میکرو نکته های سئو از زبان جلال ترابی

میکرو نکته سئو از زبان جلال ترابی

دنبال نکته‌های کوچولوی سئویی میگردی؟

رویاهاتو سئو کن

میکرو نکته سئو

با

درباره من

من جلال ترابی هستم، مدیر سئو مستر بلیط و بنیانگذار خانواده سایت های سکوی اول. به سئو خیلی علاقه دارم و عاشق رسانه های اینترنتی هستم.

هدف از خبرنامه میکرونکته سئو

هدف از این میکرونکته، انتشار تجربیاتم و دانشی که در زمینه سئو داشتم بود و دوست دارم تا باشما دوستان عزیزم این موارد رو به اشتراک بگذارم. سئو یک پروسه ی زمانبر هست و اگر اشتباهات ما در اون زیاد باشه میتونه مشکلاتی رو برامون ایجاد کنه. پس میکرونکته های سئو به ما کمک میکنه تا از مشکلات و اتفاقاتیکه ممکنه اشتباه برای سایتمون رقم بزنیم جلوگیری کنه.

اولین میکرونکته سئویی
سئو در یک شب اتفاق نمیوفته

افسانه های مختلفی برای سئو وجود داره، اینکه میشه یک ماهه به نتیجه مطلوب رسید. سئو فقط لینکسازی هست و…

اما این رو باید بدونید که سئو نه تنها یک پروژه کوتاه مدت نیست بلکه یک پروسه متوسط رو به بلند هست. برای موفقیت در سئوی یک سایت صفر حداقل 6 الی 9 ماه باید زمان گذاشت و فاکتورهای مختلف رو رعایت کرد تا به نتیجه مطلوب رسید.

خیلی از کارفرماهای عزیز فکر میکنن که سئو مثل تبلیغات هست و وقتی هزینه زیادی بکنن حتما میان توی صفحه اول و جایگاه 1 تا 5 رو میگیرن! درصورتیکه اینطوری نیست و باید بدونید که سئو فاکتورهای مختلفی داره.

و به دو بخش اصلی و مهم تقسیم میشه :

  1. سئوی داخلی یا On-page
  2. سئوی خارجی یا Off-page

و هر دو بخش به یک اندازه مهم و لازم و ضروری هستند.

دومین میکرونکته سئویی:

محتوای خوب همیشه بالاست!

یه جمله معروف از بیل گیتس هست که میگه : محتوا پادشاه هست!

خیلی موافق و خیلی مخالف داره…. ولی من میخوام یه تغییر کوچیک تو این جمله بدم : محتوای خوب پادشاه است اگر یونیک باشه و روی بازاریابیش کار شده باشه!

محتوای خوب چه محتوایی هست؟

محتوای خوب چند تا ویژگی مهم داره:

  1. با توجه به نیاز مخاطب نوشته شده
  2. بعد خونده شدن، مخاطب رو مجبور به اقدام کنه یعنی کامنت بذاره، محصول بخره یا یه کاری رو انجام بده…

نکته مهم درباره محتوای خوب نوشتن

برای اینکه بتونین محتوای خوب بنویسین، وقت بذارین و برنامه ریزی داشته باشین. داشتن برنامه در تولید محتوای متنی سایت خیلی مهم هست و این موضوع کمک میکنه تا شما خیلی موفق ظاهر بشین.

محتوا رو خوب نوشتم اما عکس رو از اینترنت برداشتم… آیا طوری میشه؟

بهتره عکس هاییکه از اینترنت برمیدارین با یکسری تغییرات همراه بشه و بعد روی سایت بارگذاری بشه. مثلا اندازه تغییر بکنه، به اون یک سری چیزها اضافه بشه تا عکس هم یونیک بشه و بعد بارگذاری کنین. این کار باعث میشه تو سرچ عکس هم بیاید بالا….

 

سومین میکرونکته سئویی:

از شبکه های اجتماعی غافل نشو

وقتی پستت رو توی سایتت منتشر کردی، لینکش رو داخل لینکدین و توییتر و پینترست و خلاصه هرشبکه اجتماعی که میتونی لینکت رو قرار بدی بذار و از دوستات دعوت کن تا بیان مطلبت رو بخونن. اینطوری باعث میشه تا هم دوستات مطلع بشن که سایتت مطلب جدید گذاشته و مخاطب خودشو پیدا کنه و از طرفی گوگل متوجه ترافیک های ارگانیک روی سایتت بشه و رتبه سایتت رو بیشتر بالا ببره

اینو یادت باشه : گوگل به شبکه های اجتماعی علاقه زیادی داره!

اگه دوست داری توی شبکه های اجتماعی فعالیت داشته باشی، یه فایل تقویم محتوایی برای شروع شبکه اجتماعی توی کانال تلگرامی گذاشتم که میتونی از لینک رو به رو دانلود و استفاده کنی : دانلود تقویم برنامه ریزی شبکه های اجتماعی

میکرونکته سئو سومین نکته

 

چهارمین میکرونکته سئویی:

کار هوشمندانه در سئو

ببین همه چیز لینکسازی نیست! همه چیز سئوی داخلی نیست! همه چیز سیگنال و شیر کردن تو شبکه های اجتماعی نیست! همه چیز تولید محتوا نیست! تو باید از همه اینها استفاده بکنی تا هوشمندانه توی سئو رشد کنی….

گاهی وقتا سئوی داخلیت ضعیف هست ولی سئوی خارجی قوی هستی، پس باید به سئوی داخلیت خیلی اهمیت بدی

یه وقتایی هست سئوی خارجی ضعیفی اما داخلی قوی هستی پس باید سئوی خارجی رو بهش اهمیت بیشتری بدی

گاهی وقتا هم یه ترفندهای ریزی وجود داره که اگه بهشون توجه بکنی نتایج فوق العاده خوبی برات میذاره….

عکس کاور این میکرونکته داره به همین موضوع اشاره میکنه… به پست های قدیمی بلاگ سایتت در کنار تولید محتوای مستمر خیلی توجه بکن. وقتی محتوای قدیمیت رو آپدیت میکنی گوگل یه حساب دیگه میکنه و به آدم های بیشتری توی نتایج نشون میده. من به این فرمول ها رسیدم :

  1. تولید محتوای یونیک و کاربردی + استمرار = رشد
  2. تولید محتوای یونیک + آپدیت محتوای قدیمی = رشد دائمی
  3. تولید محتوای یونیک + آپدیت محتوای قدیمی + استمرار = رشد دائمی

پنجمین میکرونکته سئویی:

گوگل ادوردز روی سئو تاثیر میذاره

آیا واقعا گوگل ادوردز روی سئو تاثیر میذاره؟

سوال خوبیه، ادوردز یه ابزار برای دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد و مستقیم تاثیری نداره اما به واسطه ترافیکی که میاد میتونه غیرمستقیم اثرگذار باشه. حالا اینکه چطور از این ترافیک هوشمندانه استفاده کنین برمیگرده به استراتژی هاتون!

ایده برای سئو

میتونین از کانال هاییکه برای شما ترافیک پولی یا ترافیک از بخش های دیگه مثل سوشیال مدیا میاره استفاده کنین و صفحات مدنظر خودتون رو بیارین بالا…. حالا چطور؟ منتظر میکرو نکته های بعدی باش

یه کتاب خیلی خوب به زبان اصلی برای آموزش گوگل ادوردز برات توی کانال تلگرام گذاشتم که میتونی بخونی و استفاده کنی : دانلود کتاب آموزش گوگل ادوردز به زبان اصلی

ششمین میکرونکته سئویی:

کاربر پادشاه است!

جمله معروف بیل گیتس رو شنیدیم : محتوا پادشاه است!

ولی اگه بخوایم توی سئو این قضیه رو عمیق تر بررسی کنیم، کاربر پادشاهه! چرا؟ چون محتوا رو در مرحله اول باید برای کاربر نوشت نه برای سئو توی موتورهای جستجو… بعضی از مقاله ها رو میخونم قشنگ داد میزنه که فقط برای گوگل نوشته شده و اصلا هیچ توجهی به کاربر نمیکنه.

چیکار کنیم محتوا مون فقط برای موتور جستجو نباشه؟

ساده ست… اول برای کاربر متن تون رو آماده کنین… بعد از اینکه اماده شد و همه کارها اعم از ویراستاری، رعایت نکات نگارشی و موارد مختلف دستور زبانی رو انجام دادید… حالا وقتشه که اصول سئو را روی مقاله پیاده کنین

نکته هاییکه باید تو محتوا رعایت کنین :

  1. به سوال کاربر جواب داده بشه
  2. نیازی از کاربر رو رفع کنه
  3. خسته کننده نباشه
  4. از عکس و محتوای دیگه مثل ویدئو یا پادکست داخلش استفاده بشه (پیشنهادی)

نکته های سئو روی محتوا :

  1. عنوان و متا دیسکریپشن شامل کلمه کلیدی مدنظرمون باشه
  2. تیترها H2 باشن (بهترین تاثیر توی سئو)
  3. حداقل 1500 کلمه نوشته شده باشه
  4. بعد از انتشار داخل شبکه های اجتماعی که امکان لینکسازی هست قرار بگیره

میکرو نکته 6: کاربر پادشاه است!

هفتمین میکرونکته سئویی:

نحوه شناسایی صفحات ما توسط گوگل

خزنده همیشه فعال گوگل هیچ چیزی از چشمش دور نمیمونه!

صفحه اول گوگل خیلی ساده به نظر میرسه، اما عملیاتی که پشت صحنه اتفاق میوفته تا یک صفحه توی نتایج گوگل بالا بیاد، یک پروسه پیچیده و زمانبر هست. اگر بخوام به صورت شماتیک براتون این مسئله رو بازکنم عکس زیر رو به دقت ببینید:

اول عنکبوت (خزنده گوگل crawler) میاد و پیج های جدید رو پیدا میکنه. پیدا کردن پیج های جدید میتونه از طریق لینکهایی باشه که توی وبلاگ ها به سایت داده شده، لینکسازی های داخلی، لینک داخل شبکه های اجتماعی و روش های دیگه ای که گوگل اونها رو دنبال میکنه.

بعد از اون شروع میکنه به آنالیز کردن پیج، این آنالیز میتونه شامل عنوان، تگ های صفحه، سرعت صفحه، تجربه کاربری صفحه و موارد دیگه باشه.

بعد از اینکه آنالیز تموم شد و مشکلی پیدا نشد، میاد و اون صفحه رو داخل دیتابیس ایندکس خودش ذخیره میکنه. و باتوجه به الگوریتم های جستجوی گوگل اونها رو به کاربران نشون میده.

حالا به فلش آبی پررنگ تیره برگشتی از سمت کاربر توجه کنید :

وقتی کاربر سرچ میکنه یه کوئری (نتیجه جستجو) برای گوگل ایجاد میشه که گوگل برحسب الگوریتم های جستجو بهترین نتیجه رو به کاربر نشون میده. اگراون نتیجه برای کاربر وجود نداشته باشه میره داخل دیتابیس خودش رو بازبینی میکنه اگر چیزی پیدا کرد که هیچ و اگر نکرد سعی میکنه تا کراولر خودش رو به کار انداخته و درباره کوئری جدید شروع به جستجو در سایت ها بکنه.

وقتی این پروسه باز تکمیل شد برمیگرده توی نتایج گوگل و طبق الگوریتم جستجو به کاربر نشون میده. این یک پروسه رفت و برگشتی مداوم هست که گوگل دائما در حال انجام اون هست تا چیزی از قلم نیوفته….

هشتمین میکرونکته سئویی:

لیست شبکه های اجتماعی برای سئو

اگه میکرو نکته های قبلی رو مطالعه نکردید، توصیه میکنم از اول یه دور همه رو بخونین تا به این میکرو نکته برسین. من سعی کردم پیچیده ترین مفاهیم سئو رو به ساده ترین روش ممکن بیان کنم.

  1. فیسبوک
  2. لینکدین
  3. پینترست
  4. توییتر
  5. کانال تلگرام

این پنج تا شبکه اجتماعی بهتون اجازه میدن لینک از سایت خودتون رو منتشر کنین و به رشد ترافیک سایتتون کمک میکنه.

چطور استفاده کنیم؟

کار با این شبکه ها راحته و کسیکه توی لینکدین فعال باشه حتما تو شبکه های دیگه فعال هست. البته اینم بگم که تلگرام شبکه اجتماعی نیست و یک پیامرسان هست اما داره به سمت شبکه اجتماعی شدن حرکت میکنه…

برای اشتراک گذاشتن لینک توی فیسبوک – لینکدین – توییتر و کانال تلگرام که همه چیز مشخص هست. درباره پینترست باید بگم که یه شبکه اجتماعی با قابلیت انتشار ایده هست که اجازه میده لینک پست هم منتشر کنین. کار باهاش خیلی راحته و کافیه یه ثبت نام انجام داده و روی Creat pin زده حالا لینک و عکس مدنظرتون رو انتخاب و انتشار کنید.

 لیست شبکه های اجتماعی برای سئو​

 

نهمین میکرونکته سئویی:

چک لیست سئو تکنیکال 2022

به نهمین میکرو نکته کاربردی سئو خوش آمدید، تا اینجای کار با 8 نکته کاربردی در سئو آشنا شدید و قراره 9 امین نکته رو براتون اینجا بگم.

چه فاکتورهایی رو برای سئو در سال 2022 باید رعایت کنیم؟

این سوال مطرح میشه که چک لیست سال 2022 برای سئو چیست و دقیقا چیکار باید بکنیم. به طور کلی مهم ترین کارهاییکه باید انجام بدید ایناست:

چک لیست سئو تکنیکال

در چک لیست سئو تکنیکال ما باید به دنبال موارد فنی سایت بوده که رعایت کردن اونها در سئو تاثیرات خوبی میگذاره :

  1. بهینه سازی ساختار سایت
  2. بهینه سازی فایل Robots.txt
  3. استفاده از Bread Crump
  4. استفاده از structured data
  5. درست کردن نقشه سایت
  6. بهینه سازی صفحه 404
  7. افزایش سرعت سایت
  8. واکنشگرا بودن

به نظر شما چه موارد دیگه ای رو باید رعایت کرد؟ در میکرو نکته بعدی به چک لیست های سئو خارجی ، محتوا و شبکه های اجتماعی میپردازم.

دهمین میکرونکته سئویی:

چک لیست های سئو محتوایی 2022

رسیدیم به دهمین میکرونکته و در ادامه چک لیست های مهم سئو در 2022 که به شما کمک میکنه تا سئوی سایتتون رو قوی تر و جدی تر پیش ببرید. در میکرو نکته 9 ام درباره چک لیست سئو تکنیکال 2022 صحبت کردم و حالا در ادامه این چک لیست به مهم ترین فاکتورهاییکه باید در تولید محتوا رعایت کنیم میپردازم

چک لیست های مهم در تولید محتوا

  1. عنوان صفحه
  2. متا تگ توضیحات
  3. آدرس صفحه
  4. عبارت های کلیدی
  5. تصاویر
  6. تگ های H
  7. بدنه محتوا
  8. لینک های داخلی و خارجی
  9. تجربه کاربری یا UX
  10. سرعت بارگذاری

قطعا این لیست میتونه کامل تر هم بشه، برام کامنت بذارین مواردیکه ممکنه تو این لیست جا افتاده باشه.

دهمین میکرونکته سئویی:  چک لیست های سئو محتوایی 2022​

 

یازدهمین میکرونکته سئویی:

مهم ترین چک لیست سئو خارجی 2022

دوستای عزیزم سلام، امیدوارم حالتون خوب باشه. به یازدهمین میکرو نکته سئو رسیدیم و در ادامه مهم ترین چک لیست هاییکه براتون تو میکرونکته های قبلی قرار دادم، در این میکرونکته میخوام به مهم ترین چک لیست های سئوی خارجی بپردازم.

مهم ترین چک لیست سئو خارجی

درباره سئو خارجی باید بگم که خیلی باید با احتیاط و باتجربه عمل کنید چون ممکنه هم ضربه های مهلکی بزنه هم میتونه رشد خیلی خوبی به سایت بده. پس حواستون به این موضوع باشه؛ خب قلم و کاغذ رو آماده کنین و موارد زیر رو یادداشت کنین:

  • شبکه های اجتماعی
  • فروم و انجمن ها
  • سایت های بوکمارک
  • اشتراک گذاری عکس ها
  • اشتراک گذاری ویدئو ها
  • سایت های پرسش و پاسخ
  • وبلاگ ها و شبکه PBN

گوگل فاکتورهای مختلفی رو برای سئو و نمایش جایگاه سایت ها در SERP (صفحات نمایش جایگاه سایت ها) داره، یه فایل PDF براتون آماده کردم که 88 فاکتور که گوگل بیشتر مورد توجه قرار میده رو براتون آماده کردم که میتونین از این لینک در تلگرام دانلود کنید : دانلود PDF 88 فاکتور گوگل برای سئو

میکرو نکته 11 : مهم ترین چک لیست سئو خارجی 2022