زمان سرمایه گذاری روی خود : 14 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

اغلب اوقات وقتی از افراد مبتدی می‌پرسیم نام دامین چیست و عملکرد آن‌ها چگونه است، با این واژه ها آشنایی دارند و می‌دانند که برای راه اندازی وب‌سایت به آن‌ها نیاز دارند. با این حال، بسیاری از آن‌ها، از نام دامین به جای وب‌سایت یا یک سرویس میزبان وب‌سایت استفاده می‌کنند. اگر یک فرد تازه کار در حوزه راه اندازی وب‌سایت هستید ممکن است این اصطلاحات برای شما بیش از حد تخصصی به نظر برسند.

قبل از خواندن این مقاله اگر در مورد URL میخواهید بیشتر بخوانید مقاله URL چیست؟ آناتومی URL، پیوندهای ثابت، سئو و موارد دیگر آن در سایت ها را حتما بخوانید.

یک راهنما برای افراد مبتدی: نام دامین چیست و چگونه عملکرد آن‌ها چگونه است؟
یک راهنما برای افراد مبتدی: نام دامین چیست و چگونه عملکرد آن‌ها چگونه است؟

در این مقاله ما برای چنین افرادی که تازه وارد حوزه راه اندازی وب‌سایت شده اند یک راهنما در مورد نام دامین و نحوه عملکرد آن‌ها تهیه کرده ایم تا در هنگام استفاده از این اصطلاحات دچار اشتباه نشوند. در این مقاله به موضوعات زیر می‌پردازیم:

 

  • نام دامین چیست؟
  • عملکرد آن‌ها چگونه است؟
  • چه تفاوتی بین نام دامین، وب‌سایت و میزبانی وب‌سایت وجود دارد؟
  • انواع مختلف آن چیست؟
  • چه کسی مسئول سیستم آن است؟
  • نحوه انتخاب یک نام دامین چگونه است؟
  • چگونه می‌توان آن را خریداری کرد؟

تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ این سؤالات را پیدا کنید و تفاوت هریک از مفاهیم فوق را بهتر درک کنید.

 

نام دامین چیست: یک راهنمای جامع برای افراد مبتدی

درواقع نام دامین آدرس وب‌سایت شما محسوب می‌شود که افراد آن را در address bar مرورگرها برای مشاهده وب‌سایت شما تایپ می‌کنند. در واقع اگر وب‌سایت شما یک خانه باشد، نام دامین شما آدرس آن محسوب می‌شود.

اینترنت شبکه ای بزرگ از کامپیوترها است که از طریق شبکه جهانی و با سیگنال‌های کابلی به یکدیگر متصل شده اند. هر کامپیوتری که در این شبکه قرار دارد می‌تواند با کامپیوترهای دیگر ارتباط داشته باشد. برای شناسایی هر کامپیوتر، یک آدرس IP مخصوص به هر یک از آن‌ها اختصاص داده می‌شود. این آدرس IP شامل تعدادی از اعداد است که موجب شناسایی یک کامپیوتر خاص در شبکه جهانی اینترنت می‌شود. یک آدرس IP ساده به صورت زیراست:

66.249.66.1

 

پیدا کردن وب‌سایت موردعلاقه شما با آدرس IP بسیار سخت است؛ زیرا یادآوری آن دشوار است؛ بنابراین نام دامین‏ها راه حلی برای این مشکل است. آن‏ها معمولاً کوتاه و مرتبط با کسب و کارها هستند.

اگر می‌خواهید از یک وب‌سایت بازدید کنید، نیازی نیست یک زنجیره طولانی از اعداد را وارد کنید. شما فقط با تایپ نام دامین موردنظر خود در address bar برنامه مرورگر خود، می‏توانید آن را ذخیره و از آن بازدید کنید؛ مانند مثال زیر

wpbeginner.com.

نحوه عملکرد نام دامین چگونه است؟

برای اینکه بهتر با نحوه عملکرد نام دامین‏ها آشنا شوید ابتدا باید به این موضوع دقت کنید که وقتی آن را در address bar مرورگر خود تایپ می‌کنید چه اتفاقی رخ می‌دهد. بعد از تایپ نام دامین موردنظر در مرورگر خود، مرورگر یک درخواست را به شبکه جهانی سرورهایی که از سیستم نام دامین (DNS) تشکیل شده است، ارسال می‌کند. سپس این سرورها نام سرورهای مرتبط با دامین را جستجو کرده و برای آن نام سرورها، درخواست ارسال می‌کنند.

نحوه عملکرد نام دامین چگونه است؟
نحوه عملکرد نام دامین چگونه است؟

به عنوان مثال، اگر وب‌سایت شما در Bluehost میزبان شده است، اطلاعات سرور نام، به صورت زیر خواهد بود:

 

ns1.bluehost.com

ns2.bluehost.com

 

این سرورهای نام، درواقع کامپیوترهایی هستند که توسط شرکت میزبان شما مدیریت می‌شوند. شرکت میزبان شما درخواست شما را به کامپیوتری که وب‌سایت شما در آن قرار دارد، ارسال می‌کند. این کامپیوتر وب سرور نامیده می‌شود و نرم افزارهای ویژه ای روی آن نصب شده اند (Apache، Nginx دو نرم افزار مشهور وب سرور هستند). در این مرحله وب سرور، صفحه وب موردنظر و اطلاعات آن را دریافت کرده و سرانجام، داده های دریافتی را به مرورگر شما ارسال می‌کند.

 

تفاوت نام دامین با وب‌سایت و میزبانی وب‌سایت چیست؟

یک وب‌سایت شامل فایل‌هایی مانند صفحات HTML، نرم افزاری که وب‌سایت را می‌سازد، تصاویر و سایر عناصر است. اگر نام دامین آدرس وب‌سایت شما است، پس میزبانی وب جایی است که وب‌سایت شما در آن قرار دارد و دارای کامپیوترهایی است که فایل‌های وب‌سایت شما را در آن ذخیره می‌کند. به چنین کامپیوترهایی سرور گفته می‌شود و به عنوان یک خدمت توسط شرکت‌های میزبان ارائه می‌شوند.

بنابراین اگر شما می‌خواهید یک وب‌سایت ایجاد کنید، هم به نام دامین و هم به میزبانی وب‌سایت احتیاج دارید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که این دو سرویس مجزا هستند و این امکان را دارید که آن‌ها را از دو شرکت متفاوت خریداری کنید.

حال این سؤال ممکن است به ذهن شما خطور کند که اگر احتمالاً این دو سرویس را از دو شرکت متفاوت خریداری کنید عملکرد آن‌ها چگونه خواهد بود؟ در این حالت تنها کاری که لازم است انجام دهید این است با ویرایش تنظیمات نام دامین خود، اطلاعات نام سرور ارائه شده شرکت میزبان خود را، وارد کنید. اطلاعات نام سرور مشخص می‌کند که درخواست‌های کاربران برای نام شما کجا ارسال شوند.

به طور کلی توصیه می‌شود که نام دامین و میزبانی وب‌سایت را از یک شرکت خریداری کنید. با این کار می‌توانید به راحتی آن‌ها را در یک حساب کاربری مدیریت کنید.

تفاوت نام دامین با وب‌سایت و میزبانی وب‌سایت چیست؟
تفاوت نام دامین با وب‌سایت و میزبانی وب‌سایت چیست؟

معرفی انواع مختلف نام دامین

نام‏ دامین‏ها با پسوندهای متفاوتی وجود دارند که محبوب‌ترین و مشهورترین آن‌ها.com است؛ اما انواع مختلف دیگری مانند.org،.net ،.tv ، .info و .io نیز وجود دارند؛ اما همیشه توصیه می‌شود که از پسوند.com استفاده کنید. در ادامه این بخش به بررسی دقیق‌تر انواع نام دامین‏ها خواهیم پرداخت.

 

  • دامین سطح بالا – TLD

دامین‏های سطح بالا یا TLD شامل پسوندهای عمومی هستند که در بالاترین سطح سیستم قرار دارند.

موارد زیادی از TLD ها وجود دارد، اما پرطرفدارترین آن‌ها عبارتند از.com، .org و.net هستند. TLD های دیگر، اعتبار کمتری دارند و استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود. به عنوان مثال،.biz،.club،.info،.agency و بسیاری از موارد مشابه.

 

  • دامین سطح بالای کد کشور – ccTLD

دامین‏های سطح بالای کد کشور یا ccTLD دامین‏های مخصوص یک کشور هستند که پسوند کد کشور در انتهای آن‌ها می آید: مانند.uk برای انگلستان،.de برای آلمان،.in برای هند. این نوع نام دامین‏ها در وب‌سایت‌هایی استفاده می‌شوند که مخاطبان آن‌ها یک کاربران یک کشور خاص هستند.

Country Code Top Level Domain - ccTLD
Country Code Top Level Domain – ccTLD

 

  • دامین سطح بالای حمایت شده – sTLD

دامین‏های سطح بالای حمایت شده یا sTLD یکی از انواع TLD ها هستند که با این پسوند به عنوان حامی نماینده یک جامعه خاص، خدمات ارائه می‌دهند. به عنوان مثال،.edu برای سازمان‌های آموزشی،.gov برای دولت ایالات متحده،.mil برای ارتش ایالات متحده است.

 

 چه کسی مسئولیت سیستم نام دامین را دارد؟

 

شرکت اینترنتی تعیین نام‌ها و اعداد (ICANN) وظیفه مدیریت سیستم نام‏ دامین‏ها را بر عهده دارد. این شرکت که به طور غیرانتفاعی فعالیت می‌کند، اصول و سیاست‌های مربوط را تعیین و اجرا می‌کند. ICANN مجوز فروش نام دامین‏ها را به شرکت‌هایی به نام Domain Name Registrars می‏دهد. این رجیسترها، اجازه تغییر نام دامین‏ها را از طرف شما دارند.

رجیسترها می‌توانند آن را بفروشند. آن‌ها فعالیت‌های مربوط به ثبت سوابق، تمدید و انتقال آن را به سایر رجیسترها مدیریت می‏کنند. شما به عنوان صاحب نام دامین، وظیفه دارید به رجیستر اعلام کنید که در چه جایی درخواست‌های شما را ارسال کند. شما همچنین مسئولیت تمدید رجیستری دامین خود را دارید.

 

 چگونه می‏توانید یک نام دامین را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید؟

تاکنون بیش از 350 میلیون نام دامین در سراسر دنیا ثبت شده است و هر روز هزاران نفر نیز اقدام به ثبت نام می‌کنند. درواقع تا به امروز تمام گزینه های خوب ثبت نام شده اند یا به زودی ثبت نام خواهند شد. این موضوع موجب فشار بر روی کاربران جدید می‌شود تا ایده مناسبی را برای تعیین دامین وب‌سایت خود ارائه دهند. یک ابزار ایجاد نام کسب و کار نیز وجود دارد که به طور رایگان عمل می‌کند. این ابزار با استفاده از فناوری هوش مصنوعی به شما کمک می‌کند ایده های خلاقانه ای را برای نام شرکت خود انتخاب باشید و وضعیت دسترسی به نام دامین را بررسی کنید تا زمان زیادی را برای این موارد صرف نکنید.

چگونه می‏توانید یک نام دامین را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید
چگونه می‏توانید یک نام دامین را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید

در ادامه چند نکته کوتاه وجود دارد که به شما کمک می‌کنند که چگونه نام دامین را در وب‌سایت بعدی خود انتخاب کنید.

  • از نام دامین .com استفاده کنید: زیرا پرطرفدارترین گزینه است، به خاطر سپاری آن و تبلیغ آن نیز آسان است.
  • از کوتاه بودن و به یادآوری آسان آن اطمینان حاصل کنید.
  • تلفظ و نوشتن آن آسان باشد.
  • از اعداد یا خط فاصله استفاده نکنید.

برای ایجاد نام‌های خلاقانه دامین، از ابزارهای ایجاد کننده نام دامین استفاده کنید تا هم به خاطر سپاری آن آسان باشد و هم منحصر به فرد باشد تا افراد به راحتی بتوانند از آن برای پیدا کردن صفحه شما استفاده کنند.

 

شما برای خرید نام دامین‏ها می‌توانید از طریق یکی از رجیسترهای مربوط به آن اقدام کنید. این رجیسترها به طور آنلاین خدمات ارائه می‏دهند و شما در فرآیند خرید و کسب مالکیت نام دامین‏ها، هدایت می‏کنند. برخی از شرکت‌های معروف ارائه دهند خدمات خرید عبارتند از:

  • com
  • Network solutions
  • GoDaddy

نکته ای که باید به آن توجه کنید این است با خرید دامین‏ها خدمات میزبانی به طور خودکار به شما ارائه نمی‌شود؛ بنابراین شما به یک اکانت میزبانی وب نیز احتیاج دارید. همچنین بسیاری از شرکت‌های میزبانی WordPress به شما خدمات رجیستری دامین‏ها را هم ارائه می‌دهند. این نوع شرکت‌ها به شما امکان می‌دهند تا هر دو سرویس را با یک حساب مدیریت کنید. علاوه بر این نباید نگران تغییر تنظیمات سرور نام خود باشید. توصیه می‌شود از Bluehost برای ثبت هر دو سرویس استفاده کنید.

در بخش پایانی این مقاله مراحل خرید نام دامین را به شما ارائه می‏‌دهیم تا به درستی مالکیت نام خریداری شده را در اختیار بگیرید. فرض کنید که شما لیستی از نام‌های جذاب، برند دار و کوتاه را در اختیار دارید و قصد دارید یکی از آن‌ها را بخرید. برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید

 

  1.  یک شرکت رجیستر قابل اعتماد را انتخاب کنید

در این مرحله باید یک رجیستر را پیدا کنید که به عنوان یک شرکت اینترنتی تعیین نام‌ها و اعداد (ICANN) اعتبار کافی دارد. اگر شرکت ICANN غیر معتبری را انتخاب کنید، ممکن است پول خود را در طی فرآیند خرید هدر دهید، بدون اینکه نام دامینی را خریداری کرده باشید.

 یک شرکت رجیستر قابل اعتماد را انتخاب کنید
یک شرکت رجیستر قابل اعتماد را انتخاب کنید
  1. ابزار بررسی کننده دسترس بودن دامین را پیدا کنید

در این مرحله باید نام دامین را جستجو کنید که باید از طریق ابزار بررسی کننده در دسترس بودن انجام شود. با این ابزار متوجه خواهید شد که آیا دامین مورد نظر شما، مانند tinysgarage.com، وجود دارد یا خیر.

 

  1. بهترین نام دامین را انتخاب کنید

 

پس از بررسی در دسترس بودن نام دامین، آن‌ها را بررسی کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید. با توجه به کسب و کار و مشتریان خود باید جذاب‌ترین و به یادماندنی‌ترین نام را انتخاب کنید. معمولاً از روش‏های متفاوتی در این مرحله استفاده می‏شود:

 

  • با ادامه دادن جستجو، اجازه دهید گزینه های خلاقانه یا گزینه ای را که دوست دارید، انتخاب کنید.
  • پسوند دیگری را انتخاب کنید. اگر برای نام خاصی پسوند .com در دسترس نیست پسوندهای .net یا .org را برای آن انتخاب کنید.

 

  1. نام دامین مورد نظر خود را بخرید و فرآیند ثبت نام آن را تکمیل کنید

 

وقتی نام مورد نظر را برای دامین خود انتخاب کردید، اکنون زمان خرید است. هنگام انجام فرآیند پرداخت مبلغ، باید حتماً آدرس ایمیل خود را وارد کنید تا اطلاعات مهم پرداخت برای شما ارسال شود. اگر این اطلاعات از شما درخواست نشد، شرکت ICANN معتبر نیست.

 

  1. مالکیت خود را برای دامین جدید تأیید کنید

 

ممکن است فکر کنید مرحله پرداخت آخرین مرحله خرید دامین باشد، اما لازم است مالکیت خود را نیز برای آن تأیید کنید. با این کار می‌توانید یک ایمیل برای دامین خود داشته باشید (مثلاً info[at]seorob.ir) و از آن برای ارسال ایمیل‌ها استفاده کنید و از سوء استفاده سایر افراد جلوگیری کنید.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا اطلاعات خود را در مورد نام دامین، نحوه عملکرد آن‌ها و تفاوت آن با سایت و میزبانی سایت افزایش دهید و در هنگام طراحی سایت این تفاوت‌ها را در نظر بگیرید. همچنین با آشنایی با مراحل خرید بهترین نام دامین را انتخاب کنید.

مالکیت خود را برای دامین جدید تأیید کنید
مالکیت خود را برای دامین جدید تأیید کنید

سؤالات متداول در مورد نام دامنه

ما سؤال‌هایی را که هزاران نفر از افراد مبتدی در طول چند سال هنگام راه اندازی اولین وب‌سایت خود در مورد نام دامین مطرح کرده اند. جمع آوری کرده ایم و تلاش کرده ایم به سؤالات متداول آن‌ها پاسخ دهیم.

  1. دامین فرعی (sub domain) چیست؟

یک دامین فرعی یکی از ترکیبات نام دامین اصلی که به عنوان زیرمجموعه آن شناخته می‌شود. به عنوان مثال، videos.wpbeginner.com دامین فرعی wpbeginner.com است. پس از ثبت دامین موردنظر خود، شما اجازه دارید نام فرعی را برای آن ایجاد کنید. وب‌سایت‌ها از دامین‏های فرعی برای ایجاد نام صفحه جدیدی که با نام دامین اصلی وب‌سایت آن‌ها یکی است، استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، یک وب‌سایت تجاری می‌تواند یک دامین‏های فرعی را برای وبلاگ و فروشگاه آنلاین خود ایجاد کند مانند:store.example.com یا blog.example.com

 

  1. آیا امکان لغو ثبت نام دامین وجود دارد؟

تعدادی از رجیستر‏های دامین به شما امکان لغو ثبت را در هر زمانی می‌دهند. اگر ثبت نام خود را لغو کردید، افراد دیگر می‌توانند برای گزینه لغو شده، ثبت نام کنند. سایر رجیستر‌های نام دامین به شما این امکان را می‌دهند ثبت را منقضی کنید. برای این کار می‏توانید گزینه تمدید خودکار را فعال نکنید، پس از اتمام دوره ثبت نام، نام دامین شما به راحتی منقضی می‏شود. در اکثر موارد، برای لغو ثبت نام مبلغی بازپرداخت نمی‌شود؛ اما تعدادی از رجیسترها اصول و سیاست‌هایی را برای بازپرداخت هنگام لغو دارند.

 

  1. آیا می‌توانم وب‌سایت خود را به نام دامین دیگری انتقال دهم؟

بله. شما می‌توانید نام دامین خود را به سرور میزبانی خود متصل کنید. همچنین شما می‌توانید دو نام دامین را که به یک وب‌سایت متصل است، داشته باشید. با این حال، محتوای هر دو برای موتورهای جستجو تکراری است و این موضوع بر رتبه بندی صفحات شما در نتایج موتورهای جستجو تأثیر خوبی نخواهد داشت؛ اما با انتقال درست وب‌سایت خود به نام دامین جدید و تعویض مسیرها، به سئوی وب‌سایت شما آسیب نخواهد رسید.

 

  1. آیا می‌توانم نام دامین را بفروشم؟

بله. شما می‌توانید آن را بفروشید؛ زیرا مانند دارایی‌های وب‌سایت شما است. همیشه نام‌ دامین‏های خوب با یک برند مناسب، متقاضیان خرید زیادی دارد. حوزه خرید و فروش نام‌های دامین، یک صنعت چند میلیون دلاری است. به دلیل پایین بودن قیمت نام دامین، کارآفرینان باهوش ایده های نابی را برای نام‌های دامین انتخاب می‏کنند تا بتوانند بازار خود را داشته باشند.

اگر قصد فروش نام دامین خود را دارید، بسیاری از وب‌سایت به عنوان بازار فروش فعالیت می‌کنند مانند Sedo، .GoDaddy سایر وب‌سایت‌ها این امکان را به شما می‌دهند تا آن‌ها برای فروش ارائه دهید.

همچنین رجیستر‌های پرطرفدار مانند Domain.com و Network Solutions به شما امکان می‌دهند دامین‏های باکیفیت بالا را مستقیماً از بخش جستجوی آن‌ها خریداری کنید.

 

  1. حریم خصوصی دامین‏ها چیست؟ آیا به آن نیاز دارم؟

شرکت ICANN از رجیسترهای نام‌ دامین‏‏ها می‌خواهد ایمیل، آدرس دفتر، شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی را در اختیار همه افراد قرار دهند. حریم خصوصی یک سرویس مجزا و اضافی است که توسط رجیسترها فروخته می‌شود. با این سرویس شما می‏توانید به جای اطلاعات شخصی حقیقی خود، اطلاعات پروکسی را در اختیار افراد قرار دهید. اگر نیازی به این سرویس ندارید نیازی به خرید آن نیست. اگر شما بتوانید این سرویس را باقیمت پایینی خریداری کنید، نباید نگران حفظ حریم خصوصی خود باشید.

 

  1. آیا می‌توانم بیش از یک نام دامین خریداری کنم؟

بله شما می‌توانید هر تعداد نام دامین را که می‌خواهید، خریداری کنید.

 

منبع خبر: https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/beginners-guide-what-is-a-domain-name-and-how-do-domains-work/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *