ساخت workflow طراحی وب سایت چگونه است؟

ساخت workflow طراحی وب سایت چگونه است؟


زمان سرمایه گذاری روی خود : 22 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

ساخت workflow طراحی وب سایت چگونه است؟

در این مقاله به ارائه یک راهنمای آموزشی کامل برای ساخت یک workflow طراحی وب سایت می پردازیم.

ابتدا توضیحاتی در خصوص اینکه جریان کار طراحی وب سایت اساسا چیست و به چه معناست ارائه خواهیم نمود. سپس مزایای استفاده از این ابزار را شرح خواهیم داد.

در ادامه نیز به ذکر اطلاعاتی که برای ساخت یک workflow طراحی وب سایت ضروری هستند می پردازیم.

در پایان نیز به معرفی ده مرحله که حتما می بایست آنها را در فرآیند شکل دهی به یک جریان کار طراحی وب سایت مدنظر داشته باشید خواهیم پرداخت. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

workflow طراحی وب سایت
workflow طراحی وب سایت

جریان کار طراحی وب سایت

برای هر طراح سایتی داشتن یک workflow طراحی وب سایت می تواند تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت طراحی و افزایش درآمد و همینطور افزایش رضایت کارفرما داشته باشد.

در این مقاله آموزشی تلاش خواهیم کرد به فازها و مراحل کلیدی یک workflow طراحی وب سایت بپردازیم.

سوالی بسیار مهم وجود دارد که همه فعالان این حوزه باید از خود پرسیده باشند: به چه دلیل یک مشتری یا کارفرما می بایست من را به عنوان طراح سایت خود استخدام کند؟ پیش از هر چیز برای آنها خلاقیت، ابتکار و هوش طراحی شما حائز اهمیت است. اما این موارد نیز نمی تواند کارآمدی و اثربخشی شما در پروژه پیش رو را برای کارفرما تضمین نماید. مشتریان شما به طور قطع انتظار دارند که کاری فوق العاده تحویلشان دهید. اما علاوه بر این انتظار دارند که همه چیز روشن و منظم و طبق برنامه پیش برود. بهترین راه برای برآورده ساختن این انتظار طراحی یک ساختار برای کارتان است.

برای یادگیری نحوه ساخت یک workflow طراحی وب سایت به شکلی بهینه و کارآمد خواندن این مقاله می تواند کمک بزرگی برای شما باشد.

در ادامه به شما خواهیم گفت که یک workflow طراحی وب سایت چیست، چرا به آن نیاز دارید و پیش از نهایی کردن آن لازم است چه اقداماتی را انجام دهید.

همچنین ده گام اساسی که در نظر گرفتن آنها در ساخت یک workflow طراحی وب سایت ضروری می باشد را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

workflow طراحی سایت چیست؟
workflow طراحی سایت چیست؟

جریان کار طراحی وب سایت چیست؟

یک workflow طراحی وب سایت یا همان جریان کار طراحی وب سایت، یک طرح کامل شامل جزئیات فراوان است که تمامی مراحل، گام ها و اقداماتی که برای طراحی یک سایت باید پشت سر گذاشته شوند را در بر می گیرد.

یک workflow طراحی سایت در واقع روشی نظام مند برای طراحی یک وب سایت است. این روش در کاهش تنش ها و استرس های کاری و امکان مدیریت بهتر پروژه کمک شایانی به طراحان سایت می رساند. از این طریق طراحان سایت می توانند پیش از شروع یک پروژه تمامی مراحل آن را در چارچوب یک برنامه مدون تنظیم نمایند و سپس تنها به دنبال نمودن برنامه تنظیم شده خود بپردازند.

اگرچه workflow طراحی سایت می تواند از یک طراح تا یک طراح دیگر به شکلی متفاوت سازمان دهی شود، اما مراحلی که در ادامه ذکر می شوند معمولا در تمامی طراحی ها مشترک می باشند:

– مرحله اول؛ تحقیق: در این مرحله طراح سایت از چندین منبع بهره می گیرد تا به گردآوری اطلاعاتی راجع به شرکت کارفرما، اهداف اصلی وب سایت، مشتریان هدف آن، صنعت مورد بحث، رقبای اصلی و الگوهای رایج طراحی و تولید محتوا در آن حیطه خاص بپردازد. در این مرحله طراح همچنین می بایست تمامی ابزارهای مورد نیاز خود را از کارفرما درخواست نماید. به عنوان نمونه فایل های مربوط به لوگوی برند، تصاویر مربوط به تولیدات شرکت و غیره.

– مرحله دوم؛ برنامه ریزی: پس از جمع آوری اطلاعات اساسی طراحان سایت می بایست اقدام به برنامه ریزی برای پروژه نمایند. در این مرحله می بایست به سلسله مراتب اطلاعاتی که قرار است در سایت عرضه شود، اولویت های آنها، مباحث مربوط به تجربه کاربری و همچنین ساختار بصری کلی سایت توجه ویژه صورت گیرد. این مرحله در کنار تحقیقات مقدماتی انجام شده به افزایش هماهنگی اعضای تیم طراحی سایت در مراحل اجرایی کار منجر خواهند شد.

– مرحله سوم؛ اجرا: در این مرحله طراحان سایت به همراه تیم خود به انجام تمام اقدامات و طی نمودن تمامی جزئیاتی می پردازند که برای حصول یک وب سایت کارآمد ضروری یا مفید هستند. تمامی قالب های محتوایی، ساختارها و جزئیات گرافیکی در این مرحله می بایست به طور کامل طراحی گردند. در این مرحله همچنین می بایست تمامی استراتژی های مربوط به بهبود تجربه کاربری سایت نیز تدوین شوند. همچنین لازم است به طور مداوم تست ها و آزمایش هایی جهت رفع باگ ها و اطمینان از نبود خطا در طراحی های صورت گرفته انجام پذیرد. علاوه بر اینها در این مرحله می بایست نمونه ای از کار به کارفرما عرضه شود و از بازخوردها و فیدبک های حاصله در طراحی نهایی سایت استفاده گردد.

– مرحله چهارم؛ عرضه نهایی کار: در صورت تایید نهایی کار توسط کارفرما طراحان سایت اقدام به ارائه رسمی سایت و بارگذاری آن روی اینترنت می نمایند. اما کار طراح سایت در اینجا به پایان نمی رسد. بلکه هنوز می بایست به مسائل مربوط به مدیریت سایت و چالش های پیش روی آن پرداخته شود.

مراحل workflow
مراحل workflow

مزایای workflow طراحی وب سایت چیست؟

چرا به یک workflow طراحی وب سایت نیاز داریم؟

موارد زیر شماری از مزیت های بهره گیری از جریان کار طراحی وب سایت هستند:

– رفع استرس و کاهش فشار کاری: یکی از مهمترین مزایای جریان کار طراحی وب سایت این است که فشار را از روی طراح بر می دارد. وقتی همه چیز را از قبل برنامه ریزی کرده باشید بدون ابهام پروژه را آغاز خواهید کرد. با دلی گرم و ذهنی مطمئن روی اجرای برنامه های خود تمرکز می کنید و مجالی برای بروز استرس باقی نمی گذارید.

– بهبود مهارت زمان بندی: وقتی به طور مداوم از پروسه جریان کار طراحی وب سایت بهره بگیرید طولی نخواهد کشید که به تسلطی فوق العاده بر تمام مراحل کار دست پیدا کنید. به زودی خواهید دانست که هر مرحله و هر گام دقیقا چقدر به طول خواهد انجامید. این مساله باعث می شود که به مرور درصد خطای زمان بندی کاری خود را به صفر نزدیک کنید و پروژه را سر موعد مقرر تحویل دهید. همچنین این مورد می تواند به افزایش تعامل شما با کارفرما منجر شود تا او نیز از جزئیات پیشرفت کار بی اطلاع نماند.

– افزایش سرعت کار: شکل دهی به یک جریان کار طراحی وب سایت شخصی و تکرار شونده همچنین می تواند به افزایش سرعت کار شما منجر گردد. برنامه طراحی شده توسط شما خیلی زود ملکه ذهنتان خواهد شد. چنین نظمی در نهایت منجر به افزایش تسلط شما به کار خود و همچنین افزایش سرعت کار می گردد.

– کاهش موارد نیازمند اصلاح: جریان کار طراحی وب سایت باعث کاهش خطاها و نواقص کار می گردد. بدون داشتن یک برنامه نظام مند احتمال اینکه موارد کوچکی را در سیر کار خود از قلم بیندازید بالا خواهد بود. اما وقتی همه چیز از پیش روی کاغذ آمده باشد امکان بروز چنین مواردی نیز به شدت کاهش می یابد.

به همین دلیل ایجاد یک جریان کار طراحی وب سایت می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش زمان صرف شده برای اصلاح خطاها و نواقص کار داشته باشد.

– حصول خروجی های بهتر: جریان کار طراحی وب سایتدر نهایت کیفیت کار شما را بالا خواهد برد. وقتی بدون داشتن یک برنامه شروع به انجام کار می کنید بی شمار چیز وجود خواهند داشت که می بایست از بین آنها یکی را برای جلب توجه و تمرکز خود انتخاب کنید. به علاوه می بایست مدام این را هم در نظر داشته باشید که مرحله بعدی کار چیست. همچنین لازم است به طور مرتب به کارفرما نیز در خصوص روند پیشرفت کار توضیح ارائه دهید. مدام باید به روش ها و تکنیک هایی که از طریق آنها می توانید عملکرد وب سایت را بهبود ببخشید فکر کنید.

ساخت یک workflow طراحی وب سایت می تواند تمام این مسائل را حل کند. شما از این طریق ساختار کار خود را پیش از شروع آن به طور کامل طراحی می کنید و بعد تنها روی خود فرآیند کار طراحی تمرکز می کنید. چنین چیزی به شما امکان می دهد که در نهایت به نتیجه و خروجی بهتری از کار خود دست پیدا کنید.

– افزایش درآمد: نتیجه نهایی بهره گیری از جریان کار طراحی وب سایت بالا رفتن میزان درآمد است. با افزایش تسلط به کار و کاهش خطاها و چالش ها قادر خواهید بود سریع تر و هوشمندانه تر کار کنید. می توانید کارهایتان را سریع تر پیش ببرید و پروژه هایتان را زودتر تحویل دهید. قادر خواهید بود پروژه بعدی را زودتر شروع کنید و درآمد بیشتری از کار خود کسب کنید.

جریان کار طراحی وب سایت

برای ایجاد یک workflow طراحی وب سایت به چه اطلاعاتی نیاز است؟

در حالت ایده آل شما قادرید به ساخت یک workflow طراحی وب سایت بپردازید که برای تمام پروژه هایی که پذیرش می کنید قابل استفاده باشد. اما از آنجا که هر پروژه شرایط خاص و منحصر بفرد خود را دارد لازم است که همواره در workflow طراحی شده خود تعدیلات و تغییراتی اعمال کنید. در ادامه به شرح اقداماتی خواهیم پرداخت که پیش از نهایی کردن یک workflow و شروع کار طراحی لازم است به انجام آنها بپردازید.

– فهرست کردن منابع در دسترس و اعضای تیم: البته که اگر تنها کار می کنید نیاز به فهرست نمودن همکاران خود نخواهید داشت. اما اگر قصد دارید در یک پروژه تیمی شرکت کنید و کار را به شکل گروهی پیش ببرید لازم است که پیش از آغاز آن بدانید که هر یک از اعضای تیم دقیقا چه نقش و مسئولیتی را بر عهده دارند. کار خارق العاده ای قرار نیست انجام دهید. صرفا نام هر یک از اعضا را به ضمیمه نقش آنها در پروژه در یک فهرست ساده گردآوری کنید.

– استفاده از نرم افزارهای مدیریت پروژه: بهترین شیوه برای ساخت یک workflow طراحی وب سایت ایجاد آن بر روی یکی از نرم افزارهای مربوط به مدیریت پروژه است. این مورد نه تنها موجب بهبود فوق العاده هماهنگی میان اعضای تیم می گردد بلکه می تواند در افزایش سرعت کار نیز اثربخش باشد. چرا که در اینگونه نرم افزارها بسیاری از مراحل در قالب تمپلیت های از پیش آماده به شکل خودکار و اتوماتیک پیش برده می شوند. به طور مثال قالب هایی که برای تنظیم تاریخ هر کدام از مراحل کار، تنظیم یادآوری هایی در خصوص ددلاین هر کدام از مراحل و… وجود دارد. تعداد بسیار زیادی نرم افزار مدیریت پروژه وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. اما توصیه ما به شما یکی از سه نرم افزار Trello، Monday و Asana است.

– لیست کردن تکنولوژی های طراحی وب سایت: هرگز این مورد را به بعد از آغاز پروژه موکول نکنید. لازم است که پیش از استارت پروژه خود دقیقا بدانید که قرار است از چه تکنولوژی ها و ابزارهایی بهره بگیرید. اگر هم به طور مداوم از ابزارهایی ثابت استفاده می کنید نیز کارتان در این خصوص راحت تر خواهد بود. بعضی از طراحان سایت ممکن است ترجیح دهند که طراحی خود را ابتدا در پلتفرم هایی نظیر Sketch و فتوشاپ انجام دهند و سپس آنها را در وردپرس توسعه دهند. اما اگر می خواهید کار خود را به شکلی نظام مند تر پیش ببرید توصیه می کنیم صفر تا صد کار را در وردپرس پیاده کنید. همچنین ابزار Elementor نیز می تواند کمک بزرگی به طراحان سایت در خصوص مدیریت پروژه و طراحی workflow برساند.

– طرح پروژه: ارائه یک طرح پیشنهادی کامل به مشتریان و کارفرمایان بالقوه می تواند در مجاب کردن آنها به استخدام شما تاثیر بسزایی داشته باشد. طرح پروژه شامل این موارد است: مقدمه، اهداف و کلیات، حوزه کار، مراحل و گام های پروژه، زمان بندی پروژه، بودجه بندی پروژه، ملزومات فنی پروژه، رویه ها و استثنائات. ایجاد یک طرح پروژه استاندارد نقشی کلیدی در مراحل اولیه کار و برنامه ریزی برای انجام آن ایفا می کند.

همچنین لازم است مطمئن شوید که workflow طراحی وب سایت با اصول طرح پروژه در سازگاری کامل قرار دارد.

– فهرست کردن مولفه های اصلی طراحی: با در نظر گرفتن شرایط و توقعات خاص کارفرمای خود و همچنین طرح پروژه طراحی شده خود می بایست مسئولیت های خود را فهرست کنید. واضح است که این مورد از یک پروژه تا پروژه ای دیگر می تواند بسیار متفاوت باشد. برای نمونه این فهرست برای یک پروژه خاص می تواند شامل موارد زیر باشد: طراحی لوگو، تدوین یک سبک کلی، طراحی صفحات، طراحی فرم تماس با ما، طراحی لندینگ پیج و غیره. این فهرست می تواند راهگشای شما در مراحل اجرایی کار باشد و کمک بزرگی به افزایش نظم پروژه برساند.

– طراحی قالب محتوا: در بسیاری از مواقع طراحان سایت نیازی به تولید محتوا ندارند. بلکه آن را مستقیما از کارفرما دریافت می کنند. اما و به هر حال طراحی یک قالب و ساختار برای عرضه محتوا و مطالب سایت بر عهده طراح سایت می باشد. این مورد یکی از مواردی است که خلاقیت و ذوق هنری و گرافیکی طراح سایت تاثیر شکل دهنده اصلی را بر آن دارد.

جریان کار طراحی وب سایت
جریان کار طراحی وب سایت

در ساخت یک workflow طراحی وب سایت چه مراحلی را باید در نظر داشت؟

گام های زیر در بر گیرنده اساسی ترین مراحلی است که در ساخت یک workflow طراحی وب سایت می بایست مورد توجه قرار گیرند.

مرحله اول: برگزاری جلسه با کارفرما

این مرحله مبنا و بنیادی برای سایر مراحل است. اهداف شما در طی این جلسه می تواند شامل این موارد باشد:
– تنظیم و هماهنگی اهداف پروژه، زمان بندی و خروجی های مورد انتظار.
– دریافت اطلاعاتی راجع به شرکت و برند مورد نظر و نیازها و توقعات آن از یک وب سایت.
– دریافت تمامی اطلاعات و ابزارهای مورد نیاز.

چند تکنیک کارآمد نیز وجود دارند که می توانید از آنها در جهت افزایش بازدهی جلسه بهره ببرید:
– نرم افزارهای کنفرانس ویدیویی: اگر امکان دیدار حضوری با کارفرما را ندارید می توانید از نرم افزارهایی همچون زوم و اسکایپ جهت برقراری تماس آنلاین ویدیویی استفاده کنید.
– طراحی یک پرسش نامه: پیش از شروع جلسه تمام پرسش هایی را که لازم است از کارفرما درباره شرکت، اهداف پروژه، ترجیحات و توقعات و… بپرسید در یک فهرست گردآوری کنید.
– فهرست نمودن ابزارها و اطلاعات ضروری مورد نیاز: در پروسه طراحی وب سایت به مواردی از قبیل فایل های مربوط به لوگوی برند، تصاویر محصولات و… نیاز خواهید داشت. لازم است که در این جلسه هماهنگی های لازم در این خصوص را نیز با کارفرما انجام دهید.

مراحل جریان کار طراحی وب سایت
مراحل جریان کار طراحی وب سایت

مرحله دوم: انجام تحقیقات و فعالیت های مقدماتی

علاوه بر اطلاعاتی که از طریق گفتگو با کارفرما در جریان مرحله اول کسب می کنید همچنین نیاز به تحقیقات جداگانه نیز خواهید داشت. صرف نظر از نوع وب سایتی که قرار است طراحی کنید چند نوع از تحقیق همیشه می بایست انجام گیرد:

– تحلیل صنعت: لازم است که بدانید در چه حیطه ای از کسب و کار قرار است به طراحی سایت بپردازید. این مرحله همچنین می تواند به شما اطلاعات خوبی درباره ترندها و الگوهای طراحی سایت در آن صنعت بخصوص ارائه دهد. همچنین سبک و استایل کلی وب سایت های فعال در آن صنعت خاص نیز می بایست مورد توجه طراح قرار گیرد.

– تحلیل رقبا: این مورد از دو حیث قابل اهمیت است. یکی اینکه بدانید رقبای اصلی برند مورد نظر چه مزایایی در طراحی وب سایت های خود دارند تا بتوانید طراحی خود را از آن مزایا بهره مند سازید و از رقبای اصلی عقب نمانید. دوم اینکه کمبودهای موجود در وب سایت های رقبا را شناسایی کرده و سعی کنید یک وب سایت بهتر و کامل تر طراحی نمایید.

– شناسایی مشتریان هدف: کارفرمای شما بدون شک به شما خواهد گفت که مشتریان بالقوه سایت و برند چه گروهی از افراد هستند. اما این وظیفه بر عهده شماست که به کسب اطلاعات بیشتر و کامل تر درباره آنها و انگیزه ها و نیازهای آنها و همچنین خصائص شخصیتی و سلایق آنها بپردازید. لازم است که وب سایت مورد نظر را کاملا بر اساس مخاطبان بالقوه آن و ترجیحات آنها طراحی نمایید.

علاوه بر این موارد می بایست به تحقیق درباره شرایط خاص مربوط به بهینه سازی موتورهای جستجو در آن حیطه خاص و تدوین استراتژی های مناسب در این زمینه نیز بپردازید. همچنین اگر کارفرمای شما سبک وب سایت ایده آلش را به شما سفارش نداده است خودتان می بایست با توجه به خصوصیات برند به طراحی این سبک بپردازید.

مزایای workflow طراحی سایت چیست؟
مزایای workflow طراحی سایت چیست؟

مرحله سوم: طراحی ساختار سایت

اولین قدم اجرایی در پروسه طراحی سایت طراحی یک نقشه سایت است. ممکن است در همان آغاز کار ایده های خوبی درباره اینکه به چه صفحاتی نیاز دارید و آن صفحات چگونه می بایست با یکدیگر مرتبط شوند داشته باشید. اما در این مرحله حتما می بایست نتایج تحقیقات مرحله پیشین را در طراحی ها و تصمیمات خود ملاک قرار دهید. سعی کنید در طراحی صفحات سایت با استفاده از خلاقیت و ابتکار خود به یک مزیت رقابتی نسبت به رقبای اصلی برند برسید. همچنین حتما می بایست بازدید کنندگان احتمالی سایت و مشتریان بالقوه برند را نیز مدنظر داشته باشید.

دو ابزار پیشنهادی ما به شما جهت طراحی یک نقشه سایت ایده آل GlooMaps و FlowMapp هستند. در این مرحله می بایست به طراحی دقیق جایگاه هر صفحه در سایت و چگونگی ارتباط یافتن آن با دیگر صفحات سایت بپردازید. استفاده از ابزارهای Balsamiq و MockFlow نیز در این زمینه می توانند کمک بزرگی به شما برسانند. همچنین یک ابزار قدرتمند در این خصوص که می تواند شما را در جهت طراحی سریع و کامل یک نقشه سایت یاری کند ابزار Elementor می باشد. استفاده از این ابزار در زمینه طراحی نقشه سایت می تواند زمان زیادی را برای شما صرفه جویی نماید. زمانی که می توانید به انجام مراحل بعدی طراحی و تمرکز روی گام های کلیدی تر اختصاص دهید.

چرا به workflow طراحی سایت نیاز داریم؟
چرا به workflow طراحی سایت نیاز داریم؟

مرحله چهارم: طراحی محتوا

این مرحله کاملا وابسته به این موضوع است که چه کسی محتوای مورد نظر را نگارش می کند. ممکن است محتوا را به طور کامل و آماده از کارفرما تحویل بگیرید. در واقع در اکثر مواقع نیز همین حالت اتفاق می افتد. اما ممکن هم هست که محتوا توسط شخص ثالثی نگارش شود یا اینکه خودتان مجبور به نگارش آن باشید. اگر اینطور باشد کار بیشتری به تیم طراحی سایت تحمیل خواهد شد. ابتدا لازم است خلاصه‌ ای از محتوای مورد نظر طراحی نمایید.

این خلاصه محتوا برای هر صفحه از سایت می تواند شامل این موارد باشد: نام صفحه، متن عنوان اصلی، توضیح مختصری درباره اینکه صفحه مورد نظر چه محتوایی ارائه خواهد داد و چه بخشی از مطالب سایت را پوشش می دهد، ذکر خواسته و سفارش های کارفرما، دکمه کال تو اکشن یا فراخوان به عمل، لینک صفحات مشابه با صفحه ای که طرحش را در ذهن دارید، حجم حدودی صفحه، مباحث مربوط به سئو و کلمات کلیدی. در این مرحله نیز می بایست در نظر داشته باشید که نتایج کارتان حتما با نتایج حاصله از تحقیقات صورت گرفته در مرحله دوم دارای سازگاری باشد.

مرحله پنجم: طراحی یک نسخه اولیه از سایت

دو روش هست که به این منظور می توانید از آنها استفاده کنید: می توانید ابتدا محتوای اولیه را دریافت کنید و سپس بر اساس آن به طراحی نسخه اولیه بپردازید. یا اینکه کارتان را با یک محتوای فرضی پیش ببرید. توصیه می کنیم اگر امکان تحقق مورد اول برایتان مهیاست از روش اول استفاده کنید. هنگامی که کار به طراحی یک نسخه اولیه از سایت رسید می بایست تمامی تحقیقات و برنامه ریزی ها را تبدیل به یک زبان طراحی سایت مدرن، موثر و کارآمد کنید.

بعضی از طراحان ترجیح می دهند کار خود را خارج از سرورهای آنلاین پیش ببرند. در این موارد می توانید طراحی های استاتیک خود را در نرم افزارهایی همچون فتوشاپ و Sketch پیش ببرید. سپس می توانید طراحی های انجام شده را جهت انجام توسعه وب به سرورهایی نظیر وردپرس منتقل کنید. علاوه بر این می توانید در این خصوص از ابزار Elementor استفاده کنید. این ابزار نه تنها موجب صرفه جویی زمان بسیاری برای شما می شود بلکه می تواند برگ برنده تان نیز باشد. این ابزار می تواند امکان تبدیل نسخه های اولیه طراحی شده به پروتوتایپ را برای شما فراهم کند. در نتیجه قادر خواهید بود پروتوتایپ مورد نظر را در اختیار کارفرما قرار دهید و روند پیش بردن و اخذ تاییدیه های لازم را ساده تر گردانید.

چگونه جریان کار طراحی سایت درست کنیم؟
چگونه جریان کار طراحی سایت درست کنیم؟

مرحله ششم: ارائه نسخه اولیه به کارفرما

در این مرحله نتیجه مقدماتی کار خود را در اختیار کارفرما قرار می دهید تا از نظرات او برای ادامه کار مطلع شوید. در این مرحله می توانید جهت دریافت بازخوردهای راهگشاتر به طراحی چند پرسش کلیدی نیز بپردازید. همچنین از آنجا که ممکن است گروه کارفرما شامل چندین نفر باشد توصیه می کنیم تنها از یکی از آنها بازخورد بگیرید. این مورد می تواند به شما در جهت کاهش چند پارگی و حفظ ثبات کار یاری برساند.

مرحله هفتم: تکمیل توسعه سایت

پس از اخذ تایید از کارفرما می بایست سایت را وارد مرحله توسعه کنید. اگر طراحی های خود را خارج از فضای وردپرس انجام داده اید به زمان بیشتری جهت توسعه آن و سازگاری طراحی ها با کاستوم کدهای وردپرس خواهید داشت. اما اگر پروتوتایپ خود را در وردپرس طراحی نموده اید این مرحله برای شما بسیار سریع تر پیش خواهد رفت. تعمیر لینک های داخلی، اضافه کردن بهبود دهنده های مربوط به سئو، بهینه سازی سرعت و انجام اقدامات مربوط به تامین امنیت سایت از جمله اصلی ترین موارد در این مرحله می باشند. همچنین بازخوردهای کارفرما را نیز می بایست در این مرحله در طراحی های خود اعمال نمایید.

مرحله هشتم: انجام تست های تضمین کیفیت و نهایی کردن سایت

در این مرحله ابتدا از متخصصان دیگری بخواهید کارتان را ارزیابی کنند. اگر به شکل تیمی کار کرده اید از متخصصان هر بخش بخواهید به ارزیابی کار سایر بخش ها بپردازند. در نهایت می بایست تست سرعت، امنیت و سئو را انجام دهید. اما برای انجام این تست ها ابتدا لازم است که سایت را روی سرورهای آنلاین بارگذاری نمایید. مدتی صبر کنید تا باگ های احتمالی سایت نمایان گردند. می توانید از پلاگین های امنیتی وردپرس در جهت رصد باگ های امنیتی بهره بگیرید. برای تست سرعت و کارکردهای سئو نیز می توانید از ابزار Core Web Vitals گوگل استفاده کنید.

مرحله نهم: عرضه نهایی کار

در نهایت و پس از طی نمودن تمامی مراحل فوق نوبت به عرضه نهایی سایت به شکل آنلاین خواهد رسید. در این مرحله نیز می بایست به رصد عملکرد سایت در زمینه های گوناگون بپردازید. ممکن است هنوز خطاها و باگ هایی وجود داشته باشند که تا به حال از نظرتان پنهان مانده اند. در نهایت نیز می توانید سایت را به Google Analytics متصل نمایید. در ادامه تنها کافیست از طریق این ابزار به مدیریت سایت و چالش های عملیاتی پیش روی آن بپردازید.

مرحله دهم: مدیریت عملکرد وب سایت

البته این مرحله برای شما به عنوان یک طراح سایت اجباری نمی باشد. بلکه تنها اگر با کارفرما توافق نموده اید که پس از پایان کار این مسئولیت را نیز بر عهده بگیرید باید به انجام آن بپردازید. ممکن است این توافق شما را ملزم نموده باشید که به صورت ماهانه، هفتگی و یا حتی روزانه به مدیریت عملکرد وب سایت بپردازید. سطح این کار نیز کاملا وابسته به حجم وب سایت مورد نظر است. برای یک وب سایت ده صفحه ای مدیریت عملکرد خلاصه می شود در مباحث مربوط به پشتیبانی، به روز رسانی، رصدهای امنیتی، بررسی عملکرد و همچنین بررسی خطاها و باگ های احتمالی. اما برای یک وب سایت بزرگ تر ممکن است نیاز به طراحی های جدید، اعمال تغییرات، تنظیم مجدد عملکردهای مربوط به سئو و… نیز باشد.

workflow طراحی وب سایت
workflow طراحی وب سایت

جمع بندی

اگرچه ممکن است مهارت فوق العاده ای در طراحی یک سایت ایده آل داشته باشید، اما در کنار این مهارت ایجاد یک workflow طراحی سایت نیز برای دستیابی به موفقیت در این زمینه و جلب رضایت کامل کارفرما ضروری می باشد.

با یک workflow طراحی سایت خوب قادر خواهید بود مراحل کار خود را قدم به قدم پیش ببرید و سرعت، دقت و کیفیت کار خود را بهبود ببخشید.

ساخت یک workflow طراحی سایت همچنین در نهایت منجر به افزایش درآمدها و بهبود وضعیت شغلی شما نیز خواهد شد.

امیدواریم مطالب آموزشی ارائه شده در این مقاله به شما در جهت کسب آگاهی بیشتر درباره workflow طراحی سایت یاری رسانده باشد.

 

مقالات زنجیره‌ای مرتبط :

درخواست پروپوزال (Request For Proposal) RFP

چگونه یک بریف طراحی سایت (website design brief) عالی بنویسیم؟

پروپوزال وبسایت وردپرس چیست؟

ساخت workflow طراحی وب سایت چگونه است؟

منبع:

 

https://elementor.com/blog/web-design-workflow/

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *