازی ذکر شده است :

 

فاکتورهای رتبه بندی گوگل مربوط به سطح دامنه:

  1. طول عمردامنه، مدت زمان ثبت دامنه و تاریخچه دامنه
  2. عنوان وب سایت در دامنه سطح بالا
  3. استفاده از پسوند کشور در دامنه سطح بالا
  4. انتخاب کلیدواژه در نام دامنه (کلمات کلیدی در دامنه)
  5. EMD یا دامنه دقیقا همتا
  6. تاریخ ثبت دامنه
  7. پیشینه دامنه
  8. اطلاعات Whois خصوصی در مقابل عمومی
  9. اطلاعات مالك متخلف در هوئيز
  10. کلیدواژه‌های دامنه فرعی (subdomain)

 

طول عمردامنه، مدت زمان ثبت دامنه و تاریخچه دامنه

گوگل به سن دامنه اهمیت می‌دهد.

گوگل چطور متوجه عمر یک دامنه خواهد شد؟ یا بهتر است سوال را اینگونه بپرسیم که اولین تاریخ ایندکس شدن یک وب سایت چقدر برای گوگل اهمیت دارد؟ قبل از هر چیزی به خاطر داشته باشید که اطلاعات مربوط به هویت یک وب سایت (whois) حتی در صورت ایندکس شدن در دسترس گوگل نیست؛ ولی با این حال روش‌های گوناگونی برای حدس زدن زمان تولد یک دامنه وجود دارد. به عنوان نمونه، مقدار داده های موجود در یک دامنه می‌تواند به عنوان معیاری برای تخمین سن آن دامنه لحاظ شود. با این حال نخستین لینکی که در یک دامنه به اشتراک گذاشته شده است، بهترین معیار شناخته شده برای تخمین سن آن است.

اما این فاکتور تا چه حد برای اعتبار وب سایت شما اهمیت دارد؟ پاسخ کوتاه این است که لازم نیست زیاد نگران سن دامنه خود باشید. واقعیت این است که تفاوت چندانی میان یک دامنه شش ماهه با یک دامنه یک ساله وجود ندارد. همین که چندین ماه از حضور دامنه شما در بستر آنلاین گذشته باشد کافی است تا امتیاز لازم برای گذر از این مرحله را دریافت کند. بنابراین اگر وبسایت شما متولد دهه نود میلادی نیست، هیچ جای نگرانی از بابت این موضوع وجود ندارد.

سایت‌های بررسی تخمینی سن دامنه :

تاثیر طول عمر دامنه بر سئو چیست؟

درصد بالایی از کارشناسان سئو بیان کرده اند که طول عمر دامنه تاثیر مثبتی در یک وب سایت دارد اما این نکته که طول عمر دامنه به تنهایی نمی‌تواند وضعیت سایت را بهبود بخشد را نیز متذکر شده اند. پس باید در کنار این مورد، عوامل دیگری را نیز مورد توجه قرار داده و رعایت کرد. به عنوان مثال اگر یک دامنه عمر بسیار طولانی را داشته باشد اما هیچ فعالیت خاصی در آن انجام نشده باشد و هیچ لینکی در سطح اینترنت به آن داده نشود، هیچ تأثیری را بر روی سئو نداشته و با یک دامنه که تازه راه اندازی شده، هیچ گونه تفاوتی ندارد.

مهم ترین معیارهایی که می تواند ارزش یک دامنه را مشخص کند عبارتند از: فعالیت‌های این دامنه ، میزان تولید لینک ها، محتواهای با کیفیت بالا و ….

طول عمردامنه

عنوان وب سایت در دامنه سطح بالا

دامنه سطح بالا که (Top Level Domain)’TLD نیز نامیده می‌شود، بالاترین سطح دامنه اینترنتی است و بقیه دامنه های ثبت شده زیردامنه این دامنه‌ها محسوب می‌شوند. به عنوان مثال www.example.com

زیردامنه com. محسوب می‌شود. نهادی که این دامنه ها را ثبت و تنظیم می کند، آیکان (Icann)نام دارد. دامنه‌‎های سطح بالا به سه دسته شامل دامنه کشورها، سطح ها و ارگان ها تقسیم بندی می‌شوند. مهمترین نکته ای که صاحبان وبسایت‌ها باید بدان پایبند باشند، مرتبط بودن محتوای آنها با کلیدواژه ای است که مخاطبان به دنبال آن می‎‌گردند. اگر عنوان وب سایت با محتوای آن مغایرت داشته باشد، پاسخگوی کاربران نبوده و وب سایتی که پاسخگوی نیاز کاربران نباشد در رتبه بندی گوگل شکست خواهد خورد. هرچند انتخاب دامنه سطح بالای مناسب یکی از فاکتورهای دخیل در الگوریتم گوگل است، ولی میزان اثرگذاری آن نسبت به گذشته کاهش یافته است.

پسوند com. معروفترین و پر استفاده ترین پسوند برای دامنه سایت ها است. پسوند com مخفف Commercial به‌معنای تجاری است. البته بسیاری از سایت های‌ همه منظوره نیز از پسوند com استفاده می‌کنند.

پسوند دامنه net. مخفف واژه Network به‌معنی شبکه است و عموما توسط شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکه‌های اطلاع رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پسوند دامنه org. اختصار واژه Organizations به‌ معنی سازمان و یا تشکیلات است که معمولاْ توسط موسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که غالبا فعالیت غیر تجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل این است که دامنه هم سو با کسب و کار خود را انتخاب کنید. مقاله تاثیر نام دامنه ( Domain ) بر سئو سایت به شما در زمینه انتخاب دامنه بیشتر کمک خواهد کرد.

دامنه سطح بالا که (Top Level Domain)'TLD

استفاده از پسوند کشور در دامنه سطح بالا

قرار دادن پسوند کشوری که وب سایت شما در آن فعالیت می‌کند (مانند ..cn pt، ،US، IT . و .ca) می‌تواند باعث ارتقای رتبه شما در جستجوهای کاربرانی باشد که در آن کشور زندگی می‌نند. البته توجه داشته باشید که این موضوع برای کسب و کارهای بین المللی باعث محدودیت خواهد شد؛ چرا که منجر به پایین آمدن رتبه شما در نتایج جستجوی آن دسته از کاربرانی می‌شود که خارج از منطقه فعالیت وب سایتتان درباره کسب و کار شما جستجو کرده اند.

نام کشور به انگلیسینام کشور به فارسیپسوند دامنه ها

Iran

ایران

ir

United Kingdom

انگلستان

uk

United Arab Emirates

امارات متحده عربی

ae

United States of America

ایالات متحده آمریکا

us

Colombia

کلمبیا

co

Tuvalu

تووالو

tv

India

هندوستان

in

Iraq

عراق

iq

Russia

روسیه

ru

Italy

ایتالیا

it

Iceland

ایسلند

is

پسوند ir. پسوند دامنه‌های ایرانی است و ثبت آن توسط افرادی که رسما مقیم ایران هستند انجام می شود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد دامنه توصیه می‌شود مقاله دامین؛ آدرس کسب و کار در دنیای اینترنت را مطالعه کنید.

 

پسوند کشور در دامنه سطح بالا

انتخاب کلیدواژه در نام دامنه (کلمات کلیدی در دامنه)

دامنه‌ای که در آن از کلیدواژه مورد توجه جامعه مخاطبان هدف استفاده شده باشد، در قدیم می‌توانست شانس بیشتری در رتبه بندی گوگل بگیرد. حتی مطالعات نشان می‌دادن که مکان کلیدواژه به کار رفته در دامنه نیز اهمیت داشت. ایده آل ترین حالت زمانی بود که کلیدواژه در ابتدای نام دامنه قرار گرفته بود اما امروزه استفاده از کلمات کلیدی در دامنه هیچ مزیتی برای وبسایت ندارد.

آیا استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه بر روی سئو وبسایت تاثیری دارد؟

استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه ها نمی‌تواند به سئو وبسایت کمکی کرده و باعث افزایش اعتبار وبسایت‌تان شود.
همچنین جان مولر در پاسخ به این سوال بیان کرد:

استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه علاوه بر اینکه مزیتی برای وبسایتتان ندارد، حتی گاهی برخی از کلمات کلیدی میتواند برای سئو وبسایت شما مضر هم باشد و از طرفی کارکردن بر روی برخی از کلمات کلیدی ممکن است سخت و دشوار باشد و شما نتوانید براساس آن کلمه به راحتی به جایگاه مورد نظر خود برسید.
همچنین اگر زمینه های کاری و خدمات شما در آینده تغییر کند و شما از کلمات کلیدی در نام دامنه خود استفاده کرده باشید، دیگر دامنه قبلی شما نمیتواند برای کسب و کار شما مناسب باشد.
پس باید اسمی مناسب برای دامنه ی وبسایت خود انتخاب کنید که در طولانی مدت با کسب و کار شما هم خوانی داشته باشد.

چهار بینش به کلید واژه دامنه و رتبه بندی

  • دامنه های دارای کلید واژه سریعتر رتبه بندی نمی‌شوند.
  • دامنه های کلمات کلیدی به طور خودکار رتبه بهتری ندارند.
  • دامنه کلمات کلیدی سال‌‎ها پیش قدرت رتبه بندی قوی خود را از دست دادند.
  • دامنه های کلمات کلیدی همان دامنه های برند شده هستند.

با توجه به صحبت های دو بزرگ مرد سئو با خیال راحت از فاکتورهای رتبه بندی گوگل این گزینه را می‌توان حذف کرد. اما اگر بخواهید کلمه کلیدی را در دامنه خود قرار دهید، سایت WEBCONFS.COM یک دامین با کلمه کلیدی یشنهاد می‌دهد.با وارد کردن کلمه کلیدی و انتخاب دامین نتیجه را مشاهده نمایید.

انتخاب کلیدواژه در نام دامنه

EMD یا دامنه دقیقا همتا

Exact Match Domain : باید دامنه وب‌سایت با کلمه کلیدی مطابقت داشته باشد .

Exact Match Domain یا EMD به معنی دامنه دقیقا همتا است. یعنی اینکه نام دامین سایت برابر با کلمه کلیدی باشد. برای مثال دامنه ای با نام SEO.COM بسیار متفاوت عمل می‌کند. چراکه اگر سایت با کیفیتی باشد چنین گزینه ای به آن کمک زیادی خواهد کرد. اما اگر در سایتی که کیفیت پایینی دارد این امر اتفاق بیفتد می‌تواند در برابر بروزرسانی EMD تا حدودی آسیب پذیر باشد. مت کاتس در سال ۲۰۱۲ در مورد این موضوع گفت:

دامنه های EMD بسیار برای گوگل حائز اهمیت هستند اما نه در آن حدی که گوگل یک سایت بی ارزش و بی کیفیت را به کاربران ارائه دهد. با بیانی ساده تر اگر سایت شما در دامنه خود کلمه کلیدی داشته باشد اما از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، گوگل شما را کنار می‌گذارد.

تا پیش از سال ۲۰۱۲، EMDها به عنوان یک استراتژی ناجوانمردانه در فرایند سئو محسوب می شدند. شرکت های کم تجربه و نه چندان قوی تنها با انتخاب یک نام مناسب برای دامنه خود می توانستند گوی رقابت را از حریفانی که سال ها مشغول تولید محتوای جذاب و منسجم بودند، بربایند. ولی در سال ۲۰۱۲ تغییراتی در الگوریتم گوگل ایجاد شد تا تاثیر EMD ها در نتایج جستجوی گوگل تعدیل شود.

تاریخ ثبت دامنه

یکی دیگر از فاکتورهای رتبه بندی گوگل که صحبت ها بر سر آن زیاد است تاریخ ثبت یک دامنه است. واقعیت این است که هیچ موتور جستجویی (حداقل به صورت رسمی) تایید نکرده است که از تاریخ ثبت دامنه به عنوان فاکتوری برای ارزیابی میزان اعتبار یک وب سایت استفاده می کند. با این حال، صحبت های ضد و نقیضی در رابطه با اهمیت تاریخ ثبت دامنه شنیده می‌شود. برخی این فاکتور را خیلی مهم، برخی کم اهمیت و برخی دیگر بی اهمیت می‌دانند.

به هر روی، تاریخ ثبت یک دامنه به سه دلیل مهم نمی تواند معیار خوبی برای سنجش کیفیت و اعتبار یک وب سایت باشد:

۱. ممکن است یک دامنه ثبت نام شده؛ ولی هرگز استفاده نشده باشد.

۲. ممکن است یک شرکت معتبر قصد تغيير دامنه و استفاده از یک دامنه جدید را داشته باشد.

۳. ممکن است از یک دامنه برای سالها استفاده های غیرقانونی شود و پس از چند سال بدون تغییر تاریخ ثبت نام جدید به فرد یا شرکتی دیگر فروخته شود.

برخی دیگر بر این باورند که تاریخ انقضای یک دامنه معیار بهتری برای ارزیابی اعتبار آن است. آنها می گویند که دامنه های قانونی معمولا برای سال ها استفاده می شوند، ولی دامنه های غیرقانونی به ندرت بیشتر از یک سال مورداستفاده قرار می گیرند.

جهت اطلاع از وضعیت و مشخصات ثبتی دامین می‌توانید از سایت‌های فعال در این زمینه استفاده کنید.

اطلاعاتی شامل: تاریخ ثبت دامین، تاریخ انقضا ،Registrar (ثبت کننده دامین) ، Registrant ، نام مالک ، شماره تماس ، نام سرور و آدرس مالک از طریق Whois گرفتن از دامین قابل مشاهده است.

نمونه هایی از سایت های مرجع جهت Whois گرفتن از دامین را مشاهده می نمایید:

http://www.whois.com/whois

http://who.is

http://www.register.com/whois.rcmx

http://www.internic.net/whois.html

جهت دامین ها با پسوند .ir :

http://www.nic.ir/Whois

جهت دامین ها با پسوند .co :

http://whois.co

پیشینه دامنه

گاهی گوگل تاریخچه وب سایتی که تحت مالکیت های مختلف قرار گرفته است را بازنشانی می کند. همچنین لینک هایی که این سایت را نشانه رفته اند را نادیده می گیرد. بنابراین، هنگامی که قصد خرید یک دامنه استفاده شده از فرد یا شرکت دیگری را دارید، لازم است به پیشینه آن دقت کنید. بدین منظور پیش از هر کاری می توانید به صورت اینترنتی درباره دامنه مورد نظر جستجو کنید. کافی است نام دامنه مورد نظر را به صورت Site:domain.com در گوگل جستجو کنید.

اگر جستجوی شما هیچ نتیجه ای نداشت، این یک نشانه بد است. در وهله دوم می توانید نام دامنه مورد نظرتان را بدون Com. جستجو کنید. شاید در این مرحله موفق شوید تا اطلاعاتی درباره آن پیدا کنید. شاید یک نفر حرفی درباره آن زده باشد. اگر با اشاره های منفی زیادی در مقایسه با اشاره های مثبت روبه رو شدید، به احتمال زیاد باید درباره تصمیم خود تجدید نظر کنید.

گزینه سوم استفاده از وب سایت archive.com است، می توانید وارد این وب سایت اشده و نام دامنه خود را در آن جستجو کنید. این وبسایت به شما نشان می دهد که دامنه مورد نظر شما چه پیشینه ای داشته است. روش اخر درخواست از صاحب قبلی وب سایت برای ارائه اطلاعات پیشین وب سایت است.

 

اطلاعات Whois خصوصی در مقابل عمومی

هوئیز که به صورت Whols نوشته می‌شود و به عبارت who is به معنای چه کسی اشاره دارد، یک پرسش و پاسخ پروتکلی است که به صورت گسترده برای پرس وجوی پایگاه های داده کاربران ثبت شده یا نمایندگان منابع اینترنت به کار می رود. نام دامنه، آدرس پروتکل اینترنتی یا سامانه مستقل همگی مثال هایی از اطلاعات هوئیز یک دامنه هستند. هوئیزهای خصوصی این نکته را به مخاطبان القا می کنند که شاید مالک دامنه اطلاعاتی برای پنهان نگه داشتن دارد. کارشناسان سئو می گویند که اگر وبسایت شما فعالیت غیرقانونی ندارد، نیازی به پنهان کردن اطلاعات دامنه خود ندارید.

امروزه ثابت شده است که خصوصی نگه داشتن هوئیز تنها باعث می شود که موتورهای جستجو اعتماد کمتری به وب سایت شما داشته باشند. بنابراین برای جلب اعتماد موتورهای جستجو، علاوه بر آنکه اطلاعات هوئیز خود را در اختیار عموم قرار می دهید، مطمئن الشوید که این اطلاعات مطابق با اطلاعات تماس و همچنین سیاست های حریم شخصی وب سایت شما است. قرار دادن اطلاعات هوئیز در حالت خصوصی شاید به تنهایی تاثیر منفی زیادی روی رتبه وب سایت شما نداشته باشد، ولی این عوامل کوجک وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند، تاثیر قابل توجهی در نتیجه نهایی خواهند داشت

Whois سایتی است که از طریق آن می‌توانید صاحب یک دامنه را شناسایی کنید. اگر شما اطلاعات عمومی سایت خود از طریق نام مالک دامنه و … را مخفی کنید مطمئن باشید که از طرف گوگل نمره منفی دریافت خواهید کرد چون این گزینه از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل بوده و هست.

 

اطلاعات مالك متخلف در هوئيز

اگر فردی را به عنوان یک اسپم در بستر اینترنت شناسایی کند، تمام سایتهای دیگری که در مالکیت این فرد قرار دارند را تنبیه خواهد کرد.

 

تاریخ ثبت دامنه

 

 

کلیدواژه های دامنه فرعی (subdomain)

در سلسله مراتب نام دامنه، یک زیردامنه با دامنه فرعی بخشی از یک دامنه بزرگتر است. تنها دامنه ای که زیردامنه نیست، دامنه ريشه است. به عنوان نمونه Www.mail.example.com زیردامنه www.example.com است. اگر میزان تاثیر کلیدواژه های سطوح مختلف دامنه در رتبه بندی وبسایت‌ها را از یک (بدون تاثیر مستقیم) تا ده (تاثیر خیلی قوی) تقسیم بندی کنیم، بیشترین امتیاز (نزدیک به شش) به دامنه‌هایی می رسد که نام آنها کاملا مطابق با کلیدواژه های آن کسب و کار است. پس از آن با بیش از پنج امتیاز دامنه هایی هستند که کاملا مطابق با کلیدواژه نیستند، ولی کلیدواژه کسب وکار بخشی از نام دامنه است. دامنه های مرتبط با کلیدواژه با چهار امتیاز در جایگاه سوم و کلیدواژه هایی که در دامنه فرعی استفاده شده اند با بیش از سه امتیاز در جایگاه چهارم قرار می گیرند.

 

ساب دامنه چیست؟

هنگام بازدید از یک وب‌سایت، ممکن است متوجه شوید که URL مربوطه در نوار جستجو براساس جستجوی شما در سایت یا صفحه وب مورد نظر کمی تغییر می‌کند. به عنوان مثال، برای مشاهده و دسترسی به ابزارها و خدمات ارائه شده می‌توانید به سایت seorob.ir مراجعه کنید. یا می‌توانید برای دسترسی به بخشی از وب سایت ما که محتوای وبلاگ را ارائه می‌دهد، به clients.seorob.ir مراجعه کنید. توجه نمایید که اگرچه URL کمی‌تغییر می‌کند، اما شما هنوز در وب سایت seorob در دامنه seorob.ir هستید.

زیر دامنه‌ها یا subdomain به عنوان پسوند نام دامنه شما و برای کمک به سازماندهی و پیمایش بخش‌های مختلف وب‌سایت شما عمل می‌کنند. شما همچنین می‌توانید از یک زیر دامنه برای ارسال بازدیدکنندگان به یک آدرس وب کاملاً متفاوت مانند صفحه شبکه‌های اجتماعی خود استفاده کنید و یا به آدرس IP یا دایرکتوری خاصی در سرور خود اشاره کنید.

ساب دامین و دامین به طور جداگانه فاکتورهای رتبه بندی گوگل را از آن خود می‌کنند و مانند دو سایت متفاوت هستند.

کلیدواژه های دامنه فرعی (subdomain)

 

فاکتورهای رتبه بندی گوگل مربوط به سطح صفحه:

  1. کلیدواژه‌های تگ عنوان
  2. کلیدواژه‌های تگ توضیحات
  3. کلیدواژه‌های تگ H1
  4. فراوانی کلیدواژه
  5. طول محتوا
  6. فهرست مطالب
  7. شمار کلیدواژه‌ها
  8. کلمات کلیدی معنادار در محتوا
  9. کلمات کلیدی معنادار در تگ‌های عنوان و توضیحات
  10. میزان پوشش دادن یک موضوع
  11. سرعت بارگیری صفحات توسط HTML
  12. سرعت بارگیری صفحه در مرورگر کروم
  13. استفاده از AMP
  14. انطباق هویتی
  15. بروز رسانی الگوریتم Hammingbird
  16. محتوای تکراری
  17. تگ کنونیکال
  18. بهینه سازی تصاویر
  19. تاریخ بروزرسانی محتوا
  20. میزان بروز رسانی محتوای وبسایت
  21. تاریخچه بروزرسانی صفحه
  22. برتری کلیدواژه
  23. کلیدواژه های تگ H1 و H2
  24. کیفیت لینک‌های خروجی
  25. موضوع لینک‌های خروجی
  26. رعایت دستور زبان و املای درست واژه ها
  27. محتوای اصیل
  28. راحتی در استفاده تلفن‌های همراه
  29. محتوای پنهان در تلفن‌های همراه
  30. انطباق با تلفن‌های همراه
  31. محتوای جانبی مفید
  32. محتوای پنهان شده پشت تب‌ها
  33. شمار لینک‌های خروجی
  34. محتوای چند رسانه ای
  35. شمار لینک‌های داخلی صفحات
  36. کیفیت لینک‌های داخلی صفحات
  37. سطح دشواری مطالب صفحه
  38. لینک‌های خراب
  39. لینک‌های وابسته
  40. خطاهای موجود در کد‌های HTML
  41. رتبه صفحاتی که به آنها لینک شده است
  42. اعتبار دامنه
  43. طول URL
  44. مسیر URL
  45. ویراستاران
  46. طبقه بندی صفحات
  47. تگ‌های وردپرس
  48. رشته‌های موجود در URL
  49. منابع و ماخذ
  50. فهرست بندی
  51. اولویت صفحه در نقشه وبسایت
  52. افزاط در لینک‌های خروجی
  53. شمار کلیدواژه‌های دیگر صفحه
  54. سن صفحه
  55. طراحی کاربرپسند
  56. دامنه‌های پارک شده
  57. محتوای مفید

 

کلیدواژه‌های تگ عنوان (Title Tag)

تگ عنوان (Title Tag) یک فاکتور به زبان HTML است که عنوان صفحه وب را مشخص می‌کند. این تگ در نتایج موتورهای جستجو، در قالب لینکهای قابل کلیک نشان داده می شود و اهمیت زیادی در سئو، مرورگرهای اینترنتی و اشتراک محتوا در شبکه‌های اجتماعی دارد. عنوان تگ یک صفحه باید توضیح دقيق و کوتاهی از محتوای آن صفحه را ارائه کند. کلیدواژه های مهم در تگ عنوان محتوا نقش بسیار جدی در رتبه بندی یک وب سایت در موتور جستجوی گوگل ایفا می کنند و همچنان به عنوان یکی از حائز اهمیت ترین فاکتورهای دخیل در تعيين رتبه و ترافیک وبسایت ها به شمار می روند.

به طوری که تگ عنوان صفحات وب همچنان مهمترین فاکتور در سئوی داخلی محسوب می شود. افزودن واژه هایی مانند «۲۰۱۹»، «بهترین»، «راهنما» و… به تگ عنوان می تواند در دسترسی کاربران به وب سایت شما به هنگام جستجوی کلیدواژه های طولانی تر اثرگذار باشد.

این تگ در قسمت Head هر صفحه وب قرار گرفته و عنوان یک صفحه وب را مشخص می‌کند. تگ عنوان (Title Tag) در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) به صورت یک عنوان قابل کلیک نمایش داده می‌شود و با توجه به اینکه این عنوان نمایانگر و خلاصه ای از محتوای سایت در میان نتایج جستجو به صورت مختصر میباشد، انتخاب دقیق آن برای دریافت ورودی بیشتر دارای اهمیت است.

 

دلیل اهمیت Title Tag :

تگ عنوان یا تایتل یکی از عوامل اصلی در کمک به موتورهای جستجو برای درک محتوای صفحات وب می باشد و اولین موردی است که کاربران در مورد صفحات سایت شما آن را مشاهده می کنند. تگ عنوان در 3 مکان کلیدی نمایش داده می شوند : (1) صفحات نتایج جستجو (SERPs) (2) مرورگرهای وب (3) شبکه های اجتماعی.

 

کلیدواژه های تگ توضيحات

هرچند گوگل در الگوریتم خود برای رتبه بندی وبسایت ها در نتایج جستجو به صورت مستقیم از تگ توضیحات استفاده نمی کند، ولی این گزینه با تاثیری که روی نرخ کلیک صفحات وب سایت دارد می تواند به صورت غیرمستقیم روی رتبه آنها در نتایج جستجوهای گوگل اثرگذار باشد. نزدیک به یک دهه پیش از این، موتورهای جستجو تنها با استفاده از محتوای موجود در صفحات، آنها را رتبه بندی می کردند. به عبارت دیگر، هیچ کدام از فاکتورهای خارجی مانند شمار لینکهایی که به یک صفحه خاص هدایت می شوند در رتبه آن در نتایج موتورهای جستجو تاثیر نداشتند. به خاطر سوءاستفاده هایی که در آن دوران از متاتگ ها می‌شد صاحبان وبسایت‌ها از تگ‌های غیرمرتبط با محتوای صفحات خود استفاده می کردند گوگل با وسواس بیشتری آنها را وارد الگوریتم خود کرد. این روزها گوگل از تگهای توضیحات عمدتا برای نشان دادن اسنیپت‌ها استفاده می‌کند.

 

کلیدواژه های تگ H1

تگهای H1 به عنوان دومین تگ عنوان شناخته می‌شود. گوگل در کنار تک عنوان از تگ H1 به عنوان دومین نشانه برای ارزیابی میزان ارتباط یک صفحه با جستجوی کاربران استفاده می کند، تجربه نشان داده است که نباید تگ‌های H1 را نادیده گرفت. البته گاهی برای قرار دادن تگ‌های H1 در یک صفحه به بیش از یک ساعت زمان نیاز است. اگر حس می‌کنید که می‌توانید زمان با ارزش خود را صرف جنبه های کارآمدتری از فرایند سئو کنید، شاید بهتر باشد که تگهای H1 را فراموش کنید.

 

اطلاعات WhoIs خصوصی در مقابل عمومی

  • جریمه شدن مالک دامنه

    جریمه شدن به علت تشخیص اسپمر

  • کلمه کلیدی در تگ عنوان

  • تگ عنوانی که با کلمه کلیدی آغاز می شود

  • کلمه کلیدی در تگ توضیحات

  • کلمه کلیدی که در تگ H1 ظاهر می شود

    تگ های H1 دومین تگ عنوانی هستند که نشانه‌های مرتبط بودن فعالیت و موضوع یک سایت را برای گوگل ارسال می‌کنند. این نتایج بر اساس مطالعات انجام شده زیر به دست آمده است:

  • کلمه کلیدی عبارتی است که به طور مکرر در داخل متن استفاده شده است
    استفاده از یک کلمه کلیدی به طور مکرر در داخل متن یک پُست می‌تواند به عنوان یک سیگنال مرتبط بودن عمل کند و موضوع فعالیت یک سایت را به گوگل بفهماند.
  • طول محتوا

  • چگالی کلمات کلیدی

  • مفهوم نهفته در کلمات کلیدی موجود در محتوا (LSI)

  • وجود کلمات کلیدی LSI در تگ عنوان یا توضیحات

  • سرعت بارگذاری صفحات از طریق HTML

  • محتوای تکراری

  • مقدار به روزرسانی محتوا

  • سابقۀ به روزرسانی صفحات

  • برجستگی کلمات کلیدی

  • کلمات کلیدی در تگ های H2 ، H3

  • ترتیب قرار گیری کلمات کلیدی

  • کیفیت لینک های خروجی

  • دستور زبان و املا

    به کارگیری صحیح گرامر و املا

  • تعداد لینک های خروجی
  • تعداد لینک های داخلی در یک صفحه

Inbound Outbound

به طور کلی پیج رنک بالای صفحات به رتبه‌بندی بهتری منجر می‌شود.

  • طول URL
    طول ادرس نباید بیش از حد طولانی باشد.

طول URL

  • تگ های وردپرس
  • کلمه کلیدی در URL
  • صفحه ارتباط با ما
  • آپدیت سایت
  • ایجاد سایت‌های واکنش‌گرا برای موبایل
  • قابلیت استفاده از سایت
    سایتی که استفاده و ناوبری آن دشوار باشد، می‌تواند با کاهش زمان سپری شده در سایت، صفحات بازدید شده و Bounce Rate تاثیر منفی بر روی رتبه‌بندی داشته باشد. این الگوریتم مستقل برای حجم وسیعی از داده‌های کاربری است.

  • استفاده از گوگل آنالیتیکس و ابزار گوگل وبمستر
    برخی از افراد فکر می‌کنند که نصب این دو ابزار بر روی سایت می‌تواند ایندکس صفحات را بهبود ببخشد. این دو گزینه می‌تواند با دادن اطلاعات مورد نیاز به گوگل، تاثیر مستقیمی بر روی رتبه‌بندی داشته باشد.

استفاده از گوگل آنالیتیکس و ابزار گوگل وبمستر

  • نظر کاربران/شهرت و اعتبار سایت
    دیدگاه‌ها و نظر کاربران تاثیر بسیار مهمی در الگوریتم‌های مرتبط با موتورهای جست‌و‌جو دارد.
  • تعداد صفحات لینک شده
  • تگ ALT برای لینک های تصویری

تگ ALT برای لینک های تصویری

همانطور که می‌دانید متن ALT نسخه تصویری، متنِ یک لینک است.

  • اعتبار صفحه لینک شده
  • اعتبار دامنه لینک شده
  • لینک از همکاران یا لینک به همکاران
  • به اشتراک گذاشتنصفحات ارجاعی در شبکه‌های اجتماعی
  • لینک‌های داخل متن محتوا
  • متن نوشته (Anchor Text) بک لینک‌ها
  • متن لینک‌های داخلی
  • اختصاص دادن عنوان لینک
  • محل لینک در محتوا
  • کلمات کلیدی در عنوان
  • سرعت لینک مثبت و منفی
  • لینک‌های به دست آمده از سایت‌های معتبر
  • لینک کردن به عنوان منبع ویکیپدیا
  • کلمات همراه
  • سن بک لینک
  • رتبه اعتماد سایت لینک دهنده
  • تعداد لینک.های خروجی بر روی یک صفحه
  • شکایات DMCA
  • تنوع دامنه
  • جست‌و‌جوهای معامله‌ای
  • جست‌و‌جوهای محلی
  • نویسندگان شناخته شده
  • سیگنال‌های اجتماعی مرتبط
  • سیگنال‌های اجتماعی در سطح سایت
  • صفحه رسمی در سایت لینکداین
  • لیست کارمندان در لینکداین
  • اشاره کردن به برند در سایت‌های خبری

آغاز عنوان با کلیدواژه

فرمت بهینه برای نوشتن تگ عنوان به صورت ” کلید واژه اصلی – کلید واژه فرعی | نام برند ” است.

گوگل در حالت عادی ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر نخست از یک عنوان را بررسی می کند. بر همین اساس شما را بهینه کاراکتر های یک تگ عنوان ۵۰ تا ۶۰ عدد است. به عنوان نمونه فرض کنید که یک کسب و کار به نام نایک در صنعت فروش کفشهای ورزشی مشغول است. در این صورت عنوان مناسب برای صفحه یکی از محصولات این شرکت به نام به این صورت خواهد بود ” ” علاوه بر این ، مطالعات نشان می دهند که گوگل حساسیت بیشتری روی حروف نخست که عنوان یک صفحه دارد. به عبارت ساده تر هرچه در ابتدای عنوان تک صفحه شما به کلید واژه جستجو نزدیک تر باشد جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل خواهد داشت. به نظر می رسد که کاربران در خلال جستجو توجه بیشتری به یک یا دو واژه نخستین عنوان دارند. بنابراین ، کلمات مهمی همچون نام محصولات خود را در ابتدای تک به عنوان هر صفحه قرار دهید و تا جای ممکن برای هر صفحه یک تک متفاوت در نظر بگیرید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *