زمان سرمایه گذاری روی خود : 5 دقیقه
امتیاز به مقاله

آیا تجربه کاربری UX و نوع قالب وبسایت، در SEO تأثیر گذار است؟

اولین و مهمترین گام در راه اندازی یک سایت یا وبلاگ، توجه به تجربه کاربری User Experience می‌باشد. نوع استفاده‌ای که کاربر از سایت شما دارد و تعاملی که می‌تواند با سایت برقرار کند رابطه مستقیم با رتبه سایت شما در نتایج جست‌و‌جو خواهد داشت. اخیراً کیفیت تجربه کاربری برای موتورهای جست‌و‌جو به عنوان یکی از عوامل مهم سئو داخلی On Page SEO سایت به شمار می‌آید.

آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟
آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟

تجربه کاربری ux و سئو سایت

موتورهای جست‌و‌جوی معروف، تمام تلاش خود را می‌کنند که برای عبارات جست‌و‌جو شده توسط کاربر بتوانند بهترین و نزدیک‌ترین نتیجه به خواسته او را نمایش دهند و یکی از عوامل مهم در این نمایش نتایج، این است که کاربر بتواند وقتی وارد سایت مقصد شد به راحتی خواسته خود را پیدا کند و به نتیجه مطلوب برسد. اهمیت تجربه کاربری (UX) به حدی است که شرکت گوگل یک لابراتوار مستقل با کارشناسان و مهندسان خبره برای بررسی رفتار کاربرها در سایت و روش‌های بهبود آن ایجاد کرده است.

آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟
آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟

 

بهینه‌سازی سرعت سایت برای بهبود تجربه کاربری UX



اولین مرحله از تجربه کاربری با کلیک کاربر روی لینک شما در صفحه‌ی نتایج جست‌و‌جو آغاز می شود. اگر کاربر ۱۰ ثانیه یا بیشتر منتظر لود شدن سایت شما بماند قطعا به صفحه‌ی نتایج برگشته و وارد سایت بعدی می‌شود.
سرعت سایت از گذشته یکی از عوامل مهم در سئو سایت بوده است و در آینده نیز این فاکتور اهمیت خود را خواهد داشت.
اهمیت این موضوع به این دلیل است که کاربران علاقه‌ای ندارند چندین ثانیه وقت بگذارند تا صفحات سایت شما بارگذاری شود و به همین دلیل بعد از چند ثانیه معطلی به صفحه‌ی نتایج برمی‌گردند. حال اگر سایت شما کند باشد نه تنها رتبه خود را در نتایج از دست می‌دهید بلکه میزان سود‌دهی و فروش سایت شما نیز تا حد زیادی کم خواهد شد.
اگر می‌بینید که نرخ پرش ( Bounce Rate ) – مدت زمانی که کاربر در وبسایت شما می‌ماند- سایت شما در حال افزایش است ولی بازدید کم شده ممکن است یکی از مهم‌ترین دلایل آن، کندی سایت شما باشد.

همچنین استفاده از راهکارهای زیر هم می‌تواند در افزایش سرعت سایت شما نقش زیادی داشته باشد:

  • بهینه و فشرده‌سازی پایگاه داده سایت و حذف کردن اطلاعات غیر ضروری
  • استفاده از افزونه‌های بهینه‌سازی سرعت و کش کردن، مانند W3 Total Cache برای وردپرس
  • بهینه‌سازی حجم و کیفیت عکس‌ها و متناسب کردن با وبسایت(فشرده‌سازی عکس‌ها با استفاده از تکنیک‌های خاص)
  • استفاده نکردن از مولتی مدیا (فیلم، عکس، صدا) به میزان زیاد در صفحات سایت خصوصا صفحه اصلی

با استفاده از این تکنیک‌ها و کمک ابزار تست سرعت گوگل می‌توانید تا حد زیادی مشکلات مربوط به کندی سایت را رفع کنید و سرعت سایت را به حد مطلوب برسانید.
همچنین به کمک آنالیزور سرعت گوگل( سرویس رایگان گوگل جهت تست سرعت سایت)، می‌توانید سرعت سایت خود را بسنجید.

آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟
آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟

راحتی دسترسی به بخش‌ها در تجربه کاربری UX

یکی دیگر از بخش‌هایی که در بهبود تجربه کاربر و سئو سایت موثر است مربوط به منوهای سایت Site Navigation و نوع رسیدن کاربر به مطلب مورد نظر خود است. باید بخش‌های اصلی و مهم در منوی بالایی و اصلی سایت قرار بگیرند؛ به طوری که هر کاربر بعد از ورود بتواند حداکثر در ۳ کلیک به مطلب مورد نظر برسد.
اگر شما از قانون ۳ کلیک استفاده نکنید، خطر افزایش نرخ پرش و از دست دادن کاربران شما را تهدید می‌کند.

آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟
آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟

لینک‌سازی و ارتباط مطالب با هم برای بهبود تجربه کاربری UX

همچنین می‌توانید از لینک‌سازی داخلی (Link Building) برای بهبود تجربه کاربری استفاده کنید، یعنی در مقالات و مطالب باید کلماتی را که قبلا در مورد آن مطلب نوشته‌اید به همان مقاله لینک کنید یا در انتهای مطالب، لینک به مطالب مرتبط داشته باشید و با این کار به کاربر کمک کنید تا سریع‌تر خواسته خود را پیدا کنند.
لینک‌سازی داخلی Internal Link Building به شما کمک می‌کند تا زمان ماندگاری کاربر در سایت Time On Page را تا حد زیادی افزایش دهید و در مقابل نرخ پرش سایت را کاهش دهید که این کار در بهبود سئوی سایت هم تاثیر فراوانی دارد.

 

آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟
آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟

 

واکنش‌گرا بودن در تجربه کاربری UX در سئو

در آپریل ۲۰۱۵ گوگل از آپدیت جدید الگوریتم خود رونمایی کرد که تاکید بر واکنش‌گرایی Responsive بودن سایت‌ها داشت و پس از ارائه این آپدیت تغییرات بزرگی در نتایج جست‌و‌جو و رنکینگ سایت‌ها بوجود آمد. واکنش‌گرایی یعنی سایت باید بتواند با هر اندازه صفحه نمایش و هر نوع دستگاه، هماهنگ شود و کاربر برای مشاهده سایت نیازی به اسکرول به چپ و راست نداشته باشد. امروزه با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و استفاده از اینترنت همراه، اکثریت کاربران از گوشی موبایل، تبلت و حتی تلویزیون‌های هوشمند برای وب‌ گردی استفاده می‌کنند و سایت‌ها باید بتوانند در تمامی این دستگاه‌ها به درستی نمایش داده شوند.
بعد از ارائه این آپدیت توسط گوگل بسیاری از وب مسترها به تکاپو افتادند که سایت خود را از سقوط در نتایج نجات دهند زیرا سایت آن‌ها با نسخه موبایل هماهنگ نبود و خوشبختانه این بار نیز گوگل به کمک آن‌ها آمد و با ابزار Mobile-Friendly test tool به آن‌ها نشان داد که سایتشان تا چه حدی با دستگاه‌های مختلف هماهنگ است.

آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟
آیا تجربه کاربری UX ، در SEO تأثیر گذار است؟

نکاتی که در سئوی داخلی سایت برای موتور جست‌و‌جو اهمیت دارد مانند: نرخ پرش، زمان ماندگاری کاربر در سایت، سرعت بارگذاری سایت، لینک‌سازی داخلی و … همه با ایجاد یک تجربه کاری خوب برای کاربر قابل کسب است. اگر بتوانید برای بازدیدکنندگان ورودی سایت خود یک تجربه کاربری بی نقص ایجاد کنید، می‌توانید خیلی زود در نتایج جست‌و‌جو به جایگاه مناسبی برسید.قاعدتا این گونه کسب نتایج که بصورت طبیعی انجام می‌شود ماندگاری طولانی خواهد داشت و به راحتی رتبه کسب شده از دست نخواهد رفت مگر اینکه کارهایی بر خلاف قوانین گوگل انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *