بهترین ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت و نحوه‌ی استفاده از آنها

بهترین ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت و نحوه‌ی استفاده از آنها


زمان سرمایه گذاری روی خود : 9 دقیقه
4.9/5 - (8 امتیاز)

در تمامی کسب و کارها این معیار ها هستند که حائز اهمیت اند. معیارهای آنالیز ترافیک وبسایت شما هم از این قاعده مستثنی نیست. برای کسبِ اطمینان از عملکرد صحیح وبسایت‌تان، یافتن ترند های مهم، اولویت بندی الگوهای توسعه‌ی‌ سایت و کارآمدتر کردنِ آن می توانید از ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت استفاده کنید.

اما فرآیند آنالیز ترافیک وبسایت شامل چه مواردی می شود؟ چه مزایایی دارد و چگونه کار می کند؟ و اصل ماجرا: «چه ابزارهایی برای آنالیز ترافیک وبسایت در دسترس‌اند؟» بیایید شروع کنیم.

آنالیز ترافیک وبسایت
آنالیز ترافیک وبسایت

آنالیز ترافیک وبسایت چیست؟

آنالیز ترافیک وبسایت عبارت است از فرآیند جمع آوری داده های مهم ِمربوط به ترافیک وب سایت و تفسیر آنها.  (ترافیک وب، به اطلاعات هر کاربری که از سایت تان دیدن می کند، گفته می شود.) یک قانونِ کلی می گوید که داشتنِ ترافیک بیشتر، بهتر است. اما گاهی این «بیشتر بودنِ ترافیک» نمی تواند به افزایش فروش یا جذب مشتری (تولید لید) منجر شود.

آنالیز ترافیک وبسایت کمک می کند تا داده ها را با استفاده از معیارهای خاصی به بخش‌های معنادار تبدیل کرده و سازماندهی کنید. همچنین کمک می کند درک کنید که:

  • چه کسی از وبسایت تان بازدید می کند.
  • کاربران چه مدت زمانی در سایت تان وقت می گذرانند.
  • کارهایی که کاربران در سایت تان انجام می دهند.
  • دلایل شایعی که باعث می شود کاربران سایت تان را ترک کنند.

زمانی که به داده های مربوط به ترافیک وبسایت تان دسترسی پیدا می کنید، می توانید نقاط ضعف تان را در طراحی وب سایت یافته و اطلاعاتی را که برای توسعه‌ی آن مناسب هستند به دست آورید. خبر خوب این است که تعدادی ابزار وجود دارد که می توانید از آنها برای آنالیز ترافیک وبسایت خود استفاده کنید. بیایید با یکدیگر نحوه‌ی عملکرد آنها را بررسی کنیم.

ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت چگونه کار می کنند؟

ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت معیار های مهم را اندازه گیری می کنند؛ یعنی مجموعه داده هایی که نشان می دهند سایت شما کجاها موفق عمل می کند و کجاها به توسعه و بهبود نیاز دارد. در اینجا معیارهای بررسی ترافیک وبسایت آورده شده اند.

منابع ورود ترافیک به سایت

کاربران ِسایت تان از کجا می آیند؟ آیا آنها سایت تان را به شکل ارگانیک سرچ (و پیدا) می کنند یا به کمک پست هایی که در رسانه های اجتماعی منتشر کرده اید، یا از طریق بازاریابی جستجوی پولی (paid search) یا ایمیل های تبلیغاتی؟ اگرچه بررسی ِکلی ترافیک سایت نشان دهنده موفقیت آن است، اما بررسی منابع ورود ترافیک به سایت کمک می کند تا موفقیت ها و مشکلات احتمالی را بیابیم. به عنوان مثال در اینجا گزارشی از منابع ورود ترافیک به سایت در HubSpot آورده شده است.

ترافیک سایت
ترافیک سایت

اهمیت میزان بازدید از صفحه در آنالیز ترافیک وبسایت

اینکه کاربران چند مرتبه از یک صفحه در وبسایت تان دیدن کرده‌اند، به معیار «میزان بازدید از صفحه» مربوط می‌شود. شما می توانید محبوب ترین صفحات وب سایت تان را با این معیار بیابید تا از آنها به عنوان الگویی برای بهبود عملکرد صفحات ضعیف تر استفاده کنید.

بازدیدها

این معیار کلِ بازدیدهای سایت شما را نشان می دهد که شاملِ کاربران جدید و کاربرانی است که چند مرتبه به سایت تان سر می زنند. در حالی که این معیار رشد سایت را در طول زمان نشان می دهد، اما شاخص مناسبی برای به دست آوردن میزان فروش یا تولید لید نیست. زیرا میزان بازدید از وبسایت – صرف نظر از اینکه کاربر چه اقداماتی در سایت شما انجام می دهد (یا نمی دهد) – به طور خودکار محاسبه می شود.

بازدید های یونیک

بازدید های یونیک به شما دید آگاهانه‌تری از موفقیت وب سایت‌تان می دهد. زیرا فقط اولین بازدید هر کاربر را حساب می کند (به همین خاطر یونیک است). حتی اگر کاربران هرروز به وبسایت تان سر بزنند، فقط اولین مرتبه‌ی بازدید شان از سایت تان محاسبه می شود. این معیار به شما کمک می کند مشتریان وفادار را از مشتریان احتمالی جدا کنید.

نرخ پرش در آنالیز ترافیک وبسایت

نرخ پرش درصدِ کاربرانی که هر صفحه از سایت تان را مشاهده کرده و آن را بدون هیچ تعاملی بسته اند، نشان می‌دهد. به گزارشِ Business 2 Community میانگین نرخ پرش حدود 40٪ است، اما همواره هر عددی کمتر از این میزان بهتر است. آنالیز ترافیک وبسایت به شما این امکان را می دهد تا نرخ ِفعلی ِپرش سایت‌‌تان را یافته و بهبود دهید. در تصویر زیر نمونه ای از ابزار آنالیز در HubSpot آورده شده که نرخ پرش را (در بین سایر داده ها) نشان می دهد.

نرخ پرش
نرخ پرش

میانگین مدت زمان حضور در صفحه

میانگین مدت زمان حضور در صفحه، مدت زمانی است که کاربران در هر صفحه از سایت تان صَرف می‌کنند. برای استفاده‌ی بهتر از این معیار، آن را با معیار ِ«شناسایی منبع ورود ترافیک به سایت‌تان» یک کاسه کنید. ببینید که: آیا منابعی وجود دارند که مدت زمان ِحضور کاربر در صفحه را افزایش دهند؟ مثلا یک کمپین تبلیغاتی از نوع ایمیل؟ آنالیز «میانگین حضور کاربر در وبسایت» در کنارِ «شناسایی منابع ورود ترافیک به وبسایت»، به ارتقای بازدهی هزینه های مارکتینگ‌تان کمک خواهد کرد.

نرخ بازدید از سایت
نرخ بازدید از سایت

نرخ تبدیل در آنالیز ترافیک وبسایت

نرخ تبدیل به تعداد کاربرانی اطلاق می شود که قبل از ترک وبسایت تان، به مشتری شما تبدیل می شوند. نرخ تبدیل بالا، به معنای تولید لید های باکیفیت و افزایش فروش است. اما باید هزینه های فروش را هم در نظر بگیرید. اگر در عین داشتن نرخ تبدیل ِمثبت، هزینه‌ی زیادی برای تبلیغات خرج می کنید اما اکثر کاربران سایت تان را فوراً ترک می کنند، یک جای کارتان می لنگد.

صفحات خروجی

کاربران دقیقا در کدام صفحه سایت تان را می‌بندند؟ حالت ایده‌آل این است که آنها از طریق «صفحات خروجی» سایت تان را ببندند. مثلا کاربران پس از تکمیل خرید یا پر کردن ِیک فرم، بعد از دیدن صفحه‌ی «با تشکر از شما» (یا هر چیز مشابه دیگر) سایت تان را ترک می کنند. اما وقتی آنالیز ها نشان می دهد که آنها به محض دیدنِ صفحه اصلی آن‌را می‌بندند، باید روی ساختار سایت تان بازنگری کنید.

مزایای آنالیز ترافیک وبسایت چیست؟

آنالیز ترافیک وبسایت، درک بهتری از الگوها و معیارهای فعلی و معیار های در حال توسعه فراهم می کند که روی موفقیت وبسایت شما مستقیما تاثیر می‌گذارد. مزایای متعددی برای آنالیز ترافیک وبسایت وجود دارد. در اینجا سه مورد از مهم ترینِ این مزایا آورده شده اند.

توسعه‌ی بازار هدف

مشتری هدف تان کیست؟ چه کسانی پول بیشتری در سایت تان خرج می کنند و به برندتان وفادارند؟ آنالیز ترافیک وبسایت به شما کمک می کند تا روی مشتریان هدف با نرخ تبدیلِ بالاتر و نرخ پرش ِکمتر تمرکز کنید. به این وسیله می توانید از اتلاف هزینه هایتان جلوگیری کنید.

نسبت هزینه به فروش

طراحی وب سایت، ایمیل، محتوای شبکه های اجتماعی یا کمپین های تبلیغاتی و… فرقی نمی کند؛ تبدیل کاربر به مشتری دائمی هزینه بر است. معیارهای دقیق ِآنالیز ترافیک وبسایت به شما کمک می کند تا بفهمید کجاها پول خرج می کنید، اما خروجی مطابق انتظارتان را دریافت نمی کنید.

موفقیت تولید لید

آیا از فرم های ثبت نام در سایت، ثبت نام در خبرنامه، کمپین های تبلیغاتی و تولید محتوای درونگرا، لید های با کیفیت دریافت می کنید؟ آنالیز ترافیک وبسایت به شما کمک می کند سرنخ ها را به هم وصل کنید تا متوجه شوید که آیا استراتژی تولید لید تان به شکل درست کار می کند یا نیاز به تنظیم مجدد دارد.

ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت

آنالیز عالی ِترافیک وبسایت تصادفی نیست. خوشبختانه گروهی از ابزارهای مناسب آنلاین برای کمک به اندازه گیری، نظارت و مدیریت ترافیک وبسایت تان وجود دارد.

1-HubSpot CMS

Hubspot CMS ابزارهایی کاربردی و customizable برای آنالیز ترافیک وبسایت ارائه می دهد. HubSpot CMS در کنارِ کمپین های عالی، تولید لید و ابزارهای مخصوص سفارشی کردن ِفرم، یک ابزار همه‌کاره برای آنالیز ترافیک وبسایت، مدیریت و بازاریابی است.

مزایا:

  • به خاطر قابلیت همگام سازی با هر نوع CRM، آمار بازدید یا تعامل کاربران با سایت شما را به صورت خودکار آپدیت می کند.
  • می توانید از contact attribution reporting استفاده کنید تا ببینید کدام نوع از محتوا یا کمپین تبلیغاتی‌تان بیشترین طرفدار را دارد.
ابزار آنالیز Hubspot
ابزار آنالیز Hubspot

2-Mouseflow

Mouseflow به شما کمک می کند تا آنچه کاربران می بینند را مشاهده کنید. به این واسطه می توانید تجربه کاربران را بارها و بارها تکرار کنید تا مشکلات آنها را (با محصول یا خدمات تان) شناسایی کرده و تغییراتی ایجاد کنید که به افزایش تولید لید منجر شود.

مزایا:

  • یک نقشه به شما ارائه می کند که نشان می دهد کاربران در وبسایت تان چه کرده و با محتوایتان چگونه ارتباط برقرار می کنند.
  • گزارش هایی در مورد فرم های تماس سایت تان می دهد تا بتوانید نرخ تبدیل را بهینه سازی کنید.
ابزار آنالیز Mouseflow
ابزار آنالیز Mouseflow

3-SimilarWeb

SimilarWeb به کمک بنچ‌مارک‌ها، آنالیز ترافیک وبسایت و ترندها، برای بررسی جایگاه تان در بازار بسیار ایده آل عمل می کند. این ابزار آنالیز ترافیک وبسایت به شما کمک می کند تا ببینید چه چیزی در سایت تان کارایی دارد، چه چیزی کارایی ندارد و چطور می توانید پیشرفت کنید.

مزایا:

  • دارای ابزارهای بهینه سازی سئو برای تحقیقات کلمات کلیدی و انجام تحلیل های رقابتی است.
  • دارای ابزارهای گزارش گیری برای بررسی عملکرد تبلیغات پولی (paid ad) است.
SimilarWeb
SimilarWeb

4-Semrush

Semrush آنالیز ترافیک وبسایت را هم برای سایت شما و هم برای سایت های رقیب تان انجام می دهد. با کمک این ابزار می توانید سریعا بفهمید که کدام استراتژی های بازاریابی‌تان بیشترین میزان موفقیت را دارند و کل فعالیت هایتان را در این زمینه، یکپارچه کنید.

مزایا:

  • بسیار محبوب و کاربردی است.
  • بر اساس آنالیز ترافیک وبسایت‌تان، می توانید insight های دقیقی در مورد مخاطبان تان به دست آورید.
ابزار آنالیز Semrush
ابزار آنالیز Semrush

5-Google Analytics

پادشاه ابزارهای آنالیز ترافیک وبسایت رایگان، Google Analytics است. این ابزار به شما کمک می کند تا تصویر کاملی از آنچه کاربران سایت تان نیاز دارند، به دست آورید و در عین حال، Key insight ها را به نتایج آنالیز ترافیک وبسایت تان وصل کنید.

مزایا:

  • رایگان بوده و با هر وب سایتی سازگاری دارد.
  • با سایر ابزارهای گوگل مانند Display & Video 360، Google Ads، Adsense، AdMob و Ad Manager سازگار است.
  • ابزار آنالیز Google Analytics
    ابزار آنالیز Google Analytics

منبع:

https://blog.hubspot.com/website/website-traffic-analysis-tools

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *