فهرست محتویات

زمان سرمایه گذاری روی خود : 28 دقیقه
5/5 - (3 امتیاز)

محتوای ستونی یا پیلار کانتنت تمرکز ویژه ای روی استراتژی بازاریابی شما دارد. در واقع این فرآیند به شما کمک می کند تا محتوای مفیدی را برای کسب و کار خود ایجاد کنید. با استفاده از پیلار کانتنت یا محتوای ستونی شما می توانید به راحتی موضوعات خود را در دسته بندی های مختلف و با یک ساختار خوب به مخاطبان خود ارائه دهید. در نتیجه کاربران یک تجربه عالی (UX) از محتوای شما و سایت شما خواهند داشت.

جذب مشتری از طریق یک استراتژی بازاریابی فرآیند بسیار سختی است. همچنین زمان زیادی طول می کشد که مشتری با کسب و کار شما آشنا شده و تبدیل به مشتری وفادار شود. در نتیجه شما باید مدت زمان طولانی صبر کنید تا نتیجه استراتژی بازاریابی خود را مشاهده کنید.

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت  ایجاد کنیم؟

علاوه براین، سیستم های تجزیه و تحلیل گوگل مدام در حال بروزرسانی و پیشرفت هستند تا با تغییر رفتار کاربران مطابقت داشته باشند. همین امر باعث می شود درست زمانی که شما احساس میکنید که سئوی سایت خود را به بهترین شکل ممکن پیاده سازی کرده اید، با یک تغییر در موتور جست و جو مواجه شده و در نتیجه رتبه سایت شما تغییر کند.

اشتباهی که اغلب افراد در تولید محتوا انجام میدهند این است که محتوا را برای موتور های جست و جو تولید می کنند. این به معنی تولید محتوایی خشک و بی روح است که کاربر را از مطالعه آن خسته می کند. این نکته را باید به یاد داشته باشید که مخاطبان شما انسان ها هستند و باید تمرکز خود را در تولید محتوا بر این اساس قرار دهید که برای یک کاربر انسانی محتوا تولید می کنید.

با توجه به این موضوع چگونه میتوانیم از محتوای ستونی یا پیلار کانتنت در تولید محتوای خود استفاده کنیم؟

کارشناسان استراتژی محتوا برای این سوال یک راه حل جامع در نظر گرفته اند. شما باید یک استراتژی تولید محتوای ستونی یا همان محتوای ستونی یا پیلار کانتنت را ایجاد کنید. با این کار فرآیند تولید محتوای شما سازماندهی شده و موضوعات ارائه شده توسط شما برای کاربران از جذابیت بالایی برخوردار خواهد شد.

نکته جالب توجه این است که موتور های جست و جو به شدت از این پیلار کانتنت یا محتوای ستونی استقبال می کنند. شما می توانید با استفاده از تکنیک های مناسب به راحتی از این محتوای ستونی یا پیلار کانتنت استفاده کرده و ترافیک ورودی وبسایت خود را افزایش دهید.

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

 

محتوای ستونی یا پیلار کانتنت چیست؟

قبل از اینکه فرآیند کار با محتوای ستونی یا پیلار کانتنت را یاد بگیرید، باید بدانید که این محتوای ستونی چیست؟ همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید محتوای ستونی یا پیلار کانتنت به صورت یک ساختار اصلی تولید محتوا در سایت و وبلاگ شما است که همه محتوای شما باید حول بخش های مختلف آن فعالیت کند.

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت  ایجاد کنیم؟

در واقع محتوای ستونی یا پیلار کانتنت یک محتوای جامع و کامل است که تمام جنبه ها و استانداردهای یک موضوع را شامل می شود. در برخی از موارد تعداد کلمات محتوای ستونی به بیش از 4000 کلمه می رسد. بعد از اینکه محتوای ستونی ایجاد شد شما باید موضوعات فرعی و زیر شاخه های آن را ایجاد کنید. شما باید برای موضوعات فرعی و زیر شاخه ها محتوای مناسبی تولید کرده و حتی به سوالات متداول در خصوص موضوعات فرعی محتوا پاسخ دهید.

به عنوان مثال شما می توانید یک موضوع با ساختار محتوای ستونی با نام ” نوشتن وبلاگ ” ایجاد کنید و محتوای آن را کامل و دقیق بنویسید. سپس یک موضوع فرعی با نام ” نحوه بهبود اشتراک گذاری محتوای وبلاگ در شبکه های اجتماعی ” نیز ایجاد کرده و در آن، محتوای مورد بحث را قرار دهید.

از لحاظ تئوری ساختار محتوای ستونی یا پیلار کانتنت باید شبیه به عکس زیر باشد. در این عکس یک موضوع مرکزی ایجاد شده است و موضوعات کناری آن به عنوان موضوعات فرعی ولی مرتبط با موضوع اصلی نگارش شده اند.

Content pillar
Content pillar

 

 مزایا استفاده از پیلار کانتنت یا محتوای ستونی

پیلار کانتنت یا محتوای ستونی ساختار وبلاگ شما را به صورت کلی تغییر میدهد. این تغییر ساختار مزایای زیادی برای شما خواهد داشت.

برخی از مزایای محتوای ستونی یا پیلار کانتنت عبارتند از:

  • بهبود فرآیند پیوند داخلی و ساختار سایت
  • افزایش رتبه گوگل
  • افزایش و بهبود تجربه کاربر نسبت به محتوای قرار داده شده در سایت
  • افزایش بازدید از سایت شما و در نتیجه بهبود کسب و کار شما
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

انواع مختلف محتوای ستونی یا پیلار کانتنت

در حالت کلی دو نوع محتوای ستونی یا پیلار کانتنت وجود دارد:

1. استفاده از ستون محتوایی منابع:

در این روش، از انواع پیوند های داخلی و خارجی استفاده می شود. استفاده از پیوند های خارجی برای موتور های جستجو اهمیت بالایی دارد و از آنها حمایت می کنند. در هنگام استفاده از پیوند خارجی در محتوای ستونی یا پیلار کانتنت، شما به گوگل اعلام می کنید که این محتوا معتبر است. هرچه که صفحه استفاده شده معتبرتر باشد برای سایت شما نیز بهتر خواهد بود. در واقع استفاده از پیوند های خارجی باعث می شود سئوی سایت شما بهبود پیدا کند.

2. تولید ستون محتوایی با حجمی 10 برابر

در این حالت شما باید محتوایی 10 برابر بهتر از دیگران تولید کنید. محتوای قرار داده شده در این صفحه باید به صورت تخصصی و حرفه ای نگارش شود. شما باید 10 برابر بهتر از دیگران در خصوص موضوع مد نظر بنویسید، تا موتور جستجوگر گوگل محتوای شما را به عنوان یک محتوای مرجع شناسایی کند.

برای اینکه موضوع را بهتر از دیگران بنویسید میتوانید روی سوالاتی که کاربران در خصوص موضوع مد نظر در ذهن خود دارند، کار کنید. شما میتوانید این سوالات را نوشته و پاسخ های آنها را نیز ارائه دهید. حتی کوچکترین و بی اهمیت ترین سوالها می تواند به شما کمک زیادی کند.

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

قدم بعد در تولید محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد موضوعات فرعی است.

موضوعات فرعی در واقع موضوعاتی هستند که باعث تقویت موضوع اصلی سایت شما میشوند. این موضوعات فرعی به عنوان یکی از حیاتی ترین بخش های محتوای ستونی یا پیلار کانتنت شناخته می شود. این نکته را باید به خوبی در ذهن داشته باشید که موضوعات فرعی در واقع پست ها و نوشته هایی هستند که به صورت خاص و مفصل در خصوص ستون محتوای اصلی نوشته می شوند و به ستون محتوای اصلی لینک داخلی می شوند.

در موضوعات فرعی شما میتوانید به موضوعاتی بپردازید که دارای جست و جوی بیشتری است و استراتژی تولید محتوای خود را تقویت کنید. این صفحات به کاربران اجازه میدهند تا علاوه بر موضوع اصلی از موضوعات فرعی مرتبط نیز استفاده کنند و در نتیجه پاسخ های بهتری برای پرسش ها خواسته های خود پیدا کنند.

ایجاد موضوعات فرعی بر اساس ساختار محتوای ستونی یا پیلار کانتنت باعث می شود کاربر تجربه کاربری یا همان UX بهتری را از سایت شما کسب کند. در نتیجه برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص موضوع محتوای شما پیدا کند به پست های دیگر لینک می شود.

نکته مهم در خصوص این کار این است که معماری سایت شما تقویت می شود و URL موجود در سایت شما بهینه تر می شود. در نتیجه حرکت بین آنها ساده تر شده و سئوی سایت شما تقویت می کند.

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

1. موضوعات خود را انتخاب کنید.

در ابتدا باید موضوعات خود را انتخاب کنید. این موضوعات باید گستردگی قابل قبولی داشته باشند و در هنگام جست و جو، کلیدواژه های زیادی از آنها به عنوان کلمه کلیدی استفاده شوند. برای انتخاب موضوع به شخصیت مخاطبان خود فکر کنید و ببینید اگر جای آنها بودید از چه کلمات کلیدی استفاده می کردید و علایق کاربران در خصوص این موضوع چیست. این موضوع به عنوان موضوع اصلی ستون محتوایی شما باید در نظر گرفته شود.

2. موضوعات فرعی خود را مشخص کنید.

شما باید طیف وسیعی از موضوعات فرعی را در محتوای ستونی یا پیلار کانتنت انتخاب کنید. هر موضوع فرعی می تواند به عنوان یکی از زیر ستون های اصلی معرفی شود. موضوعات فرعی باید حاوی کلمات کلیدی مناسبی باشند تا در دنباله موضوع اصلی قرار گیرند.

در نتیجه کاربر از موضوع اصلی شما استفاده کرده و برای افزایش آگاهی خود وارد موضوعات فرعی شما هم می شود. در این حالت کاربر مدت زمان بیشتری در سایت شما بوده و از صفحات مختلف سایت شما بازدید می کند. این کار باعث افزایش رتبه سایت شما می شود.

3. ایجاد فهرست مطالب

این بخش یکی از بخش های مهم در هنگام نوشتن پیلار کانتنت یا محتوای ستونی است. وقتی که میخواهید محتوای ستون اصلی خود را بنویسید باید مطمئن شوید که یک فهرست از عناوین آن را در ابتدای پست قرار میدهید. این به خواننده این امکان را میدهد که از متن های وسیع و طولانی متنفر نشود و خیلی سریع به سراغ محتوای مد نظر خود برود. این کار باعث می شود که تجربه کاربر تا حد خیلی زیاد بهبود پیدا کند. به این فهرست بندی و لینک گذاری در فهرست ها به اصطلاح Anchor Linking گفته می شود.

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

چگونه با استفاده از پیلار کانتنت یا محتوای ستونی قدرت وب سایت خود را افزایش دهیم؟

1. لینک ورودی

لینک ورودی یا همان پیوند های ورودی یکی از مراحل مهم در تولید ستون محتوایی هستند. همه نوشته های قرار گرفته در ستون محتوایی بدون استفاده از لینک های ورودی بی ارزش خواهند بود. تصور کنید که شما یک رستوران عالی با بهترین سرآشپز را در اختیار دارید اما دری برای ورود مشتریان در رستوران شمال تعبیه شده است.

در دنیای کسب و کار آنلاین همواره رقبای قدرتمند وجود دارند. این رقبا دارای سایت هایی هستند که از قدرت و اعتبار بیشتری نزد گوگل برخوردار هستند. همین اعتبار بیشتر در گوگل باعث می شود که رتبه سایت های آنها نسبت به سایت شما بالاتر باشد. برای حل این مشکل شما با استفاده از پیلار کانتنت یا محتوای ستونی اعتبار خود را افزایش می دهید.

مطمئن شوید که موضوعات محتوای ستونی یا پیلار کانتنت شما به خوبی با موضوعات فرعی لینک دهی شده باشند. در این حالت شما به گوگل اعلام میکنید که سایت شما نیز دارای اعتبار و قدرت بالایی است. لینک دهی درست به موضوعات باعث می شود که قدرت محتوایی شما بیشتر شود و در نتیجه اعتبار بالاتری نزد گوگل به دست بیاورید.

2. استفاده از کلمات کلیدی

کلمات کلیدی بخش مهمی از موضوعات محتوای ستونی یا پیلار کانتنت را تشکیل خواهند داد. نکته جالب توجه این است که کاربران در گوگل از کلمات کلیدی طولانی تری استفاده میکنند. در گذشته کلمات کلیدی 2 یا نهایت 3 کلمه ای بود، اما امروزه کاربران از کلمات کلیدی 4 حرفی و بیشتر در موتور جست و جوی گوگل استفاده میکنند.

شما باید موضوع اصلی ستون محتوایی خود را بر اساس کلمات کلیدی استفاده شده توسط کاربران ایجاد و گسترش دهید. در موضوعات فرعی باید از کلمات کلیدی درست و مناسب استفاده شود.

جست و جو های پرسشی امروزه بخش زیادی از جستجو ها توسط کاربران را تشکیل داده، جستجو هایی مانند آیا می توانم…؟ چگونه …؟ و موارد این چنینی به شدت در بین کاربران رواج پیدا کرده است.

کاربران به دلیل دسترسی به تلفن همراه و استفاده از اینترنت روی گوشی های هوشمند به دنبال راه های سریع برای رسیدن به جواب سوالات خود هستند. در دل این سوالات کلمات کلیدی مهمی نهفته شده که شما میتوانید از آنها در موضوع محتوای ستونی و موضوعات فرعی خود استفاده کنید.

3. سازماندهی مجدد محتوای تولید شده

یکی از کارهایی که همواره مدیران وبسایت ها فراموش می کنند انجام دهند، سازمان دهی مجدد محتوای قرار داده شده در ستون محتوایی است. در واقع هر چند ماه یکبار شما باید این سوال را از خود بپرسید که آیا محتوای قرار داده شده در محتوای ستونی یا پیلار کانتنت نیازهای کاربر را برطرف می کند؟ آیا بروزرسانی در روش ها و موضوعات محتوا ایجاد نشده است؟ شما باید سوال ها و لینک های موضوعات فرعی را بررسی کنید و حتی در صورت نیاز موضوعات فرعی قدیمی را بروزرسانی کنید.

این کار باعث می شود که ستون محتوایی همیشه بروز بوده و کاربران شما همواره یک محتوای بروز شده را مشاهده کنند. در نتیجه تجربه کاربران از سایت شما بهبود پیدا کرده و کاربران شما مداوم به سایت شما مراجعه می کنند تا موضوعات جدیدی را یاد بگیرند.

 

چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟
چگونه یک محتوای ستونی یا پیلار کانتنت ایجاد کنیم؟

 

سخن پایانی بخش اول

محتوای ستونی یا پیلار کانتنت باعث می شود که ساختار سایت شما هماهنگ تر و منظم ترشود. در نتیجه تعداد بازدیدکنندگان از سایت شما افزایش پیدا می کند و این به معنی بهبود کسب و کار شما خواهد بود. شما می توانید به راحتی از ستون محتوایی در ساختار سایت خود استفاده کرده و به راحتی روی جنبه های مختلف آن کار کنید.

چگونه در 10 دقیقه مدل خوشه ای شده بسازیم؟
چگونه در 10 دقیقه مدل خوشه ای شده بسازیم؟

چگونه مدل خوشه ای شده بسازید و موضوعات خود را سئو محور دسته بندی کنید؟ با ابزار ahref

شاید بزرگ ترین دغدغۀ شما این باشد که چگونه موضوعات خود را سئو محور دسته بندی کنید؟  نگران نباشید! ما به شما خواهیم گفت! به نظر می رسد که بسیاری از سئوکاران در لحظۀ اول، با بی­ حوصلگی  دربارۀ مزایای دسته بندی موضوعات سخن می گویند؛ اما نکتۀ مهم اینکه آیا دسته بندی تایتل ها از نکتۀ کلیدی خاصی پیروی می کند یا فقط یک لغتی است که در میان مردم باب شده است؟ در این مقاله از  سئورب (SEOROB )، مطالب زیر را خواهید آموخت. با ما همراه باشید!

  • مدل خوشه ای چیست؟ موضوعات دسته بندی شده به چه معناست؟
  • چرا مدل خوشه ای برای سئو مهم است؟
  • مدل هایی از مدل های خوشه ای واقعی که می توانید از آن ها الهام بگیرید
  • چگونه مدل خوشه ای بسازیم؟
  • سوالات متداول دربارۀ مدل خوشه ای

مدل خوشه ای چیست؟

مدل خوشه ای چیست؟
مدل خوشه ای چیست؟

مدل خوشه ای، صفحات به هم پیوسته ای در خصوص یک موضوع خاص هستند. افراد معمولا با تغییر کردن نام، گیج و سردرگم می شوند. اگر یک چیز باشد که سئوکاران دوست داشته باشند انجام دهند، خلق اصطلاحات چندگانه برای همان چیز است؛ برای مثال:

  • مدل خوشه ای

  • مدل کانت هاب

  • مدل محتوای ستونی

  • مدل هاب و اسپوک (قطب و پره)

مدل های بالا را با هر اصطلاحی که بنامید، اساسا یک کار را انجام می دهند: ” طراحی صفحات گروه بندی شدۀ موضوعی برای پوشش موضوع و رتبۀ محتوا در کنار یکدیگر!”

به بیان ساده، مدل خوشه ای محتوایی شامل 3 جزء زیر است:

  • صفحه ای که بر روی یک موضوع تمرکز دارد

  • خوشه ای از صفحات که زیرگروه های مرتبط دیگر را با عمق بیشتری دربرمی گیرند

  • لینک دهی داخلی میان تمام صفحات

در نظر داشته باشید اگر 3 المان فوق را رعایت کنید و مدنظر بگیرید، یک مدل خوشه ای برای تولید محتوای خود ایجاد کرده اید.

 

 

چرا مدل خوشه ای و دسته بندی  موضوعات برای سئو مهم است؟!

مدل خوشه ای به موتورهای جست و جوگر کمک می کند تا سلسله مراتب وبسایت شما را بهتر بفهمد و درک کند؛ همچنین، می توانند به موتورهای جست و جو کمک کنند تا وبسایت شما در یک موضوع خاص، معتبر و دارای قدرت باشد.

به طور کلی، مدل خوشه ای، راه دیگری برای چیدمان معماری وبسایت شما در شکلی است که گوگل می پسندد.

هرچند، نکته حائز اهمیت اینکه، گوگل هرگز به طور مشخص نگفته که از مدل خوشه ای استفاده کنید یا به هیچ مزایایی در مورد استفاده از آن اشاره نکرده است. سئوکارهای قدیمی، به یک نظر رسمی در خصوص استفاده از مدل خوشه ای رسیده اند که در قسمتی از  راهنمای وبمستر گوگل به شرح زیر است:

سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که صفحات آن دارای یک سلسله مراتب مفهومی روشن و واضح باشد! تفسیر این جمله، کاملا صریح و روشن است. مانند خیلی از مواردی که در سئو وجود دارد، مدل خوشه ای، چارچوبی است که به وسیلۀ سئوکاران بنا نهاده شده است ( نه گوگل) تا به انجام اعمال مورد نظر برای سایت، کمک کند. مدل خوشه ای در سئوی سایت به دلایل زیر موثر و کاربردی است:

  • دسته بندی محتوای مرتبط به صورت یکجا، به کاربران و موتورهای جست و جو کمک می کند تا مطلب مورد نظر خود را راحت تر پیدا کنند.
  • مدل خوشه ای می تواند با دسته بندی یک موضوع، به ارتباط آن منجر شود و به اعتباردهی به سایت تان کمک کند.
  • این مدل کمک می کند تا لینک های داخلی به طور طبیعی ایجاد شود.

اما شاید اینجا این سوال پیش بیاید که خوشه های موضوعی چه شکلی هستند؟

دو نمونه از خوشه های موضوعی در دنیای اینترنت

در زیر، سه نمونه از خوشه های موضوعی را در قسمت های مختلف ارائه کرده ایم.  همه این مثال‌ ها نمونه خوبی برای نمایش مواد تشکیل دهنده یک خوشه موضوعی به شمار می روند:

  • صفحه متمرکز بر یک موضوعِ‌سطح بالا (دوره های آنلاین، نوشیدنی ها، تمرین ورزشی)
  • موضوعات فرعی مرتبط که وارد جزئیات بیشتر می شوند
  • لینک دهی داخلی بین تمام صفحات

مثال 1: راهنمای پودیا برای فروش یک دوره آنلاین سودآور

راهنمای پودیا برای فروش یک دوره آنلاین سودآور

موضوع: دوره آنلاین

عنوان: نحوه ایجاد، فروش و کسب سود از یک دوره آنلاین در سال 2021

آدرس اینترنتی: https://www.podia.com/how-to-create-sell-profitable-online-course

تعداد صفحات در خوشه: هشت صفحه

این یک مثال کلاسیک از یک خوشه بندی موضوعی است: یک صفحه اصلی که به صفحات فرعی (که در این مورد فصل‌ های دوره آموزشی هستند) لینک شده است. بیشتر این محتوا همیشه سبز است؛ بنابراین صفحات فرعی نیازی به به­روز رسانی زیادی ندارند.

بهترین راه برای در نظر گرفتن این خوشه این است که آن را یک راهنمای طولانی ببینیم که که به تکه هایی کوچک تر تقسیم شده است. در واقع، پودیا آن را این­گونه توصیف کرده است:

تکه هایی کوچک تر

 

مثال 2 : پایگاه داده تمرینات ورزشیِ «عضلات و قدرت»

پایگاه داده تمرینات ورزشیِ «عضلات و قدرت»

موضوع: تمرینات ورزشی

عنوان: پایگاه داده روتین تمرینات ورزشی : بیش از 1000 برنامه تمرینی رایگان

آدرس اینترنتی: https://www.muscleandstrength.com/workout-routines

تعداد صفحات در خوشه: بیش از 700 صفحه

این یک خوشه بسیار بزرگ و گسترده است و به شکل یک پایگاه داده بصری متشکل از صدها صفحه، نمایش داده می شود که تا حدی قابل مرتب و فیلتر کردن هستند.

هر صفحه برچسب گذاری شده است و تحت یک دسته بندی مرتبط گروه بندی می شود (به عنوان مثال، تمرین برای مردان، تمرین برای زنان، تمرینات قفسه سینه و غیره). در خود صفحه اصلی، بلافاصله می توانید ببینید که هر دسته در مورد چیست.

هر صفحه برچسب گذاری شده است و تحت یک دسته بندی مرتبط گروه بندی می شود

و ظاهرا این کار از لحاظ سئو خوب جواب داده است:

عضلات و قدرت

 

همان طور که می بینید، راه های مختلفی برای ایجاد خوشه های موضوعی وجود دارد. نکته مهم اینکه قالبی را انتخاب کنید که به نظر خودتان محتوای شما را به بهترین شکل برای گوگل و کاربران نمایش می دهد.

چطور در 10 دقیقه یک خوشه موضوعی درست کنیم؟

بیشتر مقالات در مورد ساختن خوشه های موضوعی به این شکل هستند:

  • مرحله 1: موضوعی را که می خواهید برای آن، رتبه بندی گوگل داشته باشید، انتخاب کنید؛
  • مرحله 2: خوشه های محتوای خود را انتخاب کنید؛
  • مرحله 3: محتوای موجود خود را بررسی کنید؛
  • مرحله 4: محتوای خود را به یکدیگر لینک دهی کنید؛
  • مرحله 5: سود؟

اما این مقاله قرار است کمی متفاوت باشد…

راهنمای زیر نحوه استفاده از ابزارهای رایگان و Ahrefs را برای راه اندازی یک استراتژی خوشه بندی موضوعی کاملاً برنامه ریزی شده، از صفر تا صد، آن هم فقط در عرض 10 دقیقه، به شما آموزش می دهد. از این استراتژی می توانید حتی در مورد حوزه ای خاص و ویژه که چیز زیادی در موردش نمی دانید هم استفاده کنید.

 

سلب مسئولیت:

اگر می خواهید یک خوشه موضوعی جامع بسازید، تنها روش مطمئن، انجام تحقیقات مناسب و کامل است؛ اما در بسیاری از موارد، به دلیل کمبود بودجه یا زمان، همیشه انجام تحقیقات جامع ممکن نیست؛ بنابراین، این روش را به عنوان روشی با حداقل تحقیقات در زمینه خاص خود در نظر بگیرید.

بیایید شروع کنیم.

مرحله 1: موضوعی را برای خوشه بندی انتخاب کنید

قبل از اینکه بتوانید خوشه بسازید، باید موضوعی را انتخاب کنید.

هر موضوعی که انتخاب کنید، باید به اندازه کافی محدود و مشخص باشد تا بر یک مفهوم واحد تمرکز کند؛ اما این موضوع، همچنین باید به اندازۀ کافی گسترده و جامع باشد تا میزان محتوایی را که می توانید تولید کنید، با محدودیت مواجه نشود.

بیش از حد پیچیده اش نکنید. نکته کلیدی این است که تفکر خود را تغییر دهید و بر حسب موضوع فکر کنید و نه فقط بر اساس کلمات کلیدی! چند معیار در این حوزه وجود دارد که به شما در انتخاب خوب و صحیح کمک می کند. همیشه توجه داشته باشید که موضوعات باید این شرایط را برآورده کنند:

  • نیت و هدف جست و جوی اطلاعات را برآورده کنند
  • پتانسیل ترافیک جست و جو داشته باشند (صرفا نگران حجم جست و جو نباشید).
  • به اندازه کافی گسترده باشند تا بتوانید تحت آنها موضوعات فرعی ایجاد کنید.

فقط حواستان باشد که در این مرحله از عبارت های خیلی جزئی استفاده نکنید؛ به عنوان مثال، اگر یک کلمه کلیدی مانند «وکیل آسیب‌ های شخصی برای زندانیان» را وارد کنید، نتایج برای ایجاد یک خوشه موضوعی مفید نخواهد بود.

قبل از اینکه بتوانید خوشه بسازید، باید موضوعی را انتخاب کنید.

اما  اگر کمی کلی تر نگاه کنید و کلمه کلیدی «وکیل آسیب ‌های شخصی» را جایگزین آن عبارت کنید، عبارت های خوبی دریافت خواهید کرد:

وکیل آسیب ‌های شخصی

این عبارات (در بخش «سوالات») با معیارهای ما مطابقت دارند: “اطلاعاتی، دارای پتانسیل ترافیک جست و جو و به قدر کافی گسترده.”

البته باز هم شاید بتوان این عبارت جست و جو را گسترده تر کرد تا نتایج بهتری به دست آورد؛ بنابراین ممکن است بخواهیم به جای آن از عبارت «وکیل» به عنوان کلیدواژه اولیه استفاده کنیم.

چرا؟

زیرا بعید است بتوان از کلمات کلیدی مانند «بهترین وکیل آسیب‌ های شخصی» و «وکیل آسیب‌ های شخصی آتلانتا» برای ایجاد یک خوشه موضوعی استفاده کرد؛ چون به هیچ وجه یک خوشه موضوعی اطلاعاتی را تشکیل نمی دهند.

حالا اگر ما به جای آن از کلمه کلیدی «وکیل» استفاده کنیم، خواهیم داشت:

حالا اگر ما به جای آن از کلمه کلیدی «وکیل» استفاده کنیم، خواهیم داشت:

حالا می بینیم که یک بار دیگر، این شرایط با سه معیار اولیه ما مطابقت دارد (و اصطلاح اصلی ما، یعنی «وکیل آسیب ‌های شخصی» دوباره ظاهر می شود). نکته کلیدی در اینجا این است که شما باید موضوعی را انتخاب کنید که پتانسیل باز کردن موضوعات پشتیبانِ بیشتری را داشته باشد. اگر موضوعاتی را انتخاب کنید که خیلی جزئی هستند، گزینه های زیادی برای انتخاب کلمات کلیدی نخواهید داشت. از طرف دیگر، اگر موضوع خیلی گسترده باشد، مجبور خواهید شد تعداد زیادی از اصطلاحات نامرتبط را فیلتر کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

مرحله 2: با کمک ویکی پدیا، تحقیقات کلیدی موضوعی را انجام دهید

در این بخش، نحوه استفاده از ویکی‌پدیا برای درک نکات مطروحه در مورد یک موضوع را توضیح می‌دهیم تا بتوانید تحقیقات کلمات کلیدی را به شکلی بهتر و آگاهانه‌ تر انجام دهید؛

اما اول از همه باید به این سوال جواب بدهیم: چرا از ویکی پدیا استفاده کنیم؟

زیرا این وبسایت برترین نمونه خوشه بندی موضوعی است. هر مقاله ویکی ‌پدیا به طور کامل یک موضوع را پوشش می ‌دهد و موضوعات فرعی را هم با لینک های داخلی به هم متصل می کند؛ درست همان کاری که یک خوشه موضوعی سئو انجام می دهد. می توانید از آن به عنوان یک راهنما برای انتخاب موضوعات مورد نظر خود استفاده کنید.

برای مثال، بیایید یک دسته موضوعی پیرامون موضوع «وکیل آسیب شخصی» بسازیم. علت انتخاب این موضوع هم این است که ما مطلقاً هیچ چیزی در مورد این صنعت نمی دانیم.

ابتدا ببینید آیا صفحه ویکی پدیا برای موضوع مورد نظر شما وجود دارد یا خیر.

اکنون به دنبال موضوعات فرعی در این صفحه بگردید. برای یافتن موضوعات فرعی، می توانید به لینک های داخلی ویکی پدیا نگاه کنید:

ویکی پدیا

اگر می ‌خواهید کمی دقیق تر شوید، می‌توانید URL صفحه موردنظر را از طریق اکسپلورر سایت Ahrefs اجرا کنید. پس از انجام این کار، به بخش گزارش کلمات کلیدی ارگانیک بروید و کلمات کلیدی را که برای آنها رتبه بندی می شود، مرور کنید.

(نکته: در اینجا به دنبال کلمات کلیدی اطلاعاتی باشید.)

سایت Ahrefs

حتی می‌ توانید این فرایند را برای همه لینک های داخلی صفحه ویکی‌ پدیا نیز تکرار کنید؛ زیرا این لینک ها معمولاً موضوعات فرعی مرتبط با موضوع اصلی شما هستند.

بسته به صفحه یا موضوع انتخابی خود، ممکن است در همین صفحات اطلاعات کافی برای شروع ساختن یک خوشه موضوعی را در اختیار داشته باشید. اگر اینطور نبود، برای یافتن موضوعات فرعی بیشتر، به بخش بعدی بروید.

مرحله 3:‌ اگر موضوعات فرعی شما کافی نیست، موضوعات فرعی بیشتری پیدا کنید

در این بخش، مطرح خواهیم کرد که چطور می توان در یک موضوع دقیق تر شد و داده ‌های کاربردی‌ تر برای ساختن خوشه‌ های موضوعی به دست آورد.

MissingTopics یک ابزار رایگان عالی برای یافتن مهم ترین موضوعات در صفحات مختلف است. این ابزار به شما امکان می دهد داده ها را از URL های مختلف استخراج کنید، عناوین مشترک به کار رفته در آنها را مشاهده و موضوعاتی را که در محتوا کم دارد (که اتفاقا رقبای شما آنها را دارند) پیدا کنید.

آدرس صفحه ویکی پدیا را کپی کنید. سپس آن را در ابزار MissingTopics اجرا کنید:

MissingTopics

  1. به قسمت موضوعات (Topics) بروید
  2. URL ویکی‌ پدیایی را که می ‌خواهید تجزیه و تحلیل کنید، وارد کنید
  3. گزینه ارسال (Submit) را بزنید.

اکنون فهرستی از موضوعاتی که کم داشتید را خواهید داشت:

اکنون فهرستی از موضوعاتی که کم داشتید را خواهید داشت

این ها را کپی و در لیست خود ذخیره کنید. البته احتمالا مجبور می شوید خروجی را کمی تروتمیز کنید (اعداد، براکت ها و غیره را حذف کنید و …). همچنین، حتماً این خروجی را مرور کنید تا هر عبارت کلی که ممکن است نتایج را منحرف کند، بیابید؛ مثلا در این مثال، یکی از موضوعات، «ایالات متحده» است که یک نتیجه پرت است و قطعا بر نتایج شما تاثیر خواهد گذاشت:

موضوعات

هنگامی که خروجی، تروتمیز شد، چند کلمه کلیدی اضافی برای استفاده در Ahrefs خواهید داشت.

حالا Ahrefs’ Keywords Explorer را باز کنید؛ سپس عناوینی که کم دارید را به عنوان کلمات کلیدی سید (seed) پیست کنید. از اینجا، به لطف عملکرد Ahrefs، چند روش مختلف برای یافتن دسته ای از کلمات کلیدی در اختیار دارید. در ادامه چند روش را ذکر می کنیم:

کلمات کلیدی «سوال» با حجم بالا را پیدا کنید:

کلمات کلیدی «سوال» با حجم بالا

  1. روی تب Questions بزنید؛
  2. قسمت تطابق عبارات (Terms match) را انتخاب کنید؛
  3. یک حداقل حجم تعیین کنید*.

(*حجم: می توانید با خیال راحت حجم عبارت ها را بر اساس موضوع/ترجیحات خود تغییر دهید. گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد حداقل حجم جست و جو را برای یک مشتری تنظیم کنید یا مثلا شاید بخواهید کلمات کلیدی را هدف قرار دهید که بیش از 100 جست و جو جذب می کنند؛ در هر صورت، این بخش را بر اساس نیازهای خود تنظیم کنید یا آن را خالی بگذارید. توجه داشته باشید که به طور پیش فرض، Ahrefs ، نتایج را بر اساس حجم جست و جو مرتب می کند.)

اکنون فهرستی از کلیدواژه‌های مبتنی بر سؤال با حداقل حجم جست و جو برای هدف خود خواهید داشت. اگر این فهرست را با فیلتر Terms ترکیب کنید، می توانید به راحتی صفحات پرسش و پاسخ متمرکز بر کلمه کلیدی را برای هر عبارت بسازید.

به عنوان مثال، اگر فهرست را بر اساس واژه «تخلف» فیلتر کنید، کلمات کلیدی کافی برای ایجاد یک پست اطلاعاتی مفید را در اختیار خواهید داشت.

 

 

فرمت های محتوایی خاص پیدا کنید

topic-clusters

 

  1. به تب All بروید
  2. تطابق عبارات را انتخاب کنید
  3. یک اصلاح کننده (کلمه توصیف کننده) به فیلتر Include اضافه کنید

با انتخاب یک اصلاح کننده کلمه کلیدی (در مثال بالا «منافع»)، می‌ توانید برای یافتن قالب‌ های محتوایی خاص، جزئیات را بررسی کنید؛ مثلا می توانید از اصلاح کننده های زیر استفاده کنید:

  • فواید
  • نکات
  • بهترین + بررسی
  • مثال ها

آن کلمات کلیدی را پیدا کنید که قسمت‌ های ویژه (Featured Snippets) را فعال می‌کنند

یک پست اطلاعاتی مفید

  1. به تب All بروید
  2. تطابق عبارات (Terms Match) را انتخاب کنید
  3. در قسمت «ویژگی ‌های SERP»، Featured Snippets را برگزینید.

با توجه به اینکه Featured Snippets معمولاً در نتایج جست و جوی اطلاعاتی ظاهر می ‌شوند، این کار می ‌تواند راهی سریع برای فیلتر کردن کلمات ناخواسته‌ و رسیدن به آن کلمات کلیدی باشد که به خوبی با محتوای اطلاعاتی مطابقت دارند.

مرحله 4: تنظیم یک طرح خوشه موضوعی

اکنون شما یک لیست تروتمیز از کلمات کلیدی در مورد موضوعی در اختیار دارید که تا قبل از این چیزی در موردش نمی دانستید. در این میان، احتمالاً تعداد زیادی کلیدواژه با معانی مشابه خواهید داشت؛ بنابراین باید تعیین کنید که آیا امکان دارد همه آنها را با یک صفحه هدف قرار دهید یا به صفحات جداگانه نیاز دارید.

موضوعات فرعی که هدف مشابهی دارند را در کنار هم گروه بندی کنید.

در ادامه یک روش سریع با استفاده از کاوشگر کلمات کلیدی Ahrefs را مشاهده خواهید کرد:

  1. کلمات کلیدی را که می خواهید مقایسه کنید در Keywords Explorer پیست کنید
  2. به قسمت اشتراک گذاری ترافیک (Traffic Share) بروید و گزینه بر اساس صفحه (By page) را انتخاب کنید
  3. به دنبال صفحاتی بگردید که برای چند عبارت رتبه بندی شده اند
  4. روی آنها کلیک کنید تا میزان همپوشانی SERPها را مشاهده کنید.

همپوشانی SERPها را مشاهده کنید.

هنگامی که مشخص کردید چه تعداد صفحه باید ایجاد کنید و چه کلمات کلیدی را برای آنها ترسیم کنید، زمانش فرا می رسد که  خوشه های خود را ایجاد کنید. البته برای انجام این مرحله ممکن است کمی بیشتر از 10 دقیقه زمان نیاز داشته باشید.

با وجود ناآشنا بودن با این موضوع (وکلا)، تعداد زیادی کلمه کلیدی برای ایجاد محتوا پیدا کردیم. وقتی در زمینه ها و حوزه های ویژه ای کار می کنید که دانش فنی زیادی در موردش ندارید، نمی دانید اطلاعاتتان در این زمینه چقدر ناقص است و اینجاست که این روش به کارتان می آید.

 

سوالات متداول در مورد خوشه موضوعی

در اینجا به چند سوال متداول که ممکن است در مورد خوشه های موضوعی در ذهنتان داشته باشید، پاسخ داده شده است:

آیا « مدل خوشه ای»، « مدل کانت هاب » و « مدل محتوای ستونی » با هم یکسان هستند؟

اسمشان را هر چه که دوست دارید بگذارید، آیا « مدل خوشه ای»، « مدل کانت هاب » و « مدل محتوای ستونی » اساساً یکسان هستند: یک مکان واحد برای قرار دادن محتوا حول یک موضوع خاص.

موضوع در سئو چیست؟

هدف اصلی گوگل این است که مرتبط ‌ترین پاسخ‌ ها را در سریع‌ ترین زمان ممکن به کاربران خود عرضه کند؛ به عنوان یک سئوکار، تمرکز شما هم باید روی همین مسئله باشد. به جای اینکه یک مقاله را متنی بدانید که بر یک کلمه کلیدی تمرکز دارد، کلمات کلیدی را به عنوان موضوع در نظر بگیرید. شما سعی دارید همه چیزهایی را که گوگل انتظار دارد در آن موضوع در محتوای شما ببیند، پوشش دهید.

 

در هر خوشه باید چند صفحه داشته باشید؟

بستگی دارد. هیچ حداقل یا حداکثری برای تعداد صفحاتی که باید در هر خوشه موضوعی ایجاد کنید، وجود ندارد؛ مثلا به نمونه های خوشه موضوعی که در اینجا آوردیم مراجعه کنید. برخی از آنها تعداد انگشت شماری صفحه دارند، در حالی که برخی دیگر صدها صفحه در خود جای داده اند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به قدری صفحه ایجاد کنید که موضوع مد نظر شما را به طور کامل پوشش دهد؛ اما این صفحات نباید آن­قدر زیاد باشد که باعث افت رتبه بندی شما شود. به همین دلیل هم هست که آخرین مرحله این فرآیند (گروه ‌بندی موضوعات فرعی که هدف مشابهی دارند) اهمیت پیدا می کند. اگر این مرحله آخر را انجام ندهید، انگار که یک دسته موضوعی پر از کلمات کلیدی ایجاد کرده اید که در حال رقابت کردن با خودشان هستند!

 

سخن پایانی بخش دوم

در این مقاله آموختیم که چگونه می توان با استفاده از ویکی پدیا، Ahrefs، و کمی دانش سئویی، می توان یک مدل خوشه ای ساخت. البته توجه داشته باشید که این جامع ترین و کامل ترین خوشه بندی موضوعی نخواهد بود؛ اما یک نقطه شروع بسیار خوب است. فراموش نکنید که این کار فقط 10 دقیقه طول کشیده است، آن هم در مورد موضوعی که هیچ اطلاعاتی در موردش نداشتیم. برای تکمیل تر کردن این خوشه بندی، باید تحقیقات بیشتری کرد و کلمات کلیدی و موضوعات به دست آمده را تعدیل ساخت.

منابع

alacrityfoundation.co.uk

ahrefs.com/blog/topic-clusters

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *