سئو خارجی چیست؟ چرا برای ما اهمیت زیادی دارد؟زمان افزایش دانش شما: 11 دقیقه

آخرین بروز رسانی در 25/10/1401
سئو خارجی (off page seo) چیست؟
بدون شک یکی از مهم ترین تکنیک ها برای افزایش رتبه و بهینه سازی وبسایت شما، سئوی خارجی (off page seo) است. هر اقدامی که در فضایی خارج از وبسایت و با هدف تقویت سئو و رتبه ی وبسایت انجام می شود را سئو خارجی می نامیم. مهم ترین هدفی که منجر به استفاده ی ما از تکنیک های سئوی خارجی می شود این است که وبسایت خود را بتوانیم به انواع موتور های جستجوگر و مخصوصا موتور جستوی گوگل بشناسانیم و معرفی کنیم. سئوی خارجی به نوعی بیانگر احساسی که دیگران درباره سایت ما دارند می باشد. از عواملی که باعث می شوند گوگل جایگاه سایت ما را در رتبه ی بهتری در نتایج جستجو قرار دهد و به موتور جستجو محبوبیت سایت ما را نشان دهد می توان به استفاده از لینک هایی با کیفیت بالا و دیدگاه هایی که کاربران درباره وبسایت ما ثبت می کنند اشاره کرد.
نمونه هایی از فعالیت هایی که در تکنیک سئوی خارجی منجر به افزایش رتبه سایت ما می شوند عبارتند از: لینک ها، بازاریابی موثر، شبکه های اجتماعی و….
به عنوان مثال هنگامی که شما محتوایی قدرتمند درست می کنید و لینک آن را در اختیار رسانه های مجازی قرار می دهید و آن ها نیز آن را منتشر کنند، در واقع شما با کمک شبکه های اجتماعی توانسته اید فعالیتی بر مبنای سئوی خارجی انجام دهید. موتور های جستجو گر برای بررسی کیفیت محتوا هایی که در سایت خود قرار می دهیم، توسط الگوریتمی که توسط هوش مصنوعی در اختیار دارد، با شمارش مقدار و مبدا تمام لینک هایی که به صفحه ی انتخابی ما می روند، وبسایت ما و همه ی صفخات موجود در آن را رتبه بندی می کند.هر چقدر وبسایت هایی که ارزش بالاتری نسبت به سایت ما دارند، لینک به سایت ما داده باشند، قطعا باعث افزایش رتبه وبسایت ما در فهرست نتایج موتور های جستجوگر می شود. از آن جایی موتور های جستجوگر قصد دارند محتوا هایی با کیفیت به کسانی که در جستجوی اطلاعات هستند ارائه کنند، فعالیت هایی که ما در خارج از وبسایتمان انجام می دهیم، می توانند اثبات کنند که فضای خارج از وبسایت ما نیز، سایت ما را مورد قبول می داند و ارزش آن را دارد که به سایرین هم معرفی شود.

سئوی خارجی اصلا چه مزیت هایی برای ما دارد؟
قطعا برای تقویت رتبه بندی وبسایت و افزایش ارزش دامنه سایت ما، استفاده از تکنیک های سئو خارجی اقدامی موثر خواهد بود.
تعدادی از مزیت هایی که سئو خارجی برای ما خواهند داشت:
نتایج ما در موتور های جستجوگر و گوگل بهبود می یابد
استفاده از سئوی خارجی با با تقویت جایگاه سایت در نتایج گوگل، مستقیما موجب افزایش بازدیدکنندکان وبسایت های شرکتی و فروشگاهی می شود و به همان نسبت هم باعث افزایش فروش آنها می شود.
بالا رفتن رنکینگ پیج
تعیین رتبه وبسایت توسط گوگل و همچنین پیج رنک وبسایت دو مبحث مجزا هستند، موتور جستجوی گوگل به هر وبسایتی امتیازی ما بین صفر تا 10 می دهد که به آن نمره پیچ رنک می گوییم. نحوه تعیین پیج رنک به فاکتورهای مختلفی مانند تجربیات کاربران، مقدار و همچنین کیفیت لینک هایی که در سایت قرار دارند، انجام می شود.
قدرتمندتر شدن هویت برند
شرکت ها و برندهایی که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده اند، ترجیحشان بر این است که به جای صرف زمانی زیاد برای توسعه ی وبسایتشان توسط سئوی داخلی، از تکنیک های سئو خارجی سایت استفاده کنند چون این امکان برایشان به وجود می آید که علاوه بر تقویت رتبه بندی وبسایتشان، بتوانند کسب و کارشان را به دیگران نیز بشناسانند.

سئوی داخلی و خارجی، دو دنیای متفاوت!
فعالت هایی مبنی بر سئو که شما به آن دسترسی کامل دارید سئو داخلی نام دارد اما در بحث سئو خارجی قضیه متفاوت است. برای نمونه، مثلا هنگامی که یک سایت مطرح به ما لینک بدهد، ما از سئوی خارجی استفاده کردیم! زیرا در این وضعیت، تفاوتی در سایت ما ایجاد نشده ولی سئوی آن قوی تر شده. اما نقطه مقابل آن زمانی می شود که با تغییر تعدادی از محتوا های موجود در سایت اقدام به افزایش سرعت وبسایتمان می کنیم، فعالیتی مبنی بر سئوی داخلی انجام داده ایم زیرا این اتفاق کاملا در درون سایت و به دست خودمان انجام شده است. طبیعتا ممکن است پیچیده به نظر برسد ولی شما می توایند برای فهمیدن اینکه فعالیتی که انجام می دهید جزو کدام بخش از سئو است، باید از خود سوال کنید که کنترل کردن آن تماما در اختیار شما است؟ اگر پاسخ شما برای این سوال مثبت نباشد، محتمل است که در حال به کارگیری سئو خارجی در سایتتان هستید.
لینک سازی چیست و چرا؟
بیلد کردن لینک یا همان لینک بیلدینگ در واقع ساختن لینک معنی می شود که به نوعی همان گرفتن بک لینک از جاهای مختلف به وبسایت خودمان است. بک لینک گرفتن یا همان لینک، وسیله ای است که به مخاطبان این امکان را می دهد تا بتوانند ما بین صفحات جا به جا شوند و به هر محتوایی که می خواهند، دسترسی داشته باشند. بدون شک ساختن لینک ها از تاثیرگذارترین فعالیت ها در سئوی خارجی سایت شما است. ما با تولید لینک به سایت های مطرح، سعی می کنیم که مراجعه کنندگان به آن سایت ها از سایت ما نیز بازدید کنند. هر تعداد مراجعه کننده ای که توسط لینک هایی که دروبسایت های مد نظر قرار داده ایم، از سایت ما بازدید کند، برابر است با نظر مثبتی که به سایت ما می دهند. همین نظرات به طور قابل توجهی موجب تقویت رتبه سایت و پیشی گرفتن از سایر رقیب ها می شود. برای مثال زمانی که مخاطبی که مقاله ما، مورد پسندش واقع شده است، آن را به صفحه ی خود ارجاع کند، سندی می شود برای گوگل و سایر موتور های جستجوگر که این وبسایت محتوای مورد قبولی دارد. ایجاد لینک به قدری مهم می باشد که هسته مرکزی سئوی خارجی محسوب می شود. گوگل با بررسی کردن روابط موجود بین لینک ها، محتوای موجود در یک وبسایت را ارزیابی می کند. پس قطعا وبسایتی که در آن لینک هایی قوی و ارزشمند قرار دارد، در اکثر مواقع دارای جایگاه بالاتری نسبت به وبسایت هایی با لینک های بی ارزش است.

چه لینکی(پیوندی) در سئو خارجی خوب است؟
اگر شما از گوگل سوال کنید که دقیقا چه جور لینکی خوب و مورد قبول است، در جواب شما می گوید: این لینکی که قراره مخاطب را به صفحه شما هدایت بکنه،فقط و فقط طبیعی باشه! این لینک های همانطور که از اسمشون هم میشه فهمید، به ما این مفهوم رو می رسانند که مدیر وبسایتی، این اطلاعاتی که در آنها از سئو استفاده شده را مورد قبول می داند و با خواست خودش و به شکلی کاملا طبیعی، پیوندش را در سایت خودش قرار می دهد.
به عبارتی، اهمیتی ندارد که مقدار لینک هایی که به سایت شما هدایت می شوند چقدر است، بلکه چیزی که اهمیت دارد این است که این لینک ها مربوط به جه وبسایتی هستند و مبدا آنها کجاست. پس پیوند مناسب و مورد قبول گوگل، لینکی می باشد که که از مبدایی حقیقی به صفحه شما هدایت شده باشد. یکی از بهترین روش ها برای ساختن یک لینک خوب این است که محتوا هایی که می سازیم، موارد سئو در آن رعایت شده باشد و کیفیت مورد قبولی را داشته باشد تا نطر افراد دیگر را به خود جلب کند تا به آن هدایت شوند.
لینک باید معتبر باشه!
به احتمال زیاد تا الان فهمیده اید که چرا لینک هایی که استفاده می کنیم باید معتبر باشند. هر وقت که یک وبسایت، به وبسایت ما لینک می دهد، در واقع دارد سایت ما را از ارزش و اعتبار خودش بهره مند می کند. یکی از مفاهیمی که در این زمینه وجود دارد و شایان ذکر می باشد، امتیاز اعتبار نام دارد. این امتیاز اعتبار به نوعی مجموعه ای از نمراتی هست که به دامنه ی سایت ما داده می شود که بیانگر کلیت سطح کیفی وبسایت می باشد و به کمک آن می توانیم بفهمیم که اگر از آن وبسایت به سایت ما لینک داده شود، چه مقداری می تواند بر روی سایت ما تاثیر داشته باشد.
این امتیاز ها بر اساس چند مبنا به وبسایتی داده می شود که چند مورد از آنها عبارتند از:
. تعداد و سطح کیفی بک لینک های یک دامنه
. تعداد دامنه ها و آی پی های ارجاع داده شده
. پیوند های فالو و نو فالو
. ترافیک جستجوی ارگانیک
. تعداد کاربران

کلا چند مدل لینک در سئوی خارجی هست؟
به صورت کلی در ایجاد لینک ها در سئو خارجی، 3 نوع لینک وجود دارد:
لینک طبیعی:
این دسته از لینک ها، لینک هایی هستند که بدون این که مدیر سایت کاری بکند، به وجود می آیند، به عنوان نمونه، یک بلاگر غذا یا همان فودبلاگر، با توجه به علایق و تجارب شخصی خود، به یک رستوران لینک می دهد و آن را به نوعی معرفی می کند.
لینک های ساخته شده:
به لینک هایی که توسط خودمان به شکل دستی تولید می شوند را لینک های ساخته شده می نامند. به این معنی هست که شخص باید در سایت هایی مانند ویرگول که بدون هزینه ای، محتوای او را منتشر می کند عضو شود و درون محتوایی که در آنجا می گذارد، یک لینک قراردهد و به این شکل یک لینک ساخته شده درست می کند. این دسته از محتوا ها توسط جستجوگر گوگل قابل دسترسی هستند. هدف اصلی ساختن این نوع از لینک ها تقویت سئوی خارجی می باشد. در این روش مالکان سایت با استفاده از روش های گوناگون تا از طریق افراد و گروه های تاثیرگذار، لینک وبسایت خود را به اشتراک بگذارند.
لینک های غیر طبیعی:
لینک هایی که برای تقویت سئوی خارجی سایت در چندین وبسایت متفاوت ایجاد می کنید، لینک های غیر طبیعی می باشند. مدلی از همین لینک های غیر طبیعی به سئو کلاه سیاه معروف هستند که به وسیله ی موتور های جستجو خنثی می شوند و در اکثر مواقع ساختن لینک غیر طبیعی می تواند باعث جریمه شدن و یا حتی پنالتی گوگل بشود.
چطوری لینکی که می سازیم ارزشمند باشد:
جدا از بحث این که هر لینکی از کجا و چطوری درست شده است، هر سایتی که دارای بالاترین نمرات باشد، درزمینه ی سئو، برنده ی رقابت خواهد بود. نحوه ی تعیین ارزش یک لینک توسط موتور های جستجوگر بر مبنای چندین سیگنال می باشد که عبارتند از:
- مقدار محبوب بودن لینکی که ساخته شده
- مقدار مرتبط بودن خوده لینک با سایت ارائه دهنده آن لینک
- متن لینک شده
- اعتباری که دامنه ی وبسایت دارا می باشد
- مقدار لینک های خارجی که در آن صقحه و وبسایت توسط سایت لینک دهنده قرار گرفته است
- میزان قدرتی که صقحه سایت و دامنه دارا هستند
- سایتی که لینک می دهد اسپم یا پنالتی شده نباشد
بدون لینک هم مگه میشه سئوی خارجی خوبی داشته باشیم ؟
هر گونه فعالیتی که در بیرون از سایت ما انجام شود و منجر به بهبود رتبه بندی توسط موتور های جستجو شود، در واقع سئو خارجی انجام داده ایم که معروف ترین آنها ایجاد لینک می باشد. ولی به غیر از لینک ها، موارد دیگری نیز وجود دارد که منجر به تقویت سئوی خارجی سایت ما می شوند، دراینجا به تعدادی از فعالیت هایی غیر از لینک گذاری اشاره می کنیم که بر روی سئوی خارجی تاثیر گذار خواهند بود:
- بازاریابی کردن به وسیله شبکه های اجتماعی
- نوشتن وبلاگ به شکل پست مهمان
- تبلیغاتی که منجر به آگاهی از برند شوند
- بازاریابی کردن با کمک افراد تاثیر گذار یا همان اینفلوئنسر ها
- کمپین های 360 درجه
شایان توجه است که هر کدام از این موارد، در صورتی که به هر نحوی به سایت شما اشاره کنند، منجر به تاثیر مثبتی بر روی سئو خارجی وبسایت شما خواهند شد
اما لازم به دکر هست که نباید مقدار بازگشت سرمایه در فعالیت های مربوط به سئو فراموش شود. بعضی وقت ها هزینه هایی که برای ایجاد کردن لینک ها می پردازیم، از مقدار درآمد چندین ماهمان هم بیشتر می شود، بنابراین هنگام انتخاب استراتژی مناسب برای پیشرفت در سئو خارجی، این مسئله را نیز باید توجه ویژه ای بهش داشته باشیم.

کلام آخر:
بهره بردن از تکنیک های سئو در ساختن و طراحی یک وبسایت، اکثرا بخاطر بهینه سازی سایت انجام می شود. با فعالیت های متنوع و گسترده در شبکه های اجتماعی می توانیم تاثیر به سزایی بر روی سئوی خارجی وبسایت بگذاریم. شاید از نظر شما سئو خارجی سخت تر از سئوی داخلی به نظر برسد چون که در سئو خارجی، بخش زیادی از مسائل از کنترل شما خارج است، در صورتی که اصلا هدف از سئوی خارجی همین می باشد. هرمقدار که میزان سختی دستیابی به چیزی، دشوارتر شود، مورد اعتماد بیشتری به عنوان یک عامل تعیین رتبه محسوب می شود. برای موفقیت در سئوی خارجی، دو عامل به دست آوردن اطمینان مخاطبان و همچنین لینک سازی به صورت طبیعی و آرام از اصلی ترین موارد می باشند. بنابراین در اجرای استراتژی های سئوی خارجی، صبورانه پیش بروید تا بتوانید لینک هایی بهتر بسازید تا خدای نکرده به دلیل اینکه کیفیت لینک های شما مورد قبول نمی باشد، به وسیله الگوریتم پنگوئن گوگل، مورد پنالتی قرار نگیرید!