معرفی 6 مورد از معروف ترین کنترل پنل هاست و مقایسه ی ویژگی های آن ها

معرفی 6 مورد از معروف ترین کنترل پنل هاست و مقایسه ی ویژگی های آن ها


زمان سرمایه گذاری روی خود : 8 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

کنترل پنل هاست ابزار معروفی است که هاست شما را مدیریت می کند. این پنل به شما این امکان را می دهد تا نام دامنه ی وب سایت خود را مدیریت نمایید، برنامه ی موردنیاز خود را نصب کنید،ایمیلی برای خود ایجاد و آن را مدیریت کنید، فایل های وب سایت را آپلود نمایید و… .گفتنی است که شما می توانید همه ی این کارها را با ورود به سرور انجام دهید.

بهترین کنترل پنل هاست کدام است؟

با این شرایط نیاز است تا شما دانش کار با کنترل پنل هاست را داشته باشید زیرا در صورت اشتباه کردن ممکن است کل سایت شما خراب شود. علاوه براین صفحه های وب بصری و ساده می باشند و این باعث صرفه جویی در زمان شما می گردد. پنل هاست های مختلفی در اینترنت وجود دارد که شما می توانید یکی از آن ها را نصب و کار کنید. هریک از این پنل ها طراحی و ویژگی های متفاوت و منحصر به فردی دارند. ما در این مقاله سعی کرده ایم راحت ترین و متداول ترین آن ها را برای شما توضیح بدهیم.

کنترل پنل هاست سی پنل

کنترل پنل هاست سی پنل برای سیستم عامل لینوکس در دسترس می باشد. یکی از معروف ترین کنترل پنل هاست ها محسوب می شود. دارای یک رابط کاربری گرافیکی و یک رابط مدیریت سرور از طریق مدیر هاست وب است. این دو محیط با یکدیگر در ارتباط هستند و با هم کار می کنند، از این رو شما از هر مکانی می توانید وب سایت خود را مدیریت کنید. بنابراین برای همه افراد حتی مبتدیان و توسعه دهندگانی که رابط گرافیکی زیبا را به کنسول ترجیح می دهند، گزینه ی مناسبی است.

سی پنل
سی پنل

کنترل پنل هاست سی ویژگی های زیادی دارد. تمام امکانات بر روی یک صفحه قرار دارند و کار با آن ها آسان است زیرا برای کار به بخشی که نیاز دارید به منوهای مختلف سر نمی زنید. علاوه براین تمام ویژگی های دارای توضیحات کوتاهی هستند که به شما می گوید می توانید از طریق آن ها چه کاری انجام بدهید. شما به راحتی با چند بار کلیک کار خود را انجام می دهید. در زیر ویژگی های اصلی این پنل آورده شده است:

  • تنظیمات نام دامنه سایت، ثبت نام و انتقال
  • ایجاد و مدیریت ایمیل، مدیریت فیلترهای اسپم، پاسخ گویی اتوماتیک و راه اندازی سیستم ارسال ایمیل
  • ثبت رخدادهای مربوط به بازدیدکنندگان و خطاها
  • ایجاد و مدیریت پایگاه داده ها
  • ویژگی های امنیتی همانند مسدودکننده ی آی پی، حفاظت از سرور و دایرکتوری های محافظت شده با رمز
  • نظارت بر عملکرد سرور
  • ایجاد نسخه ی پشتیبان و اتوماسیون
  • مدیریت فایل ها و ایجاد کاربران FTP
  • تعداد زیادی از برنامه ها و ابزارهای شخص ثالث برای عملکرد بهتر

 

پنل هاست پلسک

کنترل پنل هاست پلسک برای سیستم عامل ویندوز و لینوکس در دسترس است. در میان ارائه دهندگان هاست های اروپایی بسیار محبوب می باشد. کنترل پنل های زیادی برای سیستم عامل ویندوز ارائه نشده است. کنترل پنل پلسک یکی از آسان ترین و راحت ترین پنل ها برای این سیستم عامل است.

پنل پلسک
پنل پلسک

همه ی گزینه ها در کنترل پنل هاست به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می گردند. این گزینه ها در قالب یک لیست در سمت چپ در دسترس هستند. هم زمان می توان چندین سرور را در یک پنل مدیریت کرد. این پنل بسیار ساده است و می توان توسط آن با چند کلیک کارهای زیادی انجام داد. یکی از ویژگی های عالی آن، ارائه ابزارهای مختلف و کاربردی است. استفاده از این پنل به شما این امکان را می دهد تا در زمان و منابع صرفه جویی کنید بنابراین می توانید بدون نگرانی بر روی توسعه ی وب سایت خود تمرکز نمایید و سایت شما بدون هیچ مشکلی نگه داری گردد.

یکی دیگر از ویژگی های کنترل پنل هاست پلسک سطوح ورود به سیستم می باشد. چهار سطح تعریف شده است. این سطوح مجوزها و مسئولیت های متفاوتی دارند:

ادمین استور: بالاترین سطح است و به شما امکان مدیریت، راه اندازی سیستم و چندین سرور در صورت وجود را می دهد.

کلاینت یا فروشنده: با این دسترسی، به شما امکان ایجاد و مدیریت گروه هایی از نام های دامنه، مجوزها از طرف مدیر سیستم داده می شود.

مالک دامنه: به شما امکان مدیریت تنها یک دامنه داده می شود و سایر گزینه ها از قبل تعریف شده است.

کاربر ایمیل: پایین ترین سطح است و به شما تنها اجازه ورود به ایمیل وب سایت، مدیریت رمزهای عبور، فیلترهای هرزنامه و … را می دهد.

سی پنل و پنل پلسک جز محبوب ترین و متداول ترین پنل های کاربری در سراسر دنیا می باشند. با این شرایط به جز آن ها ده ها پنل وجود دارد. بعضی از شرکت ها کنترل پنل های اختصاصی برای مشتریان خود طراحی می کنند. به عنوان نمونه، شرکت هاستینگر پنل اچ را طراحی نموده است. می توانید در ادامه توضیحاتی در مورد آن مطالعه نمایید.

کنترل پنل هاست اچ

کنترل پنل هاست اچ توسط گروه هاستینگر برای مشتریان طراحی شده است. در سیستم عامل لینوکس در دسترس می باشد. همچنین آن برای هاست های اشتراکی قابل استفاده است. پنل اچ همانند سی پنل است و در عین حال کار با آن آسان می باشد. به عنوان نمونه، در این پنل همه ی گزینه ها در صفحه ی اول قرار گرفته اند. زمانی که یکی از گزینه ها را انتخاب می کنید، منویی در سمت چپ صفحه به نمایش در می آید. این امر باعث شده است تا پیمایش بین قسمت های مختلف راحت تر شود.

کنترل پنل هاست اچ تمام عملکردهای لازم برای مدیریت ایمیل و دامنه، ویرایشگر حوزه دی ان اس، مدیر فایل و پایگاه داده و …  را دارد.همچنین امنیت حساب کاربری خود را به آسانی مدیریت می کنید: برای دایرکتوری ها رمز عبور تنظیم کنید، آدرس آی پی ها را مسدود کنید و محافظ هات لینک را پیکربندی نمایید. علاوه بر این موارد، ویژگی مهم آن امکان مدیریت همه ی محصولات در یک پنل است. به عنوان نمونه، شما می توانید تاریخچه ی پرداخت خود را بررسی نمایید، بسته های جدیدی خریداری نمایید و آن را ارتقا بدهید.

کنترل پنل هاست دایرکت ادمین

کنترل پنل هاست دایرکت ادمین در سیستم عامل های لینوکس و بی اس دی در دسترس می باشد و بسیار ساده، سریع و پایدار می باشد. دارای رابط کاربری کاربرپسندی می باشد و هم چنین ارزان قیمت می باشد. تمام گزینه ها دسته بندی شده اند و در بخش بالایی قرار دارند. این کنترل پنل از تمام سطوح کاربر، ادمین استور، فروشنده پشتیبانی می کند. علاوه بر این ابزارهای ضد هرزنامه داخلی و امکان مشاهده آمار استفاده از هر منبع  در دسترس است.

پنل دایرکت ادمین
پنل دایرکت ادمین

به طور کلی دارای ویژگی ها و گزینه های زیادی مانند مدیریت دی ان اس، پایگاه، مدیریت حساب فروش، ایجاد پشتیبان، مدیریت فایل و … می باشد. ولی مهم ترین ویژگی پنل دایرکت ادمین طراحی ساده ی آن است. شما برای استفاده و کار با آن  نیازی به دانش فنی ندارید.

کنترل پنل هاست وب مین

کنترل پنل هاست وب مین از تمام سیستم عامل ها از جمله سیستم های بی اس دی، لینوکس، سولاریس در دسترس می باشد. علاوه براین  برای سیستم عامل ویندوز در دسترس است ولی همه ی عملکردها در این سیستم عامل نمایش داده نمی شود. وب مین طراحی ساده ای ندارد و از این رو بسیار کاربرپسند نیست ولی قابل پیکربندی است.

پنل وب مین
پنل وب مین

به عنوان نمونه، دارای وب سرور آپاچی برای پیکربندی ویژگی ها و دستورالعمل ها است. علاوه براین، توسعه دهندگان پنل وب مین پنل های مختلفی را براساس سی پنل طراحی کرده اند تا اهداف تحقق یابد و با میزبانی های مختلف مطابقت داشته باشند.

کاربر مین: رابط وب برای مدیریت ایمیل ها، تنظیم فیلترهای ایمیل، رمز عبور و …

ابر مین: رابط کاربری برای مدیریت سرورهای مجازی

مین مجازی: برای مدیریت چندین میزبان مجازی همانند پلسک به کار می رود.

کار با پنل وب مین به آسانی سایر پنل ها نیست ولی کاملا رایگان است و بر روی بیشتر سیستم عامل نصب می گردد.

کنترل پنل هاست مدیر آی اس پی

کنترل پنل هاست آی اس پی مبتنی بر لینوکس است که بیشتر توسط شرکت های هاست اروپای شرقی مورد استفاده قرار می گیرد. پنل ساده ای است ولی کار با آن زیاد آسان نیست. دارای دو نسخه لایت و تجاری است. نسخه لایت دارای ویژگی های کاربردی زیادی است و رایج تر می باشد. از این پنل برای مدیریت وب سرور، ایجاد کاربران با دسترسی های مختلف، وارد کردن داده ها از سرورها از راه دور و … استفاده می شود.

مدیر آی اس پی
مدیر آی اس پی

پنل لایت بیشتر برای سرورهای خصوصی اختصاصی و مجازی به کار برده می شود. نسخه ی تجاری آی اس پی برای میزبانی اشتراکی یا فروشنده توصیه می گردد زیرا به شما این امکان را می دهد تا چندین سرور و حساب کاربری را ایجاد کنید و با آن ها کار کنید.

نتیجه

تمام کنترل پنل هاست های معرفی شده در این مطلب دارای ویژگی ها، معایب و مزایای خاص خود هستند. تشخیص بهترین پنل کاری دشوار است. در واقع موضوعی انتخابی است. با این شرایط تمام آن ها دارای ویژگی های مشترکی هستند: مدیریت میزبانی و سرورها را سریع تر و آسان تر می کنند. از این رو استفاده از آن ها پیشنهاد خوبی برای مبتدیان و توسعه دهندگان می باشد.

 

منابع

 

https://www.hostinger.com/tutorials/hosting-control-panels/

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *