توضیحات متا چیست؟ | راهنمای جامع نوشتن بهترین متا دیسکریپشن

توضیحات متا چیست؟ | راهنمای جامع نوشتن بهترین متا دیسکریپشن


زمان سرمایه گذاری روی خود : 9 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

درج توضیحات متا (meta description) برای هر صفحه از سایت، یکی از مهمترین وظایف تولیدکنندگان محتوا است. البته با وجود اهمیت زیادی که این بخش از بهینه سازی محتوا دارد ، بسیاری از نویسندگان و صاحبین وبسایت به آن توجه زیادی نمی‌کنند. عدم آگاهی از اهمیت این توضیحات در جذب ترافیک، افزایش نرخ کلیک و همچنین تاثیر غیرمستقیم بر روی سئو می‌تواند یکی از دلایل توجه کمتر به توضیحات صفحه باشد.

در این مقاله به بررسی متا دیسکریپشن خواهیم پرداخت و دلایل اهمیت این بخش را بررسی خواهیم کرد. همچنین نحوه نگارش یک توضیحات کاربرپسند و سئو شده را ارائه می‌دهیم. با این حال قبل از هر کاری اجازه دهید کمی بیشتر با این مفهوم سئو محتوا آشنا شویم.

توضیحات متا چیست؟ | راهنمای جامع نوشتن بهترین متا دیسکریپشن
توضیحات متا چیست؟ | راهنمای جامع نوشتن بهترین متا دیسکریپشن

توضیحات متا چیست؟

متا دیسکریپشن بخشی از اطلاعات است که در پایین لینک آبی سایت در نتایج جستجو ظاهر می‌شود. هدف این بخش توصیف دقیق محتوای صفحه برای کاربران است. همچنین اگر کلمه یا کلماتی از این توضیحات با جستجوی کاربر یکسان باشد، بولد خواهد شد. به عبارتی هدف اصلی این توضیحات متقاعد کردن و ترغیب کاربران برای ورود به وبسایت‌تان است.

تصویر زیر که از نتایج جستجو (SERP) گرفته شده است، به شما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از متادیسکریپشن پیدا کنید:

متادیسکریپشن در نتایج جستجو
متادیسکریپشن در نتایج جستجو

همانطور که مشاهده می‌کنید با جستجوی عبارتی مانند “سئو چیست؟”، دقیقا همین کیورد در توضیحات سایت به صورت بولد شده نمایش داده شده است. همچنین با نگاهی دقیق‌تر به نوشته‌های زیر لینک آبی، می‌توان اطلاعات بهتری از محتوای داخل هر صفحه کسب کرد.  این موضوع می‌تواند خواننده را برای آن چه که با باز کردن سایت مشاهده خواهد کرد، آماده کند.

اگر می‌خواهید meta description شما به خوبی در موتور جستجوی گوگل نمایش داده شود، پیشنهاد می‌کنم طول توضیحات خود را در بازه 160 تا 170 کاراکتر نگه دارید.

چرا متا دیسکریپشن اهمیت دارد؟

این توضیحات مهم هستند، چرا که درباره ماهیت و مفهوم صفحه شما اطلاعات مفیدی به گوگل ارائه می‌دهند. چنانچه گوگل بتواند متادیسکریپشن صفحه شما را بخواند و آن را درک کند، شانس شما برای رتبه بندی در بین صفحات بیشتر و بیشتر خواهد شد.

توضیحات متا باعث می‌شود نظر بسیاری از کاربران به کلیک روی سایت شما جلب شود و ترافیک وبسایت شما افزایش چشمگیری پیدا کند.

چنانچه توضیحات خود را وارد نکرده باشید، گوگل یک متن تصادفی از اولین پاراگراف صفحه را به کاربران نمایش خواهد داد. همچنین اگر کلمه مرتبطی با عبارت جستجو شده در آن متن وجود داشته باشد، بولد می‌شود. با وجود این که عدم نگارش این بخش صرفا نمی‌تواند یک نکته منفی باشد، اما به هر حال شما یک فرصت ایده‌آل برای شخصی سازی پیامی که به ربات‌های گوگل منتقل می‌کنید را از دست می‌دهید.

مثال‌هایی از توضیحات متا

متا دیسکریپشن باید یک متن جامع و خلاصه (بین 1 تا 2 جمله) از مفهوم کلی صفحه باشد. این متن باید به کاربران نشان دهد در صورت کلیک روی وبسایت شما با چه چیزی مواجه می‌شوند. مثلا در ادامه یک توضیح متای جالب پیرامون گزارشی درباره بازاریابی مبتنی بر داده نمایش داده شده است:

مثال هایی از توضحات متا
مثال هایی از توضحات متا

در این متن به طور دقیق هر آن چیزی که در متن یافت می‌شود، نویسنده متن و همچنین دلیل مفید بودن آن بیان شده است. اگر کاربران عبارت‌هایی نظیر “ترندهای سئو در سال 2021” را جستجو می‌کردند، بدون شک این توضیحات در نتایج ظاهر می‌شد.

نگارش توضیحات متا از قوانین ساده‌ای پیروی می‌کند. آن‌ها علاوه‌بر مختصر و توصیفی بودن، باید حاوی کلمات کلیدی باشند. با رعایت این 3 فاکتور شما آزادید هر چه می‌خواهید بگویید. هنگام نوشتن این توضیحات می‌توانید از روش‌های زیر به نفع خود استفاده کنید:

اگر محتوای صفحات شما کمی خشک است، کافی است از متن‌هایی قانع کننده مانند مثال بالا استفاده کنید.

اکثر کاربران تنها صفحه اول نتایج را جستجو می‌کنند. برای همین رتبه شما در صفحه بسیار مهم است. حتی اگر این توضیحات تاثیر فوق‌العاده‌ای ایجاد نکنند، می‌تواند به سئو درون صفحه شما کمک زیادی کنند. این موضوع می‌تواند در رتبه بندی شما موثر باشد.

یک متا دیسکریپشن خوب توانایی این را دارد تا در صفحه اول نتایج ظاهر شود. همچنین افزودن توضیحات شگفت انگیز به صفحات می‌توانند شما را به جایگاه یک برسانند. مانند مثال زیر:

نمونه هایی از متا دیسکرپیشن
نمونه هایی از متا دیسکرپیشن

meta description این صفحه به خوبی نشان می‌دهد که چگونه می‌تواند چالش کاربران پیرامون کلمه کلیدی را برطرف کند.

اکنون شاید به دنبال یک کلید یا فرمولی شگفت انگیز برای نوشتن متادیسکریپشن سایت خود باشید. با وجود این که هیچ فرمول خاصی برای نوشتن این متن وجود ندارد، اما ترفندهای بی‌شماری به نوشتن هرچه بهتر چنین متنی کمک می‌کنند. در ادامه با چند مورد از آن‌ها آشنا خواهیم شد:

نکات و ترفندهایی درباره متا دیسکریپشن

گوگل پیشنهاد کرده که توضیحات متا به گونه‌ای نوشته شود که مفهوم محتوای صفحه را به کاربران منتقل کند. توجه کنید که بر اساس مطالب موجود در این توضیحات، موتورهای جستجو صفحات را مطابق با کلمات مرتبط رتبه بندی می‌نمایند. در واقع بایستی توصیفی که به عنوان متا استفاده می‌شود، بیانگر دقیق موضوع صفحه، و دلایل قانع کننده برای خواندن آن باشد.

اکنون زمان آن رسیده تا چند نکته کاربردی برای نوشتن متای توضیحات یاد بگیریم:

به سوالات پاسخ دهید

بسیاری از کاربران برای رسیدن به پاسخ یک سوال از موتور جستجو استفاده می‌کنند. باید خودتان را وارد ذهن آن‌ها کنید و  به دنبال چیزی باشید که بتواند به آن‌ها کمک کند. شما می‌توانید با استفاده از meta description یک راهکار جالب برای پرسش آن‌ها ارائه دهید. به عنوان مثال می‌توانید صفحات وب خود را به یک راهنمای رایگان برای نوشتن راهکارهای عملی تبدیل کنید. در این بین ممکن است که کاربران عباراتی مانند “SOP چیست؟” را جستجو کنند.

در چنین حالتی متا دیسکریپشن زیر می‌تواند جالب باشد، چرا که هم همراستا با سوال کاربران است و هم اطلاعات مفیدی از سایر مطالب مقاله دارد:

“همه چیزهایی که باید در مورد نوشتن یک روش عملیاتی استاندارد (SOP) بدانید را یاد بگیرید و بیاموزید که چگونه می‌توانید به روشی شگفت انگیز بنویسید…”

راهکاری برای چالش پیش رو ارائه دهید

برای چالشی که کاربران به دنبال حل آن هستند، راه حل ارائه دهید. فرض کنید در حال نوشتن مقاله‌ای درباره نرم افزارهای مفید CRM هستید، به تعداد آن‌ها اشاره کنید و آن‌ها را قانع کنید که چرا باید این مطلب را بخوانند. یک توضیح متای خوب در این زمینه می‌تواند نمونه زیر باشد:

“با 15 مورد از بهترین نرم افزارهای CRM برای کسب‌وکارهای کوچک آشنا شوید و بیاموزید که چرا آن‌ها برای سادگی، حفظ مشتری و سازماندهی عالی هستند.”

فراموش نکنید توضیحات متا مقدمه صفحات شما هستند. بنابراین باید محتوای آن به گونه‌ای باشد که کاربر به کلیک کردن روی آن ترغیب شود. این توضیح  به کاربر تعداد ابزارهای مورد مطالعه را نشان می‌دهد و همچنین وی را برای خواندن مقاله ترغیب می‌کند.

مختصر و مفید باشید

بدنه اصلی محتوا برای آموزش است، بنابراین نیازی ندارد که در توضیحات خود زیاده روی کنید. یک خلاصه جامع از صفحه خود ارائه دهید. این خلاصه باید کمتر از 160 کاراکتر باشد. یک راه خوب برای تشخیص طول مناسب متادیسکریپشن، پیش‌نویس توییتر است. توییتر با 280 کاراکتر محدود می‌شود، بنابراین اگر محتوای شما در جعبه توییت بیش از نیمی از دایره را اشغال کرده باشد، باید به فکر کم کردن آن باشید.

چک کردن طول مناسب برای توضیح متای صفحات با توییتر
چک کردن طول مناسب برای توضیح متای صفحات با توییتر

در استفاده از کلمات کلیدی زیاده روی نکنید

شکی نیست که در متا دیسکریپشن باید از کلمات کلیدی استفاده کنید، اما زیاده روی در کلمات کلیدی می‌تواند تاثیر منفی روی خوانایی متن داشته باشد. استفاده بیش از حد کیوردها در متن توضیحات باعث می‌شود تا نتوانید مفهوم را به خوبی منتقل کنید. کسب‌وکاری را تصور کنید که در حال انتشار مقاله‌ای پیرامون مصاحبه است. کلمات کلیدی این مقاله می‌توانند “موفقیت در مصاحبه” ” آماده سازی پیش از مصاحبه” یا غیره باشند.

شاید در مرحله اول توضیحاتی مانند ” مشاوره رایگان آماده سازی پیش از مصاحبه برای موفقیت در مصاحبه” باشد. اما این عبارت جذاب نیست. به جای آن می‌توانید از عبارت دیگری استفاده کنید: ” آموزش رایگان نکات و ترفندهایی برای افرادی که به دنبال موفقیت در مصاحبه هستند”.

جذاب و یونیک باشید

تا حد توان meta description را برای خوانندگان جذاب و منحصر به فرد نگارش کنید. متنی بنویسید تا کاربران را از اسکرول بیشتر در نتایج منصرف کند. اگر محتوای صفحه وب شما نیز جذاب باشد، نتیجه مثبتی کسب خواهید کرد.

البته باید سعی کنید لحن متا با متن اصلی یکی باشد. تصور کنید پست شما درباره میم‌های سرگرم‌کننده محل کار است. توضیحات برای این پست باید با لحنی ساده بیان شود و تمامی موضوعات مقاله را پوشش دهد: “20 میم سرگرم کننده محل کار برای اشتراک گذاری با دیگران”.

البته این پست برای سرگرمی بود. با وجود این که متای قبلی تمام جنبه‌های پست را پوشش می‌دهد، اما بهتر است رویکرد دیگری را برای آن انتخاب کنیم تا جذابیت بیشتری داشته باشد: “روز کاری خود را با این میم‌های تازه و سرگرم کننده که هر فرد شاغلی می‌تواند با آنها ارتباط برقرار کند آغاز کنید. ویدیوهای خنده دار برای هر کسی؟”.

مخاطبان را با کال تو اکشن به چالش بکشانید

اگر می‌خواهید کاربران را متقاعد کنید تا اقدامی انجام دهند، باید در انتهای توضیحات خود یک فراخوان قرار دهید. برای درک بهتر این موضوع اجازه دهید مثالی از آژانس نیل پاتر را بررسی کنیم:

کال تو اکشن در meta description
کال تو اکشن در meta description

دکمه‌های CTA زیادی وجود دارد که شما می‌توانید تمام آن‌ها را در این توضیحات متا تماشا کنید:

  • بیشتر بدانید
  • ثبت نام کنید
  • آزمایش جدیدی را آغاز کنید

البته باید فراخوانی را انتخاب کنید که به درستی کار کند.

از نوشتن توضیحات متا تکراری اجتناب کنید

اگرچه گوگل سایت شما را به دلیل متا دیسکریپشن کپی شده جریمه نمی‌کند، اما این کار همچنان برای سئو تاثیر منفی دارد. چرا؟ چون که اگر محتوای تکراری زیادی در قسمت‌های مختلف سایت بارگذاری کنید، بدون هیچ شکی محتوای شما بی‌کیفیت یا زائد در نظر گرفته خواهد شد. در نتیجه رتبه شما افت خواهد کرد. باید سعی کنید که توضیحات خود را ساده، توصیفی و البته یونیک بنویسید.

نتیجه گیری

توضیحات متا شانسی برای جلب توجه کاربران هستند. تلاش کنید تا توضیحاتی را بنویسید تا کاربران قانع شوند روی سایت شما کلیک کنند. فراموش نکنید اگر صفحات وبسایت شما مفید باشد، محتوایی که آن را توصیف می‌نماید نیز باید مفید باشد.

 

منابع

https://blog.hubspot.com/marketing/how-to-write-a-meta-description

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *