فرهنگ لغات تخصصی وبسایت

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت


فهرست محتویات

زمان سرمایه گذاری روی خود : 49 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

پیش از شروع به مبحث وب سایت و طراحی سایت بایستی ابتدا با فرهنگ لغات تخصصی وبسایت آشنا شوید. در مقاله پیشرو کارشناسان ما در سئورب به بررسی نکات و ایده های مرتبط با طراحی وب سایت می پردازند. مباحثی که در مقاله پیشرو به بررسی آنها خواهیم پرداخت عبارتست از:

  • تکنولوژی و توسعه شبکه های وب سایت
  • سئو و دیجیتال مارکتینگ
  • علائم یا لغات تخصصی وب سایت
  • مدیریت پروژه های مربوط به طراحی وب سایت
  • تکنولوژی و توسعه شبکه جزء فرهنگ لغات تخصصی وبسایت

اولین مبحثی که بایستی به بررسی آن بپردازیم مربوط به تکنولوژی و توسعه شبکه های وب سایت می باشد. این بخش به نوبه خود به بررسی چندین بخش تقسیم بندی می شود. در بخش های بعدی هر یک از موارد مربوط به بخش تکنولوژی و توسعه شبکه وب به طور کامل شرح داده خواهد شد.

بررسی سرور در فرهنگ لغات تخصصی وبسایت

عموما یک کامپیوتر دارای یک مرکز پایگاه داده ای می باشد که کلیه اطلاعات در این بخش ذخیره می شود. از این رو بایستی سروری برای هاست خود تعیین نمایید تا کلیه اطلاعات یا داده های خود را در این بخش قرار دهید.

لغات تخصصی وبسایت
لغات تخصصی وبسایت

بررسی هاست و دامین جزء فرهنگ لغات تخصصی وبسایت

تمامی وب سایت ها به هاست نیاز دارند. وجود هاست برای برای اینکه تمامی اطلاعات وب سایت شما ذخیره شوند نیاز خواهد بود. در بازار دیجیتال مارکتینگ امروز هاست های بسیاری و با قیمت های متفاوتی در اختیار کاربران قرار گرفته است. در خصوص دامین ابتدا بدانید که آدرسی مانند www.example.com که بر روی صفحه اصلی شما نمایش داده خواهد به عنوان نام دامنه یا دامین اختصاصی شما خواهد بود.

از این نام دامنه متفاوت می باشد و به صورت عمده نام های دامین بسیاری در اختیار شما کاربران قرار گرفته خواهد شد. آدرس صفحه اینترنتی شما که همان URL نیز گفته می شود بایستی به صورت اختصاصی و برای سایت شما باشد. از این رو بایستی در انتخاب URL نیز دقت فرمائید.

بررسی هاست و دامین جزء فرهنگ لغات تخصصی وبسایت
بررسی هاست و دامین جزء فرهنگ لغات تخصصی وبسایت

لغات تخصصی وبسایت :  fronted، backend، HTML، Css

Fronted کدی می باشد که در کامپیوتر یا مرورگر شما به اجرا در می آید که موجب می شود اطلاعاتی بر روی صفحه شما نمایش داده شود. از طرفی backend کدی می باشد که بر روی سرور شما قرار دارد و مشخص می کند که سایت شما چگونه کار کند. کد HTML مربوط به محتوای شما خواهد بود و به مرورگر گوگل اطلاعاتی در خصوص محتوای عکسی، متنی و سایر موارد را خواهد داد. در خصوص بررسی لغت Css بایستی بدانید که این بخش مربوط به تغییر ساختار HTML خواهد بود. این بخش مربوط به تغییر رنگ، سایز و میزان فاصله را بررسی خواهد کرد.

فرهنگ لغات تخصصی css، PHP، Javascript و laravel در وبسایت
فرهنگ لغات تخصصی css، PHP، Javascript و laravel در وبسایت

لغات تخصصی وبسایت : css، PHP، Javascript و laravel

قسمت دیگری از Css به نام Css attributes وظیفه بررسی ساختارهای مختلفی از جمله تغییر رنگ و سایز را بر عهده دارد. بخش Javascript پیشرفته تر بوده و جزء مراحل آخر پس از Css می باشد. در خصوص فرهنگ لغت PHP بایستی بدانید که هر زمانی که شما وارد وب سایتی می شوید، در واقع برنامه ای در کامپیوتر شما وجود دارد که تمامی اطلاعات را بر روی صفحه نمایشگر به نمایش خواهد گذاشت. زبان برنامه نویسی PHP یکی از محبوب ترین زبان ها می باشد که حدود 80% از سایت های دنیا بر پایه این زبان می باشند. Laravel جزء ساختار PHP محسوب می گردد.

laravel
laravel

لغات تخصصی وبسایت: subdomain و sub directly

قسمتی از سایت اصلی به عنوان subdomain شناخته می شود که هدف اصلی استفاده از subdomain بهبود یا بهینه سازی سئو سایت می باشد. به عنوان مثال blog.namesite.ir ساب دامین namesite.ir خواهد بود. در خصوص sub directly بایستی بدانید که جزء پرکاربردترین بخش وب سایت می باشد که به شما اجازه می دهد بخشی جدا در وب سایت خود ایجاد نمایید.

subdomain
subdomain

لغات تخصصی وبسایت: margin، padding، line height

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد بخش Css مربوط به margin می باشد که وظیفه کنترل فاصله بین element یا بخش های مختلف را به عهده دارد. این بخش بیشتر بر روی ساختار بیرونی وب سایت نظاره گر خواهد بود. در صورتی که padding همانند margin کاربردی یکسان دارد، اما تاثیر کار این بخش بر روی ساختار داخلی سایت می باشد. Line height یکی دیگر از ویژگی های Css می باشد که فاصله بین خطوط را مشخص می سازد.

element-view
element-view

لغات تخصصی وبسایت : Xml، database، letter spacing

فاصله بین حروف از طریق Css کنترل خواهد شد. به عنوان مثال به صورت “0” خواهد بود. این موضوع به طور کلی مربوط به letter spacing است. بخش بعدی مربوط به نقشه سایت است که به صورت فایل لیست شده از تمامی محتوای شما اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهد داد. دیتابیس مربوط به اطلاعاتی از قبیل ردیف ها، ستون ها و سایت اطلاعات مهم است که به صورت مجموعه ای در اختیار شما قرار خواهد گرفت. به یاد داشته باشید که دیتابیس اطلاعات شما همانند حافظه شما از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد.

Xml، database، letter spacing
Xml، database، letter spacing

لغات تخصصی وبسایت : CMSs، wordpress و processwire

سی ام اس یکی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب می باشد که اخیرا مورد توجه اکثریت قرار گرفته است. اکثر وب سایت های مدرن از طریق این سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس، مگنتو و جوملا ساخته شده اند. در خصوص وردپرس باید بدانید که یکی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب می باشد که امروزه به راحتی بسیاری از کاربران از طریق این سیستم محتوای خود را تولید و به انتشار در می آورند. سیستم مدیریت محتوای دیگری که پیشرفته تر از سایر موارد می باشد به نام processwire است که شرایط کار و سیستم مدیریت یا ادمینی آن بسیار راحت خواهد بود.

CMS
CMS

لغات تخصصی وبسایت : magento، payment gateway، APIS

سیستم مدیریت محتوایی دیگری که طبق زبان برنامه نویسی PHP می باشد به نام magento است. مبحث دیگری که مربوط به روش پرداختی وب سایت ها می باشد و همانند پل ارتباطی عمل می کند به عنوان payment gateway نامیده می شود. فرهنگ لغت تخصصی APIS لیستی از کارهای ضروری شما در وب سایت را در اختیار شما قرار خواهد داد. با استفاده از دکمه ای که در اختیار شما قرار گرفته است، می توانید کارهای ضروری را انجام دهید. این موضوع به بررسی وب سایت داخلی یا بررسی سخت افزار بستگی دارد.

 

لغات تخصصی وبسایت : IPS، a records، DNS، cashing

یکی از بخش هایی که بایستی با نام دامنه وب سایت شما مطابقت داشته باشد مربوط به a records می باشد. این بخش اطلاعات و درخواست های مربوطه را به DNS منتقل می نماید. همچنین در خصوص DNS بایستی بدانید که همانند دفتر تلفنی است که نام دامنه را به شماره تلفن یا آدرس صفحه اینترنتی شما متصل می نماید.

مبحث دیگری که در این خصوص بایستی اطلاع داشته باشید درباره cashing است که مربوط به مدت زمانی است که چندین صفحه وب سایت را بررسی می نمایید. این موضوع موجب می گردد که صفحات وب سایت شما با سرعت پایین تری باز شوند و این موضوع مربوط به آپدیت یا به روزرسانی صفحه سایت شما خواهد بود.

لغات تخصصی وبسایت : TTBF، TTL، WAF، CSP

ابتدا بایستی بدانید که TTL به معنای time to live می باشد. به طور کلی به معنای مدت زمانی است که صفحه شما اطلاعات مورد نیاز را بر روی مرورگر گل به کاربر نشان دهد. در نتیجه این موضوع به ارتباط میان سرور و DNS بستگی دارد. از طرفی TTBF به معنای time to first byte می باشد. این موضوع بستگی به مدت زمان رسیدن اولین درخواست از جانب کاربر به سرور شما خواهد بود. این موضوع ارتباطی به مدت زمان load صفحه سایت شما نخواهد داشت.

لغت دیگری به نام WAF که به معنای web application firewall می باشد در خصوص ترافیک وب سایت می باشد. Csp به عنوان منبعی همچون لیست سفید در اختیار کاربران قرار می گیرد. روش‌ کار این بخش بدین صورت است که به هنگام ارسال درخواست به صفحه ای در وب سایت، مرورگرها با تکيه بر اعتماد وجود csp لیستی از محتوا را در بخش خروجی قرار می دهند.

 

لغات تخصصی وبسایت: 2fa، SSL، Clean code و Vpn

بخش 2fa به معنای ورود و تایید هویت 2 مرحله ای می باشد. یک مرحله مربوط به ورود به تلفن همراه شما خواهد بود. گواهی SSL که با عنوان secure sockets Layers شناخته می شود یکی از مهم ترین ویژگی های مربوط به وب سایت است که قبل از رسیدن سایت شما به سرور بایستی فعال شود. مبحثی دیگری به نام clean code به معنای کدنویسی تمیز وجود دارد که این موضوع در اصل به خود برنامه نویسان کمک می کند تا بتوانند درک بهتری از کار خود داشته باشند. پس در نظر داشته باشید که کدنویسی تمیز توسط کاربران برنامه نویس ایجاد خواهد شد.

بخش VPN که با عنوان virtual private network همانند یک شبکه خصوصی مجازی شناخته می شود. این سرویس همانند شبکه اتصالی عمل می کند که از طریق شبکه گسترده اینترنت  به سایر شبکه ها متصل می گردد. به یاد داشته باشید با استفاده از vpn می توانید دسترسی خود را ارتقاء دهید.

لغات تخصصی وبسایت: Session، Cookie و Database migration

واژه تخصصی Session مربوط به مدت زمان فعالیت کاربران در وب سایت شما خواهد بود. این ویژگی ممکن است به صورت زنجیره های طولانی شکل گیرد. بدین ترتیب به اصلاح اثری از وجود کاربرد یا ردپای کاربر در وب سایت شما به جا خواهد ماند. در نظر داشته باشید تمامی درخواست های ورود به دفعات بدون نیاز به صفحه login خواهد بود. واژه تخصصی دیگری به نام cookie وجود دارد، که این بخش مربوط به بخش کوچکی است که بر روی کامپیوتر یا موبایل شخصی شما ذخیره خواهد شد. علت ساخت این بخش بررسی مدام فایل های ذخیره شده بر روی سیستم عامل شما خواهد بود.

بخش Database migration معمولا به دست کاربران ویرایش می گردد، اما در اکثر مواقع نیاز به کدنویسی و دقت برنامه نویس خواهد بود. این بخش به طور کلی توسط کاربران به صورت دستی و با دقت صورت خواهد گرفت. دقت کنید که بخشی که به صورت اختصاصی و تنها یک بار از تغییراتی برخوردار خواهد بود به عنوان migration شناخته می شود.

لغات تخصصی وبسایت: Compiling، Server configuration و Hard-coded وبسایت

در بخش توصیف لغت تخصصی compiling بایستی به این موضوع اشاره کنیم که کدهایی در این قسمت فعال می گردد که برای کاربران خوانا خواهد بود. این موضوع می تواند زمانبر و دارای پروسه های طولانی باشد. بررسی سرور و تنظیم آن طبق قوانین منطبق با درخواست های موجود شاخصه لغت تخصصی server configuration می باشد. بخش hard-coded مربوط به فرآیند کدنویسی است که امکان تغییر آن در بخش بیرونی(خروجی) وجود ندارد.

این موضوع می تواند جزء تمرینات سختی به شمار آید، زیرا تنها این تغییرات توسط توسعه دهندگان صورت خواهد گرفت. بهترین راهکار در این خصوص ذخیره تمامی اطلاعات در database می باشد. بدین ترتيب امکان تغییر در بخش مدیریت فایل وجود خواهد داشت.

لغات تخصصی وبسایت: C panel، CRMs و Favicon در وبسایت

یکی از آسان ترین راهکار در خصوص تغییرات وب سایت مراجعه به c panel می باشد. دقت داشته باشید جهت ورود به پنل مدیریت خود بایستی وارد بخش login خود شوید. واژه تخصصی costumer relationship management که به اختصار CRMs نامیده می شود جهت راه اندازی آسان کسب و کار بیزینس های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. favicon یک آیکون کوچک گرافیکی است که به هنگام باز کردن صفحه ای جدید بر روی صفحات مرورگر وجود دارد.

لغات تخصصی وبسایت: Inspect و CDN مربوط به وبسایت

واژه insepct را با کلیک راست بر روی وب سایت خود مشاهده خواهید نمود. با کلیک کردن بر روی این بخش می توانید جزئیاتی از کدهای HTML و Css که در وب سایت شما به کار گرفته شده است را مشاهده نمایید. واژه CDN که در واقع content delivery network نامیده می شود، مربوط به سومین بخش از راهکارهای هاستینگ است. معمولا تاثیر این کلمه تخصصی را زمانی متوجه خواهید شد که سرعت وب سایت شما با تغییراتی رو به رو باشد و با کم ترین ترافیک اینترنتی تمامی اطلاعات وب سایت شما از جمله عکس، محتوا، فیلم و سایر بر روی صفحه مرورگر نمایش داده شود.

فرهنگ لغات تخصصی بخش سئو و دیجیتال مارکتینگ وب سایت

در بخش های بعدی به بررسی لغات تخصصی مرتبط با مبحث سئو و دیجیتال مارکتینگ خواهیم پرداخت.

لغات تخصصی وبسایت: Search engines & results و Seo

در خصوص موتورهای جستجوگر یا Search engines بایستی بدانید انواع مختلفی از جمله Google، yahoo و bing را شامل می شود. حدود 90% از جستجوها از طریق مرورگر گوگل رخ می دهد. نتیجه جستجو یا Search results لیستی از لینک های ارائه شده در صفحه نمایشگر شما خواهد بود.

کلمه اختصاصی SERP به معنای Search engines result page می باشد. به طور کلی وقتی در مرورگر گوگل به دنبال محتوای خاصی می باشید، لینکی در اختیار شما قرار خواهد گرفت که این لینک همان نتیجه جستجو شما می باشد. واژه تخصصی SEO که در واقع کوتاه نویسی عبارت Search engines optimization است. این واژه اختصاصی به معنای بهینه سازی ساختار محتوا، جایگاه و رتبه بندی وب سایت شما خواهد بود. موضوع search rank مربوط به رتبه سایت شما در نتیجه جستجو مرورگر می باشد.

لغات تخصصی وبسایت : Keyword terms

کلمات یا عباراتی در سایت شما وجود دارند که جزء کلیدواژه یا به اصطلاح keyword term نام گذاری شده است. از این رو محتوای شما بایستی از کلیدواژه اصلی یا keyword terms برخوردار باشد تا کاربر با استفاده از روش جستجو به وب سایت شما هدایت داده شود. به یاد داشته باشید که بایستی از کلیدواژه های خود به صورت بهینه استفاده کنید. این موضوع تاثیر به سزایی بر روی سئو محتوای شما خواهد داشت.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Longtail search terms

امروزه کاربران به دلیل تغییر نحوه جستجو در مرورگرها به جستجو عبارات طولانی به جای کلمات می پردازند. از دیدگاه سئویی جستجو جملات بلند می تواند رنک بیشتری را برای سایت شما داشته باشد.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Internal linking

لینک دهی داخلی به این منظور است که به سایت صفحات خود در سایت لینک دهید. استفاده مناسب و به جا از لینک های داخلی موجب می گردد تا کاربر به درستی به سایر صفحات وب سایت شما مراجعه کند. در خصوص استفاده از لینک های داخلی بایستی در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از لینک های داخلی نمره منفی برای سایت خواهد بود‌. از این رو پیشنهاد ما به شما استفاده بهینه از لینک های داخلی است.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Linkjuice و Domain authority

اسم linkjuice نامی است که در خصوص اصطلاحات مرتبط با سئو به گوش شما خواهد رسید. به طور کلی نقش لینک جویس ارزش دهی به سایت شما از طریق لینک دهی خواهد بود. به طور کلی موتورهای جستجوگر تمامی محتوای شما را مورد بررسی قرار می دهند. از این رو طبق اطلاعاتی که شما بر روی وب سایت خود قرار می دهید، رتبه بندی سئویی خواهید شد. همچنین این موضوع به قدرت نام دامنه شما و سایر موارد نیز بستگی خواهد داشت. مباحثی مانند سن دامنه که دامنه هر چه قدیمی تر باشد بهتر است. سایر موارد عبارتند از محتواهای جدیدی که اضافه می شوند یا کیفیت محتوا و همچنین میزان رضایت کاربر از وب سایت شما بی تاثیر نخواهد بود. تمامی موارد ذکر شده توسط موتورهای جستجوگر بررسی می شوند و قدرت دامنه وب سایت شما را بهبود خواهند بخشید.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : meta data و page title

به اطلاعاتی که درباره صفحه ای به کاربر داده می شود meta data نامیده می شود. این اطلاعات به آسانی قابل رویت نخواهد بود. این اطلاعات به وسیله کدهای HTML ایجاد شده است. پس meta data نقش مهمی در مرورگرهای شما خواهد داشت که در 2 قسمت page title و meta description به وضوح این موضوع درک می شود.

تمامی صفحات وب شما بایستی دارای page title باشد، زیرا این موضوع در خصوص بهینه سازی سئو بسیار تاثیرگذار خواهد بود. وجود عنوان سئو یا page title می تواند کاربران را از محتوای مقاله شما آگاه سازد. عنوان سئو بایستی کوتاه و مختصر باشد. همچنین عنوان سئو شما بایستی در خصوص یک موضوع به صورت مجزا اطلاعاتی را در اختیار کاربران قرار دهد. جایگاه عنوان سئو یا page title بالای صفحه ای است که شما به جستجو پرداخته اید.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Backlinks & link building

یک نوع لینکدهی به نام backlinks به این معناست که شما از طریق وب سایت های دیگر به سایت خود لینک می دهید. نگاه سئوی مرورگرهای گوگل به بک لینک های شما دیدگاه مثبتی در خصوص رتبه سایت شما خواهد داشت. چنانچه تعداد بک لینک های شما در مقاله ها بیشتر باشد، تاثیر مثبتی دریافت می کنید اما باید توجه داشته باشید که کیفیت محتوای شما مهم تر است. همچنین توجه داشته باشید که از لینک های مرتبط استفاده کنید. استفاده از بک لینک های بد تاثیر منفی بر جای خواهد گذاشت.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Dynamic content

به بخشی از محتوای منتشر شده در وب سایت که در بخش snippet دیگر صفحات وب سایت شما نشان داده می شود اصطلاح dynamic content گفته می شود. این بخش به صورت دستی قابل تغییر خواهد بود، زیرا گوگل به دنبال محتوای جدید و به روز می باشد.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Publishing و PPC

در بخش انتشار یا publishing محتوای جدیدی را به همراه عکس یا ویدئو به انتشار در می آورید. از این رو محتوای منتشر شده شما مورد بازدید و رتبه دهی موتورهای جستجوگر قرار می گیرد. هشیار باشید که بایستی به درستی عمل کنید و هرگز به فکر تقلب و کار خطا در وب سایت خود نباشید. محتوای شما بایستی بدون کپی و نوشته دست خود شما یا به اصطلاح original باشد. همچنین توجه داشته باشید که موتورهای جستجو به سایت هایی که تمامی نکات ذکر شده را رعایت کنند امتیاز بالاتری خواهند داد.

کلمه PPC به معنای pay per click در خصوص تبلیغات با هزینه به ازای هر کلیک خواهد بود. یکی از روش های بررسی و ارتقاء رتبه دهی به سایت خواهد بود. به طور مثال هنگامی که شما به ازای هر کلیک کاربر مبلغی حدود 10$ (دلار) پرداخت می کنید، این موضوع موجب می گردد که وب سایت شما در رتبه بالاتری و یا حتی صفحه اول جستجوگر گوگل قرار گیرد.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : Search console و MOZ

یکی از ابزارهای رایگان گوگل برای بررسی یا index سایت، رتبه‌ و چگالی کلمه کلیدی ابزار سرچ کنسول (search console) خواهد بود. لغت تخصصی دیگری به نام moz که از زیر مجموعه های شرکت سئو می باشد که ابزارهای مختلفی را در اختیار متخصصین سئو قرار می دهد. همچنین اطلاعاتی که این شرکت در اختیار کاربران قرار می دهد بسیار مفید و واضح می باشد.

در خصوص اصطلاح تخصصی Search engine friendly Urls بایستی بدانید که friendly Urls به این معناست که آدرس صفحه اینترنتی شما بایستی خوانا و مرتبط با موضوع سایت شما باشد. یکی از مهم ترین مواردی که بایستی در خصوص رتبه بندی سایت خود در نظر داشته باشید انتخاب صحیح آدرس صفحه اینترنتی یا Urls می باشد.

بررسی لغات تخصصی وبسایت : redirections و follow یا nofollow

ریدایرکت 301 یکی از روش های انتقال دائمی صفحه ای از وب سایت به صفحه جدید می باشد. زمانی که صفحه ای از وب سایت شما دیگر وجود نداشته باشد و نیاز باشد که کاربران را به صفحه ای دیگر هدایت کنید از این روش استفاده می کنید. در ظر داشته باشید که با این تغییرات آدرس صفحه اینترنتی صفحه مذکور نیز تغییر خواهد کرد.

تمامی لینک های موجود در اینترنت جزء لینک های follow یا nofollow به شمار می آیند. به طور کلی هنگامی که لینک یک وب سایت به سایت دیگری ارجاع داده شود، این گونه لینک دهی با عنوان follow شناخته می شود. لینکدهی شما موجب می‌ گردد که سایت شما از دید سئو و رتبه بندی در جایگاه بالاتری قرار بگیرد. لینک های nofollow نیز مربوط به تمامی لینک های social media می باشد.

لغت های تخصصی وبسایت : backlisting و black hat

واژه تخصصی backlisting به زمانی بر می گردد که سایت شما در تهدید امنیتی قرار گیرد. در چنین حالتی سایت شما از حالت index گوگل خارج خواهد شد و به هیچ عنوان دیگر در Search results گوگل شما پیدا نمی شود. واژه تخصصی دیگری در بخش سئو وب سایت وجود دارد که با عنوان balck hat یا کلاه سیاه شناخته می شود. متاسفانه تکنیک کلاه سیاه مجموعه ای روش هایی است که سئو کاران انجام می دهند اما این موضوع از دید گوگل و رتبه بندی سایت صحیح نمی باشد. به عنوان مثال استفاده بیش از کلیدواژه و یا استفاده بیش از اندازه از لینک های داخلی جزء این موارد می باشد. گوگل در صورت مشاهده چنین مواردی پایین ترین رتبه را برای سایت شما در نظر می گيرد و یا در برخی موارد در صورت تکرار سایت شما را در بخش backlisting قرار می دهد.

واژه های تخصصی وبسایت : broken links و Hreflag tag

در برخی مواقع با خطای 404 رو به رو خواهید شد که به معنای نبود صفحه مورد نظر می باشد. به چنین لینک هایی، لینک شکسته شده نیز گفته می شود. توجه داشته باشید که بایستی خطاهای 404 را از وب سایت خود حذف نمایید. بر چسب زبان سایت که با عنوان hreflag tag شناخته می شود. این زبان سایت را نمی توانید در نوشته های خود بیابید. زیرا این کدها جزء کدهای Html می باشد. این کدها نقش مهمی در موتورهای جستجوگر خواهند داشت.

معنی لغات تخصصی وبسایت : Canonical URL و Robots.txt

مبحثی دیگری در واژگان تخصصی سئو و سایت وجود دارد که در واقع نقش یکسان سازی آدرس های صفحه های اینترنتی را بر عهده دارد. همچنین از وجود چندین سایت با نام دامنه یکسان جلوگیری می کند. این موضوع به عنوان canonical URL شناخته می شود. فایل robots.txt فایلی است که از آن استفاده می کنید تا به موتورهای جستجوگر گوگل بگوییم که چه بخش هایی از وب سایت ما نباید index شوند.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : واژه تخصصی Alt text

لغت تخصصی alt text در بخش های مختلفی مانند افزونه عکس و ویدئو مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل اینکه بخش عکس یا ویدئو به صورت مجزا برای کاربران مورد بازدید قرار نخواهد گرفت، در این صورت استفاده از alt text موجب می گردد که عکس یا ویدئو شما به صورت خوانا و مورد بازدید کاربران سایت شما قرار گیرد. در نطر داشته باشید این بخش از دید سئو به عنوان امتیاز محسوب می شود. از این رو بایستی توضیحات بخش alt text شما قابل فهم باشد. در این بخش از کلمات کلیدی استفاده کنید و به یاد داشته باشید که بایستی از بخش های مهم واژگان کلمات کلیدی حتما استفاده کنید.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت : بررسی واژه تخصصی Image file names

دقت داشته باشید که تمامی عکس های موجود در وب سایت شما بایستی دارای alt text باشند. این موضوع با عنوان image file names جزء لغات تخصصی وب سایت محسوب می گردد. همچنین این موضوع موجب می گردد که موتورهای جستجوگر به راحتی تمامی عکس های وب سایت شما را بررسی نمایند و در اختیار کاربران قرار دهند.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت :اصطلاحات Landing page و Idexing و crawling

مبحثی دیگری که جزء لغات اختصاصی وب سایت مربوط به landing page می باشد. هنگامی که به جستجوی موضوعی در مرورگرها می پردازید، به اولین نتیجه جستجویی که می رسید آن موضوع به عنوان landing page شناخته می شود. در خصوص بخش واژگان تخصصی indexing و crawling بایستی بدانید که به طور کلی صفحات جدیدی که در مرورگر گوگل قرار می گیرند ابتدا توسط بخش crawling مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

لغات تخصصی وبسایت: anatomy design & Webpage

بخش لغات تخصصی درباره طراحی وب سایت نیز به بخش های مختلفی تقسیم بندی می شود که هر کدام در بخش های زیر شرح داده است:

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت: UI و UX

یکی از بخش های مربوط به واژگان تخصصی و طراحی وب سایت کلمه UI یا user interface می باشد. این بخش قابل رویت برای کاربران است. در وب سایت به جنبه های مختلف وب سایت این موضوع اشاره دارد که مورد بازدید کاربران است. به طور کلی به تجربه ای که کاربر بر روس سایت شما داشته باشد Ux یا user experience گفته می شود. بنابراین باید در نظر داشته باشید که چگونه می توانید به راحتی کاربران سایت خود را راضی نگه دارید.

لغات تخصصی وبسایت: Layout، Sitemap و Wireframe

اصلاح تخصصی دیگری به نام layout وجود دارد که نقش توصیف محتوای صفحه شما را بر عهده دارد‌. به طور کلی ساختار محتوایی و جایگاه آن را توصیف می کند. نقشه سایت یا sitemap جدولی است که کلیه محتوای سایت شما را بر گرفته است. با مراجعه به نقشه سایت یا sitemap می توانید به کلیه محتوای وب سایت خود اعم از محتوا متنی، عکس و ویدئو دست یابید. همچنین می توانید بررسی کنید کدام یک از صفحات شما بدین ترتیب index شده اند. نمایش خطی و جعبه ای که در وب سایت شما موجود می باشد و مجموعه ای از خدمات و محتوای وب سایت شما را به عنوان رکورد سایت نشان می دهد.

لغات تخصصی وبسایت: Templates و Content

صفحه ای که بر روی سایت شما نمایش داده می شود به همراه قالبی خواهد بود که این قالب با عنوان واژه تخصصی Templates نمایش داده می شود‌. به یاد داشته باشید که چندین صفحه بر روی وب سایت شما می توانند یک صفحه یکسان داشته باشند. بنابراین حدود 100 صفحه بر روی وب سایت های مختلف یا یک وب سایت می توانند فقط 2 قالب داشته باشند. تمامی محتوای وب سایت شما از جمله محتوای متنی، ویدیویی و عکس که بر روی سایت شما قرار می‌ گیرد به عنوان لغت تخصصی content شناخته می شود.

فرهنگ لغات تخصصی وبسایت :بررسی لغت header و footer در سئو

معمولا بخش بالای وب سایت شما که شامل لوگو شرکت، بخش راهنمای وب سایت و شماره های تماس می باشد به عنوان لغت تخصصی و بخش Header وب سایت شناخته می شود. بخش پایین وب سايت شما که شامل لینک های داخلی و مرتبط با سایت شما می باشد در بخش footer قرار می گیرند. همچنین در بخش footer سایت اطلاعات دیگری مانند قوانین حقوقی یا قوانین مربوط به حق نشر نیز در این بخش قرار خواهد گرفت.

لغات تخصصی وبسایت: navigation و بررسی انواع آن

اغلب وب سایت ها دارای چندین صفحه سازمان دهی شده می باشند که با کلیک بر روی هر بخش به بخش اصلی دیگری وارد خواهید شد. در نظر داشته باشید که هر بخش به صورت مجزا دارای چندین بخش دیگر خواهد بود. بدین ترتیب کاربر می تواند با کلیک بر روی بخش های مختلف بر روی وب سایت شما به اطلاعات دقیقی دست یابد. به طور کلی این بخش navigation نامیده می شود. مبحث دیگری از بخش واژگان تخصصی سئو به نام main navigation وجود دارد. این قسمت به معنای لیست اصلی است که به کاربران سایت شما اجازه می دهد وارد بخش های اصلی سایت شما شوند در بخش main navigation قرار دارند.

لغت دیگری که با آن رو به رو خواهید شد Secondly navigation است. این بخش شامل لیستی است که به کاربران سایت شما این امکان را خواهد داد تا محتوای زیر مجوعه های main navigation را نیز بررسی بفرمائید. لینک هایی که به مهم ترین بخش ها یا صفحات مهم وب سایت شما ارجاع داده می شود در بخش footer navigation قرار می گیرد. این بخش ها عبارتند از بخش خدمات، قوانین یا سایر موارد مهم.

لغات تخصصی وبسایت: banner و call to action

بخش های دیگری از جمله homepage جزء صفحات مهم وب سایت شما خواهند بود. این صفحات را مستقیما می توانید در بخش زیرین header مشاهده کنید. همچنین این بخش محتوایی در خصوص شرکت و brand شما را در بر دارد. از این رو می توانید با مراجعه به این بخش به عنوان کاربر سایت تجربیات خود را در خصوص مطالعه و بررسی وب سایت ارائه دهید.
تمام محتوایی که در وب سایت شما وجود دارد که از کاربر تقاضا می کنید محتوای شما را بررسی کند و به تعامل بپردازد به مبحث call to action اشاره می کند. به طور مثال شما محتوایی در خصوص خرید محصولی را در وب سایت خود به اشتراک گذاشته اید، بدین ترتیب کاربران را از طریق روش های مختلفی مانند حراج، پیشنهاد آفرهای مناسب و تبلیغات به سمت کلیک بر روی سایت خود ترغیب می نمایید.

لغات تخصصی وبسایت: form و input form

عنصر دیگری که جزء واژگان تخصصی وب سایت شما در نظر گرفته می شود به نام form می باشد. عنوان های متفاوتی برای این موضوع در نظر گرفته شده است مانند submit، save، send که در این بخش قرار دارند. نوعی از کدنویسی HTML که کاربر می تواند از بخشی از اطلاعات آن استفاده کند. این موارد عبارتند از text field، text box، checkboxes radio list. هر 2 گزینه checkboxes و radio buttons در بخش input fields قرار دارند. تنها با این تفاوت که checkboxes به کاربران وب سایت شما اجازه می دهد تا چند بخش از لیست مورد نظر را انتخاب کنید. در حالی که در radio buttons تنها شما به عنوان کاربر اجازه خواهید داشت که از یک بخش انتخابی استفاده کنید.

لغات تخصصی وبسایت: search و lightboxes

بخش search جزء لغت تخصصی وب سایت در بخش سئو می باشد. یک سایت استاندارد شامل مواردی مانند text field و search button خواهد بود. همچنین در برخی مواقع گزینه more advanced search به معنای جستجو پیشرفته و کلیدی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. لغت تخصصی دیگری به نام lightboxes در بخش بالای وب سایت و معمولا زیر صفحه های سیاه یا طوسی رنگی قرار می گیرد. جهت درک بهتر این موضوع تصور کنید که گالری تصاویر چگونه در facebook نمایش داده می شود. بخش هایی به نام According & expanding content که برای کاربر قابل بسط و گسترش می باشد و همچنین قابلیت نمایش و حذف محتوایی را نیز بر عهده دارد.

عبارات تخصصی Mega-menus و Sticky elements وب سایت

بخش بزرگی در خصوص نمایش محتوا که یا کلیک بر روی این بخش وارد قسمت main navigation خواهید شد. از این رو به یاد داشته باشید این بخش از قسمت های بیشتری برخوردار می باشد. بخشی که در صفحه وب سایت شما حتی در زمان جستجو صفحه به طور موقت در موقعیت ثابتی قرار می گیرد. این لغت تخصصی به نام sticky elements شناخته می شود.

لغات تخصصی وبسایت: Fixed elements و parallax scrolling

بخشی که در صفحه وب سایت شما حتی در زمان جستجو صفحه به طور دائم در موقعیت ثابتی قرار می گیرد، مانند بک گراند و تصویر زمینه وب سایت شما. اصلاح تخصصی که در این بخش به کار برده می شود fixed element نام دارد. هنگامی که آیتم های وب سایت شما در صورت scrolling صفحات وب سایت چه به صورت آرام و چه با سرعت تغییراتی نرمال داشته باشند را به عنوان parallax scrolling شناخته می شوند.

بررسی لغات تخصصی Checkout و Baskets در وب سایت

معمولا پیش از تکمیل فرآیند خرید یا سفارش محصولات مرحله ای به نام checkout وجود دارد که این مرحله را به عنوان لغت تخصصی checkout مشاهده خواهید نمود. لغت تخصصی دیگری به نام baskets وجود دارد که به معنای صفحه ای در وب سایت شما می باشد که می توانید تمام موارد موجود در سفارشات یا محصولات خریداری شده را بررسی بفرمائید.

واژه تخصصی Responsive در فرهنگ لغات وب سایت

کلمه تخصصی دیگری که در سئو و وب سایت وجود دارد، کلمه responsive می باشد. این کلمه زمانی در وب سایت شما اتفاق می افتد که تغییراتی در صفحات، ظاهر، قالب و یا سایر موارد انجام دهید. به منظور اینکه کاربر بر روی سایت شما تعاملی مفید داشته باشد. به عنوان مثال با دیدن شماره تماس تلفن را بردارد و به منظور خرید یا بررسی خدمات شما تماس بگیرد. به یاد داشته باشید این مرحله بدین منظور نیست که شماره های تماس خود را در جلوه ای بزرگ تر نمایش دهید. تنها بایستی در زمینه تبلیغات و جذب کاربر تلاش کنید.

لغات تخصصی Breakpoints و Media queries در وب سایت

لغت تخصصی دیگری به نام breakpoints وجود دارد که در اندازه های ویژه ای ساختار وب سایت یا محتوایی شما را به منظور بهینه سازی و تعامل کاربران با وب سایت شما تغییر می دهد. در نظر داشته باشید که در حالت نرمال و استاندارد رزولیشن باید اعدادی مانند 320، 375، 550، 768، 1024 و 1200 پیکسل باشد. کلمه تخصصی دیگری به نام media queries وجود دارد که در بخش css وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه این واژه بررسی عرض و ارتفاع محتوا می باشد که بدین ترتیب سایز صفحات شما تغییر خواهد کرد. این موضوع مربوط به بخش طراحی و responsive بودن وب سایت شما خواهد بود.

واژه تخصصی Viewports در وب سایت

کلمه اختصاصی viewports فرم ساختاری است که از طریق آن کاربر می تواند وب سایت شما را مشاهده کند. بنابراین از طریق مراجعه به وب سایت به صورت مستقیم وارد بخش تماس و ارتباط با سایت مورد نظر خواهید شد. به یاد داشته باشید امروز Viewports هه در اندازه های متفاوتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

کلمه تخصصی Sketch در خصوص وب سایت

در میان واژگان اختصاصی وب سایت و سئو کلمه sketch به چشم شما خواهد رسید. این واژه اپلیکیشنی است که در خصوص طراحی سایت کاربرد بسیاری دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک www.sketch.com را مشاهده بفرمائید.

فرهنگ لغت تخصصی Invision در وب سایت

واژه اختصاصی دیگری به نام invision وجود دارد که به معنای طراحی و تعامل با کاربران سایت خواهد بود. این بخش با sketch تعامل بسیاری دارد و به کاربران اجازه درج کامنت بر روی برنامه فیس بوک را می دهد. همچنین به کاربران اجازه می دهد تا به سایر موارد از جمله آیکون ها و تصاویر نیز دسترسی پیدا کنند.

واژه usability در مبحث وب سایت و سئو

لغت تخصصی دیگری که در وب سایت و سئو با آن رو به رو خواهید شد، usability است. این واژه به کاربر وب سایت شما اجازه می دهد تا به راحتی از وب سایت شما استفاده کند. از این رو دسترسی های محدودی را در اختیار کاربر قرار می دهد. هچنین مباحث دیگری مانند اندازه سایز صفحات، مبحث کپی رایت و سایر موارد همانند فرمی در اختیار کاربران قرار می گیرد.

کلمه accessability در وب سایت

کلمه accessability به عنوان یک منبع دسترسی کاربران به وب سایت خواهد بود. بدین صورت که کاربران در صورت برخورد با مشکلاتی از قبیل نور صفحه، رنگ و ورژن های مختلف می توانند از طریق روش های متعددی به حل این مشکل بپردازند. همچنین مبحث دیگری به نام toggles وجود دارد که دارای 2 بخش روشن یا خاموش نیز می باشد.

بررسی لغت تخصصی Breadcrumbs و DPI & PPI در وب سایت

واژه اختصاصی دیگری به نام breadcrumbs وجود دارد که به لینک های کوچکی گفته می شود که زیر بخش header در مرورگر قرار می گیرند. معمولا شامل بخش های مختلفی مانند home، category و subcategory خواهد بود. تمامی این موارد به کاربر اجازه می دهد که ساختار سایت شما را بررسی کنند. واژه های تخصصی دیگری به نام DPI و PPI که کوتاه شده عبارت های Dost per inch و pixel per inch است.

نقش این 2 واژه در خصوص نشان دادن اطلاعاتی درباره رزولیشن عکس می باشد. به عنوان مثال به طور سنتی پرینت بر روی رزولیشن 300dpi بوده است. در حالی ‌که در حالت پیشرفته تر رزولیشن شما برای پرینت یا سایر موارد به 72ppi خواهد رسید. تصاویر یا اسکرین شات های پیشرفته جزئیات بیشتری نسبت به سایر موارد دارد که به بیش از 72ppi رزولیشن نیاز دارد. اما تصاویری که برای موارد آنلاین مورد استفاده قرار می گیرد معمولا بایستی با رزولیشن 72 یا 150 ppi ذخیره شوند.

بررسی کلمات اختصاصی Image filetypes و Vector و raster در وب سایت

بخش دیگری به نام image filetypes جزء کلمات تخصصی وب سایت و سئو می باشد. اغلب فایل های عکسی که در وب سایت ها مورد استفاده می گیرد فایل JPGs و PNGs هستند. با استفاده از فرمت PNGs این فرصت را خواهید داشت که با همان رزولیشن و کيفيت عکس خود را بارگذاری کنید. این ویژگی در مورد فایل های JPGs وجود ندارد. فایل هایی مانند JPGs، PNGs و GIFs به عنوان فایل های raster شناخته می شوند. کلمه تخصصی raster به معنای فایل پیکسلی فشرده می باشد که کیفیت اصلی فایل از دست خواهد رفت. در صورتی در خصوص کلمه تخصصی vector بایستی بدانید که به فایل های پیکسلی فشرده نشده گفته می شود. این فایل ها به هیچ عنوان کیفیت خود را از دست نمی دهند. همچنین شامل فایل های با کیفیت و رنگی مانند عکس خواهند بود‌. به یاد داشته باشید که در مبحث وب سایت و سئو فایل های vector مربوط به مباحثی مانند icons و logo خواهد بود.

بررسی فرهنگ کلمه اختصاصی Image licensing در وب سایت

مبحث دیگری که در بخش واژگان مرتبط به سئو و سایت بایستی در نظر گرفته شود مربوط به image licensing است. مبحث copyrights (کپی رایت) بدین معناست که شما اجازه نخواهید داشت که از تصاویری که متعلق به سایت شما نمی باشد استفاده کنید. بنابراین شما نمی توانید از تصاویری برای سایت خود استفاده کنید که در مرورگر گوگل پیدا می کنید. به طور کلی قانون استفاده از تصاویر در وب سایت بدین صورت است که بایستی از تصاویری استفاده کنید که در هیچ سایت دیگری استفاده نشده باشد.

فرهنگ لغات تخصصی Screen readers و Configurable template در وب سایت

لغت تخصصی دیگری که بایستی به آن اشاره کنیم درباره screen readers می باشد. در خصوص screen readers بایستی بدانید که محتوایی که کاربران بر روی سایت می بینند با محتوایی که بر روی سایت انتشار داده می شود، یکسان باشد. لغت تخصصی دیگری که در بخش سئو و سایت بایستی به یاد داشته باشید، کلمه configurable template می باشد. ما به عنوان طراح سایت و سئو از قالب های مختلفی برای صفحه آرایی سایت خود استفاده می کنیم. به یاد داشته باشید با استفاده از پلتفرم CMS تنها ادمین اصلی به عنوان مدیر می تواند قالب سایت را تغییر دهد.

فرهنگ کلمات تخصصی Stock imagery و Brochure site در وب سایت

کلمه تخصصی دیگری به نام brochure site وجود دارد که مربوط به سایت و سئو می باشد. از این واژه زمانی استفاده خواهد شد که بخواهید وب سایت خود را بدون هیچ پیچیدگی توضیح دهید. در اکثر مواقع این brochures ها به صورت آنلاین در اختیار شرکت ها قرار می گیرد. این بخش که شامل brochure ها می باشد را می توانید در بخش های مختلفی مانند خدمات، نمونه مقالاتی برای مطالعه، اخبار و تماس با ما بیابید.

لغات Iframe، Dropdown menu و Pagination در وب سایت

اصطلاح دیگری به نام iframe در لیست لغات تخصصی وب سایت و سئو قرار دارد. این بخش مربوط به موضوعی می باشد که ما می توانیم از آن استفاده کنیم تا قسمتی از صفحه وب سایت خود را متفاوت نشان دهید. به طوری که بخشی از یک صفحه و بخشی از صفحه دیگر بر روی وب سایت نشان داده خواهد شد. لغت تخصصی دیگری به نام dropdown menu وجود دارد که به معنای مجموعه ای از لینک های انتخابی است که بر روی بخش منو به صورت لیست یا بخش های مجزا نشان داده خواهد شد. کلمه اختصاصی دیگری در بخش وب سایت و سئو وجود دارد که نقش استفاده از شمارش صفحات را در جهت هدایت کاربر به مقاله یا محصول مورد نظر بر عهده دارد. این کلمه اختصاصی pagination نامیده می شود.

فرهنگ لغات تجزیه و تحلیل analystiscs & conversion وب سایت

بخش دیگری که در وب سایت دارای فرهنگ لغات تخصصی می باشد، بخش analystiscs & conversion خواهد بود‌. این بخش نیز همانند بخش های فوق دارای زیر مجموعه هایی است که در بخش های بعدی به توضیحات هر یک به صورت مفصل می پردازیم.

لغات تخصصی Conversion و Conversion rate در وب سایت

لغت اختصاصی که در بخش تجزیه و تحلیل وب سایت به گوش شما خواهد رسید، کلمه conversion می باشد. این کلمه به معنای تکمیل بخش موفقیت آمیزی از وب سایت خواهد بود. این بخش ها عبارتند از خرید بخش محصولات، ارسال محصولات، بخش روزنامه و سایر موارد. بخش دیگری به نام conversion rate در مبحث تجزیه و تحلیل سایت وجود دارد. این بخش به معنای رتبه بندی یا امتیازبندی به سایت شما خواهد بود. این اندازه گیری به صورت درصدی نشان داده می شود. این موضوع را در مثالی برای شما شفاف سازی خواهیم نمود.

اگر وب سایت شما هفته گذشته حدود 1000 بازدید داشته باشد، رتبه یا میزان تجزیه و تحلیل سایت شما به حدود 1.5% می رسد. مبحث دیگری به نام CRO که مخفف عبارت conversion rate optimisation است را در وب سایت مشاهده خواهید نمود. این واژه به معنای فرآیندهایی است که در خصوص تغییر وب سایت شما در جهت افزایش بازدید یا امتیاز conversion صورت می گیرد.

فرهنگ لغت تخصصی Google analystiscs در وب سایت

یکی از ابزارهای رایگان در گوگل که در خصوص تجزیه و تحلیل و بررسی سایت از دید سئو و رتبه بندی بسیار مورد استفاده شما قرار خواهد گرفت، ابزاری به نام Google analystiscs است. هنگامی که این ابزار رابر روی وب سایت خود نصب می کنید. به مرورگر گوگل اجازه می دهید تا اطلاعات سایت شما بررسی کند و تحلیل دقیقی را در اختیار google analystiscs قرار دهد.

اطلاعاتی که می توانید از طریق این ابزار به دست آورید عبارتند از تعداد کاربران حاضر در وب سایت، بررسی ورودی کاربران به سایت شما از طریق مرورگر دسکتاپ یا موبایل، میزان رشد یا افت سایت و همچنین مدت زمانی که کاربر در وب سایت شما به جستجو پرداخته است، نشان داده می شود. این ابزار بسیار مفید بوده و به صاحبان وب سایت کمک می‌ کند تا میزان پیشرفت صعودی یا در برخی مواقع متوجه علت نزولی سایت خود شوند.

فرهنگ لغات تخصصی Metric و Bounce rate در وب سایت

واژه تخصصی دیگری که در مبحث تجزیه و تحلیل و گوگل آنالیستیک و سایر موارد مرتبط مورد بررسی قرار خواهد گرفت که مربوط به لغت metrics می باشد. مواردی مانند bounce rate، visitors، unique visitors و time on site از جمله مواردی است که مربوط به بخش metrics می باشد. از این رو در بخش های بعدی به بررسی هر یک از موارد ذکر شده خواهیم پرداخت.

واژه اختصاصی دیگری به نام bounce rate وجود دارد که در بخش تحلیل و آنالیز وب سایت مورد استفاده می گیرد‌. این موضوع بدین معنا است که کاربر ابتدا از سایت شما بازدید می کند سپس قبل از اینکه وب سایت شما را ترک کند، وارد صفحه دیگری از وب سایت شما خواهد شد. به طور کلی bounce rate در وب سایت ها حدود 30% الی 40% خواهد بود. بدین ترتیب شما می توانید به طور مستقیم از سایتی به سایت دیگر رجوع کنید. همچنین بهتر است bounce rate بیشتر از 40% در نظر گرفته شود.

لغات تخصصی Time on site، Traffic و Pages per session

مبحث دیگری که جزء فرهنگ لغات تخصصی در بخش تجزیه و تحلیل عملکرد بر روی وب سایت تاثیرگذار خواهد بود، مبحث time on site می باشد. این واژه یکی از واژگان مرتبط به تجزیه و تحلیل میزان مدت زمانی است که کاربر به مطالعه مطلب بر روی سایت شما اختصاص خواهد داد‌. همچنین می توانید میزان زمانی که کاربر بر روی صفحه وب سایت شما تامل کرده است را نیز آنالیز کنید.

کلمه تخصصی دیگری که بد نیست به آن نیز توجه داشته باشید مربوط به کلمه traffic است. این کلمه به معنای کاربران و میزان ترافیک ایجاد شده است که می خواهند وب سایت شما را بازدید کنند. به یاد داشته باشید که تعداد صفحاتی که در طول هر جلسه ورود به وب سایت و میزان بازدیدی که انجام می دهید، معمولا به طور میانگین در نظر گرفته می شود.

واژه تخصصی Average order values در وب سایت

موضوع دیگری که جزء فرهنگ واژگان تخصصی می باشد، کلمه average order values است. این کلمه به معنای سنجش یا تجزیه و تحلیل سفارشات شما خواهد بود. چنانچه عملکرد تجزیه و تحلیل سفارشات خود را بهینه سازی کنید، می توانید رتبه یا نرخ سایت خود را نیز در جایگاه بهتری بیابید. ارائه محصولات با کیفیت تر موجب می گردد که ارزش سفارشات از وب سایت شما افزایش یابد.

لغت تخصصی Revenue per user وب سایت

در خصوص اصطلاح تخصصی revenue per user بایستی بدانید که این مبحث به میزان مدت زمانی که کاربر به وب سایت شما اختصاص می دهد، ارتباط دارد. این موضوع به عنوان کلیدواژه ای برای سایت هایی است که از ecommmerce استفاده می کنند. زیرا در هر 2 حالت ممکن به بررسی و تجزیه و تحلیل سایت شما پرداخته می شود. به عنوان مثال در نظر داشته باشید که امتیاز conversion شما 2 برابر باشد، اما میزان ارزش ورودی سفارشات شما به نصف این مقدار برسد، در این صورت وب سایت شما از میزان ارزش دهی سفارشات به میزان یکسانی برخوردار خواهد بود.

واژه های AB testing و User testing در وب سایت

ر میان فرهنگ لغات تخصصی، لغتی به نام AB testing وجود دارد. این لغت نیز جزء مباحث مربوط به اندازه گیری یا تجزیه و تحلیل وب سایت است. جالب است بدانید این پارامتر همانند ابزار google analystiscs عملکردی مشابه خواهد داشت. همچنین با استفاده از این ابزار می توانید ورژن های متفاوتی از سایت را به کاربران ارائه دهید. به طور مثال به 50% از کاربران ورژن A سایت و به 50% دیگر از کاربران ورژن B سایت شما نمایش داده می شود. بدین ترتیب عملکرد هر 2 ورژن سایت بررسی شده و نتیجه گیری در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

کلمه تخصصی دیگری به توضیح آن خواهیم پرداخت، در خصوص user testing می باشد‌. به طور کلی کلمه user testing یک روش فوق العاده تاثیرگذار درباره هضم و بررسی مشکلات وب سایت خواهد بود. این موضوع به طور کلی وظایفی را در خصوص سایت در اختیار شما قرار خواهد داد‌. تمامی جلسات پیشنهادی user testing یا به صورت فایل های ضبط شده و یا به صورت فایل هایی مستقیم در اختیار شما همراهان قرار خواهد گرفت. این موضوع به مبحث بهینه سازی و تجزیه و تحلیل محتوای سایت شما بسیار کمک خواهد کرد.

کلمات تخصصی Google tag manager و Analystiscs events

یکی از پلتفرم هایی که به کاربران و صاحبان وب سایت اجازه می دهد تا tag هایی را در وب سایت خود قرار دهند google tag manager گفته می شود‌. با استفاده از این تگ ها می توانید موارد دیگری از جمله تجزیه و تحلیل وب سایت و سایر جزئیات را بررسی نمایید. این پلتفرم به آموزش های بیشتری احتیاج دارد تا در واقع بتوانید از این طریق به محتوای وب سایت خود ارزش دهید‌‌. مبحث دیگری که توسط google analystiscs دنبال می شود تا از طریق ساختاری مناسب مانند دکمه توپر و مشکی نمایش داده شود. بدین ترتیب شما به عنوان کاربر سایت در حالت عادی بر روی دکمه مشخص شده به منظور وقوع اتفاق مورد نظر کلیک می کنید‌. در چنین حالتی اطلاعات و گزارشاتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

واژه تخصصی Hotjar در وب سایت

لغت تخصصی دیگری که بایستی در میان فرهنگ واژگان خود اضافه کنید، کلمه hotjar است. Hotjar یکی از ابزارهای رایگان است که به شما اجازه می دهد که تمامی موارد ضبط شده از جلسات مختلفی را ذخیره کنید و بر روی سرور وب سایت خود به کار گیرید. این اطلاعات در حین مدت زمانی که به حل و بررسی مشکل مربوطه می پردازید هم می توانند مفید باشند.

بررسی عملکرد فرهنگ لغات وب سایت

در بخش های بعدی به بررسی عملکرد برخی از لغات تخصصی وب سایت خواهیم پرداخت.

لغت تخصصی Newsletter Signup Integration with MailChimp وبسایت

هنگامی که کاربران وب سایت بخشی از روزنامه را در قسمت ایمیل مارکتینگ وارد می نمایند، در این حالت آدرس ایمیل آنها بایستی ذخیره شود. همچنین به یاد داشته باشید که این بخش به صورت مجزا وارد بخش MailChimp می شود. MailChimp خود ابزاری است برای ساخت و ارسال newsletter در نظر گرفته می شود. بدین ترتیب از طریق روش مذکور تجربیات بسیاری به دست خواهید آورد، که این روش ها به کاربران نیز پیشنهاد داده می شود.

فرهنگ لغات تخصصی Processing Enquiries وبسایت

هنگامی که کاربران بر روی وب سایت شما به سوالاتی پاسخ می دهند، وب سایت ها نیاز دارند که طی فرآیندی فرم مربوط را تکمیل و بررسی نمایند. معمولا این موضوع به معنای ذخیره تمامی اطلاعاتی است که بر روی پلتفرم وردپرس شما قرار می گیرد. بنابراین ادمین سایت اجازه ورود و مشاهده تمامی سوالات کاربران را در بخش مربوطه خواهد داشت. گاهی اوقات کاربران تمایل دارند که به سوالات آنها در بخش پنل کاربری به صورت جداگانه پاسخ داده شود. مبحثی که درباره آن توضیحاتی را در اختیار شما قرار داده ایم مربوط به processing enquiries است.

فرهنگ کلمات اختصاصی Ecommmerce و Saving job application در وبسایت

واژه تخصصی دیگری که می توانید به آموخته های خود اضافه کنید کلمه Ecommmerce می باشد. این کلمه به معنای این است که ما به عنوان کاربر بر روی وب سایت ارتباطی برقرار می کنیم که بایستی برای این تعامل هزینه ای نیز پرداخت نمایید. این موضوع زمانی اتفاق می افتد که که کاربر اقدام به خرید محصولاتی می کنند‌‌. این محصولات می توانند از جمله خرید کتاب و یا وسایل مورد نیاز نیز باشد. درست همانند بخش enquiries یا بخش پرسش و پاسخ، تمامی اطلاعات کاربران بر روی سیستم وردپرس یا پلتفرم CMS شما ذخیره می شود و با از طریق ایمیل به اطلاع کاربر می رسد‌. در برخی مواقع نیاز است که اطلاعات مورد نیاز در بخش پنل کاربری متقاضی نیز وارد شود‌.

واژگان تخصصی Taking orders، Sending, creating receipts و invoices در وبسایت

سفارشاتی که معمولا بر روی پلتفرم CMS و ایمیل ذخیره می شوند به بخش ادمین وب سایت نیز ارسال خواهند شد. این موضوع که با عنوان taking orders مطرح می شود، معمولا در پلتفرم ecommmerce نیز اتفاق می افتد. به یاد داشته باشید که 3 واژه تخصصی sending، creating receipts و invoices جزء واژگان تخصصی سایت و پلتفرم cms در جهت فروش محصولات و سفارش سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

کلمه تخصصی Private login areas with registration and reset password وبسایت

پس از ساخت سایت بایستی جهت ورود به وب سایت خود بخش login را با تدابیر امنیتی در نظر بگیرید. از این رو بسیار معمول است که ما وب سایت خود را به صورت اختصاصی و از طریق ورود اختصاصی کاربران بسازیم و یا از طریق پرداخت اجازه دسترسی به کاربران را دهیم. به یاد داشته باشید که هر چند وقت یک بار بایستی پسورد خود را بازبینی و تغییر دهید. این موضوع را نیز می توانید از طریق دسترسی ایمیل برای تغییر پسورد خود در نظر بگیرید.

واژه اختصاصی Taking payments در وبسایت

مبحث دیگری که در وب سایت و بخش عملکردی آن نیز اهمیت دارد، واژه تخصصی taking payments می باشد‌. همچنین به یاد داشته باشید که معمولا روش های پرداختی وب سایت متفاوت بوده و معمول ترین روش ها عبارتند از پرداخت از طریق اعتبار، پرداخت از طریق گارت اعتباری و پرداخت از طریق paypal. اگر از روی وب سایتی سفارش خود را تکمیل نموده و به مرحله خرید رسیده اید، به یاد داشته باشید بایستی رسیدی دریافت نمایید. این رسید به صورت اتوماتیک از طریق تاییدیه ایمیل، ثبت سفارشات یا سایر موارد به اطلاع شما خواهد رسید. تمامی روند فوق از طریق ابزار ecommmerce در وب سایت شما اتفاق خواهد افتاد.

بررسی کلمه تخصصی Searching information/products در وبسایت

مبحث دیگری که در بخش عملکرد وب سایت بسیار اهمیت دارد مربوط به searching information یا searching products می باشد. این موضوع به این معنا است که کاربر در وب سایت شما به جستجو محصولات جهت خرید می پردازد‌. این جستجو ممکن است طبق نام محصول، شغل مرتبط، محصولات رایج در سایت و به طور کل طبق محتوای مربوطه به جستجوی محصول مورد نظر بپردازید. هنگامی که به جستجوی محصولی می پردازید بایستی مواردی را مدنظر خود قرار دهید‌. این موارد عبارتند از نام محصول، نام دسته بندی محصول، توضیحات مربوط به محصول، کد محصول و سایر موارد که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد‌.

کلمات تخصصی CRM integration و Project management & castus processes وبسایت

کلمه تخصصی CRM integration معمولا بدین معنا می باشد که وب سایت شما نیاز دارد که اطلاعاتی از قبیل (سفارشات، لیست محصولات، پرداختی ها و سایر موارد) در بخش فروش خود ثبت نماید. بخش دیگری که درخصوص سایت دارای فرهنگ لغات بسیاری می باشد مربوط به بخش project management & castus processes است. این بخش به صورت مجزا به چندین بخش دیگر تقسیم می شود که هر یک در بخش های بعدی به صورت مجزا توضیح داده خواهد شد‌.

کلمات تختصصی Content migration و Client acceptance tests در وبسایت

اولین کلمه اختصاصی مربوط به بخش project management درباره کلمه content migration است. این کلمه تخصصی مربوط به فرآیندی است که در بخش دسته بندی، نوشتاری و ارسال محتوا از سایت فعلی به وب سایت جدید صورت خواهد گرفت. این فرآیند در جهت سازماندهی کاربران و نحوه پرسش به سوالات وب سایت شما صورت خواهد گرفت. به یاد داشته باشید که اگر فرآیندهای پروژه های شما به درستی پیش نروند با مشکلات سئویی و یا تاخیراتی رو به رو خواهید بود. موضوعی به نام client acceptance tests زمانی اتفاق می افتد که سایت شما توسط کاربری در پایان پروژه بررسی می شود و این اطمینان حاصل می گردد که کلیه روال به درستی انجام شده است. از این رو میزان رضایتمندی کاربر و ثبت اطلاعات یا کامنت های شما در پروژه ثبت خواهد شد.

کلمات اختصاصی Project start date و Project completion date در وبسایت

تاریخی که بر روی پروژه شما در وب سایت ثبت می گردد و به صورت تاییدیه در اختیار شما قرار می گیرد به عنوان project start date شناخته می شود. موضوع دیگری در فرهنگ لغات تخصصی وب سایت به نام project completion date وجود دارد که این موضوع به معنای تکمیل بخش خرید و سایر موارد صورت خواهد گرفت. به‌ عنوان‌ مثال موضوعات تبلیغاتی که به هیچ عنوان به اطلاع کاربران نرسیده باشد، طی برنامه تبلیغاتی 2 هفته ای به اطلاع افرادی که اطلاعی از این موضوع ندارند خواهد رسید.

واژه های Sow، Scope و Variation order در وبسایت

واژه تخصصی دیگری به نام sow وجود دارد که مخفف عبارت statement of works می باشد. این موضوع شامل کلیه مدارک و اسنادی است که بایستی به صورت رسمی در فایل های مربوط به مدارک مورد توجه و رضایت کاربران ذخیره و ثبت گردد. به طور کلی هر آنچه که بایستی ارسال شود و یا مورد تغییراتی قرار گیرد در این مبحث قرار گرفته می شود. در مبحث پروژه های وب سایت مطمعنا با کلمه scope بر خواهید خورد که این کلمه وضعیت کاری شما را در وب سایت نشان خواهد داد. این موضوع به طور کلی هر آنچه را که در وب سایت شما قرار می گیرد توصیف و به بررسی شرایط تحویل کاربر در حین پروژه اشاره می نماید. تغییراتی که در بخش پرداخت پروژه های ثبتی در وب سایت شما صورت خواهد گرفت به عنوان کلمه تخصصی variation order شناخته می شود.

فرهنگ کلمات Term of service، Agile و Waterfall در وبسایت

مجموعه قوانینی در وب سایت شما وجود دارد که به اصطلاح term of service گفته می شود. هنگامی که شما وارد وب سایتی می شوید و مجموعه عملکردهایی را پیش می برید بایستی به term of service توجه بسیاری داشته باشید. این بخش در قسمت footer یا پایین صفحه وب سایت شما و در صفحه اول موجود می باشد. مدیریت پروژه بر حسب روش دیگری که به عنوان نمونه سازی اولیه از آن یاد می شود در مبحث وب سایت به عنوان کلمه اختصاصی agile یاد می شود‌.

آخرین مبحثی که مربوط به فرهنگ لغات تخصصی در وبسایت می باشد، کلمه waterfall است. این کلمه روند سنتی از 2 موضوع scoping و planning پروژه های ثبتی خواهد بود. از این رو پس از طراحی و ساخت تمامی نیازهای وبسایت از طریق موارد فوق می توانید وبسایت خود را به ثبت نهایی برسانید‌.
کارشناسان متخصص ما در سئورب پس از بررسی و مطالعات بسیار در خصوص فرهنگ لغات تخصصی وبسایت چکیده مطالبی را در این باره در اختیار شما قرار داده اند.

درخواست پروپوزال (Request For Proposal) RFP چیست؟

درخواست پروپوزال (RFP) یک سند تجاری است که یک پروژه را اعلام می‌کند، آن را توصیف می‌کند و از پیمانکاران واجد شرایط برای تکمیل آن درخواست پروپوزال می‌دهند. اکثر سازمان‌ها ترجیح می‌دهند پروژه‌های خود را با استفاده از آر اف پی‌ها راه‌اندازی کنند و بسیاری از دولت‌ها همیشه از آنها استفاده می‌کنند.

منبع:

https://www.castus.co.uk/blog/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *