زمان سرمایه گذاری روی خود : 17 دقیقه
امتیاز به مقاله

سلام خدمت کاربران گرامی سایت سئورب

در این قسمت به معرفی الگوریتم‌های گوگل Google algorithms می‌پردازیم.

الگوریتم چیست ؟

خوارزمی یکی از دانشمندان ایرانی قرن دوم و خالق علم جبر، اشراف کاملی بر مسائل ریاضی و حل مسائل با ارائه‌ی روش‌های دقیق داشت، بنابراین او را شیخ الرئیس به فارسی، الخوارزمی به زبان عربی و در لاتین با نام Algorithmic نامیدند.

الگوریتم به مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها گفته می‌شود که بر اساس دستورالعمل خاصی نوشته و اجرا می‌شوند. الگوریتم‌ها قابلیت حل مسائل را دارند و از توابع خاصی پیروی می‌کنند. همچنین پایه و اساس نرم افزارهای کامپیوتری بر اساس الگوریتم بنا نهاده شده است. اولین دوره‌های آموزشی مهندسین کامپیوتر نیز شامل مباحث الگوریتم‌نویسی می‌باشد. تمام برنامه‌های کامپیوتری نوشته شده از الگوریتم خاصی که مد نظر طراحان برنامه نویس است؛ پیروی می‌کنند.

google

الگوریتم‌های گوگل

گوگل نیز یک شرکت نرم افزاری است که توانایی در اختیار گرفتن 90 درصد از جست‌و‌جوی کاربران اینترنت را دارا است. موتور جست‌و‌جوی گوگل دارای الگوریتم‌های مختلفی است. الگوریتم‌های گوگل به مرور زمان بهبود یافتند، خطاهایشان برطرف شد و نسخه‌های جدید الگوریتمی با نام‌های مختلف نوشته می‌شود . جالب‌تر از همه این است که اغلب این الگوریتم‌ها به نام حیوان‌هایی مثل مرغ مگس خوار ( hummingbird )، کبوتر ( Pigeon )، پنگوئن ( Penguin )، پاندا ( Panda )، گورخر ( Zebra ) و … نامگذاری شده است .

دانستن الگوریتم‌های گوگل به چه افرادی توصیه می‌شود؟

همان‌طور که برای استفاده از لوازم خانگی، مواد غذایی یا هزاران وسیله‌ای که با آن‌ها سروکار داریم، نیازی به دانستن روش‌های ساخت آن‌ها نمی‌باشد، دانستن این الگوریتم‌ها برای کاربران عادی هم لزومی ندارد، چرا که آن‌ها صرفا استفاده کننده‌ی نهایی از خدمات گوگل خواهند بود. بنابراین دانش الگوریتمیک گوگل برای وب مستران و بهینه سازان وب سایت‌ها بسیار ضروری و کمک کننده خواهد بود. آن‌ها می‌توانند قواعد حاکم بر این الگوریتم‌ها را شناخته و برای افزایش رتبه وب سایت خود استفاده کنند.

 

گوگل فاکتورهای متعددی را برای ایجاد تفاوت میان وب سایت ها در نظر میگیرد و در قالب الگوریتم وارد دنیای اینترنتی و جست وجوها می شوند. قطعا بدون توجه به این الگی بهینه سازی وب سایت ها امکان پذیر نیست.

ابتها در نظر میگیرد. این فاکتورها گاهی بیبه

بدون توجه به این الگوریتم ها سئو و

صاحبان وب سایتی که دوست دارند وب سایتشان در صف اول موتورهای جست وجوقراری به دنبال راه هایی هستند که عملی انجام دهند تا وب سایتشان به لحاظ فنی برای موتورهای جست بوده و با منطق های گوگل هم راستا باشد. موتورهای جستوجوگر برای شناخت و درجه بندی وب سایتها الگوریتم های متنوعی دارند که همه صاحبان وب سایت می خواهند در اندازه گیری های این الگوریتمهاست داشته باشند و شناخته شوند. یادآور میشوم افرادی که در زمینه سئو فعالیت دارند باید با این الگوریتمها أشار کامل داشته باشند.

| الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا ابتدا در ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ راه اندازی شد. درحقیقت الگوریتم پاندا زمانی منتشر شد که کاربران از زیاد شدن محتوای بیهوده و اسپم در نتایج جست وجو شکایت داشتند. بنابراین هدف اجرای الگوریتم گوگل پاندا، دادن امتیاز بیشتر به وب سایتهای دارای محتوای جذاب و کاستن حضور سایت های بی کیفیت در نتایج جستوجو بود. این الگوریتم در ابتدای راه اندازی به کشاورز” معروف بود. طبق بیانیه گوگل، راه اندازی ابتدایی پاندا در طول چند ماه اول روی ۱۲ درصد نتایج جست و جو به زبان انگلیسی تأثیر گذاشت.

Google

Panda Algorithm

و عوامل تأثیرگذار بر الگوریتم پاندا : طراحی نامناسب و نازیبا: در سایت هایی که کاربر نمی تواند از طراحی سایت باد به خوبی استفاده کند و موجب گریز کاربر از وب سایت می شود، الكوري خواهد گذاشت.

باز در سایت هایی که کاربر نمی تواند از طراحی سایت یا همان آU و UX سایت موجب گريز کاربر از وب سایت می شود، الگوریتم پاندا در رتبه این سایتها تاثیر منفی

Goggle Panda A1

 

تبلیغات آزار دهنده: سایت هایی با تبلیغات بیش از حد که باعث از بین رفتن ساختار مناسب سایت یا خروج

حد کاربر از سایت ما می شوند، در الگوریتم پاندا باعث افت رتبه ما خواهند شد کار بیش از حد کلمات کلیدی در صفحه: استفاده از چگالی کلمات بسیار زیاد در صفحه وب سایت روش های قدیمی در سئو کلاه سیاه است که الگوریتم پاندا با آن برخورد می کند و باعث امتیاز منفی روی

سئو ما خواهد شد.

. رعایت نکردن نکات ویرایشی و نگارشی: خوانایی پایین مطالب، استفاده از مترجمها و… باعث می شود میزان زیادی از کاربران نتوانند به خوبی از محتوای سایت ما استفاده کنند، همین امر باعث از بین رفتن ارزش محتوایی سایت ما در الگوریتم پاندا میشود. و پایین بودن ارزش و کیفیت محتوا: استفاده از محتوای کپی از دیگر وبسایت ها با استفاده از مطالب کی در وب سایت خودمان از نظر الگوریتم پاندا تخلف است و باعث افت رتبه سایت در جست و جوها خواهد شد

و چگونه از جریمه پاندا در امان باشیم؟

اگر به صورت اختصاصی برای سایت خود محتوای ارزشمند و با کیفیت تولید می کنید مطمئن باشید از جریمه های الگوریتم پاندا در امان خواهید بود. به طور کلی می توان موارد زیر را در الگوریتم پاندا رعایت کرد: • متوقف ساختن محتوای ضعیف و بی کیفیت (استراتژی مزرعه محتوا: تولید محتوای بی کیفیت و کوتاه در صفحات سایتمان) • استفاده از محتواهای ارزشمند و جذاب برای مخاطبان در سایتمان؛ • استفاده نکردن از محتوای تکراری؛ • استفاده نکردن از محتوای کپی در سایت؛ • منتشر نکردن محتوای تکراری در سایت : استفاده نکردن از تبلیغات بیش از حد در وب سایت فروش بک لینک و تبلیغات بنری بیش از حد)؛ • استفاده نکردن از روشهای تولید محتوای کلاه سیاه.

. چه عواملی باعث می شوند ما نزد گوگل پاندا محبوب شویم؟

  • افزایش میزان ماندن مخاطب در سایت شما؛”
  • افزایش میزان مشاهده از دیگر صفحات سایت شما؛
  • کاهش میزان کاربر گریزی؛
  • اشتراک گذاری مطالب توسط کاربران در شبکه های اجتماعی

الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن گوگل از سال ۲۰۱۲ فعالیت خود را آغاز کرد و روی لینک های سایت و بک لینک ها تمری دارد. الگوریتم پنگوئن یک افزونه ضداسپم است. به عبارتی، الگوریتم پنگوئن وظیفه شناسایی لینکهای اسب سایت هایی را به عهده دارد که برای بهبود رنکینگ خود بک لینک خریداری می کنند. همان طور که میدان گوگل برای سایتی که تعداد لینک ورودی به آن از سایتهای دیگر بیشتر باشد امتیاز بهتری قائل می شود و آن را در رتبه های بالاتر جست وجو قرار می دهد، این عمل باعث شده افراد سودجو به صورت فله ای به قرار دادن لینی وب سایتهای دیگر اقدام کنند و بابت آن پول بگیرند. الگوریتم پنگوئن گوگل با توجه به تعداد زیاد لینک گذاری در یک سایت و مرتبط نبودن لینک های قرارداده شده با محتوای آن سایت، این اسپمرها را شناسایی می کند. وب سایت لینک گذارنده و هم وب سایت لینک دهنده را جریمه و از لیست جست و جوها حذف می کند

 

سایت گوگل به قدرت و اهمیتی که بک لینک ها دارند امتیاز میدهد و به همین دلیل بهترین کار نگارش مطالب کاربردی و مفید و انتشار آن در شبکه های اجتماعی است که می توانند بک لینک های مناسبی را برای شما به ارمغان بیاورند.

این الگوریتم همان گونه که به بک لینک های مخرب امتیاز منفی می دهد به بک لینک های مفید هم امتیاز مثبت می دهد. مجموع این امتیاز های مثبت می تواند شما را به صفحه اول گوگل بیاورد و امتیازهای منفی هم می تواند شما را چندین صفحه در نتایج جست وجو به عقب برگرداند.

این الگوریتم برای کاهش رتبه بندی وب سایتهایی که دستورالعمل وبمستری را نقض می کنند در موتور جست و جو به کار گرفته شد. با استفاده از تکنیک اعلام شده، سئو کلاه سیاه درصدد افزایش مصنوعی رتبه به یک صفحه وب با تغییر تعداد لینک ها به آن صفحه است؛ چنین تاکتیکی معمولا با نام شبکه های لینک توصیف می شود.

تمرکز این الگوریتم روی لینکهای غیرطبیعی است. همان طور که می دانید، برای موتورهای جست وجو م لینکی که از سایتهای دیگر به سایت شما می شود به معنای تأیید و رأی مثبتی به سایت شماست، د سایت مبدأ یک سایت مهم و پربازدید باشد؛ البته اگر سایت مبدأ سایتی مهم و پربازدید نباشد تی

به سایت شماست، خصوصا اینکه م و پربازدید نباشد نیز در کنار هم قرار تعدادی از این گونه لینک ها، باز به معنای امتیاز و رأی مثبت به سایت شماست، که در سئوی سایت بسیار و گذار است. با توجه به اینکه سوء استفاده های زیادی از این مسئله شده است، الگوریتم پنگوئن برای بررسی و وخیم لینک های مفید و طبیعی و مرتبط از لینک های غیر طبیعی و غیر مرتبط راه اندازی شد. گفتنی است٫

نیهای ورودی به سایت شما باید از سایت های مرتبط با رشته کاری سایت شما باشند. لینک از سایتهای نامرتبط به معنای لینک غیرطبیعی است.

این الگوریتم برای شناسایی وب سایت هایی طراحی شده است که اسپم تولید می کنند و از طریق خرید بک لینک سعی می کنند رتبه خود را در نتایج جست وجو افزایش دهند. در واقع پنگوئن برای مبارزه با خریدوفروش لینک و جریمه کردن سایتهایی به وجود آمده است که از این طریق سعی می کنند نتایج گوگل را تغییر دهند. در گذشته لینک از عوامل اصلی رتبه بندی بود و هر سایتی با تعداد لینک بالاتر می توانست جایگاه بهتری را در SERP کسب کند.

و چگونه از جریمه الگوریتم پنگوئن در امان باشیم؟ • نساختن لینک در سایت های نامرتبط؛ و تبادل لینک با دیگر سایت ها ممنوع؛ و حذف نکردن لینک های مفید؛ : لینک سازی با درج نظر به صورت اسپم؛ و قرار دادن لینک در بخشهای بی ارزش و کمتر قابل مشاهده برای کاربران همچون فوتر سایت؛ • انتشار لینک زیاد در بازه های زمانی کم؛ و انتشار لینک در سایت های کم کیفیت.

الگوریتم گوگل دنس

الگوریتم گوگل دنس یکی از هیجان انگیزترین موضوعات دنیای سئو است. این الگوریتم این توانایی را دارد که رتبه یک سایت را بالا ببرد یا به سرعت رتبه آن را کاهش دهد و سایت ها را با دلایل مربوط به خود با یکدیگر جایگزین و جابه جا کند. در حقیقت گوگل با استفاده از این الگوریتم سایت ها را محک می زند. گوگل در طول این ازمایش صفحاتی از سایت شما را که در پایگاه داده خود دارد و ثبت کرده است از جست وجوها حذف یا دچار افت با افزایش رتبه می کند و پس از اتمام آزمایش ها دوباره صفحات را با تغییراتی کمتر به جای اول خود باز می گرداند. در برخی موارد احتمال دارد تا چند روز سایت را از دسترس خارج کند و در نتایج سرچ گوگل اثری از آثار سایت یافت نشود؟

در گذشته زمان جابه جایی رتبه ها با الگوریتم گوگل دنس بسیار کوتاه بود، مثلا از چند یا حال حاضر با به روز رسانی که در الگوریتم پاندا به وجود آمده است، گوگل به صورت لحن درباره تغییرات سایت ها و بهینه سازی آنها است.

د مثلا از چند ثانیه تا چند روز؛ اما در

رات گوگل به صورت لحظه به لحظه در حال کتکان

در طول زمان اجرای گوگل دنس روی وب سایت شما رفتار کاربران در مقایسه با سایت قبلی، کار

ایسی سایت تبلی، که در همین رتبه بوده است، بررسی می شود. با بررسی تمامی این موارد اگر آمار سایت شما از سایت رقیب، که می قرار گرفته، کمتر باشد باعث افت رتبه می شوید؛ ولی اگر آمارهای شما بهتر باشد باعث افزایش رتبه سال نسبت به قبل خواهد شد

از جمله مواردی که بررسی می شود:

و میزان کاربر گریزی و تعداد کلیک روی وب سایت در جست و جوها؛ و تعداد صفحاتی که کاربران دیدهاند؛ و میزان اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی الگوریتم کبوترا

پنکونن و پاندا نبوده و یک الگوریتم مبارزه

الگوریتم کیوتر گوگل در سال ۲۰۱۳ ارائه شد. این الگوریتم مانند پنگوئن و پاندا نبوده و یک با اسپم نیست؛ هدف آن بهبود نتایج موجود براساس موقعیت جغرافیایی کاربر و تجارت هاست

به شده است. گوگل اعلام کرده است این الگوریتم

بافت و موقعیت جغرافیایی نتایج جست وجو شده است و در واقع ارتباهی

نتایج گوگل و همین طور نتایج

باعث بهبود پارامترهای مرتبط با مسافت و موقعیت جغرافیایی نتایج جستوجو الگوریتم اصلی و محلی را فراهم ساخته است. الگوریتم کبوتر به طور مستق گوگل مپ تأثیرگذار خواهد بود. درحقیقت الگوریتم کبوتر گوگل به بررسی نتایج این الگوریتم سایت هایی که محتوای خود را با دسته بندی محلی انتشا

به بررسی نتایج محلی تر اهمیت می دهد و از امتیاز بیشتری برخوردارند.

 

برای درک بهتر مثالی بزنیم، اگر شما کلمه فروشگاه موبایل را سرچ کنید، ابتدا به شما نزدیک ترین فروشگاه موبایل را از لحاظ موقعیت جغرافیایی نمایش خواهد داد؛ اما در گذشته، که الگوریتم کبوتر وجود نداشت

، تمام موارد جست وجوها را بدون لحاظ کردن موقعیت جغرافیایی به شما نمایش میداد. و عوامل تأثیرگذار بر الگوریتم کبوتر و تولید محتوای محلی: اگر می خواهید در یک منطقه در جست و جوهای گوگل دیده شوید به طور اختصاصی برای آن محل در سایتتان محتوا تولید کنید. و ثبت موقعیت کسب و کار به همراه سایت در نقشه گوگل: حتمأ کسب و کار خود را در نقشه گوگل

ثبت کنید

الگوریتم مرغ مگس خوار

گوگل در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳ اعلام کرد که مرغ مگس خوار را ایجاد کرده است. این الگوریتم براساس دو اصل دقت و سرعت ایجاد شده است. الگوریتم مرغ مگس خوار تمرکز بیشتری روی موضوع مباحث دارد. تمرکز این الگوریتم بر تمامی جملات و مکالمات است، به جای اینکه روی یک کلمه خاص تمرکز کند.

 

مرغ مگس خوار حیوانی کاملا متفاوت از پنگوئن و پاندا است. معمولا خیلی از مردم می گویند که مرغ اس خوار رتبه بندی آنها را نابود کرده است، اما با بررسی و ارزیابی تقریبا تمامی موارد اعلامی مشخص شد که این مشکل از مرغ مگس خوار نبوده است.

 

الگوریتم مرغ مگس خوار در اصل افزونه ای است که کار تجزیه و تحلیل عباراتی را وارد کرده به عهده دارد تا گوگل با این کار بتواند نتایج بهتری را به کاربران نمایش و بخشد. درواقع این الگوریتم تأثیر مستقیمی بر نتایج رتبه بندی ندارد و صرفا عبارات رہ بررسی می کند و براساس خواسته های کاربر سعی می کند بهترین نتیجه را نمایش دهد

روش کار این الگوریتم بدین صورت است که روی مفهوم عبارت جست وجو شده یا کلمه موردنظر مترادف پیدا می کند، سپس از طریق آن به هدف جست و جوی مخاطب دی۔ بهترین نتایجی را که می تواند مخاطب را راضی کند به او ارائه می دهد. به طور مثال شما د موبایل» را تایپ می کنید. در این مرحله مرغ مگس خوار شروع به کار می کند و همترادة

موبایل» را جست وجو می کند. برای خرید از کلمه «بازار» و برای موبایل از تلفن همراه» او نتایجی را که به کاربر ارائه خواهد داد لینک صفحاتی است که در محتوای آن توضیحا موبایل و تلفن همراه ارائه شده است

وجو شده کار می کند؛ یعنی ابتدا با مخاطب دست پیدا خواهد کرد

مثال شما در گوگل عنوان «خر می کند و مترادف کلمات «خرید

همراه استفاده می کند. سپس : توضیحاتی درباره خرید و بازار

پس از آشنایی با الگوریتم مرغ مگس خوار متوجه تفاوت چشمگیر این الگوریتم با دیگر الگو اینکه این الگوریتم به شدت سعی در بهینه سازی و نزدیک تر کردن نتایج جست و جو به آنچه مدنظر ما

دیگر الگوریتمها تسديه

 الگوریتم رنک برین

تیم مهندسی گوگل در اکتبر سال ۲۰۱۵، به صورت رسمی الگوریتم رنک برین را راه اندازی کرد. رنک بنا رتبه بندی با هوش مصنوعی، الگوریتم جدید گوگل مبتنی بر یادگیری مداوم است که به گوگل کمک می کند نتایج جست وجو را براساس رفتار کاربران بهینه سازی کند. در حقیقت این الگوریتم وظیفه درک مفهوم عبارت جست وجو شده کاربر را دارد تا بهترین پاسخ را برای وی در SERP به نمایش

دربیاورد؛ این الگوریتم نتایج جست وجو را براساس رفتار کاربر طبقه بندی می کند.

 

های ماشین لرنینگ

رنگ برین یک فناوری جدید بر پایه هوش مصنوعی است که براساس الگوریتم های ماشین طراحی شده است. الگوریتم های ماشین لرنینگ در فرایند کاری خود به آنالیز داده های

و آنالیز داده های موجود در سطح (

 

دارند و با استفاده از AI سعی در یادگیری از این داده ها با آزمون و خطا (آزمایش) دارند. تعریف ساده تر این موضوع بدین صورت است؟

ابتدا برای مهد کود و ان خرید

خرید و

بد و بازار

دارد.

ت برین یا می کند

م عبارت تم نتایج

موتور جست وجو با به کارگیری هوش مصنوعی؛ الگوریتم یادگیری ماشین و ترکیب این دو با یکدیگر هرروزه مفاهیم جدیدی را یاد می گیرند و باهوش تر می شوند

در الگوریتم رنک برین کاربرانی معیار قرار داده میشوند که از نتایج جست وجوی گوگل وارد یکی از صفحات شما شده باشند. در این لحظه گوگل براساس آی پی کاربر، نوع مرورگر یا اطلاعات اکانت جیمیل می داند که یک کاربر با عبارتی مشخص به سایت شما ارجاع داده شده است. از لحظه ای که این کاربر به سایت شما وارد می شود تا زمانی که مجدد به گوگل باز می گردد و عبارت دیگری را جست وجو می کند Dwell Time محاسبه می شود. بنابراین مدت زمان حضور کاربر در سایت یکی از معیارهای الگوریتم رنک برین است. از معیارهای دیگر رنک ابرین می توان به میزان کلیک، میزان پرش و میزان برگشت سریع از سایت به نتایج جست وجو اشاره کرد. حال به تأثیر هریک از این معیارها بر الگوریتم رنک برین می پردازیم. و میزان کلیک (CTR): مخفف عبارت Click Through Rate است. زمانی که یک کاربر در موتور جست و جوی گوگل جست وجو می کند نتایج مختلفی را مشاهده می کند. او با مشاهده لیست نتایج تصمیم می گیرد که روی کدام یک از آنها کلیک کند. میزان کلیک درواقع درصدی از کاربرانی است که در نتایج جست و جو روی لینک سایت شما کلیک می کنند.

هرچه مقدار CTR سایت شما بیشتر باشد این الگوریتم شانس شما را برای قرارگیری در رتبه های بالای نتایج افزایش میدهد.

از عوامل تأثیرگذار در بالا بردن میزان کلیک می توان به انتخاب عنوان یا متاتگ توضیحات مناسب و جذاب برای صفحه وب اشاره کرد. همچنین نام دامنه مناسب و URL Friendly بودن وب سایت هم بر بالا بردن میزان کلیک تأثیرگذار خواهند بود. • میزان پرش یا کاربر گریزی: همان طور که قبلا گفتیم میزان کاربرگریزی شاخصی برای اندازه گیری کاربرانی است که از سایت ما خارج می شوند؛ به عبارت دیگر، این کاربران به هر دلیلی سایت ما را برای ماندن یا استفاده از مطالب آن انتخاب نکرده اند. الگوریتم رنک برین با بررسی این شاخص به رتبه بندی سایتهای مادر نتایج جست وجو کمک بسیاری می کند.

از عوامل تأثیرگذار در کاهش میزان پرش یا کاربر گریزی می توان به سرعت بارگذاری و محتوای جذاب و خلاقانه اشاره کرد. همچنین تبلیغات زیاد می تواند این میزان را افزایش دهد. • میزان بازگشت سریع به نتایج جستوجو: بسیاری تصور می کنند که میزان پرش همان میزان بازگشت سریع به نتایج جست و جو است، اما این طور نیست. اگرچه این دو بسیار شبیه هم هستند اما تعاریف و ایرهای مهم متفاوتی بر سئو دارند. در حقیقت میزان بازگشت سریع به نتایج جستوجو زمانی رخ می دهد که کاربر جست و جویی در گوگل انجام می دهد، روی لینکی در صفحه نتایج جست و جو کلیک می کند، سپس وارد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *