عملکرد قالب وردپرس چگونه است و چگونه موجب سهولت بیشتر در طراحی وب‏سایت می‌شود؟

عملکرد قالب وردپرس چگونه است و چگونه موجب سهولت بیشتر در طراحی وب‏سایت می‌شود؟


زمان سرمایه گذاری روی خود : 30 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

عملکرد قالب وردپرس چگونه است و چگونه موجب سهولت بیشتر در طراحی وب‏سایت می‌شود؟

 

اگر نمی‏دانید «قالب وردپرس چیست؟»، شما تنها فردی نیستید که با این قابلیت وردپرس آشنا نیستید. به بیان ساده، یک قالب وردپرس موجب تغییر طراحی وب‌سایت شما در وردپرس می‌شود. این تغییرات در طراحی شامل تغییرات در نحوه نمایش و ظاهر وب‌سایت است. همچنین اکثر مواقع، موجب تغییر در برخی از ابعاد عملکردی وب‏سایت می‌شود.

عملکرد قالب وردپرس چگونه است و چگونه موجب سهولت بیشتر در طراحی وب‏سایت می‌شود؟

وقتی یک کاربر عادی وردپرس یک قالب را نصب می‌کند در واقع سعی می‌کند فعالیت‌های مربوط به سفارشی سازی و کد نویسی را کاهش دهد. همچنین قالب‌های وردپرس شما را به طراحی سایت کسب و کار مورد نظر شما نزدیک می‌کنند: مانند طراحی سایت یک رستوران یا وب‌سایت ویدئو محور.

قالب وردپرس چیست؟

قالب وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای جامع است که گزینه های اضافه کردن صفحات، انواع منوها، بخش‌های رسانه، پست‌های وبلاگ و سایر موارد را دارد. همچنین هر بخش از سایت شما با وردپرس مدیریت می‌شود، اما این ویژگی به این معنی نیست که طراحی اصلی از قبل وجود دارد.

با نصب وردپرس خالی (blank) شما دارای یک قالب پیش فرض که خیلی ساده و عادی هستید. شما حتی می‌توانید این قالب پیش فرض را حذف کنید و طراحی یک وب‌سایت را از ابتدا انجام دهید؛ اما برای انجام این کار باید دارای مهارت کد نویسی در سطح پیشرفته باشید. البته ممکن است بسیاری از توسعه دهندگان وب ماهر فکر کنند این کار اتلاف وقت است، زیرا اکثر کارهای طراحی وب‌سایت از قبل با یک قالب خاص انجام می‌شود.

وردپرس دارای ابزارهایی برای ایجاد تغییرات در یک وب‌سایت است، اما ابزارها زیادی برای تغییر ظاهری آن ندارد؛ بنابراین قالب‌ها برای پوشش در این زمینه وارد وردپرس شدند. در واقع می‌توان گفت یک قالب موجب زیبایی در رنگ، فونت و قالب‌بندی وب‌سایت شما می‌شود و سبکی خاص را وب سایت شما ایجاد می‏کند. این قابلیت وردپرس به شما امکان می‌دهد که منوها و هدینگ‏های هدایت کننده ویژه، همراه با طرح‌های منحصر به فرد مانند بخش‏های عضویت در وب‌سایت یا فروشگاه‌های آنلاین را در اختیار داشته باشید.

 آیا شما به یک قالب وردپرس نیاز دارید؟

از نظر تخصصی باید گفت خیر. هنوز، بسیاری از کاربران، دلایل منطقی برای ساخت یک وب‌سایت وردپرس، بدون وجودقالب ندارند.

یکی از مواردی که ممکن است برخی افراد از شما آن را نادیده می‏گیرید؛ اما شما  باید به آن توجه کنید این است که وقتی از وردپرس به عنوان یک پلت فرم آزمایشی استفاده می‌کنید تا نحوه کد نویسی را یاد بگیرید، در واقع شما طراحی نهایی را انجام نمی‌دهید، بلکه شما از وردپرس برای یادگیری و آموزش خود استفاده می‏کنید.

علاوه بر این اگر برخی از شرکت‌ها نیاز به یک طرح کاملاً ویژه و سفارشی داشته باشند نیاز به استخدام متخصصان توسعه‌دهنده و طراح وب‌سایت دارند و فرآیند نصب قالب را به طور کلی انجام نمی‌دهند. با این حال، اکثر افراد یا شرکت‏ها هنوز برای طراحی و ساخت وب‌سایت، از قالب ورد پرس استفاده می‌کنند.

در نهایت، برخی از کاربران امکان دارد از وردپرس بدون امکانات و ابزارهای طراحی، فقط برای مدیریت محتوای پشتیبان و فرآیند انتشار مطالب استفاده کنند، در حالی که طراحی ویژگی بصری  و ظاهری با یک برنامه جاوا اسکریپت مانند گتسبی قابل دسترسی است.

به طور کلی می‌توان گفت، اکثر صاحبان کسب و کارها، توسعه دهندگان وب، آژانس‌های بازاریابی و وبلاگ نویسان به اشکال مختلف به قالب‌های وردپرس نیاز دارند. قالب‌ها سریع‌ترین راه برای طراحی یک وب‌سایت حرفه ای هستند. حتی در برخی اوقات شما می‌توانید که در عرض چند دقیقه یک وب‌سایت زیبا و مناسب کسب و کار خود را، راه اندازی کنید.

اگر تجربه خاصی در زمینه طراحی ندارید، می‌توانید با استفاده از یک قالب وردپرس خاص، یک سایت مناسب و جذاب بسازید. از طرف دیگر اگر فردی با تجربه در طراحی سایت هستید، با انتخاب قالب موردنظر، به راحتی می‌توانید روی قسمت‌های مهم و بسیار پیشرفته یک وب‏سایت خاص تمرکز کنید.

 بهترین قالب وردپرس کدام است؟

انتخاب بهترین قالب وردپرس بسیار سخت است، اما با بررسی عواملی که در شکل گیری یک قالب خوب برای طراحی یک وب‏سایت نقش دارند ، توصیه هایی را به شما برای انتخاب بهترین قالب ارائه دهیم.

عواملی باعث می‌شوند که یک قالب وردپرس به خوبی ساخته شود شامل:

  • یک قالب کلی، چند منظوره یا یک قالب درباره یک حوزه خاص که نیازهای کسب و کار شما را تأمین می‏کند.
  • سرعت ظاهر شدن صفحه باید مناسب باشد و زمان نمایش آن نباید زیاد باشد.
  • کدها نباید فضای زیادی را اشغال کنند و جدید باشند تا با پلاگین‏ها تداخل نداشته باشند.
  • پشتیبانی از مشتریان باید باکیفیت بالا همراه با دسترسی به انجمن‏ها، اسناد آنلاین و احتمالاً با گزینه قابلیت دسترسی مستقیم با بخش پشتیبانی مشتری باشد.
  • طراحی صفحه باید تأثیرگذار و قابل اجرا روی چندین دستگاه از جمله گوشی‏ها و تبلت‌ها باشد.
  • طراحی وبلاگ باید قوی باشد.
  • محتوای نمونه (demo) را می‌تواند برای زیبا و کاربردی ساختن وب‌سایت خود فوراً وارد کنید. در غیر این صورت، به بخش‌های سفارشی سازی شده بیشتری نیاز دارید.
  • از طراحی ساده و مینیمال استفاده کنید تا از شلوغ کردن صفحه جلوگیری شود.
  • باید قالب انتخابی شما با اکثر پلاگین‏های محبوب سازگار باشند.
  • ابزارهایی را برای کار با ویرایشگر یک بخش خاص وردپرس یا یکی از صفحه سازهای معتبر داشته باشید، در حالت ایده ‌آل، می‌توانید قالبی را پیدا کنید که با کشیدن و رها کردن یک قالب اجرا است.
  • تنظیماتی را برای اصلاح برند سازی و طراحی سایر عناصر مانند تایپوگرافی و رنگ‌ها انجام دهید.

 معرفی انواع قالب وردپرس که باید در هنگام طراحی سایت به آن‌ها توجه کنید

هنگام انتخاب قالب وردپرس، چندین گزینه برای انتخاب دارید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که مشخص کنید که یک قالب چند منظوره (multipurpose) می‌خواهید یا یک قالب برای یک حوزه خاص. یک قالب چند منظوره برای آژانس‌های وردپرس یا افرادی که می‌خواهند توانایی خود را برای تبدیل قالب اولیه به انواع مختلف طرح‌ها در هر صنعتی بالا ببرند، بهترین گزینه است. قالب‌های چند منظوره متنوع هستند، اما اگر می‌دانید روی چه حوزه ای تمرکز کنید لازم نیست از آن‏ها استفاده کنید و به سمت قالب‏های خاص بروید.

یک قالب خاص برای طراحی یک وب‌سایت در یک صنعت خاص مانند طراحی وب‌سایت برای یک شرکت معماری کاربرد دارد. شما برای انتخاب یک قالب خاص، نیاز دارید جذابیت‌های صنعت یا عملکردی خود را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال، شما می‌توانید قالب زیادی را در گروه‌های زیر پیدا کنید:

  • تجارت الکترونیک
  • شرکت حقوقی
  • پزشکی
  • وبلاگ نویسی
  • سرگرمی
  • جوامع و انجمن‌ها
  • سایت‌های عضویت
  • شبکه های اجتماعی
  • سایت‌های پشتیبانی خاص
  • غذا و رستوران
  • شرکت‌های راهنمایی کننده
  • هتل‌ها و سفرها
قالب وردپرس
قالب وردپرس

در پایان، لازم است مشخص کنید می‌خواهید یک قالب رایگان را نصب کنید یا یک قالب پولی یا پریمیوم. قالب‌های رایگان همیشه در اینترنت قابل دسترس هستند، برخی از این قالب‌ها بسیار کیفیت خوبی دارند، اما بعضی از آن‌ها چندان مناسب نیستند و کیفیت مطلوبی ندارند. ممکن است کیفیت پایین در قالب‌های پریمیوم عالی هم وجود داشته باشد؛ اما کیفیت آن‌ها بیشتر کنترل می‌شود.

اگر بودجه کمی دارید، ممکن است تنها گزینه برای انتخاب، قالب رایگان باشد. با این حال، قالب‌های پریمیوم باکیفیت هم،  قیمت مناسبی دارند.

در این بخش با تفاوت‌های اساسی بین قالب‌های رایگان و پریمیوم آشنا می‌شوید:

 قالب‌های وردپرس رایگان:

  • می‌توانید آن‌ها را بلافاصله بعد از انتخاب به صورت رایگان دانلود و نصب کنید.
  • معمولاً در طراحی و نحوه عملکرد بسیار ساده تر و راحت‌تر هستند.
  • نظرات در مورد قالب‌های رایگان به صورت آنلاین نوشته می‌شوند و مورد بررسی قرار می‏گیرند، بنابراین شما به راحتی می‌توانید بفهمید دیگران هنگام استفاده از آن چه نظر یا احساسی دارند؛ اما در مورد قالب پریمیوم گاهی اوقات تشخیص نظرات و احساسات کاربران سخت است.
  • قالب‌های رایگان معمولاً فاقد پشتیبانی از مشتریان هستند، با این حال آن‏ها به شما این امکان را می‌دهند تا به بخش گفتگو با کاربر بروید و در مورد مسائل به وجود آمده بحث کنید.
  • بهترین قالب‌های رایگان به طور منظم نگهداری و به روز می‌شوند، اما هیچ الزامی برای توسعه دهندگان برای انجام این کار وجود ندارد و این امر روند جستجو را کمی دشوار می‌کند.

 قالب‌های پریمیوم وردپرس

  • هزینه قالب‌های پریمیوم معمولاً بین 30 تا 150 دلار است. این هزینه فقط یک بار پرداخت می‌شود، اما گاهی اوقات برای دریافت پشتیبانی و به روز رسانی‌های بلندمدت باید مجدداً مبلغی را پرداخت کنید.
  • اغلب آن‌ها دارای ویژگی‌های پیشرفته ای هستند که موجب می‌شوند شما به پلاگین‏های سنگین و پر حجم کمتری نیاز داشته باشید
  • قالب‌های پریمیوم اغلب به جای ایجاد یک انجمن مانند قالب‌های رایگان، از طریق ایمیل و چت، خدمات پشتیبانی باکیفیتی را به مشتریان ارائه می‌دهند.
  • با نصب قالب پریمیوم احتمالاً می‌توانید از طریق توسعه‌دهندگان قالب پریمیوم به‌روزرسانی‌های امنیتی و ظاهری را انجام دهید، زیرا کار این افراد، به ارائه این نوع خدمات وابسته است.
  • مزیت دیگر قالب‌های پریمیوم این است که آنها معمولاً دارای مقالات پایگاه‌های علمی برای ارجاع هستند.

توسعه دهندگان قالب پریمیوم همیشه به دنبال ارائه و فروش محصولات جدید خود به شما هستند، بنابراین باید بدانید این امکان وجود دارد که برخی از آن‌ها در معرفی محصول خود اغراق ‌می‏کنند و موجب گمراهی شما می‏شوند.

 از کجا می‏توانیم قالب وردپرس خوب را پیدا کنیم؟

اینترنت یک منبع بزرگ از کتابخانه ها و بازارهای الکترونیکی برای یافتن قالب‌های باکیفیت رایگان و پریمیوم است. در این بخش از این مقاله چند توصیه برای یافتن قالب‌های رایگان و پریمیوم باکیفیت به شما ارائه می‏دهیم.

مرکز ارائه قالب وردپرس یکی از بهترین گزینه ها برای پیدا کردن قالب‌های رایگان است. در این مرکز علاوه بر مشاهده رتبه‌بندی‌ها و بررسی‌های قالب‌ها، می‌توانید آن‌ها را از داشبورد وردپرس خود جستجو کنید. شما می‏توانید تنها با کلیک یک دکمه قالب موردنظر خود دانلود و اجرا کنید و درنهایت می‌توانید قالب وب سایت خود را تغییر دهید.

قالب وردپرس
قالب وردپرس

علاوه بر این با مراجعه به فروشندگان قالب‌های پریمیوم می‌توانید قالب‌های رایگان را انتخاب کنید. اکثر نسخه های پریمیوم به طور محدود امکان دانلود را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

اما برای یافتن قالب‌های پریمیوم بازارهایی وجود دارند که هزاران قالب را برای جستجو و خرید افراد ارائه می‌دهند. برای اینکه در این بازارها گزینه مناسبی را انتخاب کنید می‌توانید از فیلترها و عملگرهای جستجوی آن‌ها استفاده کنید. علاوه بر این می‌توانید نظرات و رتبه ها بندی‌های کاربران را قبل از خرید مشاهده کنید تا بهترین قالب را انتخاب کنید.

 از کجا می‏توانیم قالب وردپرس خوب را پیدا کنیم؟
از کجا می‏توانیم قالب وردپرس خوب را پیدا کنیم؟

بهترین بازارهایی که قالب‌های پریمیوم را ارائه می‌دهند عبارتند از:

  • Themeforest
  • Creative market
  • Mojo marketplace
  • MyThemeShop
  • Template monster

از طرف دیگر به جای رفتن به بازارهای مختلف می‌توانید قالب موردنظر خود را مستقیماً از یک شرکت توسعه دهنده قالب، خریداری کنید. چنین شرکت‌هایی مجموعه‌های از قالب‌های خود را عرضه می‌کنند و سیستم پشتیبانی از مشتریان آن‌ها بسیار باکیفیت است. تنها عیب این روش خرید این است که شما نمی‌توانید نظرات و رتبه بندی سایر افرادی را که از قالب موردنظر شما خریداری کرده اند، مشاهده کنید. شما با جستجو در گوگل می‌توانید شرکت‌های معتبر توسعه دهنده قالب را پیدا کنید اما ما تعدادی از توسعه دهندگان معتبر قالب وردپرس را به شما معرفی می‌کنیم:

  • ThemeIsle
  • WPAstra
  • Themify
  • Nimbus themes
  • Tesla themes
  • Athemes
  • Theme trust
 از کجا می‏توانیم قالب وردپرس خوب را پیدا کنیم؟
از کجا می‏توانیم قالب وردپرس خوب را پیدا کنیم؟

نحوه نصب قالب وردپرس چگونه است؟

برای نصب صحیح قالب وردپرس باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • برای نصب، فعال کردن و ویرایش قالب وردپرس، به داشبورد خود در وردپرس بروید و روی
  • «themes> appreance» کلیک کنید.
  • یک قالب وردپرس را در مدیریت داشبورد نصب کنید.

نحوه نصب قالب وردپرس

  • در این مرحله یک قالب پیش فرض برای شما ارسال می‌شود؛ اما می‌توانید روی دکمه «add new» کلیک کنید تا یک قالب جدید را جستجو یا آپلود کنید.

شما همچنین می‌توانید مجموعه قالب‌های رایگان را در وردپرس جستجو کنید یا از طریق کادر جستجو کلمه موردنظر را برای پیدا کردن قالب دلخواه خود وارد کنید.

نصب صحیح قالب وردپرس

  • پس از یافتن و آپلود قالب موردنظر خود، باید آن را نصب و فعال کنید.

نحوه نصب قالب وردپرس

  • کافی است فقط روی دکمه “install” و سپس دکمه “activate” کلیک کنید.
  • در نهایت شما موفق به نصب و فعال سازی یک قالب وردپرس شده اید.
دکمه "install"
دکمه “install”

 چگونه می‌توانید تنظیمات قالب وردپرس خود را ویرایش کنید؟

در بخش «themes> appreance» مجموعه ای از قالب‌های طراحی شده به همراه قالب‌های نصب شده و فعال شده وجود دارند. برای تغییر طراحی قالب موردنظر، روی «customize» کلیک کنید.

برای سفارشی کردن قالب وردپرس خود به منبع بزرگ تنظیمات آن بروید. شما می‌توانید همه موارد قالب سایت خود را،  یعنی از رنگ‌ها گرفته تا منوها و ویجت‌ها و لوگوی آن را تغییر دهید.

 تفاوت بین قالب وردپرس parent و child چیست؟

وقتی که می‌خواهید یک قالب وردپرس را خریداری کنید یا توسعه دهید با اصطلاحات قالب parent و child مواجه می‌شوید.  قالب‌های وردپرس parent و child با هم در یک پکیج هستند و عملکرد آن‏ها به صورت متوالی است تا یک قالب به طور منحصر به فرد را برای شما طراحی کنند. قالب‌های پریمیوم گاهی اوقات به صورت parent و child طراحی می‌شوند؛ زیرا طرح پیش فرض آن‏ها به عنوان قالب parent ارائه می‌شود و طرح‌های بیشتر برای تغییر سریع طرح پیش فرض در قالب‌های child ارائه می‌شوند.

 تفاوت بین قالب وردپرس parent و child
تفاوت بین قالب وردپرس parent و child

اما قالب parent وردپرس چیست؟ در پکیج‌های قالب parent یا child، یک قالب parent  دارای گزینه های اصلی عملکردی و تنظیمات اساسی وب‌سایت است. این قالب طرح اصلی و پایه وب‌سایت را می‌سازد و اغلب اوقات نمی‌توان آن را مانند قالب child سفارشی کرد.

توسعه‌دهندگان قالب بیشتر به ارائه قالب‌های parent تمایل دارند، زیرا می‌توانند امنیت ویژگی‌های اصلی چنین قالب‌هایی را تأمین کنند، اما طراحی ظاهری یک وب‌سایت با دستکاری قالب child تغییر می‌کند. علاوه بر این توسعه قالب child راحت‌تر است؛ زیرا نسبت به قالب parent انعطاف پذیری بیشتری دارد.

وقتی از قالب‌های ترکیبی parent و child استفاده می‌کنید ابتدا باید قالب parent را نصب کنید. سپس به دنبال آن باید قالب child را نصب و فعال شود تا امکان انجام تغییرات لازم را روی قالب parent فراهم شود.

قالب وردپرس parent و child

حالا باید در مورد قالب child بیشتر اطلاعات داشته باشید. قالب child وردپرس سطحی از قابلیت گسترش و امنیت را برای یک وب‌سایت و یک قالب فراهم می کند و شما به هیچ وجه به نوشتن کد یا تغییر فایل‌های قالب parent نیاز ندارید. چنین قالبی به عنوان یک «نسخه آزمایشی» بسیار انعطاف‌پذیر برای طراحی وب‏سایت عمل می‏کند.

هنگامی که شما در حال ویرایش یک قالب عادی بدون قالب child هستید، هنگام سفارشی‌سازی می‌توانید فایل‌های اصلی را به طور دائمی ویرایش کنید. سایر گزینه ها برای سفارشی سازی شامل استفاده از یک سازنده عناصر بصری یا نصب یک پلاگین است. به دلیل مزایای امنیتی و انعطاف پذیری، اکثر توسعه دهندگان فکر می‌کنند نصب قالب child آسان‌تر و راحت‌تر است.

برای اینکه قالب child را تغییر دهید، باید فایل‌های functions.php یا stylesheet را ویرایش کنید. همچنین شما امکان اضافه کردن فایل‌های بیشتر را به قالب child دارید. به عنوان مثال، با اضافه کردن یک فایل جدید در پوشه قالب child، می‌تواند یک فایل قالب اصلی را در صفحه خود کنترل کنید. همچنین می‌توانید با اضافه کردن عملکردها و فایل‌های stylesheet بسیاری از طرح‌ها و عملکردهای قالب parent را کنترل کنید.

به طور کلی دو مزیت قالب child به شرح زیر است:

  • توسعه پذیری – لازم نیست در قالب child کد نویسی زیادی انجام دهید. اغلب اوقات کد نویسی‏ها در قالب parent ذخیره می‌شوند. با این حال، برای سفارشی‌سازی قالب child گزینه هایی وجود دارد. کار با قالب child، ساده تر است و فایل‌های اصلی کمتری آسیب می‌بینند.
  • به‌روزرسانی‌ها و امنیت – اگر یک قالب child دارید، نیاز نیست برای تغییر صفحه خود به سراغ قالب parent بروید. انجام همه تغییرات در قالب child امکان‌پذیر است. تعویض قالب child به دلیل اینکه همراه با ثبات عملکرد قالب parent است یا موجب به روز رسانی ایمن قالب parent می‌شود و تغییرات انجام شده، در قالب child ذخیره می‌شوند، بسیار راحت‌تر و ساده تر است. این قالب‌ها به عنوان لایه های امنیت طراحی صفحه شما هستند. هر چه تعداد لایه های قالب child بیشتر باشد، احتمال آسیب دیدن قالب اصلی یا parent کمتر است.

 قالب‌ وردپرس چگونه ساخته می‌شوند؟

به عنوان صاحب یک کسب و کار آیا تا به حال فکر کرده اید که قالب وردپرس شما واقعاً چگونه ساخته شده است. ممکن است این موضوع چندان برای شما مهم نباشد اما برای توسعه دهندگان درک نحوه عملکرد قالب‌ها، برای توسعه مهارت آن‌ها ضروری است. از طرف دیگر برای افرادی که از قالب‌های وردپرس استفاده می‌کنند بد نیست که از اصول پایه ساخت این قالب، اطلاعاتی را کسب کنند.

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، قالب‌های وردپرس دارای مجموعه‌ای از فایل‌ها هستند که هر کدام از آن‌ها برای اهداف خاصی طراحی می‌شوند. هر قالب وردپرس به عنوان مجموعه ای از ابزارها برای ایجاد یک رابط گرافیکی و کاربردی در اینترنت عمل می‌کنند.

قالب وردپرس دارای ویژگی‌ها و عناصر طراحی مخصوص به خود است که در مدیریت محتوای وردپرس نقش دارند، از نظر تخصصی، فایل‌های قالب وردپرس در یک سرور ذخیره شده و به وسیله شرکت میزبان شما مدیریت می‌شوند.

در فایل‌های قالب وردپرس چه چیزی وجود دارد؟

توسعه‌دهندگان فایل‌های قالب وردپرس را، فایل‌های قالب یا الگو می‌نامند. در این فایل‌ها مجموعه وسیعی از فایل‌ها وجود دارند که به شما امکان می‏دهند، بدون نیاز به ابزارهای اصلی تغییر در وردپرس، نحوه نمایش وب‏سایت خود را در اینترنت تغییر دهید.

برخی از انواع فایل‌های قالب وردپرس شامل موارد زیر است:

  • فایل‌هایPHP فایل‌های PHP حاوی کدهای ضروری هستند است تا به سایر فایل‌ها اطلاع دهند باید چه کاری را در وب‌سایت شما انجام دهند. آن‌ها ساختار اصلی قالب را حفظ می‌کنند و با CSS و فایل‌های رسانه ای ارتباط دارند تا دستورات لازم را در مورد نحوه عملکرد آن‌ها صادر کنند.
  • فایل‌های CSS –این فایل‌ها لایه های کم وزنی هستند که برای تغییر نحوه نمایش طرح‌های داده های سایت شما کاربر دارند. فایل‌های CSS می‌توانند تمام موارد یعنی از اندازه فونت گرفته تا تعیین محل دکمه‌ها و قالب‌بندی مقاله ها راکنترل کنند.
  • فایل‌های GIF، PNG یا – JPG این فایل‌ها، فایل‌های تصویری هستند و مشابه فایل‌های تصویری استاندارد JPG یا PNG موجود در کامپیوتر شما عمل می‏کنند. تنها تفاوت این فایل‌های قالب وردپرس این است که آن‌ها در یک پوشه در وب‌سایت سازماندهی می‌شوند و به آن‌ها دستور داده می‌شود در یک بخش خاص از سایت شما به نمایش درآیند.

فرمت‌های فایل‌های ارائه شده، انواع فایل‌های ذخیره شده در قالب شما را نشان می‌دهند. در مورد فایل‌های خاص، قالب‌های وردپرس دارای فایل‌های خاصی هستند که محتوای مشخصی را در صفحات خاصی به نمایش در می آورند. با تغییر هر یک از این فایل‌ها، صفحه و محل خاص مرتبط با آن نیز تغییر می‌کند.

در فایل‌های قالب وردپرس چه چیزی وجود دارد؟

در ادامه این بخش تعدادی از فایل‌های قالب وردپرس ویژه که تقریباً در هر پوشه قالب وجود دارند، ارائه شده است:

header.php – فایلی است که عملکرد آن در کل سایت دیده می‌شود و عناصر ثابت سایت مانند منوهای هدایت کننده و headers را نمایش می‌دهد. همچنین این فایل، فایل‌های HTML را ذخیره می‌کنند. هدف اصلی این فایل این است که وقتی توسعه دهندگان یک تغییر ساده را در فایل header ایجاد می‌کنند، شما این تغییرات را بدون توجه به صفحه ای که در وب‌سایت بازدید می‌کنید، مشاهده می‌کنید – مانند منو.

Footer.php– این فایل هم که عملکرد آن در کل سایت قابل مشاهده است، موجب کنترل پاورقی‌های ثابت از طریق قالب‌بندی و ارائه داده های محتوا می‏شود. به عنوان مثال شما با این فایل یک منو در Footer خود یا لینک‌هایی را برای پشتیبانی از اسناد خود دارید. در نهایت تگ‌های HTML سایر فایل‌ها، از طریق این فایل بسته می‌شوند.

sidebar.php-هر sidebar فعال در قالب وردپرس شما توسط این فایل کنترل می‌شود. sidebars همیشه مانند یک منو ثابت نیستند، اما ممکن در برخی اوقات تغییر نکنند. sidebars در واقع در فایل functions.php پیکربندی می‌شوند؛ اما شما می‌توانید حجم یک sidebar را در بخش ادمین وردپرس فعال و کنترل کنید.

loop –  loopsاز فایل‌های قالب وردپرس هستند که نقش ارائه دهنده محتوای اصلی وب‌سایت شما را بر عهده دارد.

page.php– این فایل وظیفه مدیریت صفحات وردپرس را برعهده دارد؛ بنابراین، هنگامی که می‌خواهید یک صفحه جدید برای بخش درباره ما یا ارائه رضایت سایر افراد از سایت خود ایجاد کنید، باید از فایل page.php استفاده کنید. در این فایل، می‌توانید مواردی مانند قرار دادن یا عدم قرار دادن sidebar را تغییر دهید. همچنین شما می‌توانید قالب‌های صفحه منحصر به فردی را با تغییر قالب صفحه اصلی ایجاد کنید.

single.php– همان‌طور که پست‌ها از صفحات موجود در داشبورد وردپرس جدا هستند، بنابراین وجود فایل‌های مخصوص برای آن‌ها نیز منطقی است. وجود این فایل‌ها به این دلیل است که هر پست وبلاگ یک طراحی کاملاً متفاوت نسبت به صفحه وب‌سایت داشته باشد. فایل single.php  قالب و سبک هر پست را مدیریت می‌کند و می‌تواند ابعاد مختلف آن را مانند sidebars و اندازه عنوان را تعیین کند.

index.php-فایل index یکی از فایل‌های مهم است و موجب می‌شود ظاهر صفحه اصلی شما را ثابت باشد. اگرچه قالب فایل‌های index کمی تفاوت دارند، اما فایل index پیش‌فرض از وردپرس یک loop را اجرا می‌کند که پست‌های جدید وبلاگ را نمایش می‌دهد و به تمام پست‌های قبلی وبلاگ لینک می‌دهد. این فایل یکی از فایل‌های اصلی است که با تغییر قالب تغییر می‌کند، زیرا مانند قالب یک تجارت الکترونیک یا شرکت اغلب به صفحه ای فراتر از فهرستی از پست‌های وبلاگ نیاز دارد.

Tag.php, category.php, and archive.php– این فایل‌ها ظاهر صفحات آرشیو و پست‌ها را در صفحات شما کنترل می‌کنند. فایل‌های tag و category برای تغییر ظاهر دسته بندی‌ها هستند و تگ‌های خاصی را که در آرشیو وجود دارند، ایجاد می‌کنند.

به این نکته توجه کنید که ممکن است فایل‌های قالب وردپرس از نظر تخصصی دارای نام‌هایی باشند که با نام‌های ذکر شده در این مقاله متفاوت باشند، به عنوان مثال، برخی از توسعه دهندگان به جای single.php از عبارت single-post.php استفاده می‌کنند.

در ادامه به معرفی سایر فایل‌های قالب وردپرس می‌پردازیم:

فایل‌های زیر اغلب به عنوان فایل‌های پس زمینه شناخته می‌شوند. علاوه بر این، این فایل‌ها برای عملکرد یک قالب اهمیت زیادی دارند، اما نقش آن‌ها به عنوان پس‌زمینه برای تغییر و دستکاری فایل‌های قبلی بیشتر است.

style.css -وجود فایل‌های CSS stylesheet برای همه قالب‌های وردپرس ضروری است و هنگام دانلود، به عنوان فایل پیش فرض یک قالب پریمیوم یا رایگان وارد می‌شود. فایل CSS اصلی ابعاد بصری وب‌سایت شما را کنترل می‌کند. عملکرد فایل CSS در کنار HTML و سایر فایل‌های وردپرس است تا ساختار اساسی سایت شما را مشخص کند.

functions.php– این فایل به شما امکان می‌دهد کد PHP خود را برای تغییر در بخش‌های خاصی از قالب اصلی، اضافه کنید. به عنوان مثال، می‌توانید تعداد بیشتری از sidebars را نسبت به قالب اولیه اجرا کنید، یا یکی از پیش‌نمایش‌های پست را حذف کنید.

comments.php – این فایل برای نمایش نظرات روی پست‌ها یا صفحات شما است، اما معمولاً برای پست‌ها است. اگر می‌خواهید یک پلاگین خارج از وردپرس را نصب کنید تا بخش نظرات شما ظاهری پیشرفته‌تر داشته باشد، فایل comments.php یک گزینه لغو کردن دارد. همچنین می‌توانید بخش نظرات خود را از طریق این فایل کاملاً غیرفعال کنید.

لازم است  در اینجا یک توضیح کوتاه در مورد loop ارائه شود  که اغلب هنگام کار با هر  قالب وردپرس، به عنوان فایل دشوار شناخته می‏شود. loop یکی از فایل‏های مهم در ساخت وب‏سایت است که سؤال را برای یافتن پست ها و صفحات مناسب برای نمایش به کاربر نهایی ارسال می کند. پس از ارسال سوال، یک statement PHP به پایان میرسد و فرآیند و نتیجه نهایی به کاربر نشان داده می‏شود. با این حال، اجزا بین پرس و جو و statement PHP  کاملا به سایت شما و طراحی قالب شما بستگی دارد. به عنوان مثال، شما می توانید مشخص کنید که چه چیزی از یک statement PHP ارسال می شود، مانند پست های وبلاگ و عناوین، یا نظرات و ابرداده ها.

لوپ های چندمنظوره فقط برای یک صفحه یا پست قابل استفاده هستند، اما فعالیت آنها بین سه عامل سوال و statement PHP و خروج از لوپ محدود است؛ بنابراین، کل محتوای صفحه تا زمانی که تمام سؤالها و حلقه ها تکمیل نشوند، به نمایش در نخواهد آمد.

 قالب‌ وردپرس با این فایل‌ها چگونه عمل می‌کند؟

شما لوپ‏ها و فایل‌ها و سایر گزینه هایی را دارید که موجب تشکیل یک قالب وردپرس می‌شوند. است، اما این فایل‌ها چگونه عمل می‌کنند؟

به طور کلی، قالب‌ وردپرس و فایل‌های آن‌ها، الگوها، محتوا و داده‌های ذخیره شده در وردپرس و فایل‌های روی سرور شما را گردآوری می‌کنند. سپس قالب ،فایل‌ها را  در فرمت پیشنهاد شده، در مرورگرهای کامپیوتر یا تلفن همراه به کاربران نمایش می‏دهد.

قالب‌ وردپرس با این فایل‌ها چگونه عمل می‌کند؟
قالب‌ وردپرس با این فایل‌ها چگونه عمل می‌کند؟

هر فایل و لوپ نحوه نمایش محتوا را در مرورگر تعیین می‌کنند. فایل‌های قالب مواردی ساده مانند رنگ مناسب برای متن و دکمه را در صفحه وب‌سایت شما نمایش می‌دهند. همچنین آن‌ها کدها و فایل‌های صحیح را استخراج می‌کنند تا منوی وب‌سایت شما به درستی نمایش داده شود.

در ادامه این بخش سایر عملکردهای قالب‌های وردپرس را به شما معرفی می‌کنیم:

  • تصاویر و بخش‌های رسانه را در مکان‌های مناسب آپلود می‌کنند و به کاربران نشان می‌دهند.
  • بخش‌های مختلف مانند تایپوگرافی یا دکمه های سایت خود را می‌توانید با استفاده از CSS، سفارشی کنید.
  • محتوای داینامیک را بر اساس دستگاهی که در حال استفاده است یا روی صفحه ای که روی آن کلیک می‌شود، نشان می‌دهند.
  • صفحه آرایی‌های جایگزین را ارائه می‌دهند و مشخص می‌کنند که باید از یک یا دو ستون استفاده کنید یا نه.

 تفاوت بین قالب وردپرس و پلاگین چیست؟

یکی از مزایای مهم وردپرس، قابلیت توسعه آن است. وردپرس مانند گوشی‌های هوشمندی که دارای اپلیکیشن هستند، دارای ابزارهایی در قالب پلاگین است. همچنین قالب‌ها دارای اجزای خارجی هستند که شما می‌توانید آن‌ها ر به قالب اصلی وردپرس خود اضافه کنید، اما با پلاگین ها متفاوت هستند.

هم قالب‌ها و هم پلاگین ها موجب حفظ سبکی و انعطاف پذیری مرکز وردپرس می‌شوند. شما می‌توانید قالب‌ها و پلاگین‏های مورد نیاز را بدون نیاز به استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوایی که دارای هزاران ابزار هستند، نصب کنید. وردپرس هم در حال حاضر دارای تعداد زیادی از ابزارهای داخلی است که فقط در موارد ضروری کاربرد دارد. این ابزارها امکان ایجاد پلاگین ها و قالب‌ها سفارشی سازی شده منحصر به فرد و اضافه کردن قابلیت‌ها و سبک‌های بیشتر را به سایت شما می‌دهند؛ بنابراین، قالب‌ها و پلاگین ها هر دو از افزونه های وردپرس هستند. هر دو به عنوان یک ابزار خارجی برای بهبود طراحی و عملکرد سایت قابل نصب هستند.

قالب‌های وردپرس

قالب‌های وردپرس در جهت تغییر عملکرد و طراحی سایت وردپرس شما عمل می‌کنند. به طور کلی، توسعه دهندگان و صاحبان سایت‏ها، قالب‌ها را برای تعیین ظاهر یک وب‌سایت خاص نصب می‌کنند؛ بنابراین آن‌ها می‌توانند به جای ساخت یک طرح کسل کننده و ساده، یک وب‌سایت جذاب را برای یک صنعت یا هدف خاص فوراً طراحی کنند. آن‌ها همیشه این‌طور عمل نمی‌کنند، اما معمولاً کار خود را با نصب یک قالب وردپرس آغاز می‌کنند.

ایجاد طرح‌های تکراری هیچ ارزشی ندارند، بنابراین قالب‌های وردپرس به توسعه دهندگان و طراحان وب این امکان را می‌دهند کد نویسی سفارشی را کنار بگذارند. در واقع لازم نیست آن‌ها از ابتدا یک وب‌سایت را طراحی کنند.

قالب‌های وردپرس اغلب قسمت‌های وب‌سایت وردپرس شما را تغییر می‌دهند که برخی از این بخش‌ها عبارتند از:

  • منوها
  • صفحه آرایی‌ها
  • Headers (سر صفحه ها)
  • رنگ‌ها
  • فونت‌ها
  • sidebars

وقتی یک سایت جدید وردپرس را تاکنون با یک قالب پیش فرض نصب شده، طراحی کرده اید، شما می‌توانید مجدداً از این قالب استفاده کنید یا آن را با یک قالب رایگان یا پریمیوم دیگر جایگزین کنید. قالب پیش‌فرض وزن کمی دارد و ثابت است، اما تقریباً ساده است و معمولاً برای یک وبلاگ شخصی کاربرد دارد.

باید توجه کنید که هر بار وارد وردپرس می‌شوید می‌توانید فقط یک قالب را فعال کنید؛ اما پلاگینها این طور نیستند، یعنی شما می‌توانید هر تعداد پلاگین را در سایت وردپرس خود نصب کنید.

با نصب یک قالب جدید، اجزا و بخش‌های طراحی  وب سایت شما، تغییر زیادی می‌کنند؛ زیرا هر قالب برای هدف خاصی توسعه پیدا می‌کند. بعضی از این قالب‌ها برای سایت‌های تجارت الکترونیک هستند، در حالی که برخی دیگر عناصر عضویت در سایت را ارائه می‌دهند.

از سوی دیگر، قالب‌های چند منظوره نیازهای توسعه‌دهندگان وب یا صاحبان وب‌سایت‌هایی را که می‏خواهند طرح‌های وب‌سایت آن‌ها انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشند، برآورده می‌کنند. یک قالب چند منظوره بر روی یک قالب خاص در یک صنعت تمرکز ندارد؛ اما دارای یک الگوی پایه است تا شما بتوانید آن را به طور وسیع سفارشی سازی کنید. این قالب‌ها بسیار پرطرفدارتر از قالب‌های خاص هستند زیرا پس از خرید و نصب آن لازم نیست روی یک طرح خاص تمرکز کنید. علاوه بر این، این قالب‌ها برای شرکت‌های طراحی و توسعه دهندگان وب برای ساخت چندین وب‌سایت برای مشتریان متفاوت بسیار کاربردی هستند.

یک قالب چند منظوره وردپرس معمولاً دارای یک منبع محتوای آزمایشی یا قالب‌های ویژه است تا شما بتوانید آن را به طرحی خاص برای کسب و کار خود تبدیل کنید؛ مانند تغییر وب سایت برای ایجاد یک وب‌سایت عکاسی.

 پلاگین‏ های وردپرس

در حالی که قالب‌های وردپرس موجب تغییر در طراحی ظاهری و برخی از عملکردهای وب‌سایت شما می‌شوند، اما پلاگین ها برای اضافه کردن یک ابزار جدید به سایت وردپرس شما هستند که موجب گسترش کاربرد مرکز وردپرس می‌شوند.

بنابراین اصلی‌ترین تفاوت پلاگین‏ها با قالب‏ها در این است که آن‌ها روی طراحی ظاهری وب‌سایت شما تأثیر زیادی ندارند؛ اما آن‌ها همیشه این‌طور نیستد به عنوان مثال ممکن است پلاگین‏های megamenu ظاهر منوی شما را تغییر دهند.

پلاگین‏های وردپرس
پلاگین‏های وردپرس

پلاگین‏ها از نظر عملکرد کار و میزان ابزار‏ها متفاوت هستند. برخی از پلاگین ها می‏توانند یک یا دو ابزار خاص را به سایت شما اضافه کنند، در حالی که برخی دیگر دارای ابزارهای زیادی هستند.

به عنوان مثال، پلاگین contact form 7 یک وظیفه را انجام می‌دهد و یک ابزار را برای فرم تماس به وردپرس اضافه می‌کنند. از سوی دیگر، Jetpack ابزارهای متنوعی مانند تأمین امنیت وب‌سایت، پشتیبان گیری و افزایش سرعت وب‌سایت را ارائه می‏دهد.

از طرف دیگر بسیاری از پلاگین‌ها به راحتی به عنوان لینک‌های برای سایر نرم‌افزارهای خارجی عمل می‌کنند و یک سری نرم‌افزارها را به هم متصل می‌کنند تا شما بتوانید داده‌ها را با هم منطبق کنید و فرآیند ساخت سایت را همراه با سایت وردپرس و نرم‌افزارهای خود به طور خودکار انجام دهید. به عنوان مثال اتصال یک نرم افزار پیچیده مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) را به وردپرس در نظر بگیرید. Salesforce CRM دارای یک پلاگین جامع است، اما هنوز اکثر وظایف و کارکردها در Salesforce مدیریت می‌شوند.

 پلاگین‏ها و قالب‌ها جدا از هستند اما با هم عمل می‌کنند

قالب‌ها و پلاگین‏های وردپرس از بسیاری جهات با هم شباهت‌ دارند، اما به طور کلی، عملکرد آن‌ها به طور جداگانه‌ انجام می‌شود. هر دوی آن‌ها دارای پسوند وردپرس هستند، اما قالب‌ها بر روی طراحی متمرکز هستند و پلاگین‏ها برای توسعه عملکرد سایت ارائه شده اند. با این حال، قالب‌ها و پلاگین ها در چند زمینه با یکدیگر عمل می‌کنند و وظایف و نقش‌های یکدیگر را پوشش می‌دهند.

به عنوان مثال، بسیاری از قالب‏ها فراتر از تغییر در طراحی سایت شما عمل می‌کنند. برخی از قالب‌ها سازنده ‏های صفحه یا طراحی‌های اسلایدر هستند. این دو ابزار اغلب توسط پلاگین ها هم ارائه می‌شوند. علاوه بر این قالب‌ها، ابزارهای تغییر عملکرد منو را دارند، به خصوص در مورد قالب‌های تجارت الکترونیک. یک قالب فروشگاه آنلاین معمولاً دارای دکمه سبد خرید و یک ماژول برای پرداخت است؛ بنابراین این قالب‌ها از طریق ابزارهایی برای بهبود قدرتمند رابط کاربری، فراتر از یک قالب طراحی عمل می‌کنند.

همچنین قالب‌ها و پلاگین‏ها برخی اوقات وظایفی را انجام می‌دهند که بسیار مشابه هم هستند. به عنوان مثال، بسیاری از پلاگین‏ها یک صفحه انجمن را به قالب فعلی وردپرس شما اضافه می‌کنند.

در نهایت پلاگین ها و قالب‌ها با هم روی وردپرس نصب می‌شوند؛ یعنی فایل‌ها و ساختارهای نوشتن کدها با هم تعامل دارند. اگر پلاگین برای کار با قالب موردنظر شما طراحی نشده باشد، ممکن است که با قالب فعلی شما تعارض داشته باشد و برعکس.

برای اینکه دچار این مشکلات نشوید، قالب‌ها و پلاگین‏های معتبری را پیدا کنید که با سایر قالب‌ها و پلاگین‏های مشهور دیگر آزمایش شده اند. به عنوان مثال قالب وردپرسی را که به خوبی با پلاگین WooCommerce عمل می‌کند، مشاهده کنید.

 چه زمانی به قالب وردپرس نیاز دارید؟

اغلب نیازی نیست تصمیم بگیرید بین یک قالب و پلاگین یکی را انتخاب کنید، بلکه باید مشخص کنید چه زمانی باید از هر کدام به طور جداگانه استفاده کنید.

در این بخش چند مثال از زمان‌هایی که احتمالاً به یک قالب وردپرس نیاز دارید ارائه شده است:

  • زمانی که می‌خواهید طراحی یک وب‌سایت خاص را بدون کد نویسی آن شروع کنید.
  • زمانی که می‌خواهید طرح وب‌سایت شما درباره یک صنعت خاص باشد، مانند سایت نمایش نمونه کار عکاس یا سایت کسب و کار معماری.
  • اگر یک موسسه یا شرکت طراحی و توسعه را دارید و باید وب‌سایت‌های مختلف را برای مشتریان متفاوت طراحی کنید.
  • زمانی که می‌خواهید پیکربندی فعلی طراحی وب‌سایت خود را اصلاح کنید. این کار معمول شامل نصب یک قالب جدید با رنگ‌ها، صفحه آرایی‌ها و فونت‌های مناسب است.

 چه زمانی به پلاگین وردپرس نیاز دارید؟

معمولاً زمانی یک پلاگین برای یک قالب لازم است که تحلیل و رمزگشایی آن آسان باشد. با این حال، در این بخش زمان‌هایی که وجود یک پلاگین ضروری به نظر می‏رسد. ارائه شده است:

  • هنگامی که می‌خواهید، یک یا دو ابزار را در سایت وردپرس خود تغییر دهید یا اضافه کنید، در این حالت به جای تغییر طرح کل وب‌سایت با تغییر قالب، از پلاگین وردپرس استفاده می‌کنید.
  • وقتی یک بخش خاص از قالب خود را دوست ندارید، به عنوان مثال می‌خواهید دکمه های رسانه های اجتماعی یا منوهای هدایت کننده سایت خود را با گزینه های جدید جایگزین کنید.
  • اگر ایده ای بری تغییر کل قالب خود ندارید. پلاگین‏ها به عنوان یک جایگزین مناسب برای فرآیند تغییر کل طراحی وب‌سایت شما عمل می‌کنند.

خلاصه

قالب وردپرس یک افزونه مفید و با ارزش است که برای تغییر مدیریت و کنترل سبک، طراحی و اجزای کاربردی سایت وردپرس شما کاربرد دارد. این قالب‏ها ابزارهای اصلی وردپرس را تغییر نمی‌دهند. از طرف دیگر شما می‌توانید هر نوع طراحی صفحه را، از یک سایت تجارت الکترونیک تا یک وبلاگ ساده، انجام دهید.

به طور خلاصه، یک قالب وردپرس موجب زیبایی و جذابیت سایت شما می‌شود. همچنین یک قالب علاوه بر طراحی زیبای سایت شما، عملکرد آن را با محصول نهایی شما هماهنگ می‌کند، مانند طراحی یک وب‌سایت عکاسی یا یک انجمن. قالب‌ها با پلاگین‏ها ترکیب می‌شوند تا ابزارهای وردپرس گسترش یابند، مانند پلاگین‏های گالری عکس برای عکاسان و امکان انعطاف‏ پذیری بیشتر برای توسعه دهندگان.

قالب‌های وردپرس از فایل‌های اصلی گسترده‌ای ساخته شده اند، به طوریکه کاربران عادی می‌توانند به راحتی قالب‌ها را خریداری و نصب کنند و نیاز نیست اطلاعات تخصصی زیادی در مورد نحوه کار با آن‌ها داشته باشند. در نهایت شما از طریق طراحی سایت با کمک وردپرس می‌توانید سهم بازار خود را افزایش دهید.

منبع

https://kinsta.com/knowledgebase/what-is-a-wordpress-theme/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *