قرارداد طراحی سایت و یک نمونه قرارداد طراحی سایت

قرارداد طراحی سایت و یک نمونه قرارداد طراحی سایت


فهرست محتویات

زمان سرمایه گذاری روی خود : 19 دقیقه
5/5 - (3 امتیاز)

آیا شما هم به دنبال یک نمونه قرارداد طراحی سایت خوب می‌گردید؟پس تا آخر این مقاله با ما باشید.

وب سایت مهمترین بستری است که از ابتدا تاکنون در حوزه تجارت الکترونیک مطرح بوده و هست. هر شخصیت حقیقی و حقوقی که بخواهد و تصمیم بگیرد که تجارت خود را به صورت الکترونیکی درآورد، یا سطح فعالیت های کنونی خود را گسترش دهد، به یک وب سایت خوب نیاز پیدا می کند. چرا که بهترین و راحت ترین راه برای دستیابی به کالاها و یا خدمات در حال حاضر برای مردم در سراسر جهان، جستجو در دنیای اینترنت است.

 

قرارداد طراحی ‌سایت شامل چه بخش‌هایی است؟

 

آیا میدانید نحوه نوشتن پیش نویس قرارداد طراحی ‌سایت چگونه است و از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟ ما در این مقاله به این سؤالات پاسخ می‌دهیم تا یک ارتباط درست و قانونی بین شما و مشتریان شما شکل گیرد.

ما همچنین در مورد رایج‌ترین دام‌هایی که ممکن است در هنگام نوشتن قرارداد با آن‌ها مواجه شوید، بحث می‌کنیم. علاوه بر این نحوه گنجاندن بندهای خاص را در قرارداد سایت شما بررسی می‌کنیم تا علاوه بر حفاظت از حقوق خود، در وقت و هزینه ها صرفه‌جویی کنید.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

 

البته باید توجه کنید که ما از لحاظ حقوقی به شما مشاوره نمی‌دهیم. در واقع هدف اصلی ما در این مقاله این است که شما بتوانید به موقعیت‌ها و شرایط رایجی که در پروژه های مختلف توسعه سایت رخ می‌دهند، توجه کنید و آن‏ها را در قرارداد طراحی ‌سایت بگنجانید.  شما باید در مورد این موقعیت‌ها و سایر شرایط با یک وکیل متخصص و باتجربه در حوزه قراردادهای طراحی سایت صحبت کنید تا به کمک او یک توافق‌نامه الزام آور را تهیه کرده و از اتلاف وقت و هزینه کسب و کار خود جلوگیری کنید.

 

 قرارداد طراحی ‌سایت چیست؟

 قرارداد طراحی ‌سایت یک سند توافقی است که جزئیات یک توافقنامه قانونی را بین یک طراح سایت و مشتری او توصیف می‌کند. در واقع این قرارداد، روابط تجاری بین دو طرف را مشخص می‌کند و وسعت پروژه، نحوه قیمت‌گذاری، موارد قابل تحویل، جدول زمان‌بندی و سایر مواردی را که از قبل بین دوطرف توافق شده است، به کامل توضیح می‌دهد. علاوه بر این، در قرارداد طراحی ‌سایت باید در مورد جزییات نحوه رسیدگی به مشکلات یا اختلاف نظرهای احتمالی بین طراح و مشتری توضیح داده شود.

اما در قرارداد طراحی ‌سایت، باید چه مواردی گنجانده شود؟ در ادامه برای پاسخ به این سوال در مورد بخش‏های ضروری این قرارداد توضیح می‏دهیم.

 

باید دامنه کار را به طور واضح در قرارداد طراحی ‌سایت  تعریف کنید

 

شما باید دامنه کار خود را تعریف کرده و روی آن تمرکز کنید. زیرا دامنه کار نقطه شروع قرارداد طراحی ‌سایت شماست. شما باید تمام کارهایی را که  می‏خواهید برای مشتری خود انجام دهید، فهرست کنید. اگر شما خدمات یا ابزارهای اضافی را که در دامنه کار وجود ندارند، ارائه دهید، انتظاراتی را در مشتری ایجاد می‌کنید که موجب منحرف شدن شما از مسیر اصلی یا ایجاد نارضایتی در مشتری می‌شوند.

وقتی در قرارداد طراحی به طور واضح تمام مواردی را که قرار است انجام دهید، تعیین کنید، هیچ‌کدام از درخواست‌های مشتریان برای شما غافلگیرکننده‌ نخواهد بود. در صورت درخواست‌های خارج از قرارداد، شما می‌توانید مؤدبانه به آن‌ها بگویید که می‌توانید کار موردنظر آن‌ها را انجام دهید، اما این امر موجب افزایش وسعت کار و همچنین افزایش هزینه خواهد شد. اگر برخی از کارهای متداولی که انجام می‌دهید در دامنه کاری شما حذف شده است، می‏توانید در قرارداد مسیرهایی را برای توسعه کار خود در نظر بگیرید.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

شما باید اطمینان حاصل کنید که موارد قابل تحویل دقیقاً در قرارداد طراحی ‌سایت درج شده اند. اگر قرار است آزمایش مرورگر یا سایر خدمات را انجام دهید، حتماً آن‌ها را ذکر کنید. علاوه بر این، شرایط و برنامه زمانی پرداخت (شامل هرگونه مبلغی که قرار است قبل از شروع پروژه دریافت کنید) را برای خدمات توسعه وب‌سایت در نظر بگیرید. شما باید در قرارداد سایت تمام هزینه هایی را که ممکن است برای خدمات طراحی، استخدام یک توسعه دهنده سایت و غیره متقبل شوید، به طور واضح بیان کنید.

سعی کنید حوزه هایی را که به طور بالقوه موجب انحراف شما از مسیر اصلی می‌شوند، پیش بینی کنید و آن‌ها را در قرارداد به طور فهرست‌وار و به صراحت به عنوان “موارد خارج از دامنه کار ” بنویسید. اکثر توسعه دهندگان موارد خارج از دامنه را  ذکر نمی‌کنند. ما در این بخش چند مورد رایج  را که در اکثر پروژه ها به عنوان موارد خارج از دامنه شناخته می‌شوند، ارائه کرده ایم:

 

  • فهرست کردن محصولات برای فروشگاه‌های تجارت الکترونیک بیش از تعداد تعیین شده
  • تحقیق در مورد کلمات کلیدی و نوشتن تگ‌های عنوان و توضیحات متا (به جز در مواردی که مشتری حاضر به پرداخت هزینه آن‌ها است)
  • اصلاح نسخه‌ای که مشتری ارائه کرده است (به ویژه زمانی که باید وب‌سایت موجود را مجدداً طراحی کنید و مشتری می‌خواهد مجدداً از نسخه فعلی استفاده ‌کند)
  • تغییر طراحی پس از تأیید نسخه آزمایشی و شروع ساخت سایت اصلی
  • سازماندهی انواع محتوا مانند عکس و متن. اگر روی وب‌سایتی کار می‌کنید که صدها صفحه دارد (به خصوص در سایت‌های تجارت الکترونیک) مشتری وظیفه دارد که از سازماندهی مناسب تمام این موارد اطمینان حاصل کند.

 

این فهرست کامل نیست، اما این بخش قرارداد طراحی ‌سایت شما را کامل می‌کند و از بروز بسیاری از مشکلات در هنگام انجام پروژه جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید قوانینی را برای بررسی درخواست‌های خارج از دامنه کاری خود تعریف کنید. زیرا این کار اهمیت زیادی از در جلوگیری از دوباره کاری و ایجاد انتظارات در مشتریان دارد.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

 

 فرآیند بررسی و تأیید را در قرارداد سایت مشخص کنید

 

یک نسخه آزمایشی برای مشتری فرستاده می‏شود و فرد یا موسسه طراح به مدت شش ماه از او هیچ‌گونه پیامی دریافت نمی‌کند. این اتفاق احتمالاً برای شما هم افتاده است

معمولاً این تأخیر در ارسال پیام تقصیر مشتری نیست. احتمالاً مسئولیت‌های دیگری هم به عهده او است که در مقابل بررسی نسخه آزمایشی، از اولویت بیشتری برخوردار هستند؛ مانند اجرای عملیات کسب و کار و کسب درآمد. اما این امر به این معنی نیست که ارسال تأییدیه باید شش ماه طول بکشد. بنابراین شما باید مدت زمان بررسی و تأیید صفحه اصلی وب‌سایت را در توافقنامه خود بگنجانید.

در یک جمله، شما باید تعداد روزهایی را که مشتری فرصت دارد تا طرح‌ها را بررسی کند و به شما پاسخ دهد، بیان کنید. مشتریان شما می‌خواهند که پروژه های طراحی سایت آن‌ها به موقع انجام شود. بنابراین آن‌ها از نوشتن این بخش در قرارداد استقبال می‌کنند.

در واقع تعیین زمان تأیید صفحه اصلی، موجب ترغیب مشتریان شما به بررسی و تأیید نسخه آزمایشی ارسال شده می‌شود. معمولاً به مشتریان بین 7 تا 14 روز کاری فرصت داده می‌شود تا مدل‌های طراحی شده را تأیید کنند. در واقع شما می‏توانید پس از انقضای این مدت، طرح را تأیید شده در نظر بگیرید. اگر مشتری شما بداند که تأیید نسخه ارسالی بعد از چهار ماه، هزینه بیشتری برای او دارد، بیشتر تلاش می‌کند تا به موقع نظر نهایی خود را اعلام کند.

اما این سؤال مطرح می‌شود که یک مشتری چند بار می‌تواند در طرح ارسالی تجدیدنظر کند؟

اگر نمی‌توانید طرح موردنظر مشتری را در طی 5 تا 7 دور بازبینی، ارائه دهید، یا احتمال رخ دادن اشتباه زیاد است، باید به فکر انصراف از پروژه باشید. دلیل اصلی تعیین محدودیت زمانی در بازنگری‌ها این نیست که مشتریان طرح‌هایی را که دوست ندارند، تأیید کنند، بلکه این امر برای مدیریت بهتر کارها و ارتباط مؤثر با مشتری ضروری است.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

 

هنگامی‌که مشتری بداند شما در طرح‌های ارسالی تجدیدنظر می‌کنید، به احتمال زیاد بررسی نسخه های ارسالی شما را به طور کامل انجام می‌دهد. در نتیجه از این طریق فهرست جامعی از درخواست‌های خود را به منظور اصلاحات برای شما ارسال می‌کند. همچنین شما می‌توانید در قرارداد طراحی ‌سایت یک جمله‌ را به این صورت اضافه کنید ” تمام مواردی که باید بازبینی‌ شوند در یک ایمیل ارسال کنید، نه به صورت تکه‌تکه  و در چند ایمیل “.

 

 در صورت خاتمه پروژه پیش از موعد قرارداد طراحی ‌سایت، از حقوق خود محافظت کنید

 

مشتری شما ممکن است به دلایلی تمایل داشته باشد پروژه طراحی را پیش از موعد تعیین شده در قرارداد خاتمه دهد. در این بخش فهرستی از متداول‌ترین دلایل که موجب درخواست مشتری برای خاتمه پروژه می‌شوند، ارائه شده است:

  • فوت صاحب کسب و کار
  • وب‌سایت برای پروژه داخلی یک مدیر اجرایی بود که اکنون اخراج شده است
  • فعالیت کسب و کار متوقف شده است
  • بی احترامی مشتری به اعضای تیم پروژه طراحی سایت
  • مشتری تصور می‌کند بعد از تحویل کار نهایی، هنوز تیم طراحی موظف است تا سایت را بازبینی کند

 

در صورت وقوع هر یک از موارد فوق، شرکت باید مبلغی را که به شما بدهکار است، پرداخت کند. این کار فقط در صورتی انجام می‌شود که بندهایی برای فسخ قرارداد طراحی ‌سایت وجود داشته باشد. مشتری باید بابت ساعاتی که روی پروژه او صرف کرده اید، طبق توافق در قرارداد، مبلغی را به شما پرداخت کند.

شما باید در قرارداد طراحی ‌سایت یک بند مشابهی داشته باشید تا بتوانید ساعت‌های صرف شده روی پروژه را پیگیری کنید. این کار حتی به منظور مدیریت فرآیند و حسابداری پروژه لازم است. اگر مشتری تصمیم بگیرد قرارداد را فسخ کند و از ادامه پروژه منصرف شود، وجود چنین بندی از اتلاف پول و وقت شما جلوگیری می‌کند. با اینکه اغلب فسخ قرارداد در پروژه ها اتفاق می‏افتد، اما باعث تعجب است که اغلب بندهایی برای این موضوع در قراردادهای طراحی و توسعه سایت وجود ندارد.

وقتی قرارداد نقض می‌شود، نحوه رسیدگی به آن را مشخص کنید. اگر هر یک از طرفین قرارداد، طرف دیگر را متهم به نقض توافقنامه کند، باید بندی وجود داشته باشد تا طرف نقض کننده قرارداد ظرف 30 روز آن را رسیدگی کند.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

در قرارداد طراحی ‌سایت، از حقوق خود در برابر نقض حق کپی رایت محافظت کنید. متداول‌ترین تخلفاتی که در این زمینه رخ می‌دهد، به دلیل عکس‌هایی است که مشتریان شما از طریق جستجو در گوگل دریافت می‌کنند و آن‌ها در وب‌سایت جدید خود قرار می‏دهند. البته امکان دارد مشتری شما در مورد انتشار محتوای متنی نیز مرتکب تخلف شود.

اگر بابت نقض حق کپی رایت خسارتی دریافت نکنید، ممکن است در برخی از حوزه‌ های قانونی مسئول شناخته شوید. شما باید در قرارداد سایت، بندی را در نظر بگیرید تا درصورتی که مشتری شما، محتوا یا عکس‌هایی را در اختیار شما قرارداد که در آن‌ها حق کپی رایت را نقض شده است، بتوانید از حقوق خود محافظت کنید. علاوه بر این، بهتر است یک بند هم به حفظ حقوق مالکیت معنوی سایت اختصاص دهید تا از کار سفارشی خود و تمام ابعاد آن محافظت نمایید.

 

نوشتن قرارداد سایت را به فردی بسپارید که به موارد قضایی حوزه کاری شما آشنا است

نوشتن قرارداد سایت برای یک وکیل یا هر فردی که دوره حقوق تجارت را گذرانده است، آسان است. اما برای طراحان سایت این کار غیرمعمول است. اگر شما نوشتن قرارداد را انجام دهید و به دلیل در نظر نگرفتن موارد قانونی، مشتری از شما شکایت کند، امکان دارد دچار مشکلات متعدد و پرداخت هزینه های زیاد شوید.

علاوه بر این شما می‌توانید نحوه رسیدگی به تعارض‌ها را در قرارداد طراحی ‌سایت مشخص کنید. به عنوان مثال، ممکن است در هنگام بروز مشکل یا تعارض، شخص ثالثی را به عنوان داور تعیین کنید. البته باید هزینه داور به طور مساوی بین طرفین قرارداد تقسیم شود. وجود داور در شرایط حیاتی هزینه بسیار کمتری دارد. اما بیشتر از محاکم قضایی وقت شما را می‌گیرد. وقتی یک شخص ثالث مسئول پیگیری تعارض‌ها و حل مشکلات بین طرفین قرارداد باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که ارتباط بین طراح و مشتری حفظ شود. بنابراین پروژه متوقف نمی‌شود و تا تکمیل کار ادامه می یابد.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

فرمت قرارداد خود را به گونه ای طراحی کنید تا مشتری احتمالی شما را از بستن قرارداد هراسی نداشته باشد

 

به طور کلی مدت زمان مطالعه و فرمت قرارداد  طراحی سایت دقیقاً در زمان امضای آن، موجب افزایش تعارض‌ می‌شود. ما پیشنهاد می‌کنیم قانون تک صفحه ای را اجرا کنید. طبق این قانون، قرارداد شما نباید بیش از یک صفحه باشد. بنابراین در زمان امضای قرارداد و شروع پروژه جدید، انصراف مشتری از بستن قرارداد یا ایجاد تعارض کمتر اتفاق می افتد.

شما می‌توانید از فرمت‌های رایگان استفاده کنید و از یک وکیل درخواست کنید تا پیش نویس قرارداد شما را بنویسد. ما برای انجام این کار حتماً توصیه می‌کنیم یک وکیل قابل اعتماد را پیدا کنید تا مشکلی برای شما رخ ندهد.

یک وکیل با تجربه در حوزه قراردادهای تجاری می‌تواند قرارداد توسعه سایت و سایر اسناد قانونی حافظ حقوق شما را آماده کند. بروز تعارض در هنگام بستن قرارداد یا شروع پروژه تا حدودی اجتناب ناپذیر است. اما شما می‌توانید با صرف هزینه کم، از بروز چنین مشکلاتی قبل از شروع کار طراحی سایت جلوگیری کنید.

قرارداد طراحی ‌سایت
قرارداد طراحی ‌سایت

 

 

 

 

 

نمونه قرارداد طراحی سایت

اهمیت قرارداد طراحی سایت

قبل از این که به سراغ نمونه قرارداد طراحی وب سایت بروید، در نظر داشته باشید که نوع قراردادی که می بندید کاملا بستگی به نوع پروژه شما دارد. چرا که طراحی سایت از جمله خدماتی است که براساس نیاز و درخواست کارفرما تنظیم شده و کاملا منعطف می باشد.

اگر شما هم به دنبال جذب مشتری در گستره بزرگ اینترنت هستید، به یک وب سایت نیاز دارید. و قبل از خود وب سایت به یک طراح وبسایت خوب نیاز دارید، تا با او قرارداد ببندید. با خیال راحت کارها را به او بسپارید و طی زمانبندی ذکر شده در متن قرارداد، در بازه زمانی مشخص وب سایت خود را تحویل بگیرید. با توجه به فرآیند زمانبر بودن طراحی سایت، ممکن است به مرور زمان اختلافاتی بروز نماید. آنچه مانع از هر نوع اختلافی می شود، یک قرارداد خوب است که به روشنی تمامی نکات اجرایی، فنی و پرداختی در آن ذکر شده باشد.

قرارداد طراحی سایت و نکات مهم آن

اولین و مهمترین عامل در تنظیم قرارداد طراحی سایت، آن است که قرارداد براساس نیازها و خواسته های هر دو طرف تنظیم شده باشد. از مهمترین مواردی که حتما باید در قرارداد طراحی سایت ذکر شود، می توان به این موارد اشاره نمود:

تعهدات

در این بخش از قرارداد که در حقیقت مهمترین بخش قرارداد هم می باشد، باید خیلی دقت کرد. کارفرما در این بخش مشخص می کند، چه نوع سایتی می خواهد؟ با چه ویژگی ها و مشخصاتی؟ و از سوی دیگر مجری یا طراح چه شرایطی برای تحویل سایت دارد. پیشنهاد می کنیم به واسطه اهمیت ویژه این بخش که تخصصی ترین بخش طراحی سایت است، حتما به نمونه قرارداد قرار گرفته در سایت ابزار حقوق مراجعه نموده و آن را دانلود نمایید. و در صورت امکان حتما از متخصصین امر کمک بگیرید.

جزئیات فنی

وقتی موضوع یک قرارداد طراحی سایت باشد، قطعا برخی نکات فنی حائز اهمیت خواهند بود. مثلا آیا سایت فروشگاهی است یا خبری یا آموزشی و….باید مشخص شود سایت با کمک جوملا، وردپرس یا کدام cms های دیگری قرار است طراحی شود. نوع زبان برنامه نویسی باید مشخص باشد. که ممکن است  ASP, PHPیا …باشد. بهتر است این نکات فنی به صورت توافقی مابین کارفرما و مجری در متن قرارداد ذکر شود.

حقوق مادی و معنوی

دقت داشته باشید که شما مالک وب سایت هستید، و این موضوع حتما در زمان خرید هاست و دامنه رعایت شود. به این معنی که این موارد باید به عنوان مالک به نام شما باشد. پیشنهاد می شود برای جلوگیری از بروز هر نوع اختلاف و همینطور آسودگی خاطر خودتان، از کارشناسان مجرب ابزار حقوق برای تنظیم قراردادهای حقوقی خود استفاده کنید. همچنین فایل پی دی اف نمونه قرارداد طراحی سایت، را می توانید در ابزار حقوق دانلود نمایید.

مبلغ قرارداد و شرایط پرداخت

دومین بخش قرارداد به لحاظ اولویت و اهمیت مربوط به شرایط و نحوه پرداخت ها می باشد. اینکه پرداخت به صورت نقد و اقساط است. یا اینکه در صورت اقساطی بودن پرداخت، باید تاریخ و نحوه پرداخت به صورت دقیق مشخص باشد. می توانید یک برنامه مدون زمانبندی داشته باشید. جهت تسریع تمامی امور و همین طور اطمینان از اصولی و صحیح بودن مفاد قرارداد می توانید از کارشناسان حقوقی ابزار حقوق راهنمایی بگیرید.

پایان قرارداد

هر قراردادی یک تاریخ شروع دارد و یک تاریخ پایان، که در قرارداد ذکر می شود. البته گاهی، بروز برخی شرایط باعث می شود که قرارداد به خودی باطل شده و به اتمام برسد. که برای این موضوع باید بخش جداگانه ای نوشته شده و در خصوص آن تعیین تکلیف شود.

 

سؤالات متداول قبل امضای قرارداد طراحی ‌سایت

 

همیشه مشتریان قبل از بستن قرارداد سایت تعدادی سؤال دارند که بین تمام پروژه های طراحی سایت مشترک هستند. در ادامه ما به برخی از این سؤالات پرداخته ایم:

 

آیا تمام مراحل پروژه طراحی سایت من توسط شرکت اجرا می‌شود یا شرکت تمام یا بخش‌هایی از کار را برون سپاری می‌کند؟

 

اغلب یک وب‌سایت باکیفیت و تأثیرگذار، حاصل همکاری تعداد زیادی از افراد است که مهارت‌ها و شایستگی‌های متفاوت اما مکملی دارند. توسعه دهنده، طراح UX یا  UI، متخصص SEO، بازاریاب و بسیاری از افراد در یک پروژه طراحی سایت با هم کار می‌کنند. با گسترده شدن یک پروژه، متخصصان بیشتری برای انجام کارهای مختلف مورد نیاز است. از طرف دیگر، هیچ فردی در تمام بخش‌های طراحی سایت تخصص ندارد. بنابراین فقط افرادی که در هنگام بستن قرارداد طراحی ‌سایت با آن‌ها ملاقات کرده اید، در اجرای پروژه شما مشارکت نمی‌کنند. در واقع تعداد افرادی در فرآیند اجرای پروژه شما مشارکت می‏کنند، بیشتر از افرادی هستند که برای بستن قرارداد با آن‌ها صحبت کرده اید.

شما باید به این نکته توجه کنید که قراردادهای برون سپاری برای بخش‌هایی از کار یا کل پروژه اشکال ندارد. حتی اغلب اوقات این کار بسیار مفید است. زیرا شرکت‌ها از این طریق، بخشی از وظایف را به افرادی که شایستگی‌های بهتری دارند، واگذار می‌کنند. اگرچه امکان دارد با این کار هزینه پروژه افزایش یابد، اما زمان اجرای پروژه کوتاه‌تر می‌شود و کیفیت کار شما بالاتر می‌رود.

شما به عنوان یک مشتری، این حق را دارید که بدانید آیا پروژه طراحی سایت شما تنها توسط یک موسسه یا فریلنسر انجام می‌شود یا پیمانکاران دیگری هم در انجام آن مشارکت دارند. وقتی شما در این مورد اطلاعات کافی داشته باشید، بهتر می‌توانید پروپوزال را ارزیابی کنید. بنابراین مانع از بروز اشتباهات و سوء تفاهم‌هایی می‏شوید که می‌توانند بر تاریخ تحویل کار نهایی تأثیر بگذارند.

قرارداد طراحی ‌سایت

 

شما فرآیند طراحی سایت را چگونه انجام می‌دهید؟ آیا من هم در آن مشارکت می‌کنم؟

 

متأسفانه، مشارکت در فرآیند طراحی ساده نیست. فرقی ندارد که با یک فریلنسر قرارداد می‌بندید یا یک موسسه طراح. در هر صورت باید بدانید که زمان صرف شده برای پروژه توسط طراح یا طراحان، برای شما هزینه دارد. بنابراین هرچه زمان بیشتری روی یک پروژه صرف شود و طراحان بیشتر به شما خدمات مشاوره ارائه دهند، احتمالاً باید برای تمام این موارد، هزینه بیشتری را پرداخت کنید.

اگر شما به عنوان مشتری، بهتر بتوانید فرآیند ساخت یک سایت را از ابتدا تا انتها درک کنید، با دقت بیشتری فرد یا تیم طراح را انتخاب خواهید کرد. درنتیجه مجبور نخواهید شد هزینه های اضافی را پرداخت کنید. همکاری بین فرد یا موسسه طراح و مشتری پایه و اساس ساخت یک وب‌سایت خوب و همچنین کسب رضایت مشتری است.

قرارداد طراحی ‌سایت

 

شرایط پرداخت چگونه است؟

 

قبل از امضای قرارداد طراحی ‌سایت مشتری باید بداند چگونه می‌تواند هزینه پروژه را پرداخت کند. قبل از راه اندازی یک سایت، شما به عنوان مشتری باید بدانید که پیش پرداخت یک استاندارد اصلی در این صنعت محسوب می‌شود. زیرا این پیش پرداخت حافظ منافع هر دو طرف و تضمین کننده تامین بخشی از هزینه های عملیاتی فرد یا موسسه است. باید تمام این موارد همراه با جزییات و به طور دقیق در قرارداد طراحی ‌سایت ذکر شوند. برای تصمیم‌گیری منطقی، مشتری باید قبل از امضای قرارداد آن را به دقت بخوانید تا از تمام شرایط پرداخت اطلاع پیدا کند.

 

چه مدت طول می‌کشد تا سایت من تکمیل شود؟

 

اکثر اوقات بین  زمان مورد انتظار و زمان واقعی برای تکمیل و تحویل یک صفحه اختلاف وجود دارد و معمولاً کار با کمی تأخیر تحویل داده می‌شود. قبل از مطرح کردن سفارش طراحی سایت، باید به این نکته توجه کنید باشید که پیچیدگی پروژه های فناوری اطلاعات که طراحی سایت یکی از آن‌هاست، آنقدر زیاد است که تعیین زمان دقیق تکمیل آن‌ها امکان‌پذیر نیست. البته، معمولاً متخصصان می‌توانند زمان تکمیل پروژه طراحی سایت را به ساعت برآورد کنند. اما با افزایش پیچیدگی پروژه، میزان تأخیرها بیشتر خواهد شد.

تأخیر در این صنعت عادی است. اما آنچه اهمیت دارد این است که شما باید این موضوع را با تیم و یا فرد طراح مطرح کنید. معمولاً، فرد یا مؤسسات طراح دارای فرآیندهای کاری منظمی هستند. آن‏ها تلاش می‌کنند تا پروژه‌ها را به سرعت تکمیل شوند و از بروز تأخیرهای زیاد جلوگیری می‌کنند. با این حال، مشتریان باید این مورد را در برنامه های زمانی خود در نظر بگیرند و طبق آن مفاد لازم را در قرار طراحی سایت بنویسند. با گنجاندن این موارد در قرارداد، حتی در صورت تأخیر، از حقوق مشتری و طراح محافظت می‌شود.

 منابع

 

https://bowwe.com/en/blog/top-questions-ask-web-designer-before-hiring-questionnaire#

https://elementor.com/blog/web-design-contract/

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *