همه چیز درباره ی سرعت صفحه

همه چیز درباره ی سرعت صفحه


زمان سرمایه گذاری روی خود : 5 دقیقه
5/5 - (3 امتیاز)

سرعت صفحه چیست؟

سرعت صفحه ابزاریست که نشان می­دهد محتوای شما با چه سرعتی در صفحه بارگذاری می­شود. با یک مثال موضوع را روشن تر می­کنیم؛ حتما برای شما هم پیش آمده که برای خواندن مطلبی در یک سایت تا چند ثانیه به یک صفحه ی سفید و تهی خیره شده اید. این جا پای سرعت صفحه ی سایت در میان است.

این موضوع یکی از مهم ترین بخش های کار با سئو می­باشد و از آنجایی که امروزه بیشتر کسب و کارها به بستر اینترنت کشیده شده اند، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

سرعت بارگذاری صفحه توسط عواملی مثل سرور سایت، حجم فایل ها، تصاویر و… بررسی می­شود.

سرعت صفحه اغلب با سرعت سایت اشتباه گرفته می­شود در حالی که به طور معمول این سرعت به عنوان ابزاری برای آزمودن بازدید صفحه در سایت، مورد استفاده قرار می­گیرد.

سرعت صفحه ی سایت همچنین می­تواند به شکل مدت زمان بارگذاری صفحه یا مدت زمان برای اولین بایت تعریف شود. مورد اول به معنای مدت زمانی است که طول می­کشد تا محتوا در یک صفحه ی خاص بارگذاری شود و مورد دوم به معنای مدت زمانی است که طول می­کشد تا مرورگر شما اولین بایت را از سرور بگیرد.

چرا سرعت صفحه مهم است؟

گوگل از سال 2010 بیان کرده که سرعت سایت و در نتیجه سرعت صفحه یکی از سیگنال هایی است که توسط الگوریتم آن استفاده می­شود پس هر چه سرعت صفحه ی شما بیشتر باشد، شانس اینکه وب سایت شما در رتبه های اول الگوریتم گوگل قرار بگیرد بیشتر است. باید بدانید که تجربه ی کاربر برای گوگل بسیار اهمیت دارد و این موضوع را در الگوریتم و رتبه بندی خود لحاظ می­کند. تعداد صفحات بازدید شده توسط وب کراولرها نیز در رتبه بندی گوگل اهمیت فراوان دارد و هر چه سرعت صفحه ی شما بیشتر باشد نتیجه های بیشتری در گوگل قابل مشاهده است. به طور کلی یک صفحه ی کند رتبه ی شما را در خطر می­اندازد

سرعت صفحه چیست؟
سرعت صفحه چیست؟

سرعت صفحه ی سایت

5 عامل موثر بر سرعت سایت:

  • سرور پر سرعت
  • قالب مناسب
  • فشرده کردن فایل ها
  • بهینه سازی تصاویر
  • کاهش اسکریپت ها
  • و…

عوامل زیادی بر سرعت سایت تاثیر گذار هستند که در بخش بعدی به طور مفصل به آنها می­پردازیم.

چگونه می­توان سرعت صفحه را افزایش داد؟

از نرم افزارGzip  که برای فشرده کردن فایل ها به منظور کاهش حجم آنهاست استفاده کنید. حتی الامکان از این نرم افزار برای فایل های تصویری استفاده نکنید در عوض آن ها را در برنامه ای مثل فتوشاپ فشرده کنید تا بتوانید کیفیت تصویر را هم کنترل کنید.

تغییر مسیرها را کاهش دهید. هر بار که صفحه به صفحه ی دیگری هدایت می­شود، بازدید کننده زمان بیشتری را در انتظار درخواست خود صرف می­کند و طبق نکاتی که پیشتر گفته شد، تجربه ی کاربر برای گوگل حائز اهمیت است و این موضوع در رتبه بندی سایت شما تاثیر فراوانی دارد.

حافظه ی پنهان مرورگر را فراموش نکنید. این حافظه اطلاعات زیادی دارد تا وقتی بازدید کننده به سایت شما برمی­گردد مجبور نباشد کل صفحه را بارگیری کند. از ابزارYslow  استفاده کنید تا ببینید تاریخ انقضایی برای صفحه تعیین شده یا نه. تاریخ انقضا را برای زمانی که می­خواهید اطلاعات پنهان شود تنظیم کنید. برای مثال یک سال مدت زمان نسبتا معقولی است. البته این موضوع به افزایش سرعت صفحه ی شما برای افرادی که برای اولین بار از سایت شما بازدید می­کنند مناسب نیست اما روشی شگفت انگیز در افزایش سرعت بارگیری صفحه برای کسانی است که قبلا از سایت شما بازدید کرده اند.

زمان پاسخ­گویی سرور را بهبود ببخشید. زمان پاسخ­گویی بهینه ی سرور زیر 200 میلی ثانیه می­باشد. این زمان تحت تاثیر میزان ترافیک دریافتی، منابعی که هر صفحه از آنها استفاده می­کند و نرم افزارهایی که سرور شما استفاده می­کند، می­باشد. برای بهبود زمان پاسخ­گویی سرور خود مسیریابی کنید و مشکل کمبود حافظه را رفع کنید.

از شبکه ی توزیع محتوا استفاده کنید. شبکه های توزیع محتوا شبکه هایی از سرورها هستند که کپی های سایت شما را در چندین مرکز داده دارای تنوع جغرافیایی قرار می­دهند تا کاربران دسترسی سریع تر و مطمئن تری به سایت شما داشته باشند.

حواستان به بهینه سازی تصاویر باشد.در مقاله مقایسه 7 پلاگین کاهش حجم عکس برتر وردپرس (2022) می توانید عکس های خودتان را کاهش دهید.مطمئن شوید که تصاویر شما بزرگ تر از حد معمول نیستند و در فرمت مناسبی قرار گرفته اند. بهتر است بدانیدPNG  برای تصاویر با گرافیک کمتر از 16 رنگ مناسب است اماJPEG  معمولا گزینه ی بهتری برای عکس هاست. ازCSS sprites  برای ایجاد الگو برای تصاویری که اغلب در سایت خود استفاده می­کنید مانند دکمه ها یا آیکون ها بهره مند شوید و با این کار در زمان بارگیری صفحه صرفه جویی کنید. اگر از وردپرس استفاده می­کنید از WP Smush استفاده کنید چرا که قادر است پرونده ی تصویری شما را تا 14 درصد کاهش دهد.

CSS، جاوا اسکریپت و HTML را کوچک کنید. با بهینه سازی دستورالعمل های خود که شامل حذف فاصله، ویرگول و سایر کاراکتر های غیر ضروری می­شود، سرعت صفحه ی خود را چندین برابر کنید.

جاوا اسکریپت مسدود کننده را حذف کنید. اگر مرورگر شما در طول کار خود با یک اسکریپت برخورد کند، باید متوقف شود و قبل از ادامه آن را اجرا کند پس اسکریپت ها در کاهش سرعت یک صفحه نقش بسزایی دارند.

از هاست مناسب استفاده کنید. خوب است بدانید حتی اگر تمام موارد گفته شده در بالا را رعایت کنید اما از هاست مناسبی استفاده نکنید، تمام تلاش هایتان بر باد رفته است پس حواستان به این مورد باشد.

حالا وقت آن رسیده که نتیجه ی زحماتتان را بررسی و از ابزارهای تست سرعت صفحه استفاده کنید که بهترین های آن  Google PageSpeed Insights و GTmetrix هستند. این ابزار کد صفحه ی شما را اسکن و بررسی میکند و از همه مهمتر راه حل هایی هم ارائه می­دهد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به هر آنچه که برای افزایش سرعت صفحه باید انجام دهید تا در رتبه های اول گوگل قرار بگیرید، اشاره کنیم. یادتان باشد انجام همه ی این موارد تاثیر شگفت انگیزی خواهد داشت. پاسخ­گوی سوالات شما هستیم.

 

منبع:

https://moz.com/learn/seo/page-speed

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *