افزونه وردپرس چیست و چگونه کار می کند؟

افزونه وردپرس چیست و چگونه کار می کند؟


زمان سرمایه گذاری روی خود : 17 دقیقه
5/5 - (4 امتیاز)

افزونه وردپرس بخش مهمی از این اکوسیستم محسوب می شود. افزونه ها یا همان پلاگین ها جزئی ضروری برای ساخت وبسایت از طریق وردپرس می باشند. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که پلاگین وردپرس چیست و پلاگین ها چطور کار می کنند.

قبل از بررسی افزونه وردپرس، بیایید تا نگاهی به خود این سیستم بیندازیم. وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا به حساب می آید که وب سایت های زیادی را در سراسر جهان راه اندازی کرده است. جالب است بدانید که 40 درصد وب سایت ها با استفاده از وردپرس طراحی شده اند. انعطاف پذیری و کاربردی بودن این پلتفرم باعث شده تا جمعیت آن افزایش پیدا کند. وردپرس می تواند عملکرد استاندارد را در اختیار شما قرار دهد. با استفاده از آن شما می توانید صفحات و پست های متنوعی را تولید کنید، محتوای سایت خود را منتشر کنید، نقش های مختلفی به کاربران بدهید، عکس ها و مدیا های متنوعی را در سایت خود قرار دهید و بدون هیچ مشکلی سایتتان را به صورت کامل مدیریت نمایید.

حال فرض کنیم که هدف شما از ساخت یک وب سایت و استفاده از افزونه وردپرس فقط ایجاد یک صفحه برای معرفی صفحات مجازی است. از آنجایی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متن باز یا اپن سورس است، با استفاده از آن شما می توانید صفحات را هر جوری که دوست داشتید طراحی نمایید. ولی اگر شما برنامه نویس نیستید و تجربه کد نویسی ندارید، باید از ابزاری با نام پلاگین وردپرس استفاده کنید.

پلاگین وردپرس همچون برنامه های عادی موجود درون گوشی های تلفن همراه  عمل می کنند. شما می توانید آنها را تهیه کنید و سایت خود را ارتقا دهید. پلاگین ها به کاربران اجازه می دهند تا بدون نوشتن کد سایت خود را شخصی سازی نمایند. از آنجایی که سیستم های مدیریت محتوا قابلیت های زیادی دارند، طراحی و استفاده از پلاگین در آنها اهمیت زیادی پیدا کرده است. امروز ما قصد داریم تا در مورد چیستی، نحوه کار کردن و محبوب ترین افزونه وردپرس با شما صحبت کنیم.

افزونه وردپرس چیست؟
افزونه وردپرس چیست؟

افزونه وردپرس چیست؟

افزونه وردپرس به نرم افزاری گفته می شود که به سایت شما افزوده می شود. افزونه ها می توانند کارایی سایت را گسترش دهند. آنها می توانند هر وب سایتی که شما دوست دارید را طراحی نمایند. از وب سایت های فروشگاهی تا وب سایت های دیکشنری. هیچ محدودیتی برای نحوه عملکرد پلاگین ها تعریف نشده است. بسته به ویژگی هایشان آنها می توانند تغییرات کوچک و بزرگی را بر روی سایت شما اعمال کنند. شما می توانید یک سایت چند زبانه بسازید یا اینکه یک دکمه واتساپ را در سایتتان قرار دهید. پلاگین هایی هستند که می توانند فرم تماس شما را بهبود ببخشند یا اینکه اسلایدر های جذاب تولید کنند یا اینکه اصلا از سایت شما نسخه پشتیبانی تهیه کنند.

البته که یک افزونه وردپرس فقط برای فرانت اند وب سایت طراحی نشده است. برخی از این افزونه ها می توانند بر روی بک اند تاثیر گذار باشند. با استفاده از آنها شما می توانید تست های مختلفی را اجرا کنید، لینک های خراب سایت را مورد بررسی قرار دهید یا اینکه سایتتان را در حالت تعمیرات بگذارید. حال که ما با چیستی پلاگین آشنا شدیم، بیایید تا نگاه دقیق تری به آنها بیندازیم.

افزونه وردپرس برنامه ای است که به شما امکان می دهد قابلیت ها و ویژگی های جدیدی به وبسایت خود اضافه کنید. به بیان دیگر پلاگین وردپرس همان نقشی را برای یک وبسایت ایفا می کند که اپلیکیشن های مختلف برای یک گوشی هوشمند ایفا می نمایند.

هم اکنون در قسمت دایرکتوری پلاگین ها در سایت وردپرس شصت هزار افزونه وردپرس مختلف موجود می باشد. هزاران افزونه دیگر نیز در سایر وبسایت ها از جمله Github موجود هستند. علاوه بر این هزاران پلاگین وردپرس پریمیوم نیز وجود دارند که توسط کمپانی های مختلف به فروش می رسند.

وردپرس در سال 2003 کار خود را به عنوان یک ابزار ساده طراحی سایت آغاز نمود. این اکوسیستم در طول این سال ها توانسته است به یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند بدل شود. یکی از اصلی ترین دلایل این موفقیت افزونه های وردپرس بوده اند.

افزونه وردپرس چه کارهایی انجام می دهد؟

افزونه وردپرس شما را قادر می سازد تا هر نوع وبسایتی که مایلید را از طریق وردپرس بسازید. فروشگاه آنلاین، سایت مخصوص عکس، سایت پادکست، سایت دانشنامه ای و… همه و همه را می توانید از طریق پلاگین های وردپرس به راحتی طراحی کنید. حتی اگر یک فیچر در حالت دیفالت بر روی وردپرس موجود نیست، شک نکنید که افزونه ای برای طراحی آن موجود است.

از طریق افزونه وردپرس می توانید سئوی سایت را بهبود ببخشید، عملکردهای اجرایی آن را بهینه سازی کنید، فرم های ارتباطی طراحی کنید، کانال هایتان در شبکه های اجتماعی را اشتراک گذاری کنید، تم های شخصی طراحی کنید و بیشمار قابلیت دیگر به وبسایت خود اضافه کنید. پلاگین ها می توانند صرفا برای یک کاربرد جزئی به کار گرفته شوند. به طور مثال یک افزونه می تواند فقط برای اضافه کردن یک عکس به سایدبار مورد استفاده قرار گیرد. یک پلاگین در عین حال می تواند به حدی بزرگ باشد که خود به عنوان یک پلتفرم جداگانه فعالیت کند. بسیاری از پلاگین ها امکان افزودن پلاگین های اضافی به خود را نیز دارا می باشند. یعنی همانگونه که می توانید به وردپرس پلاگین اضافه کنید به آن پلاگین ها هم می توانید افزونه جانبی اضافه کنید.

افزونه وردپرس چگونه کار می کند؟

وردپرس به گونه ای طراحی شده است که سایر توسعه دهندگان نیز بتوانند کدهای خود را به آن اضافه کنند. توسعه دهندگان همچنین می توانند کارکردهای فعلی وردپرس را نیز به نحو دلخواه خود تغییر دهند. یکی دیگر از امکان هایی که این اکوسیستم در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد ذخیره اطلاعات در دیتابیس وردپرس است. شما از این طریق و با استفاده از پلاگین ها می توانید علاوه بر پست ها و صفحات، هر اطلاعات دیگری را که خواستید در تنظیمات وبسایت خود ذخیره سازی کنید. هر افزونه ای را که روی وردپرس نصب می کنید می توانید در هر زمان که مایل بودید فعال یا غیر فعال نمایید. مکانیزم عمل افزونه ها به این صورت است که در هر بازدید کاربر، وردپرس به دیتابیس متصل شده و به بارگذاری پلاگین های فعال می پردازد. سپس تمامی کدها از طریق سرور پردازش شده و به مرورگر کاربر ارسال می شوند.

یک پلاگین وردپرس قابلیت های جدیدی را به وب سایت شما بدون تغییر فایل های هسته ای وردپرس اضافه می کند. پلاگین ها از نقاط دسترسی و اکشن هوک های مختلفی استفاده می کنند تا به سورس اصلی متصل شوند. جالب است بدانید که این نقاط دسترسی می توانند نحوه عملکرد سایت را تغییر دهند. یک توسعه دهنده پلاگین وردپرس می تواند کار های مختلفی را به اتمام برساند. بیایید فرض کنیم که یک توسعه دهنده به دنبال حذف کامنت ها از سایت خود می باشد. آنها کد مخصوص را با زبان پی اچ پی طراحی کرده و با استفاده از API آن را به کد اصلی متصل می کنند. نمونه کد زیر مثالی برای یک کد پی اچ پی است که می تواند در انتهای مطالب عبارت “برای خواندن این مقاله از شما ممنون هستیم” را نمایش دهد.

پلاگین وردپرس چگونه کار می کند؟
پلاگین وردپرس چگونه کار می کند؟

نحوه استفاده از افزونه وردپرس

همانطور که گفته شد در حال حاضر چند راه مختلف برای اضافه کردن افزونه وردپرس وجود دارد مثلا شما می توانید این پروسه را با استفاده از داشبورد سایت خود به اتمام برسانید. شما حتی می توانید از سایت های سوم شخص و خارجی پلاگین مورد نظر را دریافت کنید و سپس آن را در سایتتان قرار دهید. برای نصب یک پلاگین وردپرس از مرجع رسمی این سیستم مدیریت محتوا، شما فقط باید به داشبورد خود وارد شوید و گزینه Plugins و سپس Add New را انتخاب کنید. در مرحله بعد شما می توانید به دنبال افزونه مورد نظرتان بگردید و در نهایت گزینه Active and Install را انتخاب کنید تا افزونه نصب و فعال شود .

حال فرض کنیم که شما به دنبال افزودن یک پلاگین هستید که در مرجع قرار نگرفته است. مثل پلاگینی که در قسمت های قبل با هم طراحی کردیم. در این شرایط شما باید با استفاده از یک FTP وارد پوشه روت وردپرس شوید و فایل زیپ پلاگین را در مسیر wp-content/Plugins اضافه کنید. این پروسه به شما کمک می کند تا پلاگین خود را در سایتتان نصب کنید. سپس با ورود به داشبورد و قسمت مدیریت پلاگین ها، شما می توانید افزونه جدید را مشاهده کنید. فقط کافی است که بر روی گزینه Active کلیک کنید تا افزونه فعال شود.

برخی از افزونه ها به گونه ای طراحی شده اند که به تنظیمات اضافی نیاز دارند. مثلا برای یک طراحی سایت چند قسمتی با افزونه وردپرس شما باید افزونه را نصب کنید و سپس از طریق کنترل پنل خود آن افزونه تنظیمات را درست کنید. شما می توانید اطلاعاتی همچون نام، مشخصات و اطلاعات اصلی را به افزونه بدهید.

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که اصلا مردم چرا از افزونه وردپرس استفاده می کنند و به صورت مستقیم سایت خود را کد نویسی نمی نمایند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تغییر فایل های وردپرسی می تواند نتایج نا مطلوبی را به همراه داشته باشد. در ضمن، در آپدیت های جدید تر همه فایل های بازنویسی شده از بین می روند در نتیجه، همه زحمات تیم به هدر خواهد رفت. البته که با نصب پلاگین های وردپرسی شما دیگر با مشکلی مواجه نخواهید شد.

افزونه وردپرس را از کجا پیدا کنیم؟

شما می توانید افزونه های رایگان وردپرس را با رجوع به قسمت دایرکتوری پلاگین های این سایت به راحتی پیدا کنید. می توانید به داشبورد وردپرس خود مراجعه کرده و در قسمت Plugins روی گزینه Add New کلیک کنید. سپس باید نام افزونه مدنظر خود یا کارکرد خاص آن را در باکس مربوطه سرچ نمایید. در ادامه وردپرس لیست تمامی پلاگین های مرتبط موجود را برای شما نمایش خواهد داد. لیست را مرور کنید و هر افزونه ای را که می خواهید با کلیک روی گزینه Install Now نصب نمایید. اگرچه باید گفت که این روش جستجو چندان بهینه و کارآمد نیست. چرا که اولا تنها افزونه های رایگان برای شما نمایش داده می شود و ثانیا انبوه پلاگین ها ممکن است شما را سردرگم کند. در این مورد معمولا تصمیم گیری درباره اینکه کدام افزونه بهترین گزینه است برای بسیاری از مبتدیان دشوار می باشد.

روش دیگر برای یافتن افزونه وردپرس استفاده از خدمات سایت هایی نظیر WPBeginner.com است. شما می توانید با رجوع به این سایت به راحتی بهترین پلاگین های وردپرس را پیدا و نصب کنید. تمامی پلاگین های موجود در این سایت تست شده اند و همچنین دارای بخش معرفی نیز می باشند.

 

آموزش نصب افزونه های پولی وردپرس

باید گفت که افزونه های پولی وردپرس در قسمت دایرکتوری پلاگین های این اکوسیستم لیست نشده اند. در نتیجه این افزونه ها را نمی توانید از طریق روش فوق نصب نمایید. برای نصب این افزونه ها لازم است که ابتدا پلاگین وردپرس مورد نظر را آپلود کنید. بدین منظور لازم است که نخست افزونه مورد نظر خود را از منبع آن دانلود نمایید. سپس به قسمت Plugins در وردپرس مراجعه کرده و روی تب Add New کلیک کنید. سپس می بایست مطابق شکل زیر روی گزینه Upload Plugin در قسمت بالایی صفحه کلیک نمایید.

 

آپلود افزونه وردپرس
آپلود افزونه وردپرس

در ادامه وارد فرم بارگذاری پلاگین وردپرس خواهید شد. در این مرحله باید روی گزینه Choose File که در شکل زیر نشان داده شده است کلیک کنید. سپس باید فایل دانلود شده را که روی کامپیوترتان قرار دارد انتخاب نمایید. پس از اینکه این فایل را انتخاب کردید لازم است که روی گزینه Install Now کلیک کنید. در ادامه این فایل در وردپرس آپلود و نصب خواهد شد.

 

انتخاب فایل افزونه وردپرس برای آپلود
انتخاب فایل افزونه وردپرس برای آپلود

اگر نصب افزونه وردپرس مورد نظر با موفقیت پایان یافته باشد شما پیام زیر را از طرف وردپرس دریافت خواهید نمود. در این مرحله می بایست روی گزینه Activate Plugin که در تصویر زیر مشخص شده است کلیک نمایید. حالا پلاگین وردپرس شما با موفقیت فعال شده است و می توانید از آن استفاده کنید.

 

 

حذف و غیرفعال

فعالسازی افزونه وردپرس
فعالسازی افزونه وردپرس

سازی افزونه های وردپرس

به عنوان یک مدیر سایت همچنین می توانید به پیکربندی تنظیمات یک افزونه وردپرس، غیرفعال کردن آنها، یا حذف یک پلاگین از وبسایت خود بپردازید. بدون شک با توسعه وبسایت خود پلاگین هایی وجود خواهند داشت که دیگر نیازی به آنها ندارید. لازم است که جهت بهبود عملکرد سایت پلاگین های غیر ضروری را به طور مرتب دیلیت کنید. برای انجام این کار به قسمت Plugins رفته و سپس وارد صفحه Installed Plugins شوید. در این صفحه تمامی پلاگین های نصب شده خود را مشاهده خواهید کرد. توجه کنید که شما فقط زمانی می توانید یک پلاگین را حذف کنید که پیش از این، آن را غیرفعال کرده باشید. به منظور غیر فعال کردن یک پلاگین باید روی گزینه Deactivate و به منظور حذف کردن یک پلاگین غیر فعال شده باید روی گزینه قرمز رنگ Delete کلیک کنید. هر دوی این گزینه ها در شکل زیر قابل مشاهده می باشند.

حذف و غیرفعال سازی افزونه وردپرس
حذف و غیرفعال سازی افزونه وردپرس

چگونه افزونه وردپرس را آپدیت کنیم؟

توسعه دهندگان برجسته معمولا به طور مرتب پلاگین های خود را بروزرسانی می کنند. و زمانی که این آپدیت ها منتشر شوند معمولا و مطابق شکل زیر برای شما نوتیفیکیشن یا اعلان ارسال می گردد.

 

زمانی که نوتیفیکیشن مربوط به آپدیت یک افزونه وردپرس را دریافت می کنید می بایست روی آیکون مورد نظر کلیک کنید تا به صفحه Updates وارد شوید. شما در این صفحه بروزرسانی پوسته های وردپرس و سایر بروزرسانی های موجود را نیز مشاهده خواهید کرد. می توانید در این صفحه با فعال کردن گزینه بروزرسانی خودکار برای چند پلاگین مهم و حیاتی خود همواره به آخرین نسخه آنها دسترسی داشته باشید.

آپدیت افزونه وردپرس
آپدیت افزونه وردپرس

چگونه یک افزونه وردپرس بسازیم؟

برای ساخت یک افزونه وردپرس شما پیش از هر چیز نیاز به دانش ابتدایی از زبان های برنامه نویسی نظیر جاوا اسکریپت، CSS، PHP و HTML خواهید داشت. شما برای این کار همچنین نیاز به یک محیط توسعه محلی برای ویندوز یا مک نیز خواهید داشت تا بتوانید پلاگین وردپرس را بر روی کامپیوتر خود تست کنید. می توانید از یازده ویرایشگر کد زیر برای ادیت کدهای خود استفاده نمایید:

Notepad++ – Komodo IDE – Sublime Text – TextMate – BBEdit – UltraEdit – Vim – Textastic – Araneae – CoffeeCup HTML Editor – Espresso

 

آیا افزونه های وردپرس ایمن هستند؟

امنیت هرگز تضمین شده نیست. بعضی از افزونه ها ممکن است به درستی کدنویسی نشده باشند. همچنین یک افزونه وردپرس ممکن است با سایر افزونه ها و یا پوسته ها ناسازگاری داشته باشد. هکرها می توانند از پلاگین هایی که کدنویسی ضعیفی دارند استفاده کنند تا به یک وبسایت نفوذ کنند و مشکلاتی را برای شما رقم بزنند. به همین دلیل لازم است تنها از سایت های معتبر اقدام به نصب پلاگین وردپرس نمایید. همچنین لازم است پیش از نصب یک افزونه حتما راجع به آن به کسب اطلاعات بپردازید.

علاوه بر این می توانید با استفاده از یک افزونه وردپرس امنیتی نظیر Sucuri وبسایت خود را ایمن تر سازید. این افزونه مشکلات امنیتی را به سرعت رصد می کند و امنیت کلی وبسایت شما را افزایش می دهد.

 

چگونه مناسب ترین افزونه ها را انتخاب کنیم؟

هزاران افزونه وردپرس در دسترس شماست. به همین جهت انتخاب مناسب ترین افزونه ها می تواند با دشواری همراه باشد. بسیاری از افزونه ها هستند که دقیقا یک وظیفه را به انجام می رسانند. اما شماری از آنها از سایرین بهتر کدنویسی شده اند. چگونه باید این افزونه ها را پیدا کرد؟

– افزونه های وردپرس رایگان: اگر به تازگی کار خود را با وردپرس آغاز نموده اید و یا با محدودیت بودجه روبرو هستید افزونه های رایگان می توانند انتخاب مناسبی برای شما باشند. در ادامه که وبسایتتان توسعه پیدا کرد می توانید این افزونه ها را با پلاگین های پریمیوم جایگزین کنید. در هنگام انتخاب یک پلاگین وردپرس رایگان می بایست به چند نکته توجه نمایید: 1- چه مدت از زمان آخرین بروزرسانی پلاگین مورد نظر گذشته است؟ 2- آیا این پلاگین با نسخه جدید وردپرس سازگار است؟ 3- آیا از طرف تیم پشتیبانی توسعه دهنده پلاگین به سوالات کاربران پاسخ داده شده است؟ 4- سایر کاربران چه امتیازی به این پلاگین داده اند؟

– افزونه های پریمیوم: پلاگین های پریمیوم نسخه های پولی افزونه های وردپرس هستند. این پلاگین ها از قابلیت های اضافی، اولویت حمایتی از طرف تیم توسعه دهنده و بروزرسانی های منظم برخوردار می باشند. استفاده از این پلاگین ها برای وبسایت هایی که می خواهند عملکرد خود را رشد دهند ضروری می باشد.

 

پاسخ به چند سوال رایج

چرا نمی توانم پلاگین وردپرس را ببینم و آن را نصب کنم؟

دلیل این مساله به احتمال زیاد این است که شما از سایت WordPress.com استفاده می کنید. درحالیکه تنها از طریق سایت WordPress.org می توان افزونه های وردپرس را نصب نمود.

آیا ممکن است تعداد بسیار زیادی افزونه وردپرس داشت؟

یکی از شکایت های رایجی که کاربران وردپرس دارند این است که تعداد زیاد پلاگین ها باعث کندی سرعت وبسایتشان می شود. اگرچه باید گفت این تعداد بالای افزونه ها نیست که باعث کندی سرعت عملکرد سایت می شود. بلکه ضعف آن افزونه ها در حوزه کدنویسی و طراحی ناکارآمد آنها باعث بروز این مساله می شود.

آیا می توانم یک افزونه وردپرس که در ورژن وردپرس مورد استفاده من تست نشده است را نصب کنم؟

پاسخ کوتاه به این سوال این است که این موضوع بستگی به پلاگین وردپرس مورد نظر دارد. باید توجه داشت که صرف اینکه توسعه دهندگان یک پلاگین اقدام به آپدیت افزونه خود نکرده اند باعث نمی شود که آن افزونه در ورژن های جدید وردپرس تست نشده باشد و با آنها سازگاری نداشته باشد. گاهی اوقات توسعه دهندگان پلاگین های رایگان، افزونه خود را برای هر نسخه جدید وردپرس بروزرسانی نمی کنند. چرا که معتقدند تا زمانی که افزونه به درستی کار می کند نیازی به آپدیت آن وجود ندارد.

بهترین راه برای انتخاب میان یک افزونه وردپرس رایگان و یک افزونه پولی چیست؟

هزاران پلاگین وردپرس رایگان وجود دارد و شما نیز شانس بسیار زیادی دارید که بتوانید یک افزونه رایگانی که دقیقا همان کارکرد پلاگین های پولی را دارد پیدا کنید. اگر یک افزونه رایگان نیاز شما را برآورده می کند می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید و خودتان را درگیر هزینه های اضافی نکنید. اما باید به خاطر داشته باشید که افزونه های رایگان شامل هیچ نوع ضمانت و هیچ قولی مبنی بر حمایت از طرف تیم توسعه دهنده نمی باشند. در واقع توسعه دهندگان این افزونه ها می توانند هر وقت که دلشان خواست از ادامه کار بر روی پلاگین صرف نظر کنند. در نتیجه اگر حس می کنید که نیاز به حمایت های مداوم از طرف تیم توسعه دهنده پلاگین وردپرس دارید، و همچنین بروزرسانی منظم پلاگین برایتان حائز اهمیت می باشد توصیه می کنیم از افزونه های پولی استفاده کنید.

چگونه می توان برای یک افزونه وردپرس رایگان خدمات حمایتی دریافت کرد؟

افزونه های رایگان همانطور که گفته شد بدون هیچ قولی مبنی بر حمایت از طرف تیم توسعه دهنده عرضه می گردند. اگرچه باید گفت که افزونه های رایگان درجه یک خدمات حمایتی محدودی نیز به کاربران خود ارائه می دهند. برای دریافت این خدمات می بایست مطابق شکل زیر به صفحه پلاگین مورد نظر در اکوسیستم وردپرس مراجعه کرده و روی تب support کلیک نمایید. سپس می بایست سوال یا مشکل خود را مطرح کرده و برای تیم توسعه دهنده پلاگین ارسال کنید.

 

درخواست حمایت از تیم توسعه دهنده یک افزونه وردپرس
درخواست حمایت از تیم توسعه دهنده یک افزونه وردپرس

منابع

 

https://www.wpbeginner.com/glossary/plugin/

https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/what-are-wordpress-plugins-how-do-they-work/

https://blog.hubspot.com/website/wordpress-plugins

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *