آموزش گام به گام افزایش سرعت وردپرس؛ در 14 گام سرعت سایتتو بهبود ببخش

آموزش گام به گام افزایش سرعت وردپرس؛ در 14 گام سرعت سایتتو بهبود ببخش


فهرست محتویات

زمان سرمایه گذاری روی خود : 64 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

آموزش گام به گام افزایش سرعت وردپرس

در این مقاله به آموزش گام به گام افزایش سرعت وردپرس می پردازیم. ابتدا توضیحاتی مقدماتی برای ورود به بحث ارائه خواهیم کرد و در ادامه به معرفی چهارده گام اساسی جهت افزایش سرعت وردپرس خواهیم پرداخت و هر کدام از این گام ها را نیز به تفصیل و به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد. فهرست این چهارده گام که در ادامه خواهند آمد به شرح زیر است:

گام اول – سرمایه گذاری روی یک هاست وردپرس پر سرعت.
گام دوم – انجام عملیات کش کردن.
گام سوم – استفاده از پوسته های سبک وردپرس.
گام چهارم – استفاده از شبکه تحویل محتوا.
گام پنجم – انجام بهینه سازی عکس ها.
گام ششم – انجام بهینه سازی پایگاه داده و کاهش محتویات دیسک.
گام هفتم – به کار گیری صحیح فونت های وب.
گام هشتم – مدیریت فونت آیکون ها.
گام نهم – انجام بهینه سازی جاوا اسکریپت.
گام دهم – انجام بهینه سازی CSS.
گام یازدهم – انجام بهینه سازی HTML.
گام دوازدهم – انجام بهینه سازی های متفرقه.
گام سیزدهم – انجام مجدد تست سرعت.
گام چهاردهم – انجام اقدامات نهایی.

با ما در ادامه این مقاله آموزشی و بحث مفصل در باب شیوه و مراحل افزایش سرعت وردپرس همراه باشید.

گام های افزایش سرعت وردپرس
گام های افزایش سرعت وردپرس

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

وردپرس بزرگ ترین و محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS در جهان است. در واقع در حال حاضر بالغ بر چهل و سه درصد کل وب سایت های موجود در اینترنت تحت پوشش وردپرس قرار دارند و این درصد سال به سال نیز در حال افزایش می باشد. برندهای معتبر و سازمان هایی نظیر Stanford، The National Archives، Creative Commons، Sony Music، Fortune و حتی وب سایت رسمی کاخ سفید برای پیاده سازی سایت خود از وردپرس استفاده می کنند.

در طول دو دهه‌ اخیر انواع گوناگونی از پلتفرم ها در زمینه مدیریت محتوا عرضه گردیده اند. پلتفرم هایی نظیر Drupal، Joomla، Ghost، Medium و بسیاری پلتفرم دیگر. اما هیچ کدام از آن ها قابل مقایسه با وردپرس نیستند. وردپرس بدون شک بهترین گزینه موجود برای تمامی بخش ها و حوزه ها جهت توسعه وب می باشد. از موسسات آموزشی گرفته تا SMB ها. از وب سایت های با ترافیک بسیار بالا گرفته تا صرافی های معاملات دارایی های مالی و غیره و غیره.

دلیل این برتری بلامنازع چیست؟ شاید بتوان گفت دلیل این امر این است که وردپرس بیشترین میزان کنترل و انعطاف را در زمینه راه اندازی وب سایت، مدیریت آن و توسعه ترافیک آن در اختیار شما قرار می دهد. اگرچه باید گفت که استفاده صرف از این پلتفرم بدون شک کافی نخواهد بود. بلکه فاکتور سرعت نیز نقشی کلیدی در تضمین موفقیت شما ایفا می نماید. در نتیجه زمانی موفق خواهید بود که از یک وردپرس پر سرعت برخوردار باشید. این کار ابدا ساده نیست و با پیچیدگی های فراوانی همراه است. اگر آشنایی مختصری با وردپرس داشته باشید خواهید دانست که این پلتفرم مدیریت محتوا سرشار از جزئیات گوناگون است. قلمرو بزرگ و طیف وسیع قابلیت های کاربردی وردپرس به سادگی می تواند منجر به کاهش سرعت و بروز ضعف در عملکرد آن گردد. در واقع باید بلد باشید که چگونه از این پلتفرم در حالت بهینه آن و با بیشترین سرعت ممکن بهره بگیرید.

پس با ما در ادامه این مقاله و آموزش گام های افزایش سرعت وردپرس همراه باشید.

 

افزایش سرعت وردپرس
افزایش سرعت وردپرس

 

ضرورت افزایش سرعت وردپرس چیست؟

با وجود محبوبیت بسیار بالای وردپرس باید گفت که استفاده بدون آگاهی از این پلتفرم می تواند هزینه های هنگفتی در خصوص عملکرد وب سایت به شما تحمیل نماید. وردپرس در آغاز راه خود تنها یک پلتفرم وبلاگ نویسی بود. اما رفته رفته و در طول سالیان بعدی کارکردها و قابلیت های بیشتر و بیشتری به آن افزوده شد تا در نهایت به شکل امروز خود درآمد. مشکلی که هم اکنون وجود دارد این است که این کارکردها و قابلیت های پر شمار و این حجم عظیم از پیکربندی ها و آپشن ها می توانند منجر به کاهش سرعت اجرای این پلتفرم گردند.

درست است که وردپرس حجم عظیمی از امکانات و قابلیت ها را در اختیار کاربران خود قرار می دهد، اما این کاربران در صورت عدم آگاهی به نحوه بهینه سازی این پلتفرم با چالش ها و دردسرهای بزرگی روبرو خواهند شد. حوزه وب پرفورمنس یک حیطه شدیدا تخصصی، پیچیده و وسیع می باشد. یک وب سایت اگر آگاهانه و به شکلی درست طراحی و مدیریت نشود عرصه رقابت را به دیگر وب سایت ها واگذار خواهد کرد. اما از طرف دیگر نیز در صورت آگاهی و اشراف به جوانب مختلف امر می توان گوی سبقت را از رقبا ربود. در این مورد باید گفت که نیاز به دو مهارت اصلی وجود دارد: تسلط کامل به تمامی جزئیات و قابلیت های کاربردی وردپرس، و آگاهی به شیوه و چگونگی بهینه سازی آن و ترفندها و گام های انجام این بهینه سازی.

برای همین است که شما نیاز به یادگیری افزایش سرعت وردپرس و بهینه سازی عملکرد این پلتفرم دارید.

 

افزایش سرعت سایت وردپرسی
افزایش سرعت سایت وردپرسی

چرا افزایش سرعت وردپرس مهم است؟

افزایش سرعت وردپرس به این دلیل حائز اهمیت است که نقشی تعیین کننده در تجربه بازدید کنندگان سایت و نخستین برخورد آنها با وب سایت دارد. سرعت یک وب سایت یکی از عامل های اساسی جهت بهبود رتبه آن سایت در موتورهای جستجو و همچنین افزایش نرخ تبدیل سایت می باشد.

عصر اینترنت dial-up مدت هاست که به سر آمده است. مردم دیگر صبری که در گذشته داشتند را ندارند. اگر قرار باشد زمان زیادی را صرف لود شدن صفحه یک سایت نمایند به احتمال بسیار زیاد روی دکمه بازگشت کلیک خواهند کرد و به جستجوی یک وب سایت دیگر خواهند پرداخت. مطالعات حاکی از آنند که اکثریت مطلق کاربران اینترنت به محض مشاهده ضعف و کندی در عملکرد یک وب سایت آن را ترک می کنند و به جستجوی گزینه های دیگر روی می آورند. از طرف دیگر موتور جستجوی گوگل نیز وب سایت های کند را هرگز در رتبه های بالای نتایج جستجوی خود جای نمی دهد. یک وب سایت کند از تمام جهات یک وب سایت بازنده است.

در طول سالیان اخیر و همپای توسعه پلتفرم وردپرس تکنیک های سنجش عملکرد وب سایت نیز توسعه چشمگیری یافته اند. با وجود اینکه زمان کلی لود شدن یک سایت هنوز نیز حائز اهمیت است اما این مورد دیگر تنها معیاری که می بایست روی آن متمرکز شوید نمی باشد.

گوگل امروزه از شیوه ای جهت رتبه بندی وب سایت ها در موتور جستجوی خود استفاده می کند که آن را هسته حیاتی وب (Core Web Vitals) نامیده است. بر اساس این شیوه وب سایت شما با توجه به معیارهای گوناگونی از گوگل امتیاز می گیرد. مهم ترین این معیارها عبارتند از: بزرگ ترین عنصر محتوا (Largest Contentful Paint) یا همان LCP، تاخیر ورودی اول (First Input Delay) یا همان FID، و تغییر چیدمان تجمعی (Cumulative Layout Shift) یا همان CLS.

سه معیار اصلی در سیستم هسته حیاتی وب
سه معیار اصلی در سیستم هسته حیاتی وب

به طور خلاصه باید بگوییم در حالی که هنوز هم کیفیت و وزن کدهای وب سایت در خصوص عملکرد آن حائز اهمیت می باشد، اما علاوه بر این امروزه می بایست به نحوه و چگونگی بارگذاری کدها نیز توجه داشته باشید.

یکی دیگر از فاکتورها و معیارهایی که امروزه در تعیین رتبه وب سایت ها در سیستم هسته حیاتی وب دارای اهمیت کلیدی می باشد سرعت لود شدن صفحات برای کاربران گوشی های موبایل است. در حال حاضر بیش از نیمی از ترافیک کلی اینترنت از سوی کاربران گوشی های هوشمند می باشد.

به همین دلیل هسته حیاتی وب گوگل و شاخص های رتبه بندی سایت ها در موتور جستجو کاملا مبتنی بر دستگاه های موبایل است. در واقع برای گوگل اهمیتی ندارد که وب سایت شما در سیستم های دسکتاپ با چه سرعتی لود می شود. آنچه امتیاز و رتبه سایت شما در موتور جستجوی گوگل را شکل می دهد تنها و تنها چگونگی عملکرد وب سایت در مرورگرهای وب گوشی های هوشمند موبایل است.

 

برای افزایش سرعت وردپرس از کجا باید آغاز کنیم؟

اولین اقدام جهت افزایش سرعت وردپرس انجام تست سرعت سایت وردپرسی می باشد. این عمل معیاری در اختیار شما قرار می دهد که می توانید با توجه به آن خط مشی اساسی خود را تعیین کنید. پیشنهاد ما به شما جهت انجام یک تست سرعت جامع و دقیق استفاده از ابزار سرعت سنج web.dev می باشد.

این ابزار که توسط گوگل توسعه داده شده و توسط Lighthouse پیاده سازی شده است از سیستم امتیازدهی هسته حیاتی وب جهت انجام عملیات خود بهره می برد. یکی دیگر از ابزارهای کارآمد در این خصوص GTmetrix می باشد. این ابزار نیز از هسته حیاتی وب جهت سنجش عملکرد وب سایت در زمینه سرعت استفاده می کند. البته نسخه رایگان این ابزار در گوشی های موبایل کار نمی کند و فقط در سیستم های دسکتاپ قابل استفاده می باشد.

نکته مهم در هنگام به کار گیری این ابزارها این است که می بایست جهت اطمینان از صحت نتایج به دست آمده حتما حداقل سه بار تست سرعت را انجام دهید. همچنین صرف نظر از ابزار خاصی که از آن استفاده می کنید لازم است که حتما فقط و فقط از همان ابزار استفاده کنید. زیرا هر ابزار از از معیارها و شیوه های متفاوتی جهت انجام تست سرعت سایت استفاده می کند و شما در مراحل بعدی قصد دارید نتایج به دست آمده از این سنجش سرعت را جهت تعیین خط مشی های خود به کار بگیرید. در نتیجه استفاده از ابزارهای متفاوت در این خصوص می تواند منجر به عدم انسجام و چند پارگی استراتژی های اتخاذ شده توسط شما گردد.

به علاوه، پس از اخذ این تصمیمات استراتژیک می بایست به طور مرتب به ارزیابی و نظارت بر روند پیشرفت عملکرد سایت در زمینه سرعت آن بپردازید. استفاده از ابزارهای متفاوت جهت انجام تست سرعت می تواند این مرحله را نیز با مشکل مواجه سازد. زیرا منجر خواهد شد که این ارزیابی و نظارت بر پیشرفت کار توسط عامل ها و فاکتورهای متفاوتی پیش برده شود. این امر می تواند کل پروژه را از اساس با شکست مواجه سازد.

افزایش سرعت سایت در وردپرس
افزایش سرعت سایت در وردپرس

مراحل افزایش سرعت وردپرس چیست؟

در ادامه به آموزش گام به گام پروسه افزایش سرعت وردپرس خواهیم پرداخت. این آموزش برای طیف متنوعی از وب سایت ها، از سایت های با ترافیک بالا گرفته تا وب سایت های تجاری، قابل استفاده می باشد.

روش بهینه سازی ای که در ادامه خواهد آمد به طور خاص برای سازگاری با هسته حیاتی وب گوگل مناسب می باشد.

ابتدا لازم است توضیحات مختصری درباره نویسنده مقاله ارائه گردد: نگارنده بیش از چهارده سال است که از وردپرس استفاده می کنم. همچنین دارای سابقه کار برای کمپانی Kinsta هستم. پیش از آن نیز در کمپانی KeyCDN کار می کردم که یک شبکه تحویل محتوا معتبر جهانی می باشد. بنابراین می توانید مطمئن باشید که تخصص وب پرفورمنس در خون من است. من هزاران ساعت را صرف بهینه سازی عملکرد سایت ها و افزایش سرعت وردپرس کرده ام. به عنوان یک بازاریاب اینترنتی، وردپرس در طول سالیان اخیر به من کمک نموده است تا به دستاوردهای بزرگی در زمینه کاری خود دست پیدا کنم. مطمئن باشید این پلتفرم به شما نیز کمک بزرگی خواهد رساند.

تنها کافیست گام های مرحله به مرحله زیر را جهت افزایش سرعت وردپرس طی نمایید. قول من به شما این است که صرف نظر از پیش زمینه حرفه ای شما و سطح تخصص کاری تان مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما مفید خواهد بود.

 

گام اول – سرمایه گذاری روی یک هاست وردپرس پر سرعت

یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین نکات در زمینه افزایش سرعت وردپرس شروع کردن با یک بنیان قدرتمند است. به این معنی که می بایست یک هاست (میزبان) پر سرعت و قابل اتکا برای خود انتخاب کنید. متاسفانه این گام ابتدایی مهم چیزی است که بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند. اغلب افراد میزان اهمیت و تاثیری که یک هاست بر کیفیت عملکرد سایت دارد را دست کم می گیرند. اما انجام این گام می تواند زمان و انرژی زیادی را برای شما صرفه جویی کند. اگر وب سایت شما یک وب سایت کوچک است احتمالا در نظر دارید از یک هاست ارزان قیمت اشتراکی برای آن استفاده کنید. نام این هاست خودش گویای همه ماجراست: اشتراکی. به این معنی که وب سایت شما در کنار بسیاری از وب سایت های دیگر به شکل مشترک توسط یک سرور میزبانی می شود. در نتیجه منابع آن سرور بین این وب سایت ها تقسیم می گردد.

احتمالا شما نیز تا به حال تعدادی از آن وبلاگ نویس ها یا بازاریاب های وابسته را دیده اید که مدام تبلیغ هاست های ارزان قیمتی نظیر BlueHost و GoDaddy را می کنند. اما خبر بد این است که نود و نه درصد این پیشنهاد دهندگان افرادی وابسته و درصد بگیر هستند و هدفی ندارند جز کسب سریع و آسان پول. بسیاری از آن ها حتی از هاستی تبلیغش را می کنند استفاده هم نمی کنند. فقط می خواهند هرچه بیشتر و بیشتر پیشنهادش بدهند تا هرچه بیشتر و بیشتر درصد بگیرند.

انتخاب یک هاست ارزان قیمت یکی از بدترین تصمیماتی است که می توانید برای وب سایت خود بگیرید. به عنوان نمونه آیا می دانستید که مالک BlueHost کمپانی EIG می باشد؟ شرکت EIG شرکتی است که سالهاست در حال خرید هاست های بی کیفیت و ارزان قیمت است. سری به لیست هاست هایی که مالکیت آن ها در اختیار این کمپانی است بزنید. خواهید دید که نمی توانید از BlueHost نیز خدماتی با کیفیت بالاتر از این هاست ها انتظار داشته باشید.

درست است که من هم یک بازاریاب طرف قرارداد یک شرکت هستم اما شیفتگی شخصی ام به حوزه وب پرفورمنس همیشه باعث شده تا حقایق را در این زمینه بیان کنم. من تنها هاست هایی را به مخاطبان خود پیشنهاد می کنم که خودم از آن ها برای وب سایت های خودم استفاده می کنم.

انتخاب یک هاست مناسب گامی موثر و کلیدی در افزایش سرعت وردپرس می باشد. در ادامه به معرفی دو هاست وردپرس می پردازیم که شخصا به شکل صد درصدی کیفیت عملکرد آن ها را تضمین می کنم.

هاست SiteGround

یکی از بهترین گزینه ها جهت افزایش سرعت وردپرس استفاده از هاست SiteGround است. این وب سایت در واقع در بر گیرنده مجموعه ای از هاست های مدیریت شده است که روی پلتفرم Google Cloud فعالیت می کنند. SiteGround یک گزینه ایده آل برای کسانی است که در جستجوی یک هاست نه چندان گران قیمت هستند که همیشه و به سرعت خود را با تکنولوژی های تازه وفق می دهد. اگرچه باید گفت که این هاست برای وب سایتی هایی با حجم ترافیک بالا مناسب نمی باشد. در نتیجه تنها می تواند برای شروع راه اندازی یک وب سایت و دوره آغازین آن که قاعدتا نباید از ترافیک بالایی برخوردار باشد به کار گرفته شود. هنگامی که وب سایت شما به میزان نسبتا بالایی از ترافیک دست یافت لازم است که رو به هاست های حرفه ای تر و کارآمدتری بیاورید. اگر به دنبال یک هاست مناسب برای یک وب سایت دارای ترافیک بالا هستید توصیه ما به شما هاست Kinsta می باشد.

هاست SiteGround
هاست SiteGround

هاست Kinsta

این هاست افزایش سرعت وردپرس برای شما را تضمین می کند. Kinsta یک هاست حرفه ای و بی نقص است و درباره آن چیزی جز تحسین نمی توان به زبان آورد. طیف متنوع قابلیت های این هاست چیزی است که آن را از رقیبان خود متمایز می سازد. Kinsta نیز روی پلتفرم Google Cloud پیاده سازی شده است و از سریع ترین مکانیزم های موجود جهت انجام عملیات خود استفاده می نماید. Kinsta از قالب های نرم افزاری مجزا استفاده می کند. به این معنی که هیچ کدام از منابع آن بین هیچ دو سایتی مشترک نیست. در نتیجه این هاست برای کاربرانی که به دنبال مقیاس پذیری و امنیت بالا هستند بسیار مناسب می باشد. اگر به دنبال یک هاست پر سرعت، ایمن و به روز هستید Kinsta گزینه ای ایده آل برای شماست. در حال حاضر نام های بزرگی از جمله Buffer، Flippa، Mint.com، Ubisoft و TripAdvisor از این هاست برای وب سایت خود استفاده می کنند.

از جمله قابلیت ها و توانمندی های کلیدی Kinsta می توان به برخورداری از بالغ بر بیست و نه لوکیشن مختلف دیتا سنتر، پشتیبانی از Nginx، PHP 8.1، HTTP/3، CDN و SSL رایگان، MariaDB، مدیریت و نظارت شبانه روزی، APM و برخورداری از قابلیت امنیتی DDoS اشاره نمود. باید گفت که برخورداری از آخرین نسخه PHP بیش از آن که فکر می کنید حائز اهمیت است. چرا؟ به این دلیل که PHP 8.1 حدود چهل و هفت درصد سریع تر از PHP 8 و حدود پنجاه درصد سریع تر از PHP 7.2 می باشد. گذشته از قابلیت های مربوط به هاست، Kinsta در زمینه ارائه رایگان ابزارهای توسعه محلی که DevKinsta نامیده می شود نیز خدمات فوق العاده ای عرضه می کند.

 

هاست Kinsta
هاست Kinsta

گام دوم – انجام عملیات کش کردن

زمانی که یک کاربر برای نخستین بار وارد وب سایت شما می شود سرور به تحویل تمامی محتوای پایگاه داده و تمامی اطلاعات لازم جهت رندر شدن صفحه می پردازد. در نتیجه صفحه مورد نظر به طور کامل به مرورگر مورد استفاده توسط کاربر تحویل داده می شود. برخورداری از یک هاست سریع و کارآمد باعث خواهد شد که این فرآیند با سرعت بالا انجام پذیرد.

کش (Cache) لایه ای است که بین سرور و سایت قرار می گیرد. در طول فرآیند اولیه ای که در بالا به آن اشاره شد، کش ابتدا ساخته و در RAM ذخیره می گردد. هنگامی که آن کاربر منحصر به فرد برای بار دوم به آن صفحه وب رجوع می کند درخواست مرورگر به لایه کش ارسال می گردد، و نه به سرور. این مکانیزم باعث افزایش چهل درصدی سرعت عملکرد وب سایت می شود. علاوه بر این لایه کش باعث کاهش بار سرور نیز می گردد. توجه داشته باشید که اگر عملیات کش کردن (Caching) به درستی صورت نگرفته باشد زمان لازم برای لود شدن صفحه مورد نظر حتی افزایش نیز خواهد یافت.

برای اطمینان از صحت عملکرد لایه کش حتما می بایست تست سرعت سایت در این خصوص اعمال گردد. همانطور که پیش از این نیز گفتیم لازم است که تست سرعت حداقل سه بار تکرار شود تا نتایج آن مطمئن و قابل اتکا محسوب گردد. عملیات کش کردن معمولا به دو شیوه صورت می پذیرد: کش کردن از طریق سرور و کش کردن از طریق افزونه وردپرس.

– کش کردن از طریق سرور: توصیه ما به شما استفاده از این روش جهت انجام عملیات کشینگ است. زیرا این شیوه بسیار سریع و ساده است. خوشبختانه هاست هایی نظیر Kinsta در حالت پیشفرض دارای قابلیت کش کردن از طریق سرور هستند. در نتیجه با استفاده از آن ها دیگر نیازی به دست و پنجه نرم کردن با افزونه های مختلف و انجام تنظیمات زمانگیر نخواهید داشت.

– کش کردن از طریق افزونه وردپرس: اگر هاستی که از آن استفاده می کنید از قابلیت کش کردن از طریق سرور برخوردار نیست می بایست برای انجام عملیات کشینگ به نصب یک افزونه وردپرس بپردازید. من در طول سالیان اخیر بسیاری از افزونه های کشینگ را تست کرده ام. و از میان آنها WP Fastest Cache، Cache Enabler و WP Rocket را به شما پیشنهاد می کنم. دو افزونه اول رایگان هستند اما پلاگین WP Rocket پولی می باشد.

 

بهبود عملیات کشینگ

یک روش ساده جهت بهبود کشینگ سایت خود افزایش مدت زمان انقضای لایه کش از طریق وردپرس است. هرچه لایه کش دیرتر منقضی شود عملکرد سایت نیز سریع تر خواهد بود. در شکل زیر نشان داده شده که افزایش مهلت انقضای لایه کش از یک ساعت به هفت روز چه تاثیری بر عملکرد سایت داشته است. همانطور که مشاهده می کنید شاخص HIT سایت که با رنگ آبی نمایش داده شده به شدت افزایش پیدا کرده است. این بدان معنی است که بازدید کنندگان بیشتری از طریق لایه کش وب سایت مورد نظر را لود نموده اند. در نتیجه به میزان PHP کمتری نیز نیاز بوده است.

افزایش مدت زمان انقضای لایه کش
افزایش مدت زمان انقضای لایه کش

اگر از Kinsta به عنوان هاست وب سایت خود استفاده می کنید مهلت های انقضای یک ساعته، دو ساعته، چهار ساعته، هشت ساعته، بیست و چهار ساعته و هفت روزه برای لایه کش در دسترس شماست. Kinsta همچنین بلافاصله پس از به روز رسانی وب سایت به طور خودکار اقدام به پاک نمودن لایه کش می نماید. این مورد باعث خواهد شد بازدید کنندگان سایت همواره به آخرین نسخه از آن دسترسی داشته باشند. اگر از هاستی به جز Kinsta استفاده می کنید یا عملیات کشینگ خود را از طریق افزونه های وردپرس انجام می دهید می بایست از تنظیمات اختصاصی آنها جهت افزایش زمان انقضای لایه کش استفاده کنید.

 

گام سوم – استفاده از پوسته های سبک وردپرس

پوسته های وردپرس می توانند تاثیری مثبت یا مخرب بر عملکرد وب سایت شما داشته باشند. پوسته های سنگین بسیاری وجود دارند که می توانند سرعت وب سایت شما را به شدت پایین بیاورند. حتی در صورت استفاده از هاست های پر سرعت و انجام عملیات کشینگ به بهینه ترین شکل ممکن باز هم میزان کدها و درخواست ها خصوصا در رابطه با هسته حیاتی وب گوگل دارای اهمیت کلیدی می باشند.

هنگامی که در جستجوی پوسته وردپرس هستید در عین حال این نگرانی و دغدغه را نیز خواهید داشت که از یک شرکت قابل اطمینان با توسعه دهنده های خوب و حمایت های مناسب خرید کنید. پیشنهاد ما به شما کمپانی GeneratePress می باشد. من بیش از پنج سال است که چه برای وبلاگ ها و چه برای وب سایت های تجاری خود از پوسته های این کمپانی استفاده می کنم. این پوسته ها در عین دارا بودن وزن سبک از قدرت عملکردی فوق العاده مطلوبی نیز برخوردار هستند. پوسته های این کمپانی در تست های عملکرد انجام شده توسط هسته حیاتی وب گوگل امتیاز صد از صد را کسب نموده اند. دریافت امتیاز کامل از سیستم امتیازدهی هسته حیاتی وب گوگل تقریبا غیر ممکن است. پس خودتان می توانید تصور کنید که از چه پوسته ای با چه میزان کیفیتی صحبت می کنیم.

پوسته GeneratePress
پوسته GeneratePress

در اینجا لازم است این را هم ذکر کنیم که در هنگام خرید پوسته های وردپرس حتما مراقب خرید محصولات و پوسته های موجود در ThemeForest باشید. نمی خواهم بگویم که تمام توسعه دهندگان حاضر در ThemeForest محصولاتی بد و بی کیفیت عرضه می کنند. اما متاسفانه بسیاری از آن ها چنین هستند. پوسته وردپرس یکی از مهم ترین اجزای کاری شماست و هرگز نباید ریسک استفاده از پوسته ای بی کیفیت را بپذیرید.

 

 

 

 

صفحه سازها در حال نابود کردن اینترنت هستند

در طول سالیان اخیر من روی هزاران سایت وردپرسی کار کرده ام. می توانم بگویم وب سایت هایی که حقیقتا و بسیار کند بودند همگی یک ویژگی مشترک داشتند: صفحه سازها. اگر می خواهید وب سایتی پر سرعت داشته باشید توصیه اکید می کنیم از صفحه سازها فاصله بگیرید. پای صفحه سازها زمانی به طراحی سایت باز می شود که با طراحانی طرف باشیم که توانایی ساخت یک وب سایت بدون استفاده از کد را نداشته باشند. اگر بخواهیم با شما صادق باشیم پنج سال پیش طراحی یک وب سایت وردپرسی بدون تسلط به حوزه برنامه نویسی بسیار دشوار بود. اما امروزه دیگر اوضاع فرق کرده است. در حال حاضر و به راحتی و با استفاده از افزونه هایی نظیر GenerateBlocks بدون هیچ گونه کد نویسی می توانید به طراحی سایت های وردپرسی بپردازید.

اندازه کدبیس افزونه GenerateBlocks در مقایسه با المنتور نود و سه درصد کوچک تر است. این افزونه همچنین دارای کدبیسی هشتاد و هفت درصد کوچک تر از Oxygen و نود و شش درصد کوچک تر از Divi می باشد.

همانطور که حتما می دانید حجم کدبیس بالا می تواند تاثیر بسیار مخربی بر امتیاز وب سایت شما در سیستم هسته حیاتی وب گوگل داشته باشد. افزونه GenerateBlocks به این دلیل که از پارامترهای برنامه نویسی بسیار نزدیک و مشابه با هسته وردپرس استفاده می کند به طور کلی حجم کدهای کمتری را به وب سایت شما تحمیل می کند. این افزونه برای هر صفحه از سایت تنها از یک فایل CSS استفاده می کند. در مقابل باید گفت که صفحه سازها معمولا برای هر صفحه وب سایت از بیش از ده فایل CSS استفاده می نمایند.

بسیاری از طراحان گمان می کنند می بایست بین کیفیت طراحی و کیفیت عملکرد سایت یکی را انتخاب کنند. باید بگوییم که در حال حاضر چنین دوگانه ای دیگر محلی از اعراب ندارد. حقیقت این است که با ورود خیل عظیم افزونه هایی که امروزه در دسترس قرار دارند می توان کیفیت طراحی و کیفیت عملکرد سایت را به طور همزمان تضمین نمود. فقط کافیست به ابزارهایی که می توانید از آن ها بهره بگیرید شناخت کافی داشته باشید.

تمام فعالیت هایی که پیش از این توسط صفحه سازها انجام می شد امروزه با کیفیت و کارآمدی بسیار بیشتری می تواند توسط افزونه های مختلف انجام گیرد. در نهایت توصیه ما به شما ترکیب افزونه های GeneratePress و GenerateBlocks می باشد. با استفاده از این ترکیب قادر خواهید هر نوعی از سایت را که می خواهید، بدون نیاز به تسلط به برنامه نویسی طراحی نمایید. در عین اینکه می توانید اطمینان داشته باشید که رتبه و امتیاز بالایی نیز در سیستم هسته حیاتی وب گوگل کسب خواهید نمود.

 

افزونه GenerateBlocks در وردپرس
افزونه GenerateBlocks در وردپرس

 

گام چهارم استفاده از شبکه تحویل محتوا

حتی اگر از یک هاست وردپرس بسیار پر سرعت نیز استفاده کنید باز هم نخواهید توانست بر مشکلات کندی شبکه غلبه کنید. اطلاعات وب سایت شما در یک سرور به شکل فیزیکی ذخیره شده است و هرچه فاصله کاربران با دیتا سنتر آن سرور بیشتر باشد زمان بیشتری برای دانلود اطلاعات وب سایت شما نیاز دارند.

شبکه توزیع محتوا (CDN) برای غلبه بر چنین معضلی شکل گرفته است. از طریق این شبکه هنگامی که یک کاربر وارد وب سایت شما می شود، محتوای وب سایت نه به وسیله سرور اصلی سایت بلکه به وسیله نزدیک ترین سرور edge به مرورگر آن کاربر تحویل داده می شود.

 

شبکه تحویل محتوا چیست؟
شبکه تحویل محتوا چیست؟

 

استفاده از شبکه تحویل محتوا چقدر در افزایش سرعت وردپرس تاثیرگذار است؟

مشاهده شده است که شبکه تحویل محتوا می تواند در افزایش سرعت وردپرس به میزان شصت و هشت درصد موثر واقع شود. البته این تاثیر حداکثری و در ایده آل ترین شکل ممکن است. باید گفت که در این مورد همه چیز وابسته به فاصله کاربر مورد نظر با نزدیک ترین سرور edge می باشد.

البته این را هم باید ذکر کنیم که استفاده از شبکه تحویل محتوا هرگز ضرورت به کار گیری یک کشینگ قدرتمند و انجام تنظیمات مربوط به لایه کش در هاست وردپرس را از میان نمی برد.

در اینجا می خواهیم دو شبکه تحویل محتوا را به شما معرفی کنیم که دارای بیشترین بهره وری و کارآمدی هستند. گرچه از دو سبک اجرایی کاملا متفاوت بهره می برند.

 

شبکه تحویل محتوا Cloudflare

شبکه Cloudflare با اختلاف محبوب ترین و پر استفاده ترین شبکه تحویل محتوا در جهان است. این شبکه دارای بیش از دویست و هفتاد سرور edge در اقصی نقاط دنیا می باشد. گرچه باید گفت که Cloudflare یک شبکه معمول و سنتی CDN نیست. چرا که این شبکه در واقع یک سرور پروکسی معکوس می باشد. ساز و کار پروکسی معکوس به این شکل است که یک سرور میانجی بین وب سایت شما و اینترنت عمومی قرار می گیرد و سپس تمامی ترافیک وب سایت شما از طریق آن سرور میانجی مسیریابی می گردد.

شبکه تحویل محتوا Cloudflare از سرویسی برخوردار است که به آن سیستم بهینه سازی خودکار پلتفرم یا به اختصار APO گفته می شود. کاری که این سرویس انجام می دهد کش کردن تمامی اطلاعات مربوط به یک وب سایت در سرور edge می باشد. یعنی نه تنها تصاویر و عکس ها و ویدیوهای وب سایت و فایل های CSS و فایل های جاوا اسکریپت بلکه فایل های HTML سایت نیز در سرور edge کش می شود. در واقع در گذشته سرور میزبان (هاست) وب سایت مسئول دانلود فایل های HTML سایت بود. در حالی که امروزه و به کمک سرویس APO تمامی اطلاعات مربوط به سایت از جمله فایل های HTML از طریق نزدیک ترین سرور edge Cloudflare در اختیار کاربر قرار می گیرد.

در نتیجه می توان گفت استفاده از شبکه تحویل محتوا Cloudflare به جهت برخورداری این شبکه از قابلیت APO تاثیر بسزایی در افزایش سرعت وردپرس خواهد داشت. در واقع با استفاده از این شبکه کپی وب سایت شما در سراسر دنیای وب به طور کامل توزیع می گردد. البته باید گفت با وجود اینکه سرویس CDN کمپانی Cloudflare رایگان می باشد اما استفاده از سرویس APO آن هزینه اندکی برای شما خواهد داشت. به عبارت دیگر نصب افزونه Cloudflare در وردپرس برای شما هزینه ای نخواهد داشت اما استفاده از سرویس APO این شبکه ماهانه پنج دلار هزینه در بر خواهد داشت. البته این هزینه تحت تاثیر میزان ترافیک وب سایت شما قرار نمی گیرد و صرف نظر از حجم ترافیک شما هزینه APO همان پنج دلار در ماه می باشد. این را هم بهتر است ذکر کنیم که هاست Kinsta به زودی سرویس APO را به طور رایگان به تمام مشتریان خود عرضه خواهد نمود.

اگر هم می خواهید از شبکه تحویل محتوا Cloudflare به شکل کاملا رایگان و همراه با قابلیت شخصی سازی استفاده نمایید توصیه ما به شما افزونه WP Cloudflare Super Page Cache می باشد. این افزونه نیز امکان کش کردن کامل اطلاعات وب سایت شما در سرورهای edge را فراهم می کند. تنها تفاوت آن با مورد قبلی این است که می بایست ابتدا در هر کدام از سرورها اطلاعات سایت به طور کامل Preload گردد.

 

شبکه تحویل محتوا Cloudflare
شبکه تحویل محتوا Cloudflare

 

شبکه تحویل محتوا KeyCDN

اگر می خواهید از یک شبکه تحویل محتوا سنتی استفاده کنید پیشنهاد ما به شما KeyCDN می باشد. خدمات این شبکه در عین حال که از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است دارای سرعت بسیار فوق العاده ای نیز می باشد. امروزه ترافیک میانگین برای یک وب سایت دارای پهنای باند بیست تا بیست و پنج گیگا بایتی است. در صورت استفاده از شبکه تحویل محتوا KeyCDN این میزان از ترافیک برای شما ماهانه کمتر از پنج دلار هزینه در بر خواهد داشت. این شبکه سال هاست که در حال ارائه خدمت به مشتریان خود است و از اعتباری انکار ناپذیر برخوردار می باشد. KeyCDN دارای بیش از چهل سرور edge در اقصی نقاط دنیاست. این شبکه همچنین خدمات کشینگ WebP را نیز به مشتریان خود ارائه می دهد.

شبکه تحویل محتوا KeyCDN
شبکه تحویل محتوا KeyCDN

گام پنجم انجام بهینه سازی عکس ها

بهینه سازی اندازه و شیوه نمایش عکس های سایت یکی از کلیدی ترین نکات در زمینه افزایش سرعت وردپرس می باشد. امروزه و بر طبق آخرین برآوردها عکس ها به طور میانگین حدود ۴٨ درصد کل وزن یک وب سایت در دستگاه های اسمارت فون را تشکیل می دهند. یعنی حدود نیمی از اطلاعاتی که یک مرورگر می بایست دانلود کند مربوط به عکس ها و تصاویر است. پس با قطعیت می توان گفت که بهینه سازی عکس های یک وب سایت مهم ترین گام در جهت افزایش سرعت عملکرد و لود شدن آن وب سایت می باشد. عدم انجام بهینه سازی عکس ها بدون شک وب سایت شما را نابود خواهد کرد. بارگذاری بدون آگاهی عکس ها در وب سایت باعث تحمیل اطلاعات غیر ضروری به سرور سایت و کاهش سرعت عملکرد آن می گردد. اینجاست که پای تکنیک فشرده سازی عکس ها به ماجرا باز می شود.

 

فشرده سازی عکس ها

تکنیک فشرده سازی عکس ها روشی است که در طی آن اطلاعات غیر ضروری یک فایل عکس حذف می گردد تا حجم آن فایل تا حد ممکن کاهش یابد. این تکنیک یکی از آسان ترین راه های کاهش حجم کلی وب سایت می باشد. آپلود عکس ها با رزولوشن کامل و حجم بالا در وب سایت، به ویژه در وب سایت هایی که از هاست های اشتراکی استفاده می کنند، منجر به کاهش سرعت عملکرد سایت و افزایش زمان لازم برای لود شدن آن می گردد. از طرفی امروزه این امکان برای شما مهیاست که بدون کاهش کیفیت عکس ها حجم آن ها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.

من تمامی عکس های خود را از طریق افزونه ShortPixel وردپرس فشرده سازی می کنم. این افزونه در عین اینکه حجم کلی صفحه را کاهش می دهد و از این طریق موجب افزایش سرعت وردپرس می گردد، کیفیت عکس ها را نیز تقریبا ثابت نگه می دارد. استفاده از این افزونه باعث خواهد شد که تمامی عکس هایی که در وب سایت خود بارگذاری می کنید به طور خودکار فشرده سازی گردند. توصیه ما به شما این است که همواره همه عکس های خود را در اندازه زیر صد کیلو بایت نگه دارید.

یکی دیگر از ترفندها جهت افزایش سرعت وردپرس استفاده از فرمت webp می باشد. webp یک فرمت مخصوص به عکس است که توسط گوگل توسعه داده شده است. این فرمت در قیاس با فرمت های PNG و JPG بسیار کم حجم تر می باشد. فرمت webp در حال حاضر توسط تمامی مرورگرهای بزرگ پشتیبانی می گردد. افزونه ShortPixel می تواند تمامی عکس های شما را به طور خودکار به این فرمت تبدیل نماید. اما فرمت webp دقیقا چقدر کم حجم تر از سایر فرمت های عکس است؟ باید بگوییم که با تبدیل فرمت PNG به webp می توانید فایل های شصت کیلو بایتی را تا پانزده کیلو بایت کوچک کنید. یعنی فشرده سازی عکس به میزان حدود هفتاد و پنج درصد. علاوه بر این، از آنجا که فرمت پیشنهادی گوگل نیز فرمت webp می باشد در نتیجه با استفاده از این فرمت از شر هشدار استفاده از فرمت های مناسب توسط گوگل نیز راحت می شوید.

یک نکته مهم دیگر این است که حتما می بایست در افزونه ShortPixel تنظیمات مربوط به عدم استفاده از عکس های بی کیفیت را نیز فعال نمایید. این مساله منجر به افزایش اعتبار وب سایت شما در نزد مخاطب و بهبود تجربه کاربری سایت می گردد. لازم به ذکر است که عکس های زیر سیصد پیکسل به طور کلی بی کیفیت محسوب می گردند. گرچه این مورد یکی از مواردی است که می بایست به طور کامل به دست هوش انسانی سپرده شود. ممکن است عکسی حتی دارای سطح پیکسل استاندارد باشد اما تمامی بازدید کنندگان یک وب سایت آن عکس را بی کیفیت ارزیابی کنند. علاوه بر این گذشته از مشخصات فرمی یک عکس ویژگی های محتوایی آن نیز حائز اهمیت است. بازدید کنندگان یک وب سایت دوست دارند عکس های خاص، زیبا و منحصر به فرد ببینند. در نتیجه می بایست از به کار گیری عکس های تکراری، بی روح و غیر جذاب در وب سایت خود اجتناب نمایید.

 

افزونه ShortPixel
افزونه ShortPixel

تکنیک lazy load

علاوه بر تکنیک فشرده سازی عکس همچنین می توانید از تکنیک lazy load جهت افزایش سرعت وردپرس بهره ببرید. استفاده از این تکنیک باعث می شود که عکس های هر صفحه از وب سایت تا زمانی که در معرض دید کاربر قرار نگرفته اند توسط مرورگر او دانلود نشوند. اهمیت استفاده از این تکنیک در چیست؟ فرض کنید یک مطلب طولانی در وبلاگ خود قرار داده اید که بیش از پنجاه عکس در آن وجود دارد. در حالت پیشفرض زمانی که کسی از آن صفحه وب سایت بازدید می کند مرورگر او اقدام به دانلود تمام آن پنجاه عکس می کند. در این صورت حتی اگر عکس ها به طور کامل بهینه سازی شده باشند و حجم آن ها تا حد ممکن کاهش داده شده باشد نیز دانلود آن پنجاه عکس مدتی به طول خواهد انجامید. علی الخصوص برای کاربرانی که از مرورگرهای موبایل استفاده می کنند.

اما اگر از تکنیک lazy load در وب سایت خود استفاده کنید وقتی کاربر وارد آن صفحه می شود تنها عکس هایی که در قسمت بالایی سایت وجود دارند توسط مرورگر او دانلود می شوند و تا زمانی که به سمت پایین صفحه اسکرول نکند نیز سایر عکس ها در مرورگر مورد استفاده توسط او دانلود نخواهند شد.

بر طبق تحقیقات صورت گرفته استفاده از این روش باعث خواهد شد که هر کاربر به طور میانگین هشتاد و پنج درصد عکس های کمتری را دانلود نماید. پس توصیه می کنیم حتما از این تکنیک در وب سایت خود استفاده کنید. از آنجا که گوگل نیز استفاده از این روش را پیشنهاد می دهد در این خصوص نیز در صورت استفاده از این تکنیک دیگر با هشدار مربوطه از طرف گوگل مواجه نخواهید شد. البته نسخه +5.5 وردپرس در حالت پیشفرض مجهز به این تکنیک می باشد. اما توصیه ما به شما استفاده از lazy load از طریق افزونه Perfmatters است. چرا که عملکرد آن سریع تر و کارآمدتر می باشد. تنها کافیست گزینه lazy load را در این افزونه فعال نمایید.

 

تنظیم طول و عرض عکس ها

به نظر ساده و پیش پا افتاده می آید اما یکی از موثرترین و مهم ترین روش ها جهت بهبود شاخص تغییر چیدمان تجمعی یا همان CLS این است که تمام عکس های مورد استفاده در وب سایت دارای نسبت طول و عرض استاندارد باشند. در صورتی که یکی از عکس های سایت از چنین نسبتی برخوردار نباشد به احتمال زیاد با دریافت هشدار از طرف گوگل مواجه خواهید شد. در واقع هر پوسته ای که به خوبی کد نویسی شده باشد، از جمله پوسته GeneratePress، به طور خودکار و در حالت پیشفرض این تنظیمات را برای وب سایت شما اعمال می کند. در صورتی که پوسته وردپرسی که از آن استفاده می کنید از چنین قابلیتی برخوردار نیست می توانید با استفاده از افزونه Perfmatters این تنظیمات را اعمال نمایید.

یکی دیگر از هشدارهای رایجی که ممکن است از طرف گوگل دریافت کنید مربوط به مواقعی است که یک عکس از اندازه مناسب برخوردار نیست. در این صورت می بایست به تغییر سایز عکس مربوطه از روش های ممکن اقدام نمایید. همچنین preload کردن عکس های حیاتی و مهم یک وب سایت نیز می تواند در بهبود شاخص بزرگ ترین عنصر محتوا یا همان LCP موثر واقع شود. این عکس ها معمولا شامل عکس های لوگو، عکس های پیش نمایش پست ها، عکس های اصلی لندینگ پیج ها و… می باشند. با preload کردن این عکس ها باعث خواهید شد که مرورگر بازدید کنندگان وب سایت لود نمودن آن عکس ها را در اولویت قرار دهند. از طریق افزونه Perfmatters قادر خواهید بود عکس های مدنظر خود را به راحتی preload نمایید.

 

برای بهبود سئو عکس خود می‌توانید وبینار سئو تصویر را به صورت رایگان دریافت کنید..

گام ششم انجام بهینه سازی پایگاه داده و کاهش محتویات دیسک

گام بعدی در جهت افزایش سرعت وردپرس این است که مطمئن شوید پایگاه داده وردپرس در حالت بهینه قرار دارد و ظرفیت دیسک در حال تلف شدن نمی باشد. پیش از ادامه این بحث لازم است یادآوری کنیم که بکاپ گرفتن از سایت وردپرس از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است. اگر از هاست Kinsta برای سایت خود استفاده می کنید می توانید به راحتی و با یک کلیک از سایت وردپرس بکاپ بگیرید. در غیر این صورت می بایست از یک افزونه وردپرس مخصوص بکاپ گیری برای انجام این عمل استفاده کنید.

بکاپ گیری از سایت وردپرس از طریق هاست Kinsta
بکاپ گیری از سایت وردپرس از طریق هاست Kinsta

جدول های پایگاه داده InnoDB

اگر تا به حال تجربه انجام هیچ نوعی از بهینه سازی پایگاه داده را نداشته اید باید بگوییم که اولین چیزی که می بایست در این خصوص در نظر داشته باشید جدول های MyISAM و InnoDB است. برای سالیان سال دو نوع موتور ذخیره سازی مختلف در دسترس طراحان قرار داشت: MyISAM و InnoDB. امروزه استفاده از MyISAM کاملا از رواج افتاده است و این موتور ذخیره سازی در حال منسوخ شدن است. در حال حاضر و از زمان عرضه نسخه MySQL 5.5 تا به حال موتور ذخیره سازی InnoDB تبدیل به انتخاب اول و آخر طراحان در اقصی نقاط دنیا شده است. اما هنوز هم وب سایت هایی به چشم می خورند که از MyISAM استفاده می کنند. به شما توصیه اکید می کنیم که چنین اشتباهی مرتکب نشوید. موتور ذخیره سازی InnoDB ثابت نموده است که بسیار سریع تر و کارآمدتر از MyISAM است و می بایست از این موتور برای جدول های پایگاه داده خود استفاده نمایید.

جدول های پایگاه داده InnoDB
جدول های پایگاه داده InnoDB

اصلاح صفحات و پست ها

زمانی که تغییراتی در پست ها یا صفحات وب سایت خود اعمال می کنید وردپرس به طور خودکار اقدام به ذخیره سازی نسخه های قبلی آن پست ها و صفحات می نماید. اما متاسفانه وردپرس محدودیتی در خصوص تعداد نسخه های ذخیره شده اعمال نکرده است. این مساله خصوصا در سایت های بزرگ می تواند سبب بروز نقص ها و نارسایی هایی در عملکرد پایگاه داده گردد. بنابراین لازم است خودتان به تعیین تعداد نسخه های قدیمی ای که قرار است در حافظه دیسک نگهداری شوند بپردازید. به این منظور می بایست ابتدا تمامی نسخه های قبلی را پاک کنید و سپس تنظیمات مورد نظر خود را اعمال نمایید. افزونه Perfmatters امکان انجام ساده و سریع این عملیات را برای شما فراهم می سازد. همچنین می توانید از افزونه WP-Optimize نیز جهت حذف نسخه های قدیمی پست ها و صفحات استفاده نمایید.

به طور مثال در تصویر زیر مشاهده می کنید که در این سایت وردپرسی ششصد و سی نسخه قبلی از صفحات سایت و مطالب اصلاح شده آن موجود می باشد. به احتمال بسیار زیاد هیچ کدام از این ها اصلا به کار نخواهند آمد. پس بهتر است برای کاهش بار پایگاه داده تمامی آن ها را حذف نمایید.

 

 

 

 

 

پس از حذف این داده های غیر ضروری نوبت آن است که به انجام تنظیمات محدود سازی میزان ذخیره نسخه های قدیمی صفحات و پست ها بپردازید. این موضوع باعث می شود تا اطلاعاتی که به آن ها نیاز ندارید یک بار دیگر در پایگاه داده وب سایت روی هم انباشته نشوند و ظرفیت دیسک را اشغال نکنند. برای انجام این تنظیمات چند راه پیش روی شما قرار دارد. توصیه من به شما استفاده از افزونه Perfmatters می باشد. از طریق این افزونه وردپرس و مطابق تصویر زیر می توانید این تنظیمات را برای وب سایت خود اعمال نمایید. علاوه بر این می توانید این تنظیمات را به شکل دستی و از طریق کد wp-config.php نیز اعمال کنید. همچنین می توانید ذخیره سازی نسخه های قدیمی مطالب سایت را به طور کامل غیر فعال کنید.

 

بهینه سازی پایگاه داده در Perfmatters
بهینه سازی پایگاه داده در Perfmatters

 

حذف عکس های قدیمی و بلا استفاده موجود در سایت

هر وب سایتی تعدادی عکس قدیمی دارد که هیچ استفاده ای برای وب سایت ندارند و تنها فضایی از دیسک سرور را اشغال کرده اند. این موضوع می تواند سبب بروز مشکلاتی در زمینه عملکرد وب سایت و پایگاه داده آن گردد.

حذف این عکس های غیر ضروری می تواند تاثیر مثبتی در افزایش سرعت وردپرس داشته باشد. برای این منظور می توانید از افزونه Media Cleaner استفاده کنید. این افزونه به طور خودکار تمامی عکس هایی را که هیچ استفاده ای از آن ها در وردپرس صورت نگرفته است حذف می نماید. البته توصیه می کنیم پیش از اجرای این عملیات حتما از وب سایت خود بکاپ بگیرید.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید مربوط به زمانی است که از یک افزونه بهینه سازی عکس به یک افزونه دیگر نقل مکان می کنید. در چنین مواردی ممکن است حجم عظیمی از اکستنشن های غیر ضروری در حافظه دیسک سرور تلنبار گردند. در این صورت لازم است که از طریق SFTP به وب سایت خود متصل شده و تمامی این فایل های اکستنشن اضافی را حذف کنید. پیش از انجام این عمل می بایست چک نمایید که افزونه بهینه سازی عکس که در حال حاضر از آن استفاده می کنید چه نوعی از اکستنشن ها را ذخیره سازی می کند.

 

پاکسازی اتو درفت ها، کامنت های اسپم و غیره

علاوه بر موارد قبلی که به آن ها اشاره شد انواع دیگری از اطلاعات بی استفاده ممکن است در پایگاه داده وب سایت شما موجود باشند که می بایست آن ها را نیز پاکسازی نمایید. اتو درفت ها، کامنت های اسپم، مطالبی که قبلا حذف شده اند و محتواهای موقت نمونه هایی از این اطلاعات زائد می باشند. همانطور که می دانید این داده ها هیچ گونه استفاده ای برای شما و سایت شما ندارند و تنها موجب افزایش حجم پایگاه داده وردپرس می گردند.

قابلیت بهینه سازی پایگاه داده در افزونه Perfmatters به شما امکان می دهد که به سادگی و فقط با چند کلیک تمامی این اطلاعات زائد و غیر ضروری را پاکسازی نمایید.

 

چک نمودن جدول wp-options

تمامی اطلاعاتی که توسط افزونه ها در صفحات وب سایت بارگذاری می گردند در جدول wp-options ذخیره می شوند. توصیه ما به شما این است که حجم اطلاعات این جدول را همواره زیر پنج مگا بایت نگه دارید. حتی اگر برایتان مقدور است این حجم را به یک مگا بایت برسانید.

مدیریت بهینه جدول wp-options یکی از مهم ترین نکات در جهت افزایش سرعت وردپرس می باشد. شما می توانید از طریق کنترل پنل هاست وردپرس خود وارد قسمت phpMyAdmin شده و سپس تنظیمات مورد نظر خود را برای جدول wp-options اعمال کنید.

 

حذف اطلاعات مربوط به افزونه های قدیمی

تا به حال چند افزونه استفاده کرده اید و پس از مدتی آن را از وردپرس خود حذف نموده اید؟ احتمالا تعداد بسیار زیادی. متاسفانه بسیاری از این افزونه ها زمانی که حذف نصب می شوند تمامی اطلاعات مربوط به خود را از پایگاه داده شما پاکسازی نمی کنند. چنین مشکلی باعث تلنبار شدن انبوهی از اطلاعات مطلقا زائد و بی استفاده در پایگاه داده وب سایت شما می شود. البته اگر افزونه مورد نظر به خوبی توسعه داده شده باشد می بایست هنگام حذف نصب تمامی داده های خود را از دیسک سرور شما پاکسازی کند. اما باید بگوییم که بسیاری از افزونه ها هنگام اجرای عملیات حذف نصب گزینه پاکسازی کامل اطلاعات را به کاربر عرضه می کنند و ممکن است این گزینه از نظر شما دور مانده باشد. در این گونه مواقع می بایست افزونه مذکور را یک بار دیگر نصب و این بار به شیوه صحیح مجددا حذف نصب نمایید.

حذف و پاکسازی اطلاعات مربوط به افزونه های قدیمی تاثیر قابل ملاحظه ای در افزایش سرعت وردپرس دارد. اگر افزونه مورد نظر از قابلیت پاکسازی خودکار اطلاعات در هنگام حذف نصب برخوردار نباشد مجبور خواهید بود به شکل دستی جدول مربوط به آن افزونه را از پایگاه داده خود حذف نمایید. در این مورد می بایست با احتیاط عمل کنید و توصیه می کنیم قبل از اقدام به انجام این پروسه ابتدا از وب سایت خود بکاپ بگیرید.

 

گام هفتم به کار گیری صحیح فونت های وب

بر اساس ارزیابی های صورت گرفته فونت ها به طور میانگین حدود شش درصد وزن کلی یک وب سایت در دستگاه های موبایل را تشکیل می دهند. با اینکه این سهم ممکن است به نظرتان کوچک برسد اما باید بگوییم که فونت ها نیز در سرعت عملکرد وب سایت و زمان لود شدن آن اثرگذار می باشند. از این گذشته بسیاری از عوامل اثرگذار بر کیفیت عملکرد و سرعت لود شدن یک وب سایت تحت کنترل شما نیستند. پس باید در مواردی که این امکان برای شما مهیاست حداکثر بهره را از بهینه سازی عملکرد آن حوزه دریافت نمایید.

اول از همه اینکه من از سرویس های فونت نسل سوم نظیر Adobe Fonts استفاده نمی کنم و استفاده از آن ها را به شما نیز توصیه نمی کنم. بر اساس آزمایشات من استفاده از این فونت ها منجر به ایجاد تاخیر حدودا سیصد میکرو ثانیه ای در پروسه لود شدن سایت می گردد. باید گفت که امروزه دیگر ضرورتی به دسترسی به تمام فرمت های فونت نیست. در حال حاضر شما می توانید تمامی عملیات وب سایت خود را با فرمت WOFF 2 پیش ببرید. این فرمت توسط نود و پنج درصد کل مرورگرهای وب پشتیبانی می شود. دیده شده که بسیاری از وب سایت ها از میزان فونت هایی بیش از نیاز خود استفاده می کنند. در نتیجه توصیه می کنیم با استفاده از محاسبه گر GTmetrix میزان فونت هایی که در سایت خود بارگذاری می کنید را کنترل نمایید. در ادامه به معرفی چند روش جهت بهبود عملکرد فونت های وب می پردازیم.

 

سیستم فونت استک

سیستم فونت استک محبوب ترین و پر سرعت ترین گزینه برای بهبود عملکرد فونت های وب است. در حال حاضر برندهای بزرگ و معتبری چون GitHub، Bootstrap، Medium و Ghost از این مکانیزم استفاده می کنند. این مکانیزم به این شکل است که به جای بارگذاری فونت ها در سرور سایت از فونت های موجود در کامپیوتر یا موبایل بازدید کنندگان سایت برای نمایش محتوا به آن ها استفاده می گردد. تا همین چند سال پیش چنین مکانیزمی باعث بروز افت شدید در کیفیت گرافیکی وب سایت ها می شد. اما عرضه نسل جدید سیستم عامل ها باعث شده است که کیفیت فونت های موجود در کامپیوترهای شخصی به شدت افزایش پیدا کند. هنگامی که از سیستم فونت استک استفاده می کنید دیگر نیازی به بارگذاری فونت ها در صفحات سایت نخواهید داشت. بلکه مطالب سایت به طور کامل از طریق فونت های موجود در دستگاه موبایل یا کامپیوتر کاربر مورد نظر برای او به نمایش در می آید.

انتخاب با خودتان است. آیا می خواهید وب سایتی شکیل داشته باشید یا وب سایتی پر سرعت؟ پیشنهاد ما انتخاب گزینه دوم است. اگر از پوسته GeneratePress استفاده می کنید می توانید به راحتی و با یک کلیک گزینه سیستم فونت استک را فعال نمایید و از این طریق به افزایش سرعت وردپرس بپردازید.

فعال کردن گزینه سیستم فونت استک در پوسته GeneratePress
فعال کردن گزینه سیستم فونت استک در پوسته GeneratePress

استفاده از گوگل فونتس

گوگل فونتس یک سرویس رایگان و بسیار محبوب است و در حال حاضر بالغ بر چهل و دو میلیون وب سایت از آن استفاده می کنند. مکانیزم فعلی گوگل فونتس به این شکل است که فونت های آن برای هر وب سایتی به طور جداگانه دانلود می شوند. صرف نظر از اینکه در کش مرورگر کاربر وجود دارند یا نه. برای استفاده از این سرویس رایگان ابتدا می بایست گوگل فونتس را دانلود کنید، سپس آن را در سرور وب سایت خود آپلود نمایید و در نهایت نیز فایل HTML و CSS مناسب را اضافه کنید. اگرچه روش بسیار ساده تر و سریع تر این است که از افزونه Perfmatters یا Fonts Plugin استفاده کنید تا کل این فرآیند به شکل خودکار برای شما به انجام برسد.

 

گام هشتم – مدیریت فونت آیکون ها

یکی از محبوب ترین ابزارهای جهت مدیریت فونت آیکون ها Font Awesome می باشد. این ابزار امروزه توسط میلیون ها وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. تنها مشکل Font Awesome این است که تمامی آرشیو آیکون های خود را برای هر وب سایت بارگذاری می کند. بهترین شیوه جهت بهینه سازی عملکرد این ابزار انتخاب و گلچین کردن آیکون هایی است که در وب سایت خود از آن ها استفاده می کنید. اگر به طور همزمان از پوسته GeneratePress و افزونه GenerateBlocks استفاده می کنید می توانید به راحتی هر آیکونی که نیاز دارید را به وب سایت خود اضافه کنید.

همچنین لازم است فونت آیکون های خود را Preload نمایید. در غیر این صورت هشدار نمایش داده شده در تصویر زیر را از طرف گوگل دریافت خواهید کرد.

هشدار preload کردن فونت آیکون ها
هشدار preload کردن فونت آیکون ها

می توانید Preload کردن فونت آیکون ها را با اضافه نمودن تگ Preload به هدر سایت وردپرس خود انجام دهید. همچنین می توانید این عملیات را به سادگی و از طریق افزونه Perfmatters و مطابق تصویر نیز به انجام برسانید.

 

پریلود کردن فونت آیکون ها در افزونه Perfmatters
پریلود کردن فونت آیکون ها در افزونه Perfmatters

 

گام نهم انجام بهینه سازی جاوا اسکریپت

بر اساس آخرین ارزیابی های صورت گرفته جاوا اسکریپت به طور میانگین حدود بیست و دو درصد کل وزن وب سایت ها در دستگاه های موبایل را تشکیل می دهد. در واقع بعد از عکس ها و ویدیوها، فایل های جاوا اسکریپت سومین عنصر بزرگ در شکل دهی به وزن کلی صفحات وب می باشند.

در نتیجه می توان گفت بهینه سازی جاوا اسکریپت از تاثیر فوق العاده ای در افزایش سرعت وردپرس برخوردار می باشد.

در ادامه به معرفی چند روش جهت انجام بهینه سازی جاوا اسکریپت در سایت وردپرس می پردازیم.

 

مدیریت و بازرسی افزونه ها

اکثریت حجم جاوا اسکریپت را دو عامل تشکیل می دهند: پوسته ها و افزونه ها. بنابراین اولین توصیه ما به شما جهت انجام بهینه سازی جاوا اسکریپت وارسی کامل افزونه ها و خلاص شدن از شر پلاگین هایی است که برای ادامه کارتان ضروری نیستند. یکی از چیزهایی که من در خصوص کار با وردپرس دوست دارم این است که برای انجام هر عمل و دنبال کردن هر هدفی روش های بسیاری در دسترس هستند. اگر از پلتفرم های دیگری مانند Shopify و Wix استفاده کرده باشید می دانید که در آن ها برای انجام هر کاری تنها یک مسیر پیش روی شما قرار دارد. تازه اگر همان یک مسیر هم وجود داشته باشد.

در طول سال های فعالیتم به عنوان یک طراح و متخصص وب پرفورمنس افزونه های بسیاری بوده که تصمیم به حذف آن ها گرفته ام. موارد زیر شماری از این افزونه ها هستند:

– افزونه Scroll to Top Button: این افزونه جهت اسکرول کردن به قسمت بالایی صفحه مورد استفاده واقع می شود. اما امروزه می توانید با استفاده از پوسته هایی نظیر GeneratePress به راحتی به این قابلیت مجهز شوید. بدون اینکه نیاز به افزونه ای خاص جهت انجام این وظیفه داشته باشید.

– افزونه Bloom: می توانید از خدمات ارائه شده توسط این افزونه در پلاگین MTS WP Subscribe Pro به همراه انبوهی از خدمات دیگر بهره مند گردید.

– افزونه TablePress: قابلیت ارائه شده توسط این افزونه نیز در GenerateBlocks موجود می باشد و نیازی به استفاده از یک افزونه اضافی جهت بهره مندی از این قابلیت ندارید.

– افزونه TweetDis: پیشنهاد می کنیم این افزونه را با پلاگین Novashare جایگزین کنید. زیرا هم از امکانات گسترده تری برخوردار است و هم کدبیس های بهینه سازی شده بیشتری را دارا می باشد.

– افزونه Crayon Syntax Highlighter: امروزه در این مورد نیازی به استفاده از هیچ افزونه ای نیست و می توانید از code syntax بومی وردپرس جهت بهره گیری از این قابلیت استفاده کنید.

– افزونه Mango Buttons: این قابلیت نیز توسط پوسته GeneratePress ارائه گردیده و دیگر نیازی به استفاده از این افزونه نمی باشد.

همانطور که می بینید تعداد زیادی افزونه وجود دارند که یا اصلا نیازی به آن ها نیست یا اینکه آلترناتیوهای بهتر و فراگیرتری وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید.

حذف نصب این افزونه ها منجر به کاهش اندازه صفحات شما و در نتیجه افزایش سرعت وردپرس خواهد شد.

 

گوگل آنالیتیکس محلی

همانطور که می دانید گوگل پیوسته در حال ارسال هشدار به کاربران مختلف و متخصصان وب پرفورمنس در خصوص وجود نقص ها و مشکلات گوناگون در عملکرد وب سایت آنها می باشد. اما طعنه آمیز است که گوگل آنالیتیکس نیز مجموعه ای از مشکلات اجرایی و نقص های عملکردی خاص خودش را دارد. شاخص ترین نقص این ابزار مربوط به زمان انقضای لایه کش می باشد. چرا که گوگل مهلت انقضای لایه کش را روی دوره های بسیار کوتاه تنظیم می کند و این مساله سبب می شود که با انبوهی از هشدارهای مختلف از طرف خود گوگل مواجه شوید.

آسان ترین راه جهت حل این مشکل و سایر مشکلات اجرایی گوگل آنالیتیکس هاست کردن (میزبانی) آن توسط سرور اختصاصی خود یا سرورهای محلی مربوط به شبکه تحویل محتوا می باشد. از جمله مزیت های استفاده از این روش این است که می توانید تنها از یک اتصال HTTP/3 استفاده نمایید.

البته باید گفت که آپشن میزبانی از گوگل آنالیتیکس به طور رسمی توسط گوگل ارائه نشده است. اما می توانید از طریق به کار گیری افزونه های وردپرس این قابلیت را فعال نمایید. پیشنهاد ما به شما در این خصوص استفاده از افزونه Perfmatters است.

 

 

به تعویق انداختن جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت بنا بر ذات عملکردی خود از جمله دلایل اصلی کندی روند لود شدن وب سایت ها می باشد. یکی از روش هایی که می توانید با استفاده از آن به افزایش سرعت وردپرس بپردازید به تعویق انداختن بارگیری فایل های جاوا اسکریپت می باشد. به این معنی که فایل های جاوا اسکریپت پس از لود شدن سایر اجزای صفحه بارگیری می شوند. برای انجام این شیوه می بایست تمامی فایل های جاوا اسکریپت را روی پایین ترین سطح سلسله مراتبی جهت بارگیری تنظیم نمایید. البته باز هم می توانید این پروسه را به طور خودکار و توسط افزونه Perfmatters مطابق تصویر زیر به انجام برسانید. تنها کافیست گزینه Defer Javascript را در این افزونه فعال کنید.

به تعویق انداختن جاوا اسکریپت در افزونه Perfmatters
به تعویق انداختن جاوا اسکریپت در افزونه Perfmatters

خردسازی جاوا اسکریپت

خردسازی جاوا اسکریپت پروسه ای است که در طی آن فضاهای خالی میان کدهای جاوا اسکریپت حذف می گردند. البته بسیاری از توسعه دهنده ها این عمل را از پیش برای کدهای جاوا اسکریپت خود انجام می دهند. در غیر این صورت می توانید از طریق کد .min.js. به انجام این عمل بپردازید. اما باید گفت که احتمالا نود درصد کدهای جاوا اسکریپت شما در حالت پیشفرض خردسازی شده اند. برای انجام این عملیات همچنین می توانید از افزونه Autoptimize نیز استفاده کنید. علاوه بر این اگر از Cloudflare استفاده می کنید می توانید به راحتی و با رجوع به تب Optimization گزینه خردسازی جاوا اسکریپت را فعال نمایید.

فعال کردن گزینه خردسازی جاوا اسکریپت در Cloudflare
فعال کردن گزینه خردسازی جاوا اسکریپت در Cloudflare

 

حذف کردن جاوا اسکریپت بلا استفاده

دریافت هشدار حذف جاوا اسکریپت بلا استفاده از طرف گوگل به این معنی است که شماری از کدهای جاوا اسکریپت موجود در پوسته وردپرس یا افزونه های مورد استفاده توسط شما غیر ضروری هستند و هیچ نیازی به آن ها ندارید. البته اگر از پوسته های سبک وردپرس یا گزینه هایی نظیر GenerateBlocks استفاده می کنید حذف جاوا اسکریپت بلا استفاده چندان هم اهمیت نخواهد داشت. در هر صورت با استفاده از گزینه Script Manager در افزونه Perfmatters می توانید تمامی جاوا اسکریپت های بلا استفاده موجود در یک صفحه را حذف یا غیر فعال کنید.

افزونه Perfmatters همچنین این امکان را نیز در اختیار شما قرار می دهد که تمامی افزونه های مورد استفاده خود را غیر فعال کنید. این قابلیت تاثیر بسزایی در افزایش سرعت وردپرس و علی الخصوص افزایش سرعت صفحه اصلی سایت خواهد داشت.

به طور کلی باید گفت یکی از کارآمدترین موارد جهت افزایش سرعت وردپرس بهینه سازی و کاهش میزان لودینگ فایل های جاوا اسکریپت می باشد.

گزینه Script Manager در افزونه Perfmatters
گزینه Script Manager در افزونه Perfmatters

گام دهم انجام بهینه سازی CSS

بر اساس ارزیابی های صورت گرفته در سال گذشته میلادی فایل های CSS به طور متوسط حدود چهار درصد وزن کلی وب سایت ها در گوشی های موبایل را تشکیل داده اند. در واقع بعد از عکس ها، ویدیوها، فایل های جاوا اسکریپت و فونت های وب، فایل های CSS پنجمین عنصر بزرگ در شکل دهی به وزن کلی صفحات وب می باشند.

در ادامه به معرفی چند راهکار که با استفاده از آن ها می توانید به بهینه سازی CSS و در نتیجه افزایش سرعت وردپرس دست بیابید می پردازیم.

_ کاهش CSS های سفارشی: اولین و ساده ترین گامی که می توانید جهت بهینه سازی CSS طی نمایید کاهش CSS های سفارشی می باشد. برای طراحان بسیار اتفاق می افتد که در مواقعی نیاز به اضافه نمودن CSS به سفارشی ساز وردپرس داشته باشند. اما این مساله پس از طی شدن یک مدت زمان طولانی موجب خواهد شد که انبوهی از CSS های اضافی و غیر ضروری روی دست شما بماند. یا اصلا اینکه پوسته یا افزونه ای را با پوسته و افزونه دیگر جایگزین کرده اید و CSS مورد نظر حتی دیگر قابل اجرا نیز نمی باشد. در نتیجه نیاز خواهید داشت که تمامی این فایل های اضافی را پاکسازی کنید. علاوه بر این توصیه می کنم در خصوص CSS از افزونه های نسل سوم نیز استفاده نکنید. گرچه افزونه هایی نظیر Simple Custom CSS بسیار خوب و کارآمد هستند اما امروزه دیگر نیازی به آن ها نیست. چرا که سفارشی ساز وردپرس به خوبی تمامی عملیات مربوط به CSS را برای شما به انجام می رساند.

_ لود کردن CSS های سفارشی فقط در مواقع لزوم: بدون شک زمان هایی وجود دارند که شما چاره ای جز اضافه کردن CSS های سفارشی به سایت خود نخواهید داشت. اما مواقعی نیز هستند که این عمل واقعا ضروری نمی باشد. علاوه بر این باید گفت که سفارشی ساز وردپرس فایل های CSS تحویل گرفته شده را در تمامی صفحات سایت شما لود می کند. این امر موجب سنگین تر شدن مضاعف وزن سایت می گردد. در این مورد استفاده از پوسته GeneratePress می تواند سایت شما را نجات دهد. چرا که قادر خواهید بود از طریق این پوسته فایل های CSS را دقیقا در نقاط مدنظر خود لود نمایید. به عنوان نمونه در تصویر زیر مشاهده می کنید که پوسته GeneratePress طراح را قادر ساخته است تا CSS سفارشی را تنها در صفحه Contact سایت خود لود نماید.

سفارشی سازی CSS
سفارشی سازی CSS

 

 

_ خردسازی CSS: همانند آنچه در خصوص جاوا اسکریپت گفته شد در خصوص CSS نیز بسیاری از توسعه دهنده ها فایل های CSS خود را پیش از عرضه خردسازی می کنند. یعنی در این مورد هم حدود نود درصد فایل ها به صورت پیشفرض خردسازی شده اند. در مورد فایل هایی که خردسازی نشده اند هم می توانید به صورت دستی و از طریق کد .min.css. به خردسازی فایل های CSS بپردازید. البته از طریق استفاده از افزونه Autoptimize نیز قادر خواهید بود این عملیات را به طور خودکار به انجام برسانید. همچنین اگر از Cloudflare نیز استفاده می کنید می توانید به قسمت Speed رفته و سپس وارد قسمت Optimization شوید و مطابق تصویر زیر گزینه خردسازی CSS را فعال نمایید.

فعال کردن گزینه خردسازی خودکار CSS در Cloudflare
فعال کردن گزینه خردسازی خودکار CSS در Cloudflare

 

 

_ حذف CSS های بلا استفاده: اگر هشدار حذف CSS های بلا استفاده را از طرف گوگل دریافت نموده اید یعنی تعدادی از CSS هایی که با پوسته وردپرس و یا یک افزونه خاص در سایت لود نموده اید مطلقا اضافی هستند و هیچ استفاده ای برای سایت ندارند. در این مورد نیز همانطور که در خصوص جاوا اسکریپت گفته شد می توانید از طریق به کار گیری افزونه Perfmatters به حذف یا غیر فعال کردن CSS های غیر ضروری بپردازید. همانطور که پیش از این نیز گفته شد این افزونه همچنین شما را قادر می سازد تا پلاگینی که CSS های زائد در سایت شما لود می کند را به طور کامل غیر فعال کنید. مطابق تصویر زیر می توانید تنظیمات حذف خودکار CSS های بلا استفاده را در افزونه Perfmatters فعال نمایید.

حذف CSS های بلا استفاده در افزونه Perfmatters
حذف CSS های بلا استفاده در افزونه Perfmatters

 

 

گام یازدهم انجام بهینه سازی HTML

بر طبق برآوردها و ارزیابی های صورت گرفته فایل های HTML به طور متوسط حدود یک و نیم درصد وزن کلی وب سایت ها در دستگاه های موبایل را تشکیل می دهند. گرچه این عدد به هیچ وجه سهم بزرگی محسوب نمی شود اما هنوز هم می تواند اثرگذار باشد.

در ادامه به معرفی دو ترفند کاربردی جهت بهینه سازی HTML و از طریق آن افزایش سرعت وردپرس می پردازیم.

– سرو کردن فایل های HTML از طریق Cloudflare: اگر از یک شبکه تحویل محتوا سنتی استفاده کنید فایل های HTML شما از طریق سرور اصلی سایت سرو خواهد شد. در حالی که سایر اجزای سایت از طریق CDN سرو می شود. اما اگر از Cloudflare مجهز به APO استفاده کنید هم فایل های HTML و هم سایر اجزای سایت از طریق CDN سرو خواهند شد.

استفاده از شبکه Cloudflare از این نظر نیز تاثیری مثبت در افزایش سرعت وردپرس خواهد داشت.

– خردسازی HTML: این مورد نیز دقیقا مشابه با خردسازی جاوا اسکریپت و CSS است. در نتیجه همانطور که پیش از این گفته شد به جز استفاده از روش کد نویسی از دو طریق قادر خواهید بود به راحتی این عملیات را به انجام برسانید. اول از طریق افزونه Autoptimize و دوم از طریق تب Optimization در Cloudflare. تصویر زیر نحوه فعال کردن گزینه خردسازی فایل های HTML در Cloudflare را نشان می دهد.

 

فعال کردن گزینه خردسازی HTML در Cloudflare
فعال کردن گزینه خردسازی HTML در Cloudflare

 

گام دوازدهم – انجام بهینه سازی های متفرقه

در طول سال ها تجربه کار با وردپرس علاوه بر نکات اساسی فوق به چندین ترفند و ریزه کاری متفرقه دیگر نیز در خصوص افزایش سرعت وردپرس دست یافته ام که در ادامه می خواهم به معرفی شماری از آن ها بپردازم.

– عدم استفاده از Google AMP: گذشته از موانعی که گوگل AMP بر سر راه افزایش سرعت وردپرس ایجاد می کند رها شدن از شر آن نیز آسان نمی باشد. چرا که گوگل معمولا مایل است شما را در اکوسیستم خود نگه دارد.

– عدم استفاده از Google Maps: نقشه گوگل نیز یکی دیگر از عوامل احتمالی عدم موفقیت شما در افزایش سرعت وردپرس است. چرا که این سرویس وزن بسیار زیادی را به سایت شما اضافه می کند. توصیه ما به شما عدم استفاده از این سرویس است. همچنین می توانید با استفاده از افزونه Perfmatters به غیر فعال کردن سرویس نقشه گوگل در قسمت های مدنظر خود بپردازید. یک راهکار خلاقانه دیگر این است که به جای استفاده مستقیم از Google maps در سایت خود یک باکس CTA یا فراخوان به عمل طراحی کنید و لینک اتصال به سرویس نقشه گوگل را در آن قرار دهید.

– عدم ترکیب CSS و جاوا اسکریپت: لود شدن موازی فایل های CSS و همینطور فایل های جاوا اسکریپت منجر به افزایش سرعت این عملیات و در نتیجه افزایش سرعت وردپرس می گردد. این کار همچنین منجر به بهبود پروسه رفع نقص های اجرایی نیز می شود.

– توجه به نکات کوچک: دنیای وردپرس بسیار وسیع است و هر نکته کوچکی می تواند به سهم ناچیز خود شما را در مسیر دستیابی به عملکردی بهتر یاری برساند. به عنوان مثال من تصمیم گرفتم دکمه scroll to top را از سایت خود حذف کنم. حذف این آپشن به معنی لود شدن یک فایل جاوا اسکریپت کمتر است.

چنین جزئیات به ظاهر کم اهمیت و کوچکی می تواند در نهایت موجب افزایش سرعت وردپرس گردد.

– عدم استفاده از Google’s reCAPTCHA: این سرویس گوگل دارای تاثیری ویرانگر بر سرعت عملکرد سایت است. بر طبق محاسبات من این مورد به تنهایی باعث کاهشی حدودا سی امتیازی برای سایت در سیستم هسته حیاتی وب گوگل می گردد. این سرویس دوازده فایل جاوا اسکریپت را در سایت شما لود می کند. مجموعا معادل چهارصد و هشتاد کیلو بایت که برای جاوا اسکریپت عدد بسیار بزرگی است. پس توصیه می کنیم اگر هم می خواهید از این سرویس استفاده کنید لااقل در همه صفحات سایت آن را به کار نگیرید. استفاده از Google’s reCAPTCHA در صفحه Contact می تواند منطقی باشد. اما استفاده از آن در سایر صفحات سایت چندان توجیهی ندارد. توصیه ما این است که بجای استفاده از این سرویس  برای حذف اسپم ها از افزونه های رایگانی نظیر WP Armour استفاده کنید. در نتیجه می توان گفت که استفاده از این سرویس ضد اسپم گوگل به طور کامل قابل صرف نظر کردن است.

– به روز بودن: حوزه توسعه وب هر روز در حال ارائه امکانات تکنولوژیک جدید می باشد. در نتیجه اگر می خواهید به شکل مداوم و کارآمد به افزایش سرعت وردپرس بپردازید لازم است که در جریان آخرین اخبار و تحولات مربوط به این حوزه قرار بگیرید. خبرنامه هفتگی wdrl.info، مجله اینترنتی weekly.stutuscode.com، سایت kinsta.com، سایت keycdn.com و دو هفته نامه smashingmagazine.com از جمله بهترین منابع خبری و اطلاعاتی در این زمینه می باشند.

– استفاده از افزونه Perfmatters: این افزونه یکی از بهترین و کامل ترین پلاگین های وردپرس است. بهینه سازی پایگاه داده، برخورداری از قابلیت lazy load، برخورداری از امکان Preload، برخورداری از قابلیت های متنوع جهت بهینه سازی جاوا اسکریپت و CSS و HTML، و امکان هاست کردن گوگل آنالیتیکس از جمله مهم ترین ویژگی ها و قابلیت های این افزونه وردپرس هستند.

– اجتناب از به کار گیری redirect ها: هر ریدایرکتی که در سایت خود استفاده کنید موجب ایجاد تاثیر منفی بر عملکرد سایت می شود. در نتیجه برای افزایش سرعت وردپرس می بایست تا حد امکان از به کار گیری آن ها اجتناب کنید. با استفاده از یک هاست حرفه ای وردپرس نظیر Kinsta می توانید تمامی redirect های مورد استفاده توسط خود را مدیریت نمایید. تصویر زیر فضای تب مدیریت redirect را در هاست Kinsta نشان می دهد.

مدیریت ریدایرکت ها در هاست Kinsta
مدیریت ریدایرکت ها در هاست Kinsta

 

– غیر فعال کردن WP-CRON: از آنجایی که WP-CRON در تمامی صفحات یک سایت لود می شود خصوصا در مورد سایت های با ترافیک بالا می تواند منجر به ایجاد چالش های جدی در مسیر افزایش سرعت وردپرس گردد. اما خوشبختانه می توانید WP-CRON را غیر فعال کنید و به جای آن از system cron استفاده کنید.

 

گام سیزدهم – انجام مجدد تست سرعت

پس از طی تمام گام های لازم جهت افزایش سرعت وردپرس لازم است که برای سنجش نتیجه اقدامات خود مجددا به انجام تست سرعت بپردازید تا ببینید که چه تغییراتی در سرعت عملکرد سایت حاصل شده است و بهینه سازی های صورت گرفته تا چه میزان در بهبود سرعت عملکرد و لود شدن وب سایت موثر واقع شده اند.

حقیقت این است که تا همین چند سال پیش امتیاز وب سایت شما در سیستم های سرعت سنج چندان اهمیتی نداشت. اما امروزه اوضاع تغییر کرده است. با ورود سیستم هسته حیاتی وب گوگل به ماجرا می توان گفت که زمان لازم برای لود شدن یک وب سایت در کنار چگونگی لود شدن آن از مهم ترین فاکتورها جهت رتبه بندی سایت می باشند.

اما به یاد داشته باشید که سیستم هسته حیاتی وب گوگل تنها عملکرد وب سایت شما روی دستگاه های موبایل را معیار قرار می دهد و اهمیتی به کیفیت عملکرد آن در سیستم های دسکتاپ نمی دهد.

همچنین لازم است این را هم ذکر کنیم که هرگز نباید وقت خود را با تلاش برای رسیدن به امتیاز صد تلف کنید. بلکه تنها این مهم است که به سطح استاندارد برسید. زمانی که وارد ناحیه سبز هسته حیاتی وب گوگل شدید دیگر تلاش برای افزایش سرعت وردپرس را کنار بگذارید و روی دیگر مسائل کاری تان تمرکز کنید. نکته مهم دیگر این است که صرف نظر از اینکه سایت شما واقعا چقدر سریع است این نیز حائز اهمیت است که در نگاه اول توسط بازدید کننده سایت چقدر سریع به نظر می رسد. به همین دلیل توصیه می کنیم از هدرهای متحرک استفاده نکنید و هدر استاتیک برای سایت خود طراحی کنید. اگر بازدید کننده سایت آن را وب سایتی پر سرعت ارزیابی کند احتمال اینکه زمان بیشتری را در آن سپری کند بالاتر است. همانطور که حتما می دانید زمان کلی سپری شده در سایت نیز یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی آن می باشد.

افزایش سرعت لود سایت وردپرس
افزایش سرعت لود سایت وردپرس

 

 

گام چهاردهم انجام اقدامات نهایی

اگر پس از انجام تست سرعت پایانی هنوز هم از عملکرد سایت خود راضی نبودید و همچنان در پی افزایش سرعت وردپرس بودید توصیه ما به شما انجام یکی از اقدامات زیر است.

– استفاده همزمان از GeneratePress و GenerateBlocks: اگر از پوسته های سنگین و یا صفحه سازها استفاده می کنید توصیه اکید می کنیم که جهت افزایش سرعت وردپرس رو به استفاده از پوسته های سبکی نظیر GeneratePress در ترکیب با GenerateBlocks بیاورید. البته در آغاز به کار گیری این پوسته نیاز به اصلاح کدها خواهید داشت. اگر می خواهید این پروسه را به شکل خودکار به انجام برسانید می توانید از WP Boosters استفاده کنید.

– استخدام یک متخصص وب پرفورمنس: در نهایت اگر باز هم نیاز به افزایش سرعت وردپرس داشتید چاره ای نخواهید داشت جز سپردن کار به دستان یک متخصص.

 

چگونگی افزایش سرعت وردپرس
چگونگی افزایش سرعت وردپرس

 

جمع بندی

افزایش سرعت وردپرس یک کار وقت گیر، پیچیده و پر از جزئیات است. اما اگر از ابزارهای مناسب استفاده کنید می توانید این پروسه را به سادگی و به سرعت پیش ببرید. از انتخاب هاست مناسب گرفته تا بهره گیری از پوسته ها و افزونه های مناسب، با دنبال کردن بهترین و کارآمدترین شیوه های بهینه سازی عملکرد می توانید به هدف نهایی خود دست یابید. اما اگر بخواهید از حتی یکی از گام هایی که در بالا برشمردیم صرف نظر کنید احتمالا با مشکل مواجه خواهید شد و در دستیابی به مقصود خود شکست خواهید خورد.

من افراد زیادی را دیده ام که تقریبا تمامی موارد لازم جهت افزایش سرعت وردپرس را به درستی و به خوبی انجام می دهند. اما استفاده آن ها از هاست ها، پوسته ها و افزونه های ضعیف در نهایت موجب بروز نقص در عملکرد وب سایتشان می شود. اما می توانیم به شما اطمینان دهیم که به کار گیری تمامی توصیه ها و طی نمودن تمامی گام های معرفی شده در این مقاله می تواند سبب کسب امتیازات بسیار بالا از سیستم هسته حیاتی وب گوگل توسط وب سایت شما گردد.

ممکن است شما یک متخصص وب پرفورمنس باشید که توسط یک کارفرما جهت افزایش سرعت وردپرس برای یک وب سایت خاص استخدام شده اید. کارفرماها معمولا تنها به نتیجه فکر می کنند و پروسه دستیابی به آن نتیجه را در نظر نمی گیرند. برای حصول نتیجه علاوه بر تخصص نیاز به فراهم کردن زیر ساخت ها و انجام خریدهای لازم نیز هست.

در نتیجه اگر کارفرمای شما از جزئیات پروسه افزایش سرعت وردپرس مطلع نیست و علاقه ای هم به شل نمودن سر کیسه ندارد توصیه می کنیم لینک این مقاله را برای او ارسال کنید. وی متوجه خواهد شد که این پروسه، پروسه ای زمانگیر است و نیاز به سرمایه گذاری اندکی پول نیز دارد.

 

آموزش افزایش سرعت وردپرس
آموزش افزایش سرعت وردپرس

در پایان آرزو می کنیم مطالب و آموزش های ارائه شده در این مقاله به شما در جهت افزایش سرعت وردپرس یاری رسانده باشد.

 

منبع:

 

https://woorkup.com/speed-up-wordpress/

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *